Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   11 kolejka, Wisła Kraków - Ruch Chorzów, 16 wrzesień 2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10806)

PAWEŁ 15.09.2022 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1591693)
Nie przewidziałem, że Brzęczka tak osaczą, że tylko raz odpowie na pytanie o mecz z Ruchem. No ale wiadomo, trudny mecz :D

W sumie jak zwykle mowa trawa i żeby powiedzieć jak najwięcej nie ujawniając prawie nic.

Coś tam personalnie również, ale nie do końca.

Strata czasu na oglądanie :)

Paweł : wiem, jeden, dwa gongi, pełna kontrola a później w mecz może jeszcze jakaś brameczka, a może kolejna, no i jedna na zamknięcie, żeby smutno nie było. Takie 5:0 bez dominacji. Lubię to.

Mi wystarczy 1 lub 2 brameczki, widząc ze chłopaki wiedzą co maja grac. A wychodzi na to ze to ty chcesz dominacji No Ok tez może być.

Elendil 15.09.2022 20:48

Możliwości są dwie:

- Zagramy chujnie, ale szczęście będzie sprzyjać jak na początku sezonu
- Zagramy chujnie i zasłużenie przegramy

Bardziej ciekawi mnie, co będzie po meczu, zwłaszcza jak nie wygramy po raz kolejny. Czy Nowak ma na tyle silną pozycję, żeby wywalić Brzęczka? Bo każdy widzi, że z nim ekstraklasę zobaczymy tak jak polskie drużyny ligę mistrzów... w telewizji.

Karherop 16.09.2022 07:46

Oczekiwania powinny być aby drużyna się w końcu ogarnęła psychicznie.

To niewiarygodne że przegraliśmy w tym sezonie 4 spotkania, w każdym prowadziliśmy, mieliśmy mocne wejście i całkowicie odcinało nam głowę.

Oczekiwania na dziś:
- wygrana
- koncentracja i konsekwencja w grze
- bez kontuzji
- odmrożenie Hugiego i koniec z tą błazenada, tylko sobie zabieramy atuty na ławce rezerwowych
- że nam Sadlok nie wpakuje bramki
- że największym zagrożeniem dla nas przestaną być (własne) SFG.
- filecik z dorsza na parze

sandomingo 16.09.2022 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1591702)

Oczekiwania na dziś:
- wygrana
- koncentracja i konsekwencja w grze
- bez kontuzji
- odmrożenie Hugiego i koniec z tą błazenada, tylko sobie zabieramy atuty na ławce rezerwowych
- że nam Sadlok nie wpakuje bramki

Pewnie i co jeszcze?!

Może pomysł na stałe fragmenty gry?
Albo filecik z dorsza na parze?

Padłeś Kolego ofiarą sukcesu klubu, oj padłeś...

Jagul 16.09.2022 07:54

Jest już gdzieś dostępna lista tych oszołomów, którzy oczekują zwycięstw kilkoma bramkami?
Szukam od rana na forum i nic..

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1591703)

Przy piątku by wjechał jak złoto.

Karherop 16.09.2022 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1591703)
Pewnie i co jeszcze?!

Może pomysł na stałe fragmenty gry?

Padłeś Kolego ofiarą sukcesu klubu, oj padłeś...

Oczywiście. Zapomniałem o tym.

nero 16.09.2022 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1591684)
Glory Glory Alleluja czas na taczkach wywiesć WU-JA
Glory Glory Alleluja trzeba WYP-IERD-OLIC GO.

Najlepiej na dwie strony śpiewane ;)

Arkadiusz.Czerepach 16.09.2022 12:27

za skomlikowane

w Rzeszowie śpiewano

glory glory alleluja trzeba wypierodolic wuja

łatwo ogarnąć i wpada w ucho

, niemniejednak dzisiaj czeka nas przekonujące zwyciestwo ;)

Karherop 16.09.2022 13:05

Za chwilę się co innego będzie rymować. W końcu że Skra sami kibice z C zapraszali Wuja pod sektor do skandowania w ramach zwycięstwa.

El'kabat 16.09.2022 14:06

Dawno remisu nie było ;)

Vashut 16.09.2022 14:38

bedzie zwyciestwo, nasz przód zdemoluje obronę Ruchu ale pewnie i coś stracimy.. panowie tam gra Sadlok

Stelio 16.09.2022 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vashut (Post 1591716)
bedzie zwyciestwo, nasz przód zdemoluje obronę Ruchu ale pewnie i coś stracimy.. panowie tam gra Sadlok

Otóż właśnie zgodnie z tradycją, Maciek nam musi dzisiaj zapakować bramę i to jeszcze takie okno z 30 metrów nie do obrony ;)

FraMat 16.09.2022 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1591704)
Jest już gdzieś dostępna lista tych oszołomów, którzy oczekują zwycięstw kilkoma bramkami?

No dobra, sprawię ci przyjemność: wygramy 5:1
A co?

Drużyna jest świetnie przygotowana fizycznie i taktycznie i gotowa na wysokie zwycięstwo.

Patryko 16.09.2022 15:59

Przeczuwam, że zepną się na ten mecz i go wygrają, a Brzęczek dostanie kolejne 3-4 tygodnie spokoju (no przecież wygraliśmy z liderem, czego jeszcze ode mnie chcecie).

2-1 po antyfutbolu z obu stron.

Drozd 16.09.2022 17:40

Jedyna szansa na wygraną to, że załatwią mecz żeby dupę paratrenera ratować.

aNouc 16.09.2022 18:33

Wyjściowa "11" Wisły:

https://www.twitter.com/wislakrakows...27479065022465

s1mone 16.09.2022 18:47

Dość ofensywne zestawienie, napastnik, dwóch skrzydłowych i dwie 10tki, bo zarówno Duda jak i Fernandez mają dość ofensywne usposobienie.

Wachowiak poza kadrą. Kontuzja? Czy może decyzja Wuja?

Jak Plewka znowu sprokuruje bramkę dla przeciwnika to chyba jebnę. No ale piorun chyba nie trafia 3 razy z rzędu w to samo miejsce.... Wolałbym Baltę.

Patryko 16.09.2022 18:49

Kontuzja talentu.
Chyba najmocniejsze w tym momencie zestawienie, jakie Wuja może wysłać do boju. Wypada tylko trzymać kciuki.

Szneka 16.09.2022 19:15

Gdzie jest Qrwa Basha? Znowu L4 ?

s1mone 16.09.2022 19:16

O gorszą formę dwóch piłkarzy zapytali dziennikarze na konferencji, obydwaj poza kadrą meczową.

Przypadek?

;>

Patryko 16.09.2022 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1591727)
Gdzie jest Qrwa Basha? Znowu L4 ?

Dostał z Wachowiakiem zadanie domowe pt. "Obejrzyj swój ostatni mecz i napisz wypracowanie co zrobiłeś źle".

Szneka 16.09.2022 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1591729)
Dostał z Wachowiakiem zadanie domowe pt. "Obejrzyj swój ostatni mecz i napisz wypracowanie co zrobiłeś źle".

czemu tylko oni? tam 80 procent składu nic nie grało

Szneka 16.09.2022 20:02

Brawo Maciej Sadlok prawdziwy Wiślak z Ciebie :D
Feddek zawsze był słabiutkim i głupawym komentatorem. Kiedyś chyba z nc+ go wywalili za komentarz jakiegoś meczu żużlowego a dziś próbuje tłumaczyć, że faulu Sadloka nie było. Qrwa w e-klasie byli Mielcarski i Węgrzyn w 1 lidze jest Feddek.

azor 16.09.2022 20:33

naprawdę przy karnym dla nas cały stadion skanduje nazwisko bramkarza Ruchu?

Szneka 16.09.2022 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1591732)
naprawdę przy karnym dla nas cały stadion skanduje nazwisko bramkarza Ruchu?

chyba tylko chorzowscy .Nasi Luis Fernandez

aNouc 16.09.2022 21:31

wideo konferencja Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 1-1 Ruch:

https://www.youtube.com/watch?v=g2tpk2vV5TM

kbr 16.09.2022 21:31

Remis ze śmierdzielami nie jest taki zły, grę pozostawiam bez komentarza.

Szneka 16.09.2022 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1591737)
wideo konferencja Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 1-1 Ruch:

https://www.youtube.com/watch?v=g2tpk2vV5TM

ktoś ten stek bzdur i pierdół słucha lub ogląda? Jak zawsze będzie gadanie o niesłusznym karnym, który podciął skrzydła , o brakach kadrowych itp. itd. ale ani słowa np. że jestem głupi bo nie dałem wcześniej szans Hugiemu

kolarz90 16.09.2022 21:38

Jest zajebiście wuja zostaje

Smok 16.09.2022 21:40

Przyzwoity mecz z LIDEREM.
Ruch odrobinę więcej w grze , ale my zdecydowanie groźniejsi. Szczególnie w I połowie. Dużo fajnych przechwytów. Szkoda słupka Żyry i wslizgu Łasickiego.
W II połowie trochę obrony. Sił generalnie starczyło do 65-70 minuty. Ale na końcówkę się obudzili i to my mieliśmy w doliczonym czasie 2 piłki meczowe.
Remis nas nie krzywdzi, ale troszke niedosytu mam, bo jednak z sytuacji bylismy groźniejsi i szkoda kompletu punktów.

bridgeburner 16.09.2022 21:42

Fatalnie fizycznie wyglądaliśmy w drugiej połowie
Ciekawe za co Dyja bierze pieniądze
Ogólnie kultura gry beniaminek oparty na lokalnych zawodnikach nas zawstydzal
O wuju nawet mi się nie chce pisać, koleś skacze przy linii jakby miał kłopoty z pęcherzem a że zawodnicy są do zmiany bo dreptać tylko są w stanie to nie widzi

AS82 16.09.2022 21:43

Ten mecz mozna bylo i trzeba było wygrać. Prowadzimy 1-0 , powinniśmy gryzc trawę i być w 100% skoncentrowani ,a co się dzieje , nagle Gruszkowski się zaczyna kopać po czole przy linii bocznej , strata i gol praktycznie z niczego . Jest to zwykle frajerskie rozdawnictwo punktów. Z takim graniem i takim punktowaniem to serio będzie gdzieś środek tabeli 1 ligi.

Widać ,że Rodado jest już pod skrzydłami Kazimierza Kmiecika , z meczu na mecz coraz słabszy.

wolfy 16.09.2022 21:43

Lepszy remis niż w składzie Enis.
Okazuje się że w Turcji można oglądać transmisje PPV :D
Bardzo dobry mecz krytykowanego przeze mnie wcześniej Dudy, dobre wejście Hugiego, mieliśmy dwie piłki meczowe w końcówce, szkoda.
Biegański obronił karnego - ale jak. Fakt że Janoszka strzelił jak cep, ale nasz bramkarz go trochę podpuścił.

Dobry mecz w szybkim tempie.

ciacho 16.09.2022 21:45

Fajnie, że mimo gry na wyjeździe udało się zdobyć 1 punkt.

s1mone 16.09.2022 21:45

No cóż, to był wyrównany mecz.
W pierwszej połowie byliśmy lepsi, karny przeciwko nam znowu z d.py, ręka nabita na stare przepisy nikt by tego nie gwizdał, oj nie podobają mi się karne po takich przypadkowych zagraniach, ale cóż.
Biegański się znowu położył na środku... na szczęście podcinka na tyle anemiczna, że zdążył wstać i chwała mu za to :D Ale nie będę go krytykował bo dziś poza jednym wybiciem praktycznie bezbłędny i chyba sobie poczytał forum bo go odspawało od linii i dobrze sobie radził przy wrzutkach.

Generalnie do straty wyrównującej bramki to byliśmy lepsi moim zdaniem, wtedy nagle siedliśmy i Ruch doszedł do głosu, ale też bez jakichś konkretniejszych sytuacji, za to z masą rzutów rożnych, które na szczęście dobrze broniliśmy.

Mimo optycznej przewagi Ruchu w drugiej połowie to my chyba tworzyliśmy lepsze okazje, żeby wspomnieć choćby o pudle Rodado. Jak już ruszaliśmy to byliśmy po prostu konkretniejsi i graliśmy ciekawiej, Ruch był lepiej zorganizowany ale bardziej przewidywalny.

Końcówka była nasza, po 85 minucie Ruch stanął i mieliśmy konkretne okazje by go pokarać.

Bardzo dobrze zagrała cała linia obrony z bramkarzem, dobrze pomoc. Rodado trochę słabszy mecz, Luis Fernandez również. Miałem wrażenie, że Marciniak jak zwykle pozwalał na męską grę i nasi momentami mieli problem się odnaleźć, szczególnie właśnie obaj Hiszpanie. Ile my tych przebitek na walkę przegraliśmy, ile razy Ruch ruszał, bo nasi się kładli po trochę mocniejszym kontakcie. Przy innym sędzim pewnie Ruch miałby dużo mniej piłkę w drugiej połowie.

Bardzo dobry był Duda, równie dobra zmiana Hugiego.
Żyro mógł kończyć z dwoma golami, raz poprzeczka, a raz się nie potrafił obrócić z piłką w dobrej sytuacji. W drugiej połowie zgasł kompletnie.
Młyński dużo szumu ale w kluczowych momentach podejmował złe decyzje, brakowało mu dokładności i jakości.
Gruszkowski znowu udowodnił, że to jest koń do biegania, świetnie grał w obronie 1/1.

No cóż, chciałem dobry mecz i go dostałem. Szkoda, że nie wcisnęliśmy czegoś pod sam koniec.

kolarz90 16.09.2022 21:45

Wiadomo co z Bashą ponoć badania przed sezonem przeszedł wyśmienicie a jak dotąd zagrał 1,5 meczu na 11?

sevenheaven 16.09.2022 21:48

Ruch budżet 4 miliony.. Wisła budżet 18 milionów, więcej nie mam do dodania.. ahaha Brzęczek wypier***

DysoN 16.09.2022 21:52

Była tylko troche mniejsza chujnia niz ostatnio. Postęp jest!

Elendil 16.09.2022 21:56

W następnym meczu: Brzęczek out, Hugi in ;)

Janoszka z Sadlokiem bardzo chcieli dać Wiśle zwycięstwo, ale to za mało na tak wolno grającą Wisłę. Tragedii jak ze Stalą nie było, ale z tym treneiro więcej nie wyciśniemy. Nawet nie da się powiedzieć, że coś się skończyło, skoro za Brzęczka nigdy się nawet nie zaczęło.

FraMat 16.09.2022 21:59

Do tej pory (mam na myśli ostatnie kilka meczów) graliśmy z drużynami, które przytłaczały nas fizycznością.

Ruch też był od nas lepszy fizycznie, siłowo (widać to choćby po tym, że przegrywaliśmy większość sytuacji stykowych, większość walki w powietrzu w strefie środkowej - słowem wyglądaliśmy fizycznie jak juniorzy), ale Ruch nie opierał się na fizyczności, lecz grał piłką.

Tylko dlatego na jego tle wyglądaliśmy trochę lepiej niż ostatnio.

Niewielkie pocieszenie.

Natomiast w miarę dobrze wyglądało to po zejściu Młyńskiego, Żyro i Plewki.

Talar, Cisse i Hugi robili dobrą robotę z przodu, ale Rodado jest chyba za mało siłowy na dobrą grę w I lidze.
Zawodnik pokroju tego Szczepana byłby i u nas lepszy na tej pozycji od dwóch Hiszpanów.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl