![]() |
Zawsze można ogłosić nabór na mecz.
|
Cytat:
|
I tak długo wytrwał. Obstawiałem, że się posypie po 2-3 meczach.
|
A on jak na złosć się posypał w przerwie od meczów :O
|
Nie wiem na ile można wierzyć w cokolwiek wychodzące przez media z naszego klubu, ale dzisiaj było info, że miał uraz, już ostatnio grał na blokadzie i chcieli właśnie wykorzystać przerwę na jakiś mini-zabieg.
Patrząc na skuteczność naszych służb paramedycznych to strach się bać ... |
Od dawien dawna nasi zawodnicy mają spore problemy ze zdrowiem i w każdym sezonie mamy kogoś kto leczy bardzo długo kontuzję... Ile było już takich przypadków kiedy zawodników miał wypaść na kilka meczy, a wypadał na kilka miesięcy... Obecnie mamy takich zawodników jak Uryga, Błaszczykowski, Pereira, Odrasek...
|
Biegański - Grucha, Łasicki, Moltenis, Wachowiak (Niewiadomski) - Balta, Duda, Fernandez - Młyński, Hugi, Rodado.
Tak to mniej więcej będzie wyglądać - no chyba że zamiast Dudy, który 2 tygodnie nie trenował z drużyną, zagra Plewka. Pytanie czy coś drgnęło w drużynie przez te ostatnie kilkanaście dni? Serce chciałoby wierzyć, że tak ale rozum bezwględnie podpowiada, że nie. Dlatego w tym meczu niby każdy wynik jest możliwy ale jak dla mnie jednak najbardziej prawdopodobne jest zwycięstwo Chojniczanki 2:1. |
Obstawiam w środku Plewka - Basha. Duda nie przeprowadzi ani jednego treningu z zespołem przed meczem.
Ewentualnie wzrosną notowania Balty. |
kursy lekko drgnely na korzysc chojnic , ale dalej sie oplaca postawic
https://www.efortuna.pl/zaklady-bukm...-1-liga-polska |
Cytat:
|
Cytat:
Już się dowiedzieliśmy że Żyro grał z kontuzją, zaraz się dowiemy że jeszcze ktoś inny... |
Cytat:
|
Ja chcę listę jaki skład do Chojnic pojechał, bo przyznam że już nie nadążam kto ma kontuzję i gra a kto nie.
Dziękuję. |
Jeśli zobaczę w drugiej połowie na boisku tego parodystę Niewiadomskiego to osobiści wybiorę się jutro na Reymonta i wypłacę liścia temu parodyście na ławce. To jest nieprawdopodobne jak ktoś mógł ściągnąć tu takiego ogóra.
|
Chyba nie widziałem większego amatora w pierwszym składzie Wisły niż Niewiadomski, a oglądam mecze od ponad 20 lat... Ktoś, kto mu powiedział, że nadaje się na piłkarza, zrobił mu (i nam) wielką krzywdę.
Ale to w sumie szczegół, jak zawsze za Brzęczka liczymy na farta, czyli że przeciwnik sam sobie strzeli. Dziś nam piękny prezent już podarowali, może w drugiej też się szarpną. Póki co najlepszy na boisku (co nikogo nie powinno dziwić) jest Hugi. |
Wszyscy WON. Wypie*dalać.
|
Cytat:
|
Niewiele brakuje żebyśmy to wygrali
|
Cytat:
|
2 gole można zdobyć w 1 minutę. Widziałem już takie mecze.
|
Cytat:
|
Wystarczy, że przez 1 minutę będziemy mieli pomysł i strzelismy 2 gole.
Niestety gramy w przewadze, a jak wiadomo w przewadze gra się trudniej. Także nasze szanse spadły :/ |
Qrwa kabaret. Gospodarze w 10 a mieli 5 autów z rzędu i teraz rożny. Brzęczek WYPIERDALAJ
|
Jeszcze 2 minuty, to się może skończyć 1:4 i Brzęczkiem w podkoszulku, oblewanym szampanem
|
Jesteśmy dziadami.
Brzęczek won. |
Czyja wina dzisiaj ?
Sędziego ? Hugiego? Braku Zyry? Warszawy? Dziennikarzy ? Masonów? Plaskoziemcow?Klimentaa że Skvarka? |
A gdy w dniu nominacji waszego wujka Jurka napisałem kilka słów ostrej i mocnej prawdy, byłem wrogiem nr 1.
Dzisiaj po raz tysięczny okazało się, że miałem rację. Jednak Wolfy zaraz napisze, że Chojniczanka to mocny rywal, fantastycznie zorganizowany ze wspaniałym stadionem i od Wisły nie należy wymagać zwycięstwa z tym rywalem. Przez wszystkich atakowany i co? Ponoć byłem agentem Filipiaka, spiskowcem, itp. Życie zweryfikowało. Jakubie Błaszczykowski, oddaj Wisłę, bo stajesz się grabarzem i syndykiem upadłościowym klubu, który ma potencjał na grę w fazie grupowej europejskich pucharów przy normalnym zarządzaniu. Filipiak, jest z was dumny! Wystarczyło najpierw, aby władzę siłą przejęły najwierniejsze środowiska kibicowskie z TS-em. Potem największa żyjąca legenda Wisły (obok Ojca Chrzestnego) z familią. Finał? Wisły nie ma. Żaden Majchrowski, żaden Filipiak, żaden Tusk nie ma nic z tym wspólnego. |
Jak ma być w klubie dobrze, jak kapitan w wywiadzie pierd oli to samo co partacz zwany trenerem na konferencjach. Albo ktoś weźmie to wszystko za ryj , rozwali układy i zbuduje od nowa albo towarzystwo wzajemnego lizania się po jajach dalej będzie niszczyło klub.
|
Przerażająca bezradność, niemoc skonstruowania sensownej akcji ofensywnej, głupie karne i jeszcze głupsze straty to nasze znaki firmowe!
|
Z jednej strony bramkarz wygrał im mecz, z drugiej my poza tymi dwoma strzałami nie prezentowaliśmy nic... goście są tak wolni, tak zdezorganizowani, tak bezradni że nie da się patrzeć. Pośmiewisko. Na ŁKS, o ile nie dojdzie do wiadomo jakich zmian, stadion powinien być pusty.
|
Zastanawiam się, ile jeszcze potrzeba czasu. by niektórzy zrozumieli, że obecnie mamy nie tylko beznadziejnie słaby zespół, ale i dramatycznego trenera, który w znacznej mierze odpowiada za ten koszmar na boisku?
Drużyna jest bezradna, piłkarze notują regres, trener nie ma żadnego pomysłu na grę i reagowanie: na przykład dziś aż się prosiło, by od razu po czerwonej kartce przesunąć do ataku wysokiego Moltenisa, aby zwiększyć szanse na wygranie pojedynku główkowego z obrońcami Chojniczanki. Brzęczek oczywiście na to nie wpadł. Trzeba powiedzieć wyraźnie: ta drużyna, z tym trenerem prędzej zdobędzie Mont Everest, niż awansuje do ekstraklasy. Zarząd, kończcie tą szopkę. |
Przyjalem na spokojnie ten mecz. Bylo dokladnie to czego sie spodziewem. Slaba chojniczanka my bezradni w ataku. 2 bramki byly nie odrobienia. Nie gramy ofensywnie. Nasza gra ofensywna, konstruowanie akcji lezy i kwiczy.
Potrzebujemy impulsu, nowego trenera, ktory slynie z gry ofensywnej. Na Boga to jest ....a 1 liga. A dla brzeczka sie liczy by zagrac na 0 z tylu. To sie ....a nie dziwie jak on trenuje caly czas defensywe i boi sie otworzyc ze my nie strzelamy wiecej niz jeden gol po karnym Tyle w temacie. |
Cóż mecz w naszym wykonaniu tradycyjnie jak każdy przyzwoity wizualnie - w papę.
Chojniczanka nie zagrała nic poza bramkarzem. Faulu Moltenisa nie widziałem. Spóźniłem się na 2 połowę i trafiłem w sam raz na kolejny rzut w złą stronę Mikołaja :) Zastanawiam się czy Brzęczek przy tak złej serii po prostu nie zaraża drużyny frustracją, bo my przy nim regularnie przegrywamy mecze w których jesteśmy lepsi wizualnie i przeważamy. Marnujemy dobre okazje, prowadzimy grę, a przeciwnik nam strzela z dupy. Patrząc na to z jego perspektywy - zjazd ma kompletny, z reprezentacji do drużyny walczącej o utrzymanie ESA, potem spadek, teraz w drużynie typowanej do awansu kolejna fatalna seria, tym razem 1 punkt bodajże w 5 meczach. Bo tak naprawdę to ile można mieć pecha? Podejrzewam, że mimo Kuby w zarządzie to z ŁKSem będzie grał o stanowisko, bo nie tylko Kuba ma głos w klubie. A presja trybun będzie ogromna. Rodado pokazuje to o czym pisało swojego czasu weszlo (jeden z newielu ciekawych artów o Wiśle to właśnie ten przy transferze Hiszpana). To gość strzelający bramki z niczego i marnujący dogodne sytuacje na potęgę. Ewidentnie jak ma mało czasu na decyzje to potrafi zrobić coś fajnego, jak ma więcej czasu i myśli to się napala albo głupieje i jest klops. |
Nie da się grać bez skrajnych obrońców bo to co dziś pokazali Niewiadomski i Gruszkowski to dno dna, nie da się grać jednym skrzydłowym bo Młyński jest cieniem gościa z Arki, nie da się grać mając lej w środku pola bo dziś i Duda i Balta byli bardzo niewidoczni. Partacz zwany trenerem nie myśli na ławce, stąd trzyma Dudę o 15 minut minimum za długo , to samo z Młyńskim- tylko tu wchodzi Starzyński, który dziś był jeszcze gorszy od Niewiadomskiego i Gruszkowskiego.
|
Cytat:
Nawet jakby ktoś chciał przyznać Ci rację, to przedstawiasz to w takiej formie, że po prostu się nie da. |
Jak można przej.ebać mecz z drużyną, która nie zrobiła ani jednej sensownej akcji?
Niewiarygodne w jaki sposób przegrywamy mecz za meczem. I jeszcze po wszystkim kapitan mówi, że po stracie bramki nie wierzyli, że mogą coś strzelić. No ku.rwa jego w du.pę twoja mać. Jeszcze ten karny. Czy tylko ja wiedziałem, że Biegański usiądzie na du.pie na prawą stronę, a koleś strzeli lekko w jego lewy róg? Moja babcia by mu strzeliła 5 na 5 |
Cytat:
widzę, że oczekiwania są już tak niskie, że 4 strzały celne to już dobry mecz Wisły :lol: to prawie tak śmieszne jak to, co powiedział Łasicki po meczu, że mając przed sobą 40 minut, a na przeciw gości, którzy wyglądali jakby po treningach walili browary, NIE WIERZYLI W STRZELENIE GOLA. Mam wrażenie, że odkąd Cupiał kopnął Wisłę w 4 litery, wszystko co wiąże się z naszym klubem, to jeden wielki żart. Co gorsza, z sezonu na sezon też żart jest coraz bardziej absurdalny. Meresiński, Miśki, gamonie z Trio, Brzęczek... przecież to jakaś farsa, to powinni w Bagateli wystawiać zamiast Mayday i ludzie waliliby drzwi i oknami, żeby się pośmiać jak nigdy. Słowem - wszyscy wypierdalać. |
Cytat:
|
Martwi trochę, że wypadliśmy z tej powtarzalności, że najpierw gol dający prowadzenie, a potem dopiero wpierd.ol
|
Stabilna forma Wisly. Anomalia mecz z Ruchem po zdobylismy punkt.
Na dobrej drodze do II lidzi. 5 meczy 1 pkt Nie wiem co robi w WIsle Niewiadomski?? Starzynski to moze w juniorach sobie poradzi... Ale najwiekszy nieudacznik to pseduo trener Brzeczek. Ile on musi jeszcze s.......ic aby wyleciec? Nawet w grze Rodado widac reke Jurka. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl