Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   27 kolejka, Wisła Kraków - Stal Rzeszów, 14 kwietnia 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10870)

Patryko 14.04.2023 12:46

Mecz będzie inny niż ten z poprzedniej rundy, gdzie graliśmy piłkarzami po prostu za słabymi nawet na I ligę. Na boisku brylowali Plewka, Wachowiak czy Młyński - to, gdzie są teraz, potwierdza tylko w jakiej zapaści sportowej byliśmy.

Karherop 14.04.2023 12:51

Dzisiaj może być naprawdę fajny mecz i widowisko, nie wydaje mi się że będzie jednostronne i bliżej jestem wyniku 4-3 niż 1-0, przy czym statystycznie:

Stal traci średnio 1.4 bramki/mecz niezależnie czy gra u siebie czy na wyjeździe.

Strzela u siebie 3x więcej bramek niz na wyjazdach gdzie zaledwie to 1 bramka/mecz

Wychodzi z tego jak nic 2-1

Szneka 14.04.2023 13:07

przed meczem z Ruchem trzeba nagłośnić sprawę ewentualnego tragicznego boiska. może ktoś przez te 8 dni do meczu , zainteresuje się warunkami? Wstydem dla organizatora rozgrywek było dopuszczenie do rozegrania meczu w Niepołomicach. Wpadłby jeden drugi walkower i byłoby inaczej. Jakoś w Rzeszowie też grają dwa zespoły a murawa jest dużo dużo lepsza

Patryko 14.04.2023 13:21

To jest właśnie ten PZPNowsko-działaczowski beton. Swój swojemu krzywdy nie zrobi, kasa z Canal+ płynie (czy też od innych sponsorów w niższych ligach), więc po co robić sobie problemy.

W przypadku muraw jak ta w Niepołomicach czy Gliwicach też jestem zdania, że w przypadku 2-3 walkowerów pieniądze na nową płytę znalazłyby się bardzo szybko.

Greg25 14.04.2023 14:13

Ten mecz tak naprawdę zweryfikuje o co gramy w tym sezonie, mecz bardzo trudny, z wymagającym rywalem, oby pozytywnie. Będzie niezmiernie ciężko, w poprzedniej rundzie właśnie Stal pokazała nam miejsce w szeregu i zaczęła się równia pochyła...

krysztal 14.04.2023 16:05

Jurek się odnalazł....

Książę Palownik 14.04.2023 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1599375)
Ten mecz tak naprawdę zweryfikuje o co gramy w tym sezonie, mecz bardzo trudny, z wymagającym rywalem, oby pozytywnie. Będzie niezmiernie ciężko, w poprzedniej rundzie właśnie Stal pokazała nam miejsce w szeregu i zaczęła się równia pochyła...

Jurek, to Ty? Miło, że wpadasz na forum :D

Cymes 14.04.2023 16:51

To ja dla odmiany napiszę - zabrać im piłkę, nie oddawać i nastrzelać bramek ile wlezie. Jeśli ta drużyna na tym poziomie rozgrywkowym, z tym przeciwnikiem nie będzie w stanie tego zrobić to nie ma czego szukać w ESA.

Arkadiusz.Czerepach 14.04.2023 17:07

bedzie 4:2 bramki
2x rodado, fernandez, mula

dla nich małecki i wachowiak :D

MaLk 14.04.2023 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1599373)
przed meczem z Ruchem trzeba nagłośnić sprawę ewentualnego tragicznego boiska. może ktoś przez te 8 dni do meczu , zainteresuje się warunkami? Wstydem dla organizatora rozgrywek było dopuszczenie do rozegrania meczu w Niepołomicach. Wpadłby jeden drugi walkower i byłoby inaczej. Jakoś w Rzeszowie też grają dwa zespoły a murawa jest dużo dużo lepsza

Przecież Ruch gra na tym samym boisku, na którym bezproblemowo od lat dopuszczane są mecze ekstraklasy (najbliższy w niedzielę) - myślisz, że ktoś się przejmie tym, że ktoś uważa, że jest za słabe na I ligę...? ;)

Arkadiusz.Czerepach 14.04.2023 18:16

chyba w gliwicach nie ma takiego pola ornego jak na boisku puszczy ?

royalmichael 14.04.2023 18:38

A tak nas widzą w Stali:
https://stalrzeszow.pl/z-obozu-rywala-wisla-krakow-2/

Arkadiusz.Czerepach 14.04.2023 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez STAL RZESZÓW (Post 1599388)

Ktoś powiedział kiedyś „pokaż mi swoją ławkę, a powiem ci jaką masz drużynę”. Jeśli popatrzymy na to, kto wchodził choćby w ostatnim meczu właśnie z ławki, a więc Zdenek Ondrasek, Kacper Duda, Michał Żyro i Mateusz Młyński, to musi robić wrażenie.

:rotfl::rotfl::rotfl:

rafkur 14.04.2023 19:08

Zwolniłem miejsce na dzisiaj. Jak ktoś czekał to polować ))

Elendil 14.04.2023 20:22

Na dobrym boisku jesteśmy poza zasięgiem każdego w tej lidze. Kapitale operowanie piłką, James znów każde zagranie w punkt. Kluby z kartofliskiem zamiast boiska niech spadają do kartoflanych lig.

ciacho 14.04.2023 20:25

K...a... tu mogło być 8:0 po pierwszej polowie:lol::lol::lol:

AS82 14.04.2023 20:26

James to najlepszy pomocnik w 1 lidze

aNouc 14.04.2023 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1599336)
Pierwszy raz w tej rundzie, jestem tak pewny zwycięstwa Wisły. Przecież oni po tej kompromitacji w Niepołomicach rozszarpią Stal.

Easy.. zgodnie z przewidywaniami. A przecież to najniższy wymiar kary. Byle tylko w II połowie nie odjebać jakiegoś flopa.

Skrót & bramki z meczu będą do obejrzenia po meczu na Wislackim YouTube pod adresem; www.youtube.com/wislakrakowsa , zostaw subskrypcję i bądź na bieżąco.

s1mone 14.04.2023 21:00

O, Tachi ledwie wszedł na murawę i strata na 40m od bramki, a potem głupi faul na karnego.

W ogóle zrobię sobie notatkę z jego meczu od wejścia i wrzucę - skupiam się na nim, wniosek jak na razie jest jeden : ten drewniak jest tragiczny.

3:1 ;/

Szneka 14.04.2023 21:27

Pierwsza połowa super chociaż zmarnowane 4 setki zamazują jej widok, ale druga żenada. Wyczyny Młyńskiego i Żyry przebiły dziś poziom żenady. Ja naiwny myślałem , że z taką Chojniczanką w drugiej połowie będziemy mogli dać odpocząć Rodado Fernandezowi Junce Mikiemu i Muli ale nie. Po prostu nie będzie kim ich zastąpić. Nasza ławka rezerwowych na dziś to Basha i tyle.

Patryko 14.04.2023 21:28

Ławki nie mamy, Młyński i Żyro w obecnej formie to się nawet do tarcia chrzanu nie nadają. Najważniejsze są 3 punkty i brak kontuzji/kartek na Ruch.

Stelio 14.04.2023 21:34

żyro za tą świecę w nasze pole karne to już nie powinien murawy do końca sezonu powąchać...

s1mone 14.04.2023 21:39

Wyczyny Tachiego od wejścia na murawę :

64 minuta - 'faulowany' przez napastnika przed 16tką, z tymże właśnie 'faulowany' - połowa arbitrów by gwizdnęła, druga połowa nie, miękki faul - niepotrzebne ryzyko. Przy innym arbitrze przeciwnik by wyszedł sam na sam...

65 minuta - podanie do tyłu do najbliższego

66 minuta - strata na kontrę na 40 metrze od bramki

67 minuta - spóźniony w kryciu przy wrzutce, spacerkiem się wracał - dobrze, że przeciwnik wrzucał piłkę do innego przeciwnika

68 minuta - najpierw łatwo objechany i następnie faul na karnego

70 minuta - podanie w poprzek do najbliższego

73 minuta - podanie do tyłu do najbliższego

75 minuta - spóźniony doskok w polu karnym

78 minuta - podanie do bramkarza

UWAGA TUTAJ ZMIANA POZYCJI NA STOPERA, PRZECIWNIK w 10

80 minuta - dobre wyprzedzenie i wybicie piłki

84 minuta - dobre wybicie piłki w polu karnym

89 minuta - podanie w poprzek

90 minuta - świetna długa piłka do Rodado

91 minuta - wybicie piłki w polu karnym

Generalnie gość w pomocy jest mega drewniany, wszedł szybko Basha i uporządkował ten burdel, bo przez chwilę nam groziło drżenie o wynik do ostatniej minuty....

Ja wierzę, że Tachi może być dobrym stoperem, który rzuca fajne długie piłki... ale w pomocy to on jest jak dziecko we mgle. W dodatku dziecko z drewna, taki Pinokio w wersji XL. Niech Sobol sobie da z nim spokój w środku pomocy.
W dodatku do głowy nie wyskoczył ani razu (piszę to dla fanatyków, którzy twierdzą, że ważne główki wygrywa, bo jest wysoki :D:D)

----------------------

Wracając do meczu, na plus :

- Villar - chłopak się z meczu na mecz rozkręca, dziś tylko jedne słabe zagranie a tak niezwykle przytomna gra. Bramka (nie wiem czemu anulowana?) do tego asysta. Dla mnie zdecydowanie najlepszy na boisku.

- Igbekeme, dopóki miał siłę biegać.

- Basha - zmiana, która zaryglowała środek pola

- Junca

- Rodado (przy odrobinie szczęścia mógł kończyć z 4 golami, jak zwykle nieskuteczny, ale nabiegał się przy tym jak koń)

Na minus (na minus względem tego co zwykle grali, więc wyżej poprzeczka) :

- Ferndandez - dziś poza karnym większość piłek marnował. I tak 3x lepszy niż mogą być nasi rezerwowi, ale jak na jego standardy zagrał słabo.

- Mula - podobnie jak Fernandez.

------------------

Przyzwoicie zagrał Duda, a Młyński prawie nic nie zagrał, ale to dzięki niemu przeciwnik kończył w 10, więc mały plusik można postawić za to.

Elendil 14.04.2023 21:41

super, że zamknęliśmy ten mecz w pierwszej połowie, no ale

1) Sytuacji tyle, że spokojnie drugie 3 bramki powinniśmy dorzucić. Z Ruchem, ŁKSem czy BBT tylu sytuacji mieć nie będziemy.
2) Nie mamy zmienników za ofensywnych Hiszpanów. Jak w defensywie jeszcze jakoś rotować składem możemy, tak z przodu ławki po prostu nie ma. Po co sprowadzono Bonito, skoro nic nie gra?
3) Żyro, Młyński - tym panom już podziękujemy. Nawet nie chce mi się nad nimi pastwić, zero wartości dodanej czy to z przodu czy z tyłu. Już lepiej grać w 10.
4) Jak widziałem zmiany w 55 minucie to myślałem że Sobol zdejmie Fernandeza i Juncę, żeby się nie wykartkowali. Dziwne zagranie, dobrze że obyli się bez głupich fauli.

Także jak pierwsza połowa (może poza skutecznością) to był sztos, tak druga to była taką Brzeczkowizna, że aż miałem flashbacki z poprzedniej rundy. Ogólnie gdyby nie Kiko, to moim zdaniem nie było by widoków nawet na baraże.

FraMat 14.04.2023 21:42

Czepianie się Tachiego jest szukaniem kwadratowych jaj.
Należałoby się przyczepić raczej Małeckiego i sędziego, którzy wspólnie wypracowali karnego dla Stali, karnego urągającego zdrowemu rozsądkowi.

Bardzo dobra postawa Dudy. W parze z Jamesem grał niemal bezbłędnie.
Jedno kiepskie podanie nastąpiło wtedy, gdy otrzymał piłkę w kilka chwil po tym jak wrócił do gry gdy leżał skopany na boisku - do usprawiedliwienia.
Fernandez - nadal lider, ale się zaciął.
Piękna bramka Junci.

Zmiennicy - Polacy są w tej chwili osłabieniem.
Żyro, Młyński to taka mała tragedia.

Drozd 14.04.2023 21:42

Młyński to jest jakiś żart, dostał całą połówkę żeby się pokazać i pokazał, że jest słabszy od każdego chłopa ze Stali. Zachowuje się jakby strzelanie bramek zupełnie nie było celem gry. Nikt nie rozumie jego zachowań, zwykły marnowacz okazji na boisku. Żyro deko lepszy ale strasznie wolny. Duda fajny mecz, choć dalej porusza się zbyt jednostajnie. Biegański przyspawany do linii i jeszcze zrobił z siebie idiotę. Mimo tego wszystkiego powinno być z 8:1.

Alleluja i do przodu...

s1mone 14.04.2023 21:46

FraMat - wypisałem Ci minuta po minucie co robił Tachi, a ty piszesz o jakimś czepianiu się... daj mi spokój.

Widzisz tam coś kontrowersyjnego? Nie zgadzasz się z czymkolwiek?

Prawda jest taka, że to on rzucił Stali koło ratunkowe. Dobrze, że ta nie chciała z niego skorzystać, bo mogła. Niech trzyma się z daleka od środka pola, bo się na tą pozycję nie nadaje.

Patryko 14.04.2023 21:47

Jeszcze co do Młyńskiego to gość od 70 minuty (przebywając na boisku całe 25 minut) już tylko pozorował pressing, podczas gdy Rodado, grający od początku, jeździł na dupie za piłką do końcowego gwizdka.

Żyro za ten centrosamobój do bramkarza powinien być ostro zjechany przez Sobola w cztery oczy.

Drozd 14.04.2023 21:48

Małecki powinien dostać żółtą za udawanie i tyle.

wolfy 14.04.2023 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1599396)
O, Tachi ledwie wszedł na murawę i strata na 40m od bramki, a potem głupi faul na karnego.

W ogóle zrobię sobie notatkę z jego meczu od wejścia i wrzucę - skupiam się na nim, wniosek jak na razie jest jeden : ten drewniak jest tragiczny.

3:1 ;/

Karny z dupy, powinna raczej być żółta za symulkę. Szanujmy się. Na stoperze Tachi o niebo lepiej, w sumie logiczne - przecież to stoper :D Co ciekawe - Colley też dziś świetny mecz. Basha też nam dupę uratował.
Poza tym - skład z pierwszej połowy zagrał świetnie - w tym Duda. Kiedy zasługuje jestem bezwzględny ale dziś - nie odstawał, ba - był jasnym punktem. Gdyby tylko grał tak częściej niż raz na 6-8 meczy...

Niestety, byli też sabotażyści. W kolejności:
- Sobolewski - błędem było zostawienie go. Skoro już koniecznie chciał wpuszczać ofiary losu na drugą połowę to mógł ich chociaż jakoś ustawić. Wolne żarty... Zadbał żeby druga połowa była emocjonująca - tyle że w negatywnym tego słowa znaczeniu. Widać że bez transferów Kiko nie istnieje.
- Młyński - na swoim zwykłym poziomie, czyli do dupy. Nawet jak dostawał dobre podanie to nie umiał opanować piłki. Wpuszczanie go to sabotaż.
- Żyro - zwrotność wozu z węglem plus debilne dośrodkowanie we własne pole karne. Negatywne rozczarowanie.
Nie mamy ławki ani trenera. Oby Hiszpanom nie zabrakło pomysłów do końca sezonu...

Drozd 14.04.2023 21:55

Ile ten Młyński ma jeszcze kontraktu? Może go wysłać do psychologa albo psychiatry bo sprawia wrażenie, że ma coś z głową.

Arkadiusz.Czerepach 14.04.2023 22:11

Młyński w 80 minucie wygladał jakby był już po 120 minutowym meczy z dogrywką , a przecież grał raptem pół godziny

o co chodzi ?

Elendil 14.04.2023 22:12

Ciężko mi uwierzyć, że Benito i Talar są w gorszej formie niż Młyński i Żyro, a zostali zupełnie odstawieni na boczny tor przez Sobola. Cisse to żyje jeszcze w ogóle? Fajnie by jakieś inne nazwiska zobaczyć, skoro obecni zmiennicy (w ofensywie) kompletnie nie dowożą.

Książę Palownik 14.04.2023 22:13

Niestety nie mamy ławki w ofensywie. Młyński to typowe polskie drewno, nie widzę żadnej przyszłości dla piłkarza, który nie jest w stanie piłki przyjąć.

Jezus Maria, jak ja sobie pomyślę, kim my broniliśmy Ekstraklasy (Młyński, Plewka, Starzynski, Gruszkowski…). W sumie to Gulę należałoby przeprosić, że mu Wisła zrobiła kleksa w życiorysie.

Tachi na stopera: on musi mieć całe pole gry przed sobą, w pomocy to po prostu drewno. Nie wiem nawet czy Jelic Balta nie prezentował się lepiej (Tachi góruje na pewno w celnych przerzutkach: ale i to świetnie by robił jako stoper).

Żyro: czy ten chłop nie ma już żadnych ambicji? Przecież on nam powiedział dziś: pocałujcie mnie wszyscy w dupę.

guardian_angel 14.04.2023 22:27

Czy może ktoś Biegańskiemu wytłumaczyć, że więcej pożytku będzie jak przy karnych nawet stanie jak słup w miejscu a zmusi w ten sposób wykonującego do jakiegoś wysiłku i np przestrzelenia, niż to jego rzucanie się na pałę przed strzałem?

Drugie pytanie - gdzie tkwi haczyk w osobie Jamesa, że taki przechuj gra w 2 lidze w Polsce?

FraMat 14.04.2023 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1599406)
FraMat - wypisałem Ci minuta po minucie co robił Tachi, a ty piszesz o jakimś czepianiu się... daj mi spokój.

Widzisz tam coś kontrowersyjnego? Nie zgadzasz się z czymkolwiek?

Już podaję:
64 minuta - 'faulowany' przez napastnika przed 16tką, z tymże właśnie 'faulowany' - połowa arbitrów by gwizdnęła, druga połowa nie, miękki faul - niepotrzebne ryzyko. Przy innym arbitrze przeciwnik by wyszedł sam na sam...
czyli błędu nie było: czepiasz się na siłę

65 minuta - podanie do tyłu do najbliższego
to jest jakiś błąd w ogóle? czepiasz się na siłę

66 minuta - strata na kontrę na 40 metrze od bramki
Musiałbym zobaczyć, czy ta strata wynikała z błędu czy z przewagi rywala. Nie każda strata jest winą tracącego piłkę

67 minuta - spóźniony w kryciu przy wrzutce, spacerkiem się wracał - dobrze, że przeciwnik wrzucał piłkę do innego przeciwnika
czyli nie spóźnił się, miał trochę szczęścia, ale czy popełnił błąd?

68 minuta - najpierw łatwo objechany i następnie faul na karnego
daj spokój - Mały symulował, a sędzia dał się nabrać. VAR też poleciał w chuja (sorry: zajebał)

70 minuta - podanie w poprzek do najbliższego
to jest jakiś błąd? podanie do najbliższego? Tak wyglądają zadania defensywnego pomocnika. czepiasz się na siłę

73 minuta - podanie do tyłu do najbliższego
to jest jakiś błąd? podanie do najbliższego? Tak wyglądają zadania defensywnego pomocnika. czepiasz się na siłę

75 minuta - spóźniony doskok w polu karnym
może masz rację - nie zauważyłem

78 minuta - podanie do bramkarza
to jest jakiś błąd? podanie do bramkarza? czepiasz się na siłę

Tak.
Potwierdzam - czepiasz się.

Elendil 14.04.2023 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez guardian_angel (Post 1599431)
Drugie pytanie - gdzie tkwi haczyk w osobie Jamesa, że taki przechuj gra w 2 lidze w Polsce?

Może to jest tak, że to Kiko ma jakieś haki na tych piłkarzy, że potrafi ich tutaj ściągnąć ;) Dziś James ośmieszał wręcz rywali, jak lekkim zwodem gubił krycie, jakby byli trampkarzami.

Yggdrasil 14.04.2023 22:39

Rzeczywiście jest przepaść między tym, kim my graliśmy w zeszłej rundzie, a kim teraz.
Ciekawa myśl mnie naszła, podparta jednym z postów powyżej.
Co gdyby obecną pierwszą 11 Wisły mógł prowadzic Gula ?

FraMat 14.04.2023 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1599448)
Rzeczywiście jest przepaść między tym, kim my graliśmy w zeszłej rundzie, a kim teraz.

a Brzęczek?
Powiedzcie wolfy'emu, że z takim składem hiszpańskim Brzęczek miałby same zwycięstwa.

Elendil 14.04.2023 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Yggdrasil (Post 1599448)

To już tylko gdybanie. Faktem jest, że Gula miał skład drewna i papy, ale był też Arshaf, Yaw czy FBF, którzy mieliby teraz albo pierwszy plac albo byli pierwszymi zmiennikami. Co w sumie też jest śmieszne, że najlepsi za Guli to też byli obcokrajowcy. W sumie za Brzęczka też (Poletanovic, Gio, Fernandez). Cóż, to pokazuje tylko poziom szkolenia w Polsce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl