Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków- Warta Poznań- przyjdź pożegnać Ekstraklasę- 21 maja, godz. 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10517)

Karherop 16.05.2022 23:08

To może być ostatni mecz na wiele lat. W tym momencie na tyle nie wiadomo jak szybko wrócimy, że wypada się pożegnać z ekstraklasa. W najlepszy możliwy sposób.

Fajnie jakby chociaż Brzęczek posłał w bój tylko tych grajków na których można liczyć na następny sezon lub są naprawę jakas wartością dla drużyny (Gio, Poletaovic).

Kliment, Skvarki, Hanouski niech się nawet nie pokazują.

LucjuszWielki 16.05.2022 23:15

Ludzie czy Wy zyjecie na innej planecie? Nawet jesli zdobylibysmy MP to po sezonie GIO nie ma.... Już któryś raz czytam, że fajnie jakby został. Oczywiscie, że tak, ale brak GIO nie jest związany z naszą degradacją.

Armin 17.05.2022 07:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gin (Post 1584065)
Byłem w 1994 roku na ostatnim meczu z ŁKS gdzie było 300 osób , będę i teraz.

Nie zapomnij o dopingu przez cały mecz, im więcej takich kibiców tym w klubie tym obraz rzeczywistości dla osób zarządzających będzie nieczytelny, pełny stadion to znaczy że jest wszystko ok - trzeba utrzymać ten kierunek. Ludzie są z nami.

Cycu 17.05.2022 08:01

@Armin- jak już piszesz o obrazie rzeczywistości to prawdziwym jej wyznacznikiem będzie ilość sprzedanych karnetów na pierwszą ligę oraz frekwencja na pierwszych meczach.

Mecz z Wartą nie będzie miarodajny do takich ocen, ponieważ ludzie mają karnety, kupili wcześniej bilety i przyjdą się pożegnać z Ekstraklasą bez względu na wszystko.

Co do nowego sezonu to część ludzi na pewno przestanie chodzić na pierwszą ligę, frekwencja spadnie to wtedy będziesz miał swój prawdziwy obraz rzeczywistości, ale daj się ludziom w spokoju pożegnać.

Elendil 17.05.2022 09:20

A jak spadniemy do II ligi, to też wszyscy przyjdą na ostatni mecz, żeby się pożegnać z I ligą? Dajcie spokój, jeśli iść na ten mecz, to nie z żadnych sentymentów, tylko dlatego, żeby jasno wyrazić co sądzimy o zarządzaniu tym klubem i "grze" naszych kopaczy.

alexx6 17.05.2022 14:59

wpuszczają z maczetami czy trzeba je jakos przemycić ?

anonimowyalkoholik 17.05.2022 18:26

Nie da się czytać Waszych wypocin.
Wisła to nie zarząd, marni kopacze, stadion (stocznia), tylko MY kibice.
Bez nas Wisła nie istnieje, albo skończy w okręgówce.

Mamy prawo być w....ieni na patałachów, którzy nie potrafią grać w piłkę, nie starają się lub popełniają tragiczne błędy.

Mamy prawo w....iać się na zarząd i trenerów. Brak pomysłów, tragiczne wybory, złe decyzje itp.

Mamy prawo ogólnie się w....iać (nie chce mi się pisać tu eseju), ale bez nas klub czeka zagłada.
Mniej kibiców lub ich brak, to spadek finansów. Mniej kibiców to mniejsze wpływy z biletów, z pamiątek klubowych, z przyszłych praw transmisyjnych, brak sponsorów, brak ogólnie pieniędzy.

Możemy psioczyć, że pieniądze, które klub zarobi dzięki kibicom nic nie dadzą, bo marni piłkarze, bo zarząd zły, bo trener wuefista itp. Jednak lepiej się rozczarować przez gówniane decyzje, gównianą grę niż być odpowiedzialnym za okręgówkę, bo się wszyscy wypinamy.

Apeluję do wszystkich o kupowanie biletów i przybywanie na stadion.
Wszystkim partaczom należy "podziękować", ale klubu zostawić nie możemy!

ReMix 17.05.2022 19:06

Alkoholik, zmiany na gorze musza byc!

Arkadiusz.Czerepach 17.05.2022 21:38

niektórzy to sie mentalnie zatrzymali chyba w latach 90tych

wolfy 17.05.2022 21:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anonimowyalkoholik (Post 1584258)
Nie da się czytać Waszych wypocin.
Wisła to nie zarząd, marni kopacze, stadion (stocznia), tylko MY kibice.
Bez nas Wisła nie istnieje, albo skończy w okręgówce.

Mamy prawo być w....ieni na patałachów, którzy nie potrafią grać w piłkę, nie starają się lub popełniają tragiczne błędy.

Mamy prawo w....iać się na zarząd i trenerów. Brak pomysłów, tragiczne wybory, złe decyzje itp.

Mamy prawo ogólnie się w....iać (nie chce mi się pisać tu eseju), ale bez nas klub czeka zagłada.
Mniej kibiców lub ich brak, to spadek finansów. Mniej kibiców to mniejsze wpływy z biletów, z pamiątek klubowych, z przyszłych praw transmisyjnych, brak sponsorów, brak ogólnie pieniędzy.

Możemy psioczyć, że pieniądze, które klub zarobi dzięki kibicom nic nie dadzą, bo marni piłkarze, bo zarząd zły, bo trener wuefista itp. Jednak lepiej się rozczarować przez gówniane decyzje, gównianą grę niż być odpowiedzialnym za okręgówkę, bo się wszyscy wypinamy.

Apeluję do wszystkich o kupowanie biletów i przybywanie na stadion.
Wszystkim partaczom należy "podziękować", ale klubu zostawić nie możemy!

I to jest głos rozsądku. Jedynym efektem odwrócenia się kibiców od klubu będzie jego upadek - to nie jest jakiś sztuczny twór utrzymywany przez miasto. Wisła żyje tylko z kibiców.

Każdy robi co uważa za słuszne ale nie ma co udawać, że jakikolwiek bojkot wyjdzie klubowi na dobre. To będzie raczej ostatni gwóźdź do trumny.

Cycu 17.05.2022 22:18

Bluza Wierność będzie idealna ;)

https://images90.fotosik.pl/592/8b4b6665fed55033gen.png

https://images89.fotosik.pl/593/6e0684b2622b49fdgen.png

czaro 17.05.2022 22:31

https://pbs.twimg.com/media/ETOHSQvWkAIx598.jpg

tomytom 18.05.2022 09:52

Cytat:

odwrócenia się kibiców od klubu
Większość zgłaszająca chęć NIEprzyjścia na najbliższy mecz jednak deklaruje kupienie biletu i dalsze wspieranie Klubu w I lidze. Tego chyba nie można nazwać odwróceniem się od klubu?

Myślę, że każdy z nas chciałby jakoś zamanifestować totalne wk...ie i brak zgody na kontynuacje obranego kierunku, ale każdy inaczej widzi sposób na to.

Książę Palownik 18.05.2022 09:58

Trzeba sobie zadać pytanie, do czego miałby bojkot doprowadzić.

Moim zdaniem to będzie totalny upadek. Prawdopodobnie bojkot=bankructwo. Tego chcecie?

Są inne mechanizmy wywierania wpływu na to, co się dzieje w klubie, niż jego celowe wyniszczanie finasnowe.

Na meczu WSZYSCY NA CZARNO.

krysztal 18.05.2022 11:37

Np ostrzał racami

FraMat 18.05.2022 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1584381)
Np ostrzał racami

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...48cZA&usqp=CAU

no i dodatkowo 10 znaków

kibic12 18.05.2022 14:12

Ludzie brak słów jak się niektórych słucha. Z Wisłą na dobre i na złe. Tylko z naszą pomocą możemy odbudować Wisłę. Dlatego wszyscy na mecz! Na 1 ligę musi być 15 tys karnetów,dzięki temu będzie większy budżet. Popatrzcie na Widzewa w 3 lidze 15 tyś karnetów. Kto mówi o bojkocie nie jest godny nazywania Wiślakiem. Czy myślicie, że smok by przestał chodzić????

LucjuszWielki 18.05.2022 14:41

No nic.... trza iść na mecz...

Pokazać Polsce siłę Armii Białej Gwiazdy.

Trza kupić karnet na 1 lige i wierzyć,a do domu kupić piwko Wiślackie za 6,49zł i podumać, tak jak wczoraj uczyniłem.

Elendil 18.05.2022 14:54

rany, nie chodzi o żaden bojkot klubu, tylko wyrażenie jasno naszego - mówiąc delikatnie - niezadowolenia i rozczarowania obecnym stanem, spadkiem, zarządem, prywatnym folwarkiem Kuby i tak dalej.

Jeżeli w klubie zajdą głębsze zmiany, a znajomych będzie zastępować się profesjonalistami, a cel będzie postawiony jasno i klarownie - to sam chętnie kupie karnet na 1 ligę. Jeżeli natomiast nie zmieni się nic, dalej będziemy upadać sportowo i organizacyjnie przez kolejne lata, to mam temu przyklaskiwać na stadionie?

Arek95 18.05.2022 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1584425)
No nic.... trza iść na mecz...

Pokazać Polsce siłę Armii Białej Gwiazdy.

Trza kupić karnet na 1 lige i wierzyć,a do domu kupić piwko Wiślackie za 6,49zł i podumać, tak jak wczoraj uczyniłem.

Bardziej ciekawi mnie czy karnety/bilety na 1-szą ligę będą w TEJ SAMEJ cenie co dotychczas, czy jednak będą obniżki? Pytam z ciekawości bo nie będę zaskoczony jeżeli będziemy mieli najwyższe ceny biletów a grać o połowę tabeli

Wojtas 18.05.2022 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1584148)
A jak spadniemy do II ligi, to też wszyscy przyjdą na ostatni mecz, żeby się pożegnać z I ligą? Dajcie spokój, jeśli iść na ten mecz, to nie z żadnych sentymentów, tylko dlatego, żeby jasno wyrazić co sądzimy o zarządzaniu tym klubem i "grze" naszych kopaczy.

Ale to juz nie ma znaczenia kto bedzie cisnał i co,bo to juz jest po fakcie,mleko rozlane,musztarda po obiedzie.Pozwolilismy Wisle wpaść w niebyt.

trzeba bylo trząść nimi po kazdym przegranym meczu ,zeby wiedzieli co sie dzieje...
mam wrazenie ze kibicowsko tez dalismy dupy ,zobaczcie jak na Legii kibice sie nie p.ierdolą tylko cisna na pilkarzy.Oni tam wiedza jaka byla by jazda jakby to Legia spadła z ligi.
U nas jest zbyt miękko.

Elendil 18.05.2022 20:44

Myślę że przed grubszą akcją powstrzymywała kibiców postać Kuby i jego wujka. Żyleta za to z Miodulskim ma na pieńku, więc by się w tańcu nie pier... Zamiast czekać na autokar z Radomia, sami by tam poszli i rozłożyli go na części, a piłkarzy i sztab gonili przez całe Mazowsze.

Arkadiusz.Czerepach 18.05.2022 21:55

szkoda ze wprost nie jest powiedziane przeciwko komu ten protest bedzie

tzn sprytnie ze nie jest , bo gros ludzi ktorzy przyjdzie na czarno , nawet nie wie ze w rzeczywistosci przyjdzie na wiec poparcia kuby

pewnie gdyby komunikat byl jasny to raczej by sobie odpuscili

LucjuszWielki 18.05.2022 21:57

aha czyli winny Królewski, a piłkarzyny stojanowy nie.

czaro 18.05.2022 22:07

https://pbs.twimg.com/media/ETOHSQvWkAIx598.jpg

Arkadiusz.Czerepach 19.05.2022 08:11

zostawiam to jako meczówke

Arkadiusz.Czerepach 19.05.2022 08:16

gwoli formalności:

Zestaw par nadchodzącej kolejki wraz z kursami
(od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

https://i.imgur.com/hxWnsC2.png

Aktualna tabela z zaznaczonymi kluczowymi statsami:
https://i.imgur.com/ssl1Kyg.png

sandomingo 19.05.2022 08:23

W różnych miejscach o to pytam ale cały czas nie mam odpowiedzi:

Czy ten "protest" w ramach meczu, o którym pisze Ultras Wisła - to jest wiec poparcia dla Kuby?
Bo na to wskazywałyby transparenty z niedzielnego wieczora.

Nie oceniam niczego, chciałbym tylko mieć tutaj jasność.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

crux.a 19.05.2022 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1584511)
W różnych miejscach o to pytam ale cały czas nie mam odpowiedzi:

Czy ten "protest" w ramach meczu, o którym pisze Ultras Wisła - to jest wiec poparcia dla Kuby?
Bo na to wskazywałyby transparenty z niedzielnego wieczora.

Nie oceniam niczego, chciałbym tylko mieć tutaj jasność.

Będę wdzięczny za odpowiedź.

Przyłączam się do pytania kolegi.

Stelio 19.05.2022 08:57

Nie oczekuję od tępych osiedlowych seboli żadnej refleksji, a umówmy się, "grupy kibicowskie" składają sie głównie z nich. Na "legendy" nigdy ręki nie podniosą, co innego jakiś programista okularnik. Moim zdaniem będzie też roast piłkarzy, trenera etc. Jestem na 90% przekonany że w kierunku braci B. nie poleci żaden pocisk czy nawet słowo krytyki.

pomeran 19.05.2022 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crux.a (Post 1584513)
Przyłączam się do pytania kolegi.

+1.

Myślę, że gdyby wydali taki komunikat to 95 % rozsądnych kibiców odpuściłoby sobie ten cyrk.

Stelio 19.05.2022 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1584515)
+1.

Myślę, że gdyby wydali taki komunikat to 95 % rozsądnych kibiców odpuściłoby sobie ten cyrk.

Po tym co się przez ostatnie 6 lat działo w Wiśle, to każdy rozsądny kibic powinien mieć głęboko w dupie jakiekolwiek rozporządzenia "grup decyzyjnych".

sandomingo 19.05.2022 09:02

Dlatego odpowiedź na to pytanie jest dla mnie kluczowa.
Szczerze mówiąc - jeżeli tak ma być to beze mnie.
Ja osobiście wiem zbyt mało, żeby dokonywać już teraz kategorycznej oceny.
A taka miała miejsce w niedzielną noc pod stadionem.

pomeran 19.05.2022 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1584516)
Po tym co się przez ostatnie 6 lat działo w Wiśle, to każdy rozsądny kibic powinien mieć głęboko w dupie jakiekolwiek rozporządzenia "grup decyzyjnych".

Oczywista oczywistość. Natomiast problem jest taki, że wielu ludzi oczekuje reakcji kibiców na spadek. Tyle, że chyba nie takiej jaka jest wymagana. Transy po meczu z Radomiakiem wspierające Kubę, który pomijając całą winę za spadek nawet nie wyszedł do kibiców. No słabe w ..

Cycu 19.05.2022 09:12

Kolor czarny to kolor smutku i żałoby, nie wiem dlaczego wszędzie musicie doszukiwać się drugiego dna?

Za spadek odpowiedzialni są wszyscy: Kuba, Dawid, Bałaziński, Pasieczny, Królewski i Jażdżyński. Chociaż nie wszyscy w równym stopniu, ponieważ kluczowe zdanie zazwyczaj należało do Kuby.

sandomingo 19.05.2022 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1584519)
Kolor czarny to kolor smutku i żałoby, nie wiem dlaczego wszędzie musicie doszukiwać się drugie dna?

Za spadek odpowiedzialni są wszyscy: Kuba, Dawid, Bałaziński, Królewski i Jażdżyński. Chociaż nie wszyscy w równym stopniu, ponieważ kluczowe zdanie zazwyczaj należało do Kuby.

Chyba zbytnio upraszczasz:

Przecież nie tylko o czarny ubiór chodzi...
Jeżeli mam stanąć za jakimś transparentem, na treść którego nie mam wpływu, to przynajmniej chcę wiedzieć, co na nim będzie.
Tylko tyle a może aż tyle

Jaroo1 19.05.2022 09:59

Przecież wększość tych ludzi z C popierała Miśka i kolegów okradających klub i dopiero jak się Misiek rozjebał to było "Misiek cwel". To samo było z nietykalnym Małeckim.

Dla nich się liczy żeby ktoś coś zrobił dla Wisły, deklarował, że jest Wiślakiem i aby się na psach nie rozjebać i nie powiedzieć np "WTSK" i wtedy można wszystkie grzechy wybaczyć.

Także ciężko od takich ludzi wymagać aby realnie cokolwiek ocenili. Już transparent Kuba, Kaziu Sobol z nami kibicami, reszta won... A niby czemu Królewski i Jażdżyński won? A niby czemu wymieniono trzy ikony upadku i oni z nami kibicami?
Póki co to zapowiada się klejna kompromitacja, tym razem na trybunach.

Elendil 19.05.2022 10:05

Nie sądze żeby było szczędzone komukolwiek, nawet Kubie.

Tym niemniej, pamiętam to forum sprzed wielu wielu lat, czasów świetości Cupiała i jak często było tutaj pisane, że na stadionie jest za dużo kibiców sukcesu i jak spadek do 1 ligi (wtedy zwanej po prostu drugą ligą) by nas "kibicowsko odnowił" i tak dalej. No cóż, niektórzy mogą powiedzieć: lepiej późno niż wcale!

nero 19.05.2022 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1584520)
Chyba zbytnio upraszczasz:

Przecież nie tylko o czarny ubiór chodzi...
Jeżeli mam stanąć za jakimś transparentem, na treść którego nie mam wpływu, to przynajmniej chcę wiedzieć, co na nim będzie.
Tylko tyle a może aż tyle

Zatem jeżeli przeszkadza Ci ta niewiadoma, nie ufasz tym ludziom w ciemno, który może jakiś transparent przygotują w takiej sytuacji jest parę innych trybun, gdzie żadnych transparentów nie będzie.

sandomingo 19.05.2022 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1584533)
Zatem jeżeli przeszkadza Ci ta niewiadoma, nie ufasz tym ludziom w ciemno, który może jakiś transparent przygotują w takiej sytuacji jest parę innych trybun, gdzie żadnych transparentów nie będzie.

Tak, przeszkadza mi - z pewnym doświadczeniem życiowym nie ufam nikomu w ciemno.
A ponieważ mecz od strony sportowej kompletnie mnie nie interesuje to najprawdopodobniej dam sobie z nim spokój.

Z Wisłą absolutnie się nie żegnam, mój karnet zostanie przedłużony bezwarunkowo na kolejny sezon.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl