![]() |
Cytat:
Patrząc na grę w PP, to obecny skład nie poradziłby sobie w I lidze (bo zwykle było 60 minut żałosnej gry, a potem odrabianie strat, przy wydatnej roli piłkarza, którego już w składzie nie ma, czyli Forbesa). Ale ja mam mimo wszystko nadzieję, że zarząd Wisły, w jakim by nie był składzie za miesiąc, nie będzie oceniał potrzeb i specyfiki I ligi po meczach Pucharu Polski, tylko po meczach... nie wiem... I ligi? :D |
Cytat:
Nie no, jasne że nie. Do kogo ja piszę... |
Punkt pierwszy pożegnanie Dawida
Punkt drugi pozegnia Brzeczka Z obcokrajowców Frydrych, Poletanovic, Ondrasek bo jakiś kręgosłup musi zostać Colley i Fazlagic może wypożyczenie ? bo nie po to ktoś w nich inwestował żeby teraz oddać za darmo Reszta albo koniec kontraktu albo rozwiązanie z 1 miesięcznym wypowiedzeniem W bramce Broda, Biegański W obronie Szota, Szot zostana, Gruchę pewnie jako jednego z nielicznych uda się spieniężyć do jakiejś Serie B za 500kE W pomocy "top talenty" Młyński, Starzyński, Plewka Ogólnie perspektywy na szybki powrót mocno umiarkowane, eufemistycznie okreslajac |
A kto weźmie napastnika, który nie strzela bramek? W dodatku z 34 latami na karku?
To samo Frydrych - gdzieś czytałem, że fochy zaczyna strzelać, że nie przyszedł tu grać na tak niskim poziomie. Problem jest taki, że on sam ten niski poziom kreuje, choćby takim meczem jak z Radomiakiem, gdzie spokojnie z 2 bramki idą na jego konto. |
Ja bym rozważył pozostawienie: Fernandeza, Colleya, Poletanovicia, Frydrycha, Manu. Z Polaków: Biegański, Grucha, Serafin, Plewka, Urygę, Starzyński (ew. wypoożyczenie), Młynek mimo wszystko.
Nie wiadomo co z Fazlagiciem (sporo hajsu kosztował). Wróci kilkunastu piłkarzy z wypożyczeń. Pytanie o chęci piłkarzy do pozostania, negocjacje dot. obniżenia wynagrodzeń, sposoby zakontraktowania wreszcie napastnika do I ligi. Generalnie więcej niewiadomych niż wiadomych. |
Cytat:
|
https://weszlo.com/2022/05/15/ondras...e-nie-da-grac/ Ondrasek wielki walczak 2 bramki zdobył a zagrał 13 spotkań . chłop niech sobie gra w 1 lidze ale czeskiej a nie barwach Wisły.
|
Jedno kwestia to nasze "życzenia" , a inna to rzeczywistość.
Klub zapewne będzie chciał renegocjować kontrakt 90% piłkarzom. Nawet taki Szot czy Plewka mają kontrakty na wysokim poziomie jak na standardy pierwszoligowe. Co by też nie mówić kogo my niby mamy żałować? Szczerze mówiąc to tylko Gio, Poletanovic i Fernandez to piłkarze o określonej klasie. Dorzucilbym Frydrycha ale z każdym rokiem będzie gorszy. Dorzucilbym Manu, ale gość tak drepta że nie nadaje się do profesjonalnego futbolu. Pewnie temu grywał ostatnio w Bułgarii i Chinach. I tak o każdym można coś wymienić. Najchętniej to bym nikogo z nich już nie oglądał na oczy po tym co wyczyniali w tym sezonie. Z tej zbieraniny jaką mamy dziś to tylko juniorzy i Polacy na pewno zostaną, choć paru (jak Młyński) może będziemy chcieli wytransferować. Ogólnie jest sytuacja naprawdę dramatyczna, bo w jaki niby sposób mamy rywalizować o awans z drużynami racjonalnie budowanymi przez kilka lat, zgranymi, wyselekcjonowanymi zawodnikami. Zanim ktoś to ogarnie zakończymy jesień na 10 miejscu w 1 lidze. |
Cytat:
Otóz to nawet zakladajac awans juz Miedzi ,dalej Widzewa i np Arki z barazów dalej tam mamy Korone,Łks,Podbeskidzie czy nawet taki Chrobry czy Odre Opole zespoly juz ukształtowane z gotowymi skladami o walke co sezon o Ekstraklse. i teraz wez wcisnij tam sklad Wisly z Szotą czy innym Hoyo-Kowalskim.... |
Fernandez i Manu powinni sami zgłosić możliwość gry za darmo, żeby spłacić dług honorowy. Akurat Jurka Brzęczka bym zostawił, bo jako jedyny moim zdaniem ogarnąłby sprawy transferowe. To człowiek ambitny i myślę, że warto spróbować, niech zbuduje skład wg własnego konceptu, przygotuje go do sezonu i weźmie pełną odpowiedzialność za wyniki.
|
O ile nie dojdzie do jakiś zmian właścicielskich, to Brzęczek zostanie na kolejny sezon. I w sumie ok, zobaczymy co z tego wyjdzie, jak będzie mieć drużynę od początku.
Z kadrą gorzej. Ci lepsi (Colley, Poletanovic, Fernandez) nie będą chcieli grać w 2 lidze i ze zmniejszonymi kontraktami. Więc to nie jest kwestia, kogo my byśmy chcieli, tylko kto będzie chciał zostać. Jedyny plus, że będzie można łatwo pożegnać Skvarkę, Klimenta i innych ananasów. |
Jurka Brzęczka to należy wy.......ić dyscyplinarnie jak mawia Tomaszewski.
Za jedno zwycięstwo w trzynastu spotkaniach. To zwykły trenerski błazen, aby nie napisać mocniej. To największy Dyzma wśród ,,trenerów". Za słaby na Raków w niższych ligach. Zostaje jeszcze jeden temat po spadku - Święta Ziemia. Temat tabu, a pewne rzeczy były zrobione i to w wielkiej tajemnicy. Ciekaw jestem dalszych losów tej ziemi i zabezpieczenia pożyczki, bo może dlatego zrobiono szopkę z Wisły i ten spadek był przydatny do realizacji celów. Stąd, wielomiesięczny brak reakcji na działania, mnóstwo nietrafionych transferów, teraz widzimy skutki. Pamiętamy doskonale jak TS i ich klakierzy dostawali histerii w tym temacie, a tu jednak hipoteka została zabezpieczona. |
akurat Brzeczek to nasze najmocniejsze ogniwo przy tym składzie właścicielskim i w nim nadzieja ze się coś zmieni na lepsze bo pojęcie i doświadczenie ma największe. Każdy inny trener będzie tylko pionkiem i będziemy mieć deja vu jak z Hyballa. Dyscyplinarnie to należy się pozbyć Sadloka, "walczącego" Ondraska 2 bramki na 13 spotkań i spółki ja ich w koszulce Wisły nigdy więcej oglądać nie chce - za spadek, za porażkę z Olimpia Grudziac, za 0:5 ze Śląskiem, 0:5 z Lechem. Jeszcze dzisiaj powinni się spakować i opuścić nasz klub.
|
Cytat:
|
Widzę, że niektórzy chcieli by budować skład na Frydrychu. Może na tym z pierwszego sezonu i owsze miało by to sens. ale w tym sezonie był pierwszym hamulcowym. Swoimi kartkami i beznadziejnym kryciem (co on robił przy Angielskim?! skakanie synchroniczne?) przyczynił się do tej tragedii.
Wielu psioczyło na Maćka Sadloka. Dopóki to on był charakterem w obronie, to się przed spadkiem daliśmy radę wybronić. A jak został odstawiony, to obrona była tylko z nazwy. Mam nadzieję, że wróci Alan i Colleyem będą pierwszym wborem. |
1 liga startuje już w lipcu, za mało czasu na wywalenie wszystkich i dobranie nowych (szczególnie przy naszych asach odpowiadających za dział sportowy).
Moim zdaniem zostaną: - Biegański - Gruszkowski - Szot - Uryga - Szota - Ring - Plewka - Kuvejlić - Hugi - Fazlagić - Starzyński - Skvarka - Młyński - Ondrasek/Kliment - któryś z nich powinnien zostać. Żegnamy: - Kieszek - Frydrych - Colley - Sadlok - Honusek - Poletanović - Zhukov - Savić - Gio - Manu - Fernandez - Cisse Będzie ciężko. |
Cytat:
|
Z obecnego składu zostawić Poletanovica, Fernandeza i Biegańskiego.
|
Zrozumcie , że żaden obcokrajowiec nie zostanie w Wiśle. Nawet pozostanie takich cieniasów jak Skvarka czy Hugi można włożyć między bajki....
|
Biegański (Broda) - Grucha (Szot), Uryga (Szota), Frydrych (Hoyo), Sadlok (Wachowiak) -Starzyński (Młyński), Plewka (Duda), Poletanovic (Szywacz), Michał Mak ( Mateusz Mak) - Fernandez (Chełmecki), Ondrasek (Sobol)
Moja Kadra na 1 ligę. (Zakładam, że z Poletanovicem i Fernandezem będzie ciężko dogadać - wtedy kogoś z dwójki Kuveljic,/Fazlagic i może Śpiączką? ) |
A co tam u Kazia Moskala?
|
Cytat:
Trio odbębni sukces, że mamy tu młodych zdolnych dzielnych piłkarzy z Wiślackim DNA. Wygrają z dwa mecze potem będzie seria 10 przegranych pod rząd i wielkie zdziwienie dlaczego kopacze na 2 ligę nie są w stanie awansować tylko walczą o utrzymanie. Trio musi zrozumieć, że w tym momencie to my jesteśmy pośmiewiskiem i chłopcem do bicia w 1 lidze. |
Moim zdaniem trzon zespołu mamy bardzo mocny:
Kieszek - Głowacki - Sobolewski, Błaszczykowski - Brożek W każdej formacji jest zawodnik doświadczony, a takich nam teraz przede wszystkim trzeba - wiślaków z krwi i kości. Dobrać kilku młodych, perspektywicznych i wiadomo: wracamy za rok, za 2 lata puchary europejskie, a później feta na rynku. Tak bym to widział, panowie. |
Wasilewski jeszcze plus Cikos
|
Cytat:
|
Czy to są kadry aby się utrzymać w I lidze czy żeby wrócić do ekstraklasy. Jeśli wrócić to musimy mieć zespół nawet lepszy od obecnego
|
Panowie.... sytuacja jest ciężka i beznadziejna, ale Wisła to ludzie, kibice... bez nich nie ma Wisły.
Skoro dup wam się nie chce ruszyć na stadion (co akurat nie dziwi, bo ileż można chodzić na stypę) to chociaż zapiszcie się do Socios. Kto jak nie my? Kasy będzie teraz o 70% mniej, trzeba łatać dziurę... Wiem, że są przeciwnicy Socios i pier$$$dolą, że ich pinionszki klub rozwala, że kontrakt Wasilewskiego Socios opłacało itd.. tylko, że macie prawo głosu, możecie decydować na co te składki idą. Ja deklaruje podwojenie składek Socios od czerwca, bo co mi innego pozostało? Jeszcze będzie pięknie ! |
Na dzisiaj, 16.05:
Broda - Szot, Szota, Hoyo, ? - Starzyński, Plewka, Fazlagic, Duda, Młyński - Ondraszek. W odwodzie Wachowiak, Sobol, Szywacz, Chmiel a po kontuzjach jeszcze Kuba, Alan. Czyli skład na spadek z 1 ligi. Może uda się zatrzymać Gruszkowskiego, Colley, Poletanovicia, przedłużyć o rok Sadloka. Wtedy już będzie wyglądało to lepiej, środek tabeli. Jeżeli mamy w ogóle myśleć o awansie to zakładając pozostanie w/w 4ki zawodników potrzebujmy LO, skrzydłowego i napastnika. |
Wg mnie nie ma szans żeby został Colley , jest za dobry na 1 lige i chyba na nim możemy zarobićajkikolwiek hajs
|
Cytat:
|
Niech się żadnego nie ważą zostawić z tych zagranicznych przebierańców. Jedynym, naprawdę jedynym, który mógłby zostać to Fernandez. Ale ten nie będzie chciał.
A Gio był poza zasięgiem nawet w przypadku utrzymania w ekstraklasie. Robiliśmy wszystko żeby zostać Koroną Kielce, to spadamy do ligi tam gdzie grają. O ironio, w tym roku z mniejszą ilością zaciężnego szrotu - mają szansę wrócić do eklasy. |
Cytat:
- pogonić zaciężny szrot to podstawa - tylko kto ma to robić? |
Cytat:
Tym bardziej w tej sytuacji nie ogarniam co geniusze z zarządu chcą wietrzyć :rotfl: |
Cytat:
Większość szrotu zaciężnego sama będzie chciała odejść tam, gdzie dostaną jakieś sensowne pieniądze, a my nie będziemy dla nich atrakcyjni ani piłkarsko, ani finansowo. Nieważne więc czy w zarządzie będzie Dawid, Obidziński, Bałaziński czy nawet Misiek z Marzeną i Dukatem - tutaj i tak obecny szrot zaciężny po prostu zniknie w większości sam, tak czy inaczej. Problemy zaczną się w momencie, w którym trzeba będzie kogoś zatrudnić na ich miejsce. Tu już fajnie by było, gdyby zrobił to ktoś z głową. Niekoniecznie z Głową (czy Brożkiem), ale na pewno z głową. Bo strach pomyśleć jaki nowy wagon nowego szrotu może przyjechać, jeśli nikt z włodarzy nie potrafił wyciągnąć wniosków z popełnionych błędów do tej pory. |
Cytat:
|
aa no i wspaniale by było gdyby wziął się za to trener znający niższe polskie ligi i mający już na koncie jakieś awanse (może np. Dawid Myśliwiec ze Stali Rzeszów?). Natomiast obawiam się, że taktyka się nie zmieni, wykonawcy się nie zmienią i za pół roku znowu ktoś będzie wymyślał hard resety bo trzeba będzie 1 ligę ratować
|
Cytat:
|
Cytat:
Bardziej się boje bezmyślnego podpisywania kolejnego szrotu bez ładu i składu... |
Z informacji przewijających się w internecie:
Kieszek, Rosa, Frydrych, Colley, Sadlok, Ring, Hanousek, Fazlagić, Żukow, Kuveljić, Skvarka, Savić, Manu, Tsitsaishvili, Kliment, Cisse i Fernandez opuszczą drużynę po sezonie... Zatem kadra na przyszły sezon prezentuje się następująco: Bramkarze: Biegański i Broda Obrońcy: Szot, Gruszkowski, Szota, Uryga, Wachowiak, Koncewicz-Żyłka i Hoyo-Kowalski Pomocnicy: Gądek, Plewka, Poletanović, Młyński, Starzyński, Hugi, Duda, Chmiel i Szywacz Napastnicy: Ondrasek, Sobol i Chełmecki Do tego kilku z CLJ-ki i wagon szrotu zza granicy, ale jeszcze tańszego i gorszego niż ten co był teraz... Skład w moim odczuciu? Powinniśmy być spokojni o utrzymanie w 1-szej lidze... Nic więcej |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl