Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   5 kolejka, Wisła Kraków - GKS Katowice, 9 sierpień 2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10792)

Patryko 09.08.2022 13:09

Też nie byłbym aż takim pesymistą, jeśli chodzi o GKS. Spodziewam się meczu na podobnym poziomie do tego z Arką, zdecyduje jeden błąd którejkolwiek z drużyn, gradu bramek bym się nie spodziewał.

gizmowisla 09.08.2022 13:31

Obawiam sie ze fuksiarstwo i dziadostwo moga sie skonczyc , obym sie mylil

Arek95 09.08.2022 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1589309)
Obawiam sie ze fuksiarstwo i dziadostwo moga sie skonczyc , obym sie mylil

Właśnie w Polsce takie fuksiarstwo i dziadostwo często, gęsto kończą się sukcesami... Dlatego spodziewam się czerstwego 1:0 lub 1:1. Jakbyśmy mieli grać pięknie, ładnie i cudownie jak rzekomo mieliśmy grać w Ekstraklasie rok temu i punktować jak punktowaliśmy... To ja podziękuję

Karherop 09.08.2022 14:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1589308)
Też nie byłbym aż takim pesymistą, jeśli chodzi o GKS. Spodziewam się meczu na podobnym poziomie do tego z Arką, zdecyduje jeden błąd którejkolwiek z drużyn, gradu bramek bym się nie spodziewał.

Patrząc na przebieg spotkań gieksy bardziej prawdopodobny jest grad bramek. Może nawet jakieś 4-2.

A jak widać jeden zespół potrafi wygrać w przewadze za co jest krytykowany za styl, a drugi zremisować prowadząc już w przewadze 2-0 i 3-2 i w oczach kibiców być lepiej ułożonym zespołem ;)

Kac 09.08.2022 14:13

spodziewam sie ciezkiego meczu bo GKS w gazie, ale oby zwyciestwo

Robcio 09.08.2022 15:47

Jak wyjdziemy z przodu Młyński Fernandez Żyro i Cisse to jestem bardzo ciekawy ich współpracy, bo technicznie to imho najlepsi u nas zawodnicy.

pepe72 09.08.2022 17:48

Jak zobaczę 0 z tyłu to nie będęarudził. No może do 1 września o napastnika :>

krysztal 09.08.2022 18:10

Dużo strzelają dużo tracą a my pewnie będziemy chcieli zabić ten mecz.Chciało by się kontynuować serię bo być może to doda polotu tej drużynie.Takie 3:0 by siadło

aNouc 09.08.2022 18:31

Wyjściowa "11" Wisły:

https://www.twitter.com/WislaKrakowS...56615152492548

krysztal 09.08.2022 18:45

Gdzie ten farmazon co pieprzył że Fernandez gotowy a Duda musi odpocząć?

azor 09.08.2022 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1589325)
Gdzie ten farmazon co pieprzył że Fernandez gotowy a Duda musi odpocząć?

klepie gotowca na ok. 22.30, że potrzeba czasu na zgranie, Jurek stosuje pragmatyczną taktykę, a ci którzy oczekują fajerwerków wymagają cudów i są sierotami po Cupiale

bridgeburner 09.08.2022 20:16

Cisse, Starzyński i Duda się nadają do natychmiastowej zmiany
W ogóle forowanie Cisse kosztem Hugiego to się kwalifikuje jako działanie na szkodę spółki
Piotrek Starzyński, fajny chłopak, tylko jego udanego zagrania z tego roku sobie nie mogę przypomnieć o meczu nie wspominając.
Na dzisiaj to on się nadaje na wypożyczenie do Hutnika bo innych atutów poza peselem nie uswiadczono

s1mone 09.08.2022 20:17

Ten gol dla GKS'u to kuriozum absurdu.

Najpierw nasi dali się wyprzedzić, OK zdarza się.
Potem... Plewka decyduje się potroić gościa zamiast pilnować drugiej strony murawy, gdzie biegło 3 gości z GKS'u (WTF???)
Następnie Biegański wychodzi na ryby, podczas gdy ma jeszcze obrońców przed linią piłki. Wiadomo, że jakby nie wyszedł też byłoby groźnie, ale dałby szansę przeciwnikowi coś spartolić przy wykończeniu.

Także gol pół na pół na konto Plewki i Biegańskiego. No i nasi za wolno biegli ogólnie :P

krysztal 09.08.2022 20:30

Chuja gra ten GKS ale obawiam się kolejnych kontr.Coś tam gramy ale zdecydowanie za wolno.Mam nadzieję że to była ta słabsza połowa

Drozd 09.08.2022 20:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1589328)
Ten gol dla GKS'u to kuriozum absurdu.

Najpierw nasi dali się wyprzedzić, OK zdarza się.
Potem... Plewka decyduje się potroić gościa zamiast pilnować drugiej strony murawy, gdzie biegło 3 gości z GKS'u (WTF???)
Następnie Biegański wychodzi na ryby, podczas gdy ma jeszcze obrońców przed linią piłki. Wiadomo, że jakby nie wyszedł też byłoby groźnie, ale dałby szansę przeciwnikowi coś spartolić przy wykończeniu.

Także gol pół na pół na konto Plewki i Biegańskiego. No i nasi za wolno biegli ogólnie :P

Dodaj jeszcze Wachowiaka który przez 60 m biegnie obok chłopa z piłką i zupełnie mu nie przeszkadza. Gdyby go wyciął dostałby żółtko bo był jeszcze Plewka to jest jedyne wytłumaczenie jego zejścia w stronę piłki. Natomiast Biegański robi to co zwykle, zamyka oczy i leci w stronę piłki, jak w niego trafią to jest cudowna interwencja, a jak nie to karny jak w zeszłej rundzie albo pusta bramka jak teraz...

DeadOrAlive 09.08.2022 21:30

Brawo Luis, brawo drużyna za walkę.

GKS kiepski przez cały mecz. Potrzebujemy napastnika.

Patryko 09.08.2022 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1589311)
Patrząc na przebieg spotkań gieksy bardziej prawdopodobny jest grad bramek. Może nawet jakieś 4-2.

A jak widać jeden zespół potrafi wygrać w przewadze za co jest krytykowany za styl, a drugi zremisować prowadząc już w przewadze 2-0 i 3-2 i w oczach kibiców być lepiej ułożonym zespołem ;)

[x] bez gradu bramek
[x] wynik ustalił farfocel bramkarza

Nie spodziewałem się tak słabego meczu w wykonaniu GKSu, nie pokazali w ofensywie absolutnie nic (poza oczywiście kontrą z 2. minuty).
Bardzo fajnie zagrał Wachowiak, jeśli będzie dalej czynił postępy, to kto wie co z niego wyrośnie.
Skrzydła nie istniały, Cisse wygląda, jakby grał za karę, totalnie ma wyjebane.
Fernandez.
Plewka odwalił dziś kawał roboty w środku pola, cichy bohater tego meczu według mnie.

wolfy 09.08.2022 21:31

No to nas GKS zweryfikował :D
Poznaliśmy też odpowiedź co się stanie jak stracimy pierwsi gola - strzelimy dwa.

aNouc 09.08.2022 21:32

(wideo) komentarz Jerzego Brzęczka po meczu Wisła 2-1 GKS Katowice:

https://www.youtube.com/watch?v=JeTLwDNvQqY

PS. Wciąż potrzebujemy napastnika.

silver03 09.08.2022 21:34

Luuuuuiisssss ffeeeeerrnnaaaaandeeeez :D :D :D :D

s1mone 09.08.2022 21:35

Wachowiaka przy bramce bym się czepiał najmniej, chociaż faktycznie mógł sfaulować.

Plewka juniorski błąd ustawienia.

Biegański złamał jedną z niepisanych zasad bronienia - nie wychodzisz z bramki jak masz obrońców pomiędzy Tobą a piłką. Obrońcy wychodzą a Ty próbujesz bronić. Wyszło z tego kuriozum, że Mikołaj grał obrońcę, a Plewka bawił się w bramkarza.

Myślałem, że GKS będzie mocniejszy, a to taka Sandecja tylko z gorszą defensywą i bramkarzem.

Luis wreszcie zagrał dobry mecz, widać, że zeszło z niego ciśnienie po 1 golu, bo wcześniej wszystko paścił, a po bramce zaczął grać profesurę. Pierwszy gol przepiękny. Drugi fartowny.

Brawo chłopaki za odwrócenie wyniku.

LIDERA MAMY!!!

PS. Jechany tu Starzyński asysta drugiego stopnia przy 1 bramce i chyba kluczowy odbiór z bezpośrednią asystą przy drugiej bramce (działo się to szybko, więc poprawcie mnie jeśli się mylę).

Szneka 09.08.2022 21:36

Brawa za walkę do końca. Cisse i Starzyński tragedia, dobrze że Balta i Plewka wygrali walkę o środek pola. Napastnik i skrzydłowy na już. Ważne 3 pkt , przede wszystkim wzmocni nas to psychicznie.

krysztal 09.08.2022 21:41

Tak się kończy minimalizm.W szatni GKS-u chyba jeszcze żyje duch Brzęczka

Jaroo1 09.08.2022 21:50

Cuda się dzieją na naszych oczach. Tak jak w tamtym sezonie wszystkie nieszczęścia i niefart na nas spadły, tak teraz wydaje się że jest to nam oddawane.
Kolejny mecz bez napastnika gdzie się męczymy, wchodzi sobie Fernandez (i to jest grajek, który ma to "coś"), najpierw pakuje zajebistą bramę, a później strzela i bramkarz zalicza farfocla. I pyk, kolejne zwycięstwo, można powiedzieć, ze na farcie, bo dzisiaj uratował nas przebłysk Fernandeza i klops bramkarza rywali.

Oby tak dalej. I oby sprowadzili dobrego napastnika, wydaje się, że z takowym awans byłby pewny. Ta liga jest po prostu słaba. Jest to dobry moment na małe eksperymentowanie, ogrywanie młodzieży, zgrywanie się, chwilę spokoju żeby poukładać wszystko w głowie, stworzyć plan rozwoju i krok po kroku iść co raz wyżej tutaj i w ekstraklasie)

Jeśli w końcu się zarząd ogarnie to ten spadek może wyjśc nam na dobre w dalszej przyszłości.

pepe72 09.08.2022 21:50

17 strzałów
6 celnych

Pierwsza połowa bez napastnika. Potem Fernandez zrobił swoje.

Zarządzie, potrzebujemy jakiegoś przyzwoitego zmiennika dla Fernandeza!

Coley out i straciliśmy pierwszą bramkę!

LucjuszWielki 09.08.2022 21:53

https://zapodaj.net/images/9700abd74c14b.png

David. 09.08.2022 22:05

Macie ....y katowickie za grę na czas od 3 minuty. Frajerzy.

wolfy 09.08.2022 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 1589348)
Macie ....y katowickie za grę na czas od 3 minuty. Frajerzy.

Żałosne to było.

s1mone 09.08.2022 22:13

Mi się podobała postawa sędziego. Doliczył tylko 4 minuty, a powinien z 7 patrząc jak GIEKSA grała na czas przez większość meczu. Pewnie pomyślał : "chcieliście to macie frajerzy" :D

Arkadiusz.Czerepach 09.08.2022 22:17

bardzo fajny mecz w naszym wykonaniu, szkoda ze braklo czujnosci przy tej kontrze

ale sama kontra palce lizać , dawno nie widziałem tak dobrej , chyba Daniel Dubicki z Parmą ?

Skawa Wadowice 09.08.2022 22:21

Mozna mowic o Wisle wiele rzeczy, ale ja sie odniose do GKSu. Chłopy murowali bramke od 3 minuty. Bramkarz gra na czas. Nic tak nie cieszy jak pstryczek w nos za ten autobus i przewrocenie wyniku meczu na nasza korzysc. Nalezy zauwazyc ze kazda druzyna z nami tak gra gdzie graja na kontre a reszta to ciasna defensywa. Nie dziwie sie ze nie potrafimy tego rozbic bo z takim schematem zmagamy sie od kilku lat i zaden trener nie umial tego ugryzc.
Tak gralo sie w ekstraklasie kiedy musieliamy gonic wynik i tak graja na nas w 1 lidze. Potem leszek jedzie na islandie gdzie bronia wyniku i tez nie moga rozbic pasterzy.
Problem lezy w wyszkoleniu techbicznym pilkarzy w Polsce. Brak umiejetnosci szybkoej gry, dokladnej na malej przestrzeni na jeden kontakt

Harcownik 09.08.2022 22:23

Jelic Balta bardzo dobry mecz!
Mehremic fajny strzał w pierwszej połowie.
Fernandez wreszcie pokazał klasę - 👍
Plewka asysta głową do Luisa.
Generalnie większość zagrała dobrze... Ale...

Słaby mecz Cisse. Bardzo słaby.

Frajerska strata gola na początku dała okazję do przećwiczenia ataków pozycyjnych. Ten jeden jakościowy piłkarz z ławki przeważył szalę spotkania. Gdyby w pierwszej 11 grał np. Basha dojechalibyśmy ich szybciej.

Elefant 09.08.2022 22:23

Zasłużone zwycięstwo.
Oczywiście mankamenty wciąż są, napastnika brak, nieskuteczność w ofensywie itd.
Ale trzy punkty nam się po prostu za całokształt dzisiaj należały.

Blixa 09.08.2022 22:25

Fernandinho rozje*ał system. Moze mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym kołkiem Cisse? Dawno takiego lesera nie widziałem w naszych barwach.

LucjuszWielki 09.08.2022 22:28

Zwycięstwo niesamowicie cieszy, szczególnie za cyrk z grą na czas ladacznic. Coś pięknego.

Balta jak dla mnie super mecz, najbardziej aktywny w środku, więcej rozgrywał niż Plewka, który kolejny raz zagrał FATALNIE.

Cisse dno, biegał jakby miał buty obciążone 3kg ciężarkami. Młody, chudy, czarny - powinien być szybki jak błyskawica, a nei dogonił przy bramce gksiarza... :/

Zyro również super mecz, zapierniczał, aż miło, mobilizował partnerów do gry.

Mecz ułożył się wyśmienicie jakby nei patrzeć. Jak gonić wynik to od początku. Drużyna zareagowała pozytywnie.

Fernandez pokazał jakość, super pierwsza bramka, brawa za decyzję strzału przy 2:1 - już chyba z Sandecją próbował uderzenia z bardzo daleka.

Pomyślcie co by było jakby grał Basha, Pereira i zdrowy Młyński od początku,

Aha i Mehremic też zagrał poprawnie, nie było zawału serca przy jego kontaktach z piłką co jest rzadkością, ale już z Odrą pokazał się przyzwoicie co cieszy.

Jedziemy dalej, 3 zawodników bardzo potrzebnych.

Arkadiusz.Czerepach 09.08.2022 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blixa (Post 1589355)
Fernandinho rozje*ał system. Moze mi ktoś powiedzieć o co chodzi z tym kołkiem Cisse? Dawno takiego lesera nie widziałem w naszych barwach.

moja teoria:

murzyn jakich wielu których skauci klubów z poważnych lig łapią w siatkę w młodym wieku "bo a nóż coś z niego będzie"

potem się okazuje że już raczej nic, więc trzeba go gdzieś upchnąć na wypożyczenie, więc wcisneli go Kubie która zresztą kilkakrotnie odtrąbił to jako swój sukces personalny (nie Pasiecznego)

no a gra teraz , bo ktoś musi , lepsi mają kontuzje itp

dramatyczne jest to że normalnie brakuje mu górnej dwójki , czym bliżej mu wizualnie do lokalsa z kazimierza z lat 90 z przed eksplozji boomu na te dzielnice, niż do profesjonalnego sportowca

aNouc 09.08.2022 22:41

(wideo) piłkarze i kibice po meczu, a więc szykują się zacne kulisy meczu:

https://www.instagram.com/p/ChDcuNGAtbD/

FraMat 09.08.2022 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1589333)
No to nas GKS zweryfikował :D
Poznaliśmy też odpowiedź co się stanie jak stracimy pierwsi gola - strzelimy dwa.

Pod warunkiem że na boisku będzie chociaż pół napastnika, lub ktoś umiejący cokolwiek zrobić z piłką w polu karnym.
O furze szczęścia jak przy drugiej bramce nie wspomnę.

Karherop 09.08.2022 22:50

Brawo za determinację i wyrwane punkty. Gks okrutnie słaby. Tylko przeszkadzanie im było w głowie.

Jestem pod wrażeniem Wachowiaka. Sam grał cały mecz przeciwko 3 rywalom. Szczególnie ten ciemnoskory uniemozliwial mu skonstruowanie jakiejkolwiek akcji dwójkowej.

Druga bramka fartowna, ale z przebiegu meczu i tak zasłużona.

Cieszy zaangażowanie, walka, gotowanie techniczne nad rywalem.

13 z 15 pkt
Wymarzony start. Teraz trzeba podbić Tychy.

wolfy 09.08.2022 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1589361)
Pod warunkiem że na boisku będzie chociaż pół napastnika, lub ktoś umiejący cokolwiek zrobić z piłką w polu karnym.
O furze szczęścia jak przy drugiej bramce nie wspomnę.

No tak, ten Brzęczek to tylko fart i fart. Fart że koleś co nigdy nie strzela nam też nie strzelił, fart że mecz w którym przeważaliśmy wygraliśmy. Garbata dola FraMat, taki wasz los :D
Do 71 minuty ekran cały na biało, a tu znowu przyfarciliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl