Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto powinien być nowym trenerem Wisły? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10795)

Bóg Trybun (objawion) 15.08.2022 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1589733)
Co mówi?

To nie walczymy o cenne punkty potrzebne do utrzymania w buraczanej pierwszej lidze? A wszystko to dzięki błyskotliwym decyzjom naszej legendy nieomylnego Jakuba ratownika Błaszczykowskiegol?

Mówi po turecku i duńsku, nie na najwyzszym poziomie.

Drozd 15.08.2022 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 1589734)
Mówi po turecku i duńsku, nie na najwyzszym poziomie.

Ha... mistrz szydery... potrafi się przyznać, że bredzi... Trzeba to docenić.

Poważnie.

Bóg Trybun (objawion) 15.08.2022 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1589735)
Ha... mistrz szydery... potrafi się przyznać, że bredzi... Trzeba to docenić.

Poważnie.

Bardzo poważnie :-) tak jak większość Twoich postów
Türkgücü i wykręt suta po duńsku = zapieprzanie :-D

Drozd 15.08.2022 17:49

Pewnie że poważnie, bo pałętanie się po niższych ligach to nie jest powód do heheszek. Tylko do refleksji, że coś nie działa...

A Ty się wydurniasz. Chcesz błysnąć to wymyśl coś konstruktywnego, a jak nie potrafisz to się nie wypuszczaj...

Bóg Trybun (objawion) 15.08.2022 18:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1589737)
Pewnie że poważnie, bo pałętanie się po niższych ligach to nie jest powód do heheszek. Tylko do refleksji, że coś nie działa...

A Ty się wydurniasz. Chcesz błysnąć to wymyśl coś konstruktywnego, a jak nie potrafisz to się nie wypuszczaj...

Ten temat jest konstruktywny sam w sobie. Kandydatura Hyballi :-) trener świetny, tylko kariera zrujnowana przez cieszynkę.

Mógł tam jeszcze twórca dołożyć Palikota do listy a Kwacha w pakiecie na dyrektora sportowego, byłoby to konstruktywne rozpatrując świat w jego kategoriach. Ale pisz dalej, razem z Koalikiem dźwigaj Wisłę z kolan.
Do odważnych świat należy.

Jaroo1 15.08.2022 19:16

Hyballa był niczym najlepsza przyprawa dodająca ostatecznego smaku zupie...

Drozd 15.08.2022 19:21

W słupie mam listę. I to kto jest autorem tematu...

Wiem tyle że jako klub się staczamy, nie od czasu cieszynki tylko od momentu kiedy Kubuś został zesłany do juniorów przez szalonego Niemca.

Gramy piach, piłkarze im dłużej u nas grają tym są słabsi, cele sportowe zamiast rosnąć, coraz bardziej zachowawcze. Jednym słowem zapaść.

Potrzebny jest jakiś impuls...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1589741)
Hyballa był niczym najlepsza przyprawa dodająca ostatecznego smaku zupie...

Hyballa był jak glutaminian sodu, niezdrowy ale skuteczny :).

KOALIK 15.08.2022 19:48

Najbardziej odważni byli ci, którzy doprowadzili do wywalenia Cupiała, bo zamarzyło im się prowadzenie klubu w Ekstraklasie i to bez pieniędzy, a wcześniej ich futsal zweryfikował, bo na mistrzowską koszykówkę kobiet też byli za słabi.

Oraz ci obecni amatorzy, którzy zaprzepaścili ogromną szansę na odbudowę Wisły, bo dzisiaj Wisła powinna walczyć w eLM lub w eLE.

Manhunt. 16.08.2022 07:54

Ale Ty rozumiesz, że to Cupial podjął taką decyzję o zostawieniu klubu? Jakby mu tak zależało na klubie to nie sprzedałby klubu oszustowi.

Ogryzek 16.08.2022 08:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manhunt. (Post 1589763)
Ale Ty rozumiesz, że to Cupial podjął taką decyzję o zostawieniu klubu? Jakby mu tak zależało na klubie to nie sprzedałby klubu oszustowi.

Liczysz na to ze ten nawiedzeniec Koallik to zrozumie? Zrozumie że to Cupiał pozbył się swojej zabawki kiedy ta była zbyt droga w utrzymaniu, a w tamtym czasie Tele-Fonika miała olbrzymie problemy finansowe i długi bankowe? To była decyzja Cupiała i tylko jego decyzja (pod wpływem banków, owszem ale jego)

Dlatego uważam koalika za albo:

1. Albo prowokatora parchatego który wodzi za nos naszych forumowych frustratów (inteligentnego i przebiegłego w swojej misji) bo sprzedaje im kity które miło im słyszeć - typu mogliśmy być w LE i MP na kolejne lata ale źli "kibole" pogonili dobrodzieja Cupiała a socios to samo zło itd

2. Albo kompletnie oderwanego od rzeczywistości mitomana który sprzedaje głupoty z cyklu - źli kibole przegonili Cupiała... bez względu na ELEMENTARNE fakty
(Kiedy ten sam wyrzucił Wisłę do śmieci jak zabawkę gdy kasa się kończyła)

Co jest prawdą nie wiem. Ale przypuszczam że to 1. No aż takim cymbałem jednak ciężko być.

stary dziad 16.08.2022 13:09

Dokładnie zgadzam się z kolegą Ogryzkiem.
To że parchaty przybysz z corupciovego forum zakłada tu tematy to w zasadzie mnie nie dziwi. Jego rolą jest mącenie, napuszczanie, szczucie.
Co do zasady , jeśli taki temat zostałby założony w maju, bezpośrednio po spadku to byłby, być może, jak najbardziej na miejscu.
Natomiast teraz , gdy liderujemy w tabeli , trener ma bilans 4-1-1 to jakiś wyższy poziom abstrakcji a absurdomierz poziomu dyskusji dawno wywalił skalę.

s1mone 16.08.2022 13:39

Wracając do decyzji Cupiała :
Pytanie na ile w jego odejściu (jeśli w ogóle) maczały palce delfinki. Ja nie jestem miejscowy, więc to są wszystko teorie spiskowe - ale były na forum takie plotki, że delfinki były u niego z wizytą.

Wcale bym się nie zdziwił jakby Cupiał tym wszystkim pieprznął, bo się spotkał z paroma usłużnymi kibolami. Łożył na klub miliony latami a tu mu takie fifroce przychodzą i (...) - no właśnie, ciekawe co. Cupiał od odejścia z Wisły się nie wypowiedział na temat odejścia (z resztą on za bardzo medialny nie był nigdy). Tak na prawdę nie wiemy co się tam wydarzyło.

Pytanie czy Meresiński był słupem czy oszustem. Jedna z teorii spiskowych głosi, że Mereś miał przejąć Wisłę, aby WSH mogło wjechać na białym koniu i uratować klub.

Cupiała nie da się jednoznacznie ocenić za jego odejście. Mi ono się zupełnie nie zgadzało z tym jak traktował ten klub wcześniej. Pytanie czy po prostu się znudził ulubioną zabawką, czy przyparły go banki do ściany czy może jednak kluczowy był brak szacunku ze strony zagorzałych kibiców. Tego nie wiem i nie dowiemy się nigdy.

Dla mnie Bogusław Cupiał zawsze będzie kimś kto odmienił markę Wisły. Z klubu, który w zamierzchłych czasach coś tam wygrał i regularnie gra w dolnych rejonach ekstraklasy zrobił swojego czasu najlepszy klub w Polsce, znany w Europie, zbudował bazę obecnych kibiców i sprawił, że marka Wisła Kraków jest jedną z największych w naszym kraju - nawet teraz - będąc w 1 lidze. To jego zasługa. Zasługa, że jesteśmy Wisłą Kraków jaką wszyscy znają, a nie kolejnym klubem z dużego miasta z małą bazą kibiców typu Śląsk Wrocław czy Pogoń Szczecin. Ba, mogliśmy skończyć gorzej, jak Stomil Olsztyn czy GKS Katowice. Patrząc jaka u nas była bieda za przedcupiałowskiego TS'u - wcale bym się nie zdziwił.

Co do Koalika to polecam opcję ignoruj.

Użytkowników chcących z nim polemizować upraszam o nie cytowanie go, bo wtedy człowiek mimochodem przeczyta trochę tego bełkotu i mu się na chorobę zbiera.
Temat wg mnie powinien wylądować w kiblu, a orędownik sonsiadki powinien dostać bana. Ja rozumiem, że nie ma aktywnych moderatów, ale ktoś z góry na pewno od czasu do czasu to forum jednak przegląda.

DeadOrAlive 30.09.2022 21:26

Jakie obecnie są opcje na rynku ?

Jaroo1 30.09.2022 21:29

a ja bym zaszalał i do końca rundy grał bez trenera...

Szneka 30.09.2022 21:31

Skoro Warta znalazła Tworka a teraz Szulczka, Widzew znalazł Niedźwiedzia to są trenerzy nie zmanierowani a chcący się rozwijać i objąć Wielki Klub.

alexx6 30.09.2022 21:33

kazdy tylko nie wuja W Y P I E R D A L A J

AgresywnyChomik 30.09.2022 21:39

Urban
10 znakow.

Elendil 30.09.2022 21:48

Banasik z Radomiaka, jeżeli chodzi o wolnych. Fajnie by tego z Puszczy mieć, ale dlaczego miałby tu przychodzić...

KOALIK 30.09.2022 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1589656)
Bzdura. 13 punktów w 6 meczach. Przewaga (posiadanie piłki, strzały, celne strzały) w bodaj 5 z nich. Bardzo młody skład. Niezłe jak dotąd transfery do klubu. Musieliby na głowę upaść, żeby teraz zwalniać Brzęczka.

ps. Hyballa, Hajto, Świr. Koalik, Ciebie nie da się traktować poważnie.

A Jurka da się traktować poważnie?

KOALIK 30.09.2022 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1589798)
Wracając do decyzji Cupiała :
Pytanie na ile w jego odejściu (jeśli w ogóle) maczały palce delfinki. Ja nie jestem miejscowy, więc to są wszystko teorie spiskowe - ale były na forum takie plotki, że delfinki były u niego z wizytą.

Wcale bym się nie zdziwił jakby Cupiał tym wszystkim pieprznął, bo się spotkał z paroma usłużnymi kibolami. Łożył na klub miliony latami a tu mu takie fifroce przychodzą i (...) - no właśnie, ciekawe co. Cupiał od odejścia z Wisły się nie wypowiedział na temat odejścia (z resztą on za bardzo medialny nie był nigdy). Tak na prawdę nie wiemy co się tam wydarzyło.

Pytanie czy Meresiński był słupem czy oszustem. Jedna z teorii spiskowych głosi, że Mereś miał przejąć Wisłę, aby WSH mogło wjechać na białym koniu i uratować klub.

Cupiała nie da się jednoznacznie ocenić za jego odejście. Mi ono się zupełnie nie zgadzało z tym jak traktował ten klub wcześniej. Pytanie czy po prostu się znudził ulubioną zabawką, czy przyparły go banki do ściany czy może jednak kluczowy był brak szacunku ze strony zagorzałych kibiców. Tego nie wiem i nie dowiemy się nigdy.

Dla mnie Bogusław Cupiał zawsze będzie kimś kto odmienił markę Wisły. Z klubu, który w zamierzchłych czasach coś tam wygrał i regularnie gra w dolnych rejonach ekstraklasy zrobił swojego czasu najlepszy klub w Polsce, znany w Europie, zbudował bazę obecnych kibiców i sprawił, że marka Wisła Kraków jest jedną z największych w naszym kraju - nawet teraz - będąc w 1 lidze. To jego zasługa. Zasługa, że jesteśmy Wisłą Kraków jaką wszyscy znają, a nie kolejnym klubem z dużego miasta z małą bazą kibiców typu Śląsk Wrocław czy Pogoń Szczecin. Ba, mogliśmy skończyć gorzej, jak Stomil Olsztyn czy GKS Katowice. Patrząc jaka u nas była bieda za przedcupiałowskiego TS'u - wcale bym się nie zdziwił.

Co do Koalika to polecam opcję ignoruj.

Użytkowników chcących z nim polemizować upraszam o nie cytowanie go, bo wtedy człowiek mimochodem przeczyta trochę tego bełkotu i mu się na chorobę zbiera.
Temat wg mnie powinien wylądować w kiblu, a orędownik sonsiadki powinien dostać bana. Ja rozumiem, że nie ma aktywnych moderatów, ale ktoś z góry na pewno od czasu do czasu to forum jednak przegląda.

Mam nadzieję, że znikniesz z tego forum.

Wrogu Wisły.

pomeran 30.09.2022 22:40

Ktokolwiek. Ktokolwiek spoza truskolasow czy innej Częstochowy.

Z nierealnych - wyśmiewany tu przed Brzęczkiem (sic) Urban a najlepiej Brosz.

Elendil 30.09.2022 22:53

Czy Urban faktycznie ma jakieś sukcesy? Wszędzie był przez jeden sezon i szału nigdzie nie zrobił. W sensie pewnie od Brzęczka byłby lepszy, bo gorzej się nie da, ale dla mnie to taki typowy przeciętniak którego biorą kluby, jak nikt lepszy nie przyjdzie.

Brosz poza zasięgiem...

bridgeburner 30.09.2022 23:06

Urban? Gra w dziadka, siatkonoga, żarciki ,krótkoterminowo poprawa wyników im dalej las tym gorzej
Brosz długoterminowe perspektywy ale wolno się rozpędza, w zasadzie rezygnujemy z awansu
Może Vuko? Z obecnego potencjału na pewno by wycisnął więcej
Niezmiennie przy każdej zmianie trenera proponuje Nestora El Maestro ale tu by grube finanse musiały być zaangażowane

krysztal 30.09.2022 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1592290)
Ktokolwiek. Ktokolwiek spoza truskolasow czy innej Częstochowy.

Z nierealnych - wyśmiewany tu przed Brzęczkiem (sic) Urban a najlepiej Brosz.

Nie no takiego Papszuna to bym z tej Częstochowy widział...

Patryko 30.09.2022 23:20

Żadnego Urbana, którego pomysł na drużynę kończy się po maksymalnie jednym sezonie.
Zadajcie sobie pytanie: z ilu ekstraklasowych drużyn wyleciał i co było tego powodem?

bridgeburner 01.10.2022 07:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1592300)
Żadnego Urbana, którego pomysł na drużynę kończy się po maksymalnie jednym sezonie.
Zadajcie sobie pytanie: z ilu ekstraklasowych drużyn wyleciał i co było tego powodem?

Uczciwie mówiąc to ja bym szukał właśnie zadaniowca na pół roku z celem awansu za absurdalnie duża premie
Póki mamy w składzie piłkarzy wybijających się ponad te ligę
Bo długoterminowy projekt to z dziura budżetowa i całkowitym brakiem pionu sportowego brzmi niespecjalnie rokujaco
Co bynajmniej nie znaczy że tym kimś miałby być Urban

Jaroo1 01.10.2022 07:53

Cytat:

W sensie pewnie od Brzęczka byłby lepszy, bo gorzej się nie da, ale dla mnie to taki typowy przeciętniak którego biorą kluby, jak nikt lepszy nie przyjdzie.
Już to kiedyś słyszałem... przy Skowronku, Stolarczyku, Hyballi, Guli... :D I zawsze było gorzej

Cytat:

Uczciwie mówiąc to ja bym szukał właśnie zadaniowca na pół roku z celem awansu za absurdalnie duża premie
Póki mamy w składzie piłkarzy wybijających się ponad te ligę
Bo długoterminowy projekt to z dziura budżetowa i całkowitym brakiem pionu sportowego brzmi niespecjalnie rokujaco
Co bynajmniej nie znaczy że tym kimś miałby być Urban
Jest jeden problem i to spory. Z umiejętnościami naszego trio, takie rzucenie się na hurra z finansami i tak awansu może nie dać = wtedy już kompletnie jesteśmy w dupie

Elendil 01.10.2022 09:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1592324)
Już to kiedyś słyszałem... przy Skowronku, Stolarczyku, Hyballi, Guli... :D I zawsze było gorzej

co tylko potwierdza, że zmiana trenera to byłby dopiero pierwszy krok. Ludzi to wymiany z klubie jest multum...

FraMat 01.10.2022 12:44

Obawiam się, że pomimo, ze Hyballa jest agresywnym szaleńcem, wyleciał właśnie nie za brak umiejętności, lecz za to, że kopacze znowu poskarżyli się na ostre metody a przede wszystkim za krytykowanie p i e r d o l o n y c h legend w sztabie, legend, które są tylko po to, żeby doić kasę, ale same niczego nie wnoszą do umiejętności zespołu.

Kmiecik na ławce w każdym meczu to symbol braku motywacji, ciepełka, samozadowolenia.
Dopóki ktoś czegoś z tym nie zrobi i nie postawi przed piłkarzami jasnych celów wskazując metody do ich osiągnięcia, tak długo Wisła jest na równi pochyłej.

Nie namawiam do przeproszenia się z Hyballą - Kuba musiałby się upokorzyć, a tego nie zrobi.
Namawiam do znalezienia trenera, który nie będzie zależny od Kubusia i który dostanie wolną rękę do wyrzucenia ze sztabu dowolnej p i e r d o l o n e j legendy i do takiego gnębienia piłkarzy dopóki nie zaczną grać jak powinni.

nero 01.10.2022 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1592371)
Obawiam się, że pomimo, ze Hyballa jest agresywnym szaleńcem, wyleciał właśnie nie za brak umiejętności, lecz za to, że kopacze znowu poskarżyli się na ostre metody a przede wszystkim za krytykowanie p i e r d o l o n y c h legend w sztabie, legend, które są tylko po to, żeby doić kasę, ale same niczego nie wnoszą do umiejętności zespołu.

Kmiecik na ławce w każdym meczu to symbol braku motywacji, ciepełka, samozadowolenia.
Dopóki ktoś czegoś z tym nie zrobi i nie postawi przed piłkarzami jasnych celów wskazując metody do ich osiągnięcia, tak długo Wisła jest na równi pochyłej.

Nie namawiam do przeproszenia się z Hyballą - Kuba musiałby się upokorzyć, a tego nie zrobi.
Namawiam do znalezienia trenera, który nie będzie zależny od Kubusia i który dostanie wolną rękę do wyrzucenia ze sztabu dowolnej p i e r d o l o n e j legendy i do takiego gnębienia piłkarzy dopóki nie zaczną grać jak powinni.

Problem jest w tym, że my nie znajdziemy takiego trenera. Kuba będzie szukał kogoś, kto jest bliski jemu sercu, sposobie bycia itd. czyli właśnie taką ciepłą kluchę jaką jest Brzęczek, Gula itd. Nawet jak w 100% decyzję będzie mógł podjąć Nowak to nic to nie zmienia, bo on też znajdzie właśnie taką kluchę. Nawet nie dlatego, że Kuba mu będzie tak kazał, tylko dlatego, że Panowie spostrzegają świat w podobny sposób. Z tego też powodu Kuba dopuścił Nowaka na prezesa zamiast swojego brata.

Pamiętajmy, że na to jak pracują pracownicy (piłkarze) zależy od tego do jakiegoś miejsca trafiają, co ich w ciągu pracy (treningów) spotyka. A co ich spotyka? Na każdym kroku rodzina, ciężko wyrazić jakieś zdanie bo nie wiadomo komu się podpadnie. Każdego dnia w pracy spotykasz 70-letniego dziadka (Kmiecik), gdzie nawet po pół roku pracy (treningów) nie masz pojęcia kim on jest i co on tutaj robi. Ktoś Ci na szybko wytłumaczył, że gość był świetny w 1973 roku, ale nie robi to na Tobie wrażenia bo urodziłeś się 20 lat po tej dacie. Do tego z plotek pracowniczych dowiedziałeś się, że ten dziadek (Kmiecik) ma prawie taką samą wypłatę jak Twoja. To wszystko potem wpływa na to, że nie zamierzasz umierać za tą firmę, przeczekujesz bo wiesz, że za pół roku połowy pracowników (piłkarzy) tutaj nie będzie i masz głęboką nadzieję, że uda się i Tobie załapać na zmianę pracodawcy (klubu).

KOALIK 01.10.2022 12:59

Z pewnością trzeba wyeliminować politykę zero wymagań w stosunku do piłkarzy.

Wisła to nie klub na kompromitowanie się w pierwszej lidze z klubami, które nigdy nie grały w Ekstraklasie lub nie grały czterdzieści lat.

Merkury 01.10.2022 13:41

Trenerem powinien zostać Tomasz Hajto albo Kuba Błaszczykowski byłoby kolorowo.

pepe72 01.10.2022 16:27

Janex twierdzi, że były trener Radomiaka - Dariusz Banasik
https://twitter.com/janekx89/status/1576213446303318016

krysztal 01.10.2022 16:32

https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1532

Kiedyś za to mnie chciano zlinczować.Dzisiaj dla niektórych nawet Krzoska jest problemem

Arkadiusz.Czerepach 01.10.2022 17:10

ktokolwiek by nie był , jak bedzie miał wbijajacego nóz w plecy sobola , parodyste kmiecika i szefa kube , skonczy podobnie jak skowronek/hyballa/gula

CMSNero 01.10.2022 17:36

Kiko Ramirez

https://mobile.twitter.com/enkikos

leszekm 01.10.2022 18:47

Może być i Sobolewski ale Brzeczek musi odejść z klubu.

robert777 01.10.2022 19:27

Czyli co? Jesteśmy zgubieni....

siara 01.10.2022 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1592371)

Co Hyballa pokazał poza Wisłą ?

FraMat 01.10.2022 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1592403)
Co Hyballa pokazał poza Wisłą ?

A co gdziekolwiek tak naprawdę pokazał Brzęczek?

I umówmy się: napisałem wyraźnie, ale mogę powtórzyć drukowanymi literami -

NIE NAMAWIAM DO PRZEPROSZENIA SIĘ Z HYBALLĄ [...]

NAMAWIAM DO ZNALEZIENIA TRENERA, KTÓRY NIE BĘDZIE ZALEŻNY OD KUBUSIA I KTÓRY DOSTANIE WOLNĄ RĘKĘ DO WYRZUCENIA ZE SZTABU DOWOLNEJ P I E R D O L O N E J LEGENDY I DO TAKIEGO GNĘBIENIA PIŁKARZY DOPÓKI NIE ZACZNĄ GRAĆ JAK POWINNI.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl