![]() |
To może być ostatni mecz na wiele lat. W tym momencie na tyle nie wiadomo jak szybko wrócimy, że wypada się pożegnać z ekstraklasa. W najlepszy możliwy sposób.
Fajnie jakby chociaż Brzęczek posłał w bój tylko tych grajków na których można liczyć na następny sezon lub są naprawę jakas wartością dla drużyny (Gio, Poletaovic). Kliment, Skvarki, Hanouski niech się nawet nie pokazują. |
Ludzie czy Wy zyjecie na innej planecie? Nawet jesli zdobylibysmy MP to po sezonie GIO nie ma.... Już któryś raz czytam, że fajnie jakby został. Oczywiscie, że tak, ale brak GIO nie jest związany z naszą degradacją.
|
Cytat:
|
@Armin- jak już piszesz o obrazie rzeczywistości to prawdziwym jej wyznacznikiem będzie ilość sprzedanych karnetów na pierwszą ligę oraz frekwencja na pierwszych meczach.
Mecz z Wartą nie będzie miarodajny do takich ocen, ponieważ ludzie mają karnety, kupili wcześniej bilety i przyjdą się pożegnać z Ekstraklasą bez względu na wszystko. Co do nowego sezonu to część ludzi na pewno przestanie chodzić na pierwszą ligę, frekwencja spadnie to wtedy będziesz miał swój prawdziwy obraz rzeczywistości, ale daj się ludziom w spokoju pożegnać. |
A jak spadniemy do II ligi, to też wszyscy przyjdą na ostatni mecz, żeby się pożegnać z I ligą? Dajcie spokój, jeśli iść na ten mecz, to nie z żadnych sentymentów, tylko dlatego, żeby jasno wyrazić co sądzimy o zarządzaniu tym klubem i "grze" naszych kopaczy.
|
wpuszczają z maczetami czy trzeba je jakos przemycić ?
|
Nie da się czytać Waszych wypocin.
Wisła to nie zarząd, marni kopacze, stadion (stocznia), tylko MY kibice. Bez nas Wisła nie istnieje, albo skończy w okręgówce. Mamy prawo być w....ieni na patałachów, którzy nie potrafią grać w piłkę, nie starają się lub popełniają tragiczne błędy. Mamy prawo w....iać się na zarząd i trenerów. Brak pomysłów, tragiczne wybory, złe decyzje itp. Mamy prawo ogólnie się w....iać (nie chce mi się pisać tu eseju), ale bez nas klub czeka zagłada. Mniej kibiców lub ich brak, to spadek finansów. Mniej kibiców to mniejsze wpływy z biletów, z pamiątek klubowych, z przyszłych praw transmisyjnych, brak sponsorów, brak ogólnie pieniędzy. Możemy psioczyć, że pieniądze, które klub zarobi dzięki kibicom nic nie dadzą, bo marni piłkarze, bo zarząd zły, bo trener wuefista itp. Jednak lepiej się rozczarować przez gówniane decyzje, gównianą grę niż być odpowiedzialnym za okręgówkę, bo się wszyscy wypinamy. Apeluję do wszystkich o kupowanie biletów i przybywanie na stadion. Wszystkim partaczom należy "podziękować", ale klubu zostawić nie możemy! |
Alkoholik, zmiany na gorze musza byc!
|
niektórzy to sie mentalnie zatrzymali chyba w latach 90tych
|
Cytat:
Każdy robi co uważa za słuszne ale nie ma co udawać, że jakikolwiek bojkot wyjdzie klubowi na dobre. To będzie raczej ostatni gwóźdź do trumny. |
Bluza Wierność będzie idealna ;)
https://images90.fotosik.pl/592/8b4b6665fed55033gen.png https://images89.fotosik.pl/593/6e0684b2622b49fdgen.png |
|
Cytat:
Myślę, że każdy z nas chciałby jakoś zamanifestować totalne wk...ie i brak zgody na kontynuacje obranego kierunku, ale każdy inaczej widzi sposób na to. |
Trzeba sobie zadać pytanie, do czego miałby bojkot doprowadzić.
Moim zdaniem to będzie totalny upadek. Prawdopodobnie bojkot=bankructwo. Tego chcecie? Są inne mechanizmy wywierania wpływu na to, co się dzieje w klubie, niż jego celowe wyniszczanie finasnowe. Na meczu WSZYSCY NA CZARNO. |
Np ostrzał racami
|
Cytat:
no i dodatkowo 10 znaków |
Ludzie brak słów jak się niektórych słucha. Z Wisłą na dobre i na złe. Tylko z naszą pomocą możemy odbudować Wisłę. Dlatego wszyscy na mecz! Na 1 ligę musi być 15 tys karnetów,dzięki temu będzie większy budżet. Popatrzcie na Widzewa w 3 lidze 15 tyś karnetów. Kto mówi o bojkocie nie jest godny nazywania Wiślakiem. Czy myślicie, że smok by przestał chodzić????
|
No nic.... trza iść na mecz...
Pokazać Polsce siłę Armii Białej Gwiazdy. Trza kupić karnet na 1 lige i wierzyć,a do domu kupić piwko Wiślackie za 6,49zł i podumać, tak jak wczoraj uczyniłem. |
rany, nie chodzi o żaden bojkot klubu, tylko wyrażenie jasno naszego - mówiąc delikatnie - niezadowolenia i rozczarowania obecnym stanem, spadkiem, zarządem, prywatnym folwarkiem Kuby i tak dalej.
Jeżeli w klubie zajdą głębsze zmiany, a znajomych będzie zastępować się profesjonalistami, a cel będzie postawiony jasno i klarownie - to sam chętnie kupie karnet na 1 ligę. Jeżeli natomiast nie zmieni się nic, dalej będziemy upadać sportowo i organizacyjnie przez kolejne lata, to mam temu przyklaskiwać na stadionie? |
Cytat:
|
Cytat:
Ale to juz nie ma znaczenia kto bedzie cisnał i co,bo to juz jest po fakcie,mleko rozlane,musztarda po obiedzie.Pozwolilismy Wisle wpaść w niebyt. trzeba bylo trząść nimi po kazdym przegranym meczu ,zeby wiedzieli co sie dzieje... mam wrazenie ze kibicowsko tez dalismy dupy ,zobaczcie jak na Legii kibice sie nie p.ierdolą tylko cisna na pilkarzy.Oni tam wiedza jaka byla by jazda jakby to Legia spadła z ligi. U nas jest zbyt miękko. |
Myślę że przed grubszą akcją powstrzymywała kibiców postać Kuby i jego wujka. Żyleta za to z Miodulskim ma na pieńku, więc by się w tańcu nie pier... Zamiast czekać na autokar z Radomia, sami by tam poszli i rozłożyli go na części, a piłkarzy i sztab gonili przez całe Mazowsze.
|
szkoda ze wprost nie jest powiedziane przeciwko komu ten protest bedzie
tzn sprytnie ze nie jest , bo gros ludzi ktorzy przyjdzie na czarno , nawet nie wie ze w rzeczywistosci przyjdzie na wiec poparcia kuby pewnie gdyby komunikat byl jasny to raczej by sobie odpuscili |
aha czyli winny Królewski, a piłkarzyny stojanowy nie.
|
|
zostawiam to jako meczówke
|
gwoli formalności:
Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami (od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) https://i.imgur.com/hxWnsC2.png Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami: https://i.imgur.com/ssl1Kyg.png |
W różnych miejscach o to pytam ale cały czas nie mam odpowiedzi:
Czy ten "protest" w ramach meczu, o którym pisze Ultras Wisła - to jest wiec poparcia dla Kuby? Bo na to wskazywałyby transparenty z niedzielnego wieczora. Nie oceniam niczego, chciałbym tylko mieć tutaj jasność. Będę wdzięczny za odpowiedź. |
Cytat:
|
Nie oczekuję od tępych osiedlowych seboli żadnej refleksji, a umówmy się, "grupy kibicowskie" składają sie głównie z nich. Na "legendy" nigdy ręki nie podniosą, co innego jakiś programista okularnik. Moim zdaniem będzie też roast piłkarzy, trenera etc. Jestem na 90% przekonany że w kierunku braci B. nie poleci żaden pocisk czy nawet słowo krytyki.
|
Cytat:
+1. Myślę, że gdyby wydali taki komunikat to 95 % rozsądnych kibiców odpuściłoby sobie ten cyrk. |
Cytat:
|
Dlatego odpowiedź na to pytanie jest dla mnie kluczowa.
Szczerze mówiąc - jeżeli tak ma być to beze mnie. Ja osobiście wiem zbyt mało, żeby dokonywać już teraz kategorycznej oceny. A taka miała miejsce w niedzielną noc pod stadionem. |
Cytat:
|
Kolor czarny to kolor smutku i żałoby, nie wiem dlaczego wszędzie musicie doszukiwać się drugiego dna?
Za spadek odpowiedzialni są wszyscy: Kuba, Dawid, Bałaziński, Pasieczny, Królewski i Jażdżyński. Chociaż nie wszyscy w równym stopniu, ponieważ kluczowe zdanie zazwyczaj należało do Kuby. |
Cytat:
Przecież nie tylko o czarny ubiór chodzi... Jeżeli mam stanąć za jakimś transparentem, na treść którego nie mam wpływu, to przynajmniej chcę wiedzieć, co na nim będzie. Tylko tyle a może aż tyle |
Przecież wększość tych ludzi z C popierała Miśka i kolegów okradających klub i dopiero jak się Misiek rozjebał to było "Misiek cwel". To samo było z nietykalnym Małeckim.
Dla nich się liczy żeby ktoś coś zrobił dla Wisły, deklarował, że jest Wiślakiem i aby się na psach nie rozjebać i nie powiedzieć np "WTSK" i wtedy można wszystkie grzechy wybaczyć. Także ciężko od takich ludzi wymagać aby realnie cokolwiek ocenili. Już transparent Kuba, Kaziu Sobol z nami kibicami, reszta won... A niby czemu Królewski i Jażdżyński won? A niby czemu wymieniono trzy ikony upadku i oni z nami kibicami? Póki co to zapowiada się klejna kompromitacja, tym razem na trybunach. |
Nie sądze żeby było szczędzone komukolwiek, nawet Kubie.
Tym niemniej, pamiętam to forum sprzed wielu wielu lat, czasów świetości Cupiała i jak często było tutaj pisane, że na stadionie jest za dużo kibiców sukcesu i jak spadek do 1 ligi (wtedy zwanej po prostu drugą ligą) by nas "kibicowsko odnowił" i tak dalej. No cóż, niektórzy mogą powiedzieć: lepiej późno niż wcale! |
Cytat:
|
Cytat:
A ponieważ mecz od strony sportowej kompletnie mnie nie interesuje to najprawdopodobniej dam sobie z nim spokój. Z Wisłą absolutnie się nie żegnam, mój karnet zostanie przedłużony bezwarunkowo na kolejny sezon. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:12. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl