Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   2 kolejka, Resovia - Wisła Kraków, 22-07-2022, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10785)

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1588237)
Wiadomo, lepiej Biegańskieg wyjebać, niech se idzie. A jak kolejny bramkarz np złapie kontuzję to Kmiecika się wystawi na bramkę.
Teraz jest właśnie dobry moment, bo mamy silny zespół a gramy w pierwszej lidze. Także logika podpowiada, żeby sprzedać ogranego Biegańskiego z występami ekstraklasowymi a rzucić na głęboką wodę i dać się ogrywać świeżakowi.

gruby jest w sumie pasuje

Jaroo1 22.07.2022 10:19

W końcu dzięki legendzie Pana Kazimierza Wisła miałaby legendarnego bramkarza.

tomytom 22.07.2022 10:59

Ja stawiam na 3:0 dla nas. Zawsze. STATYSTYCZNIE kiedyś muszę trafić!

Innych argumentów za naszym zwycięstwem - mimo najszczerszych chęci - nie znajduję.

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 11:04

jakby ktos sie zdecydowal piniondz postawic to w BETFAN jest promocja BOOST na kursy wisly - 3.0 za wygrana (normalnie 2.15 jak wszedzie)

Griszka30KR 22.07.2022 11:52

Przed meczami w ESA często pisano ,że jest nie przewidywalna...Nie wiem jaka jest obecnie I liga ,ale jak przewidywalna ,to obstawiam wpi..dol.

bódyń 22.07.2022 12:19

No nie widac nic ciekawego na horyzoncie. Druzyna rozsypana. Nie wiem cz jeszcze sie nie pozbierala czy juz rozpadla.
Brzeczek gada, ze inni beda motywowani na Wisle. Widac nikt mu nie powiedzial, ze jednak inni sie nie poloza przed Wisla. Kazdy chce wygrac. Niech mu ktos wytlumaczy bo moze mysli, ze WIsla wygra bo "jej sie nalezy".
Jest 22 lipca a my z jednym zwyciestwem od poczatku roku.

Pewnie jeszcze nie w tej kolejce przelamie.

rafkur 22.07.2022 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1588285)
No nie widac nic ciekawego na horyzoncie. Druzyna rozsypana. Nie wiem cz jeszcze sie nie pozbierala czy juz rozpadla.
Brzeczek gada, ze inni beda motywowani na Wisle. Widac nikt mu nie powiedzial, ze jednak inni sie nie poloza przed Wisla. Kazdy chce wygrac. Niech mu ktos wytlumaczy bo moze mysli, ze WIsla wygra bo "jej sie nalezy".
Jest 22 lipca a my z jednym zwyciestwem od poczatku roku.

Pewnie jeszcze nie w tej kolejce przelamie.

Coś taki narwany. Zaraz coś wygramy. Zostało jeszcze ponad pięć miesięcy do końca roku!

Arked 22.07.2022 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1588285)

Nie ma żadnej drużyny póki co. Powstaje od nowa. To nie jest proces zbierania się bo drużyna z Ekstraklasy przestała praktycznie istnieć.

For_FuN_ 22.07.2022 14:53

Żadnego ofensywnego piłkarza nie mamy, więc w tym meczu obstawiam 1 : 0 lub 0 : 0. Wujoo musi śrubować swój rekord bez zwycięstw :).

Jaroo1 22.07.2022 15:44

Glory, glory allleluja, Wisła wygra bo ma Wuja!!!

Będziecie dziś odszczekiwać...

maciekkk 22.07.2022 16:14

1-0 dla Resovii.

Przykro mi ale ja nie mam logicznych złudzeń co do tego meczu.

Serce pragnie zwycięstw i pięknej gry. Zadowolę się póki co samym zwycięstwem. Noo ale jak tylko zacznę o tym myśleć po kolei to wychodzi mi, że to przegramy.

aNouc 22.07.2022 18:41

Wyjściowa "11" Wisły:

https://www.twitter.com/WislaKrakowS...33635681316865

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 19:41

dominujemy !

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 19:47

o ....a komentator mistrz

"to bylaby ciezka sytuacja gdyby wisle zabraklo jeszcze jednego czlowieka ktory ma udawac napastnika" :)

tekst o wachowiaku ze bieganski musi uwazac nie tylko na stgrzaly rywali , ale tez na swoich rowniez klasa :)

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 19:49

bieganski kolejny raz cudow w bramce dokonuje

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 19:49

co wy nie ogladacie ? nie macie UPC czy jak ? :)

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 19:51

cudowny gol , ostatni gol napastnika tej urody , to chyba jeszcze carlitos

Szneka 22.07.2022 19:52

u mnie się ziemia zatrząsała to Brzęczkowi kamień z serca spadł. cudowny gol ale nie zmienia to faktu, że nic nie gramy

Arkadiusz.Czerepach 22.07.2022 20:02

kolejny gol dla resovii NIE padł wylacznie dzieki bieganskiemu

Szneka 22.07.2022 20:19

Ja pierdo lę. Kto to jest ten rzeźnik Kwiecień? Najpierw naszych wycina a teraz swojego załatwił. Oby bez kontuzji

MiroPL 22.07.2022 20:28

Coś czuję remis w kościach ...

wolfy 22.07.2022 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1588314)
Ja pierdo lę. Kto to jest ten rzeźnik Kwiecień? Najpierw naszych wycina a teraz swojego załatwił. Oby bez kontuzji

Nie wiem co to za drwal ale już go powinno nie być.

bridgeburner 22.07.2022 21:19

Czego bym nawet i dzisiaj o nim nie pisał to za ten mecz trzeba Żyre pochwalić, bardzo dobra gra
Najbardziej mi się Duda podobał, jeszcze niech tylko poprawi decyzyjność i zamiast 4-5 dryblingu w tempo poda to może coś z niego być
Ogólnie mecz dobry, pytanie na ile to zalsuga poprawy formy a na ile poziomu przeciwnika, w obronie lepsze ustawianie czy doskok można spotkać na niektórych orlikach
No i mój ulubieniec Wachowiak, w obronie wciąż dramatyczny

Szneka 22.07.2022 21:24

Wynik cieszy, gra też, Dziś chcieliśmy grać w piłkę. Zniknął hamulcowy Fazlagić i się ruszyło. Dalej słabo Balta, niewidoczny Młyński. Super Duda. Fajnie, że zagrało sporo młodzieży ale 2-3 doświadczonych ludzi potrzebne na już. Napastnik, środkowy obrońca i środkowy pomocnik.

sevenheaven 22.07.2022 21:29

po co ŚO, jeśli Colley zostanie to jest super, Mehremic dwa poziomy niżej..

ciacho 22.07.2022 21:31

Ufff..........

Szneka 22.07.2022 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1588319)
po co ŚO, jeśli Colley zostanie to jest super, Mehremic dwa poziomy niżej..

Po to że w tej chwili masz dwóch Colleya i Łasickiego. Potrzebny ktoś solidny bo na powrót Urygi nie liczę a Mehremić tydzień temu pokazał ,że jest słaby.

AgresywnyChomik 22.07.2022 21:36

Hmm. Tak jak tydzień temu napastnik nie zrobiłby żadnej różnicy tak dzis prawdziwy grajek na szpicy mógłby pokusić się o kilka bramek.
Czy Sandecja jest duzo lepsza od Resovii tego nie wiem, wiem natomiast ze Colley z Basha od 1wszej minuty dali nam zupełnie inną jakość niz duet Mehmeric / Fazlagic.
Ważna wygrana powolutku i do przodu.

P.s. Najsłabszy na boisku sędzia.

Jaroo1 22.07.2022 21:36

Trzeba się zbroić bo Kuba to raczej już grać nie wróci, z Ondraskiem i jego zdrowiem po kontuzji też może być różnie, a patrząc na poziom faulowania w tej lidze to kontuzje będą nieuniknione.

Wuja pokazał, że ma jaja, pozmieniał dużo i okazała środkowy palec niedowiarkom, ktorzy mysleli, że na kolejne zwycięstwo trzeba będzie czekać do przyszłęgo roku.
Gramy o awans!

maciekkk 22.07.2022 21:39

Brawo. Nie wierzyłem, że się to uda.

Oby to był mecz, który da wytchnienie i wprowadzi choć trochę optymizmu do drużyny i jej otoczenia.

W meczu byliśmy lepsi, krok po kroku, byle nie tracić głupio punktów.

Bałem się, że ten mecz będzie kolejnym i będziemy dalej zakopani w maraźmie. Teraz trzeba zagrać dobry mecz z Arką.

uffff.

Enigmovsky 22.07.2022 21:42

Wynik ok, gra również, ostrzegam jednak przed hurraoptymizmem bo Resovia jest jednym z głównych kandydatów do spadku z ligi.
Mecz z arką Gdynia będzie prawdziwą weryfikacją tego jak Wuja przepracował okres przygotowawczy z tym zespołem

AS82 22.07.2022 21:45

Resovia strasznie słaba, widać ,że piłkarze marnej jakości i grali do tego chaotycznie, dlatego się udało wygrać.

wolfy 22.07.2022 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Enigmovsky (Post 1588325)
Wynik ok, gra również, ostrzegam jednak przed hurraoptymizmem bo Resovia jest jednym z głównych kandydatów do spadku z ligi.
Mecz z arką Gdynia będzie prawdziwą weryfikacją tego jak Wuja przepracował okres przygotowawczy z tym zespołem

Arka nie będzie żadną weryfikacją, podobnie jak nie była nią Sandecja ani Resovia. My nawet nie mamy zamkniętego składu a zespół się dopiero zgrywa.

FraMat 22.07.2022 21:50

Graliśmy dzisiaj chyba na trochę większej świeżości.
Ogólnie coś drgnęło.
Wynik cieszy chociaż momentami zbyt łatwo nasza obrona dała się ogrywać.
Bez ocen za grę dla poszczególnych piłkarzy, ale Biegański zasługuje na najwyższą notę.
Jeśli ktoś chce go oddać za czapkę gruszek powinien stanąć przed ścianą, pochylić łeb i zmierzyć jej twardość z dużego nabiegu.

speedfashion 22.07.2022 21:54

Fajnie się w końcu cieszyć ze zwycięstwa. :)

Jak powiedział Żyro i jak napisało tu kilka osób - nie ma sensu po tym meczu wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Ale na pewno trochę ciężaru z nóg spadło.

Widać, że obrona z Colleyem to nieco wyższy poziom. Do tego nieźle zagrali Żyro i Duda. No i oczywiście Biegański. Tych zawodników bym wyróżnił. Ciekawy jest też Per(r)eira, potrafi zagrać dobrą piłkę. Przydałby się odpowiednik, ale młodszy, bardziej ruchliwy i opanowany.

wolfy 22.07.2022 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1588330)
Fajnie się w końcu cieszyć ze zwycięstwa. :)

Jak powiedział Żyro i jak napisało tu kilka osób - nie ma sensu po tym meczu wyciągać zbyt daleko idących wniosków. Ale na pewno trochę ciężaru z nóg spadło.

Widać, że obrona z Colleyem to nieco wyższy poziom. Do tego nieźle zagrali Żyro i Duda. No i oczywiście Biegański. Tych zawodników bym wyróżnił. Ciekawy jest też Per(r)eira, potrafi zagrać dobrą piłkę. Przydałby się odpowiednik, ale młodszy, bardziej ruchliwy i opanowany.

Pereira ma na pewno dobre dośrodkowanie ze stojącej piłki, drugi gol po jego rogu i zgraniu Balty.
Szywacz dał dobrą zmianę, fajnie kręcił piłkarzami Resovii.
IMO potrzeba nam jeszcze minimum lewego obrońcy i napastnika, w tej kolejności. Wachowiak z przodu dobrze gra, ale w obronie jest słabo...

Drozd 22.07.2022 21:57

Trochę lepiej to wyglądało niż ostatnio ale to tylko dlatego, że Żyrze siadło. W grze dalej chaos i brak jakiegokolwiek schematu. Chłopy z Resovii kopali sami siebie, obawiam się że byliśmy silniejsi ich słabością.

Jednak trzeba pogratulować wygranej, liczyć że doda wszystkim pewności i mieć nadzieję że skończą się asekuranckie teksty, a zacznie poważna gra o awans z pierwszego miejsca.

OnizukaTSW 22.07.2022 22:03

Na pewno dzisiaj Wisła zagrała trochę lepiej niż z Sandecją, choć oczywiście nadal jest mnóstwo przypadku na boisku, ale przynajmniej dało się ten mecz oglądać. Do dobrej gry nadal dużo brakuje, ale na fajerwerki to tutaj nie ma co liczyć, niemniej ważne że w końcu udało się wygrać spotkanie i zdobyć trzy punkty. Inna kwestia jest też taka, że Sandecja jest zespołem solidniejszym niż Resovia, która będzie jednym z kandydatów do spadku. Na plus Biegański (tak jak mówiłem wielokrotnie, to on powinien bronić na stałe), Duda, Colley i o dziwo Żyro. Mam nadzieję, że Fazlagić już na stałe będzie poza pierwszym składem.

aNouc 22.07.2022 22:23

(wideo) Piłkarze i kibice Wisły po zwycięstwie z Resovią 2-0:

https://www.instagram.com/p/CgVE9Cxg5bM/

Niebawem całe wideo kulisy z meczu na profilu Wisły na YouTube:

www.youtube.com/wislakrakowsa

Karherop 22.07.2022 23:32

I tak powinniśmy grać w 1 lidze. Górować nad rywalami taktycznie i technicznie. Drugi mecz z rzędu i przeciwnik próbuje głównie lamapc kości. Dużo jest momentów które w esie skończyłyby się golem, a tu przeciwnik kopie po trybunach.

Jak wygramy następny mecz z Arka to myślę że zejdzie ciśnienie że wszystkich i zacznie się spokojne punktowanie.

Żiru Man od the match. Kolejny którego należą się przeprosiny, a ich nie otrzyma.

Duda, Młyński, Wachowiak - bardzo solidnie.
Obrona Coley - Łaskcki pokazała jak bardzo elektryczny był Mehremic.
Basha w środku i od razu inaczej wygląda gra.
Dodam też Szywacza który miał fajny debiut w Wiśle.

Fajnie w końcu zacząć weekend od wygranej. Prawie zapomniane uczucie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:48.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl