Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w 1 lidze (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10508)

Arkadiusz.Czerepach 08.05.2022 08:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582769)
Ja już mam polsat sport

ile kosztuje abonament , czy jest możliwy jakoś bez UPC , albo bez telefonu w plusie ?

s1mone 08.05.2022 10:54

Ja mam jako abonent canala na c+ online kanaly polsat sport premium 1-4. Jest na nich 1 liga? Czy to są inne kanały polsatu?

krysztal 08.05.2022 11:01

Nie. Ja się jeszcze z tym faktem nie pogodziłem. Ciągle jest szansa i to wcale nie tylko matematyczna a realna

krysztal 08.05.2022 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1582946)
Ja mam jako abonent canala na c+ online kanaly polsat sport premium 1-4. Jest na nich 1 liga? Czy to są inne kanały polsatu?

Nie ma. Polsat Sport Extra chyba trzeba mieć

MiroPL 08.05.2022 11:02

Do tej pory nie pokazywali wszystkich meczy w Polsat Sport tylko wybrane.

FraMat 08.05.2022 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MiroPL (Post 1582949)
Do tej pory nie pokazywali wszystkich meczy w Polsat Sport tylko wybrane.

teraz trzeba będzie naciskać na polsat

Jest jeszcze takie coś:
https://polsatboxgo.pl/wideo/sport
https://www.laczynaspilka.pl/aktualn...-do-transmisji

czaro 08.05.2022 11:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1582822)
Obawiam się, że przystępując do rozgrywek w I lidze nasz zarząd znowu je zlekceważy

- "Przecież my jesteśmy Wisła Kraków!!! Awans dokona się automatycznie."

Też się tego obawiam.

Także w przypadku piłkarzy. Nam w pierwszej lidze chyba przydałby się skład takich walczaków i biegaczy. Gruszkowski idealnie pasuje do tego, co mam na myśli. Ktoś ogląda 1. ligę i może potwierdzic?

AS82 08.05.2022 17:51

Najważniejsze żeby w 1 lidze był łatwy terminarz , wtedy awans pewny :rotfl:

marikbeats 08.05.2022 18:06

Wisła nie spadnie bo za dużo kosztowałoby to ekstraklasa. Sezon jest wyreżyserowany tak aby trzymał w napięciu do ostatniej kolejki niczym dobra Hollywoodzka produkcja. Spadną kluby z najmniej opłacalne jeśli chodzi o dochody ekstraklasy. Tyczy się to m.in Łecznej, Termalicy , Stali , Lubina .

czaro 08.05.2022 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583009)
Wisła nie spadnie bo za dużo kosztowałoby to ekstraklasa. Sezon jest wyreżyserowany tak aby trzymał w napięciu do ostatniej kolejki niczym dobra Hollywoodzka produkcja. Spadną kluby z najmniej opłacalne jeśli chodzi o dochody ekstraklasy. Tyczy się to m.in Łecznej, Termalicy , Stali , Lubina .

Czy przez tego samego reżysera, który nagrywał lądowanie Amerykanów na księżycu?

marikbeats 08.05.2022 19:44

Przez którego tam sobie chcesz . Finał będzie taki jak napisałem .

FraMat 08.05.2022 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583017)
Przez którego tam sobie chcesz . Finał będzie taki jak napisałem .

trzymam cię za słowo... chociaż w cuda nie wierzę

R33 08.05.2022 20:51

Saragossa, Odense... a ten w cuda nie wierzy. :D

ciastek88 08.05.2022 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1583023)
Saragossa, Odense... a ten w cuda nie wierzy. :D

Nie wziąłeś najważniejszego pod uwagę :P nie było wtedy u nas TRIO

R33 08.05.2022 22:08

No w sumie w zarządzie nie, aczkolwiek myślę, że taki Tomasz Jażdżyński w obu meczach na trybunach był. Jarosław Królewski raczej tylko w jednym. ;)

MiroPL 08.05.2022 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marikbeats (Post 1583009)

Co ty chłopie bredzisz?
To Górnik zakończył z happy end?
ŁKS chyba coś gorzej....

s1mone 08.05.2022 23:00

Dzięki Framat za te linki, bo to może być jedyny sposób na oglądanie naszej gry w przyszłym sezonie.

Na mecze już od dawna nie chodzę niestety, córka za mała jeszcze, żeby ją zainteresować a wybycie z domu na 5h z dojazdem nie wchodzi w grę, bo i tak mało jestem w domu. Za dużo pracuję. Co innego jakbym żonie zafundował urlop od córki, ale na to przyjdzie jeszcze czas jak trochę podrośnie. Może będę miał szansę na powrót do czasów młodości, jakby złapała bakcyla :)

willow 09.05.2022 07:04

Ktoś się orientuje, jak jest skonstruowana umowa z Orlenem? Zostaną z nami przy ewentualnym spadku?

Eternit 09.05.2022 08:04

Jak z umową na użytkowanie stadionu? Płacimy stałą, określoną stawkę miastu? Czy może mamy jakieś pole manewru, że np w wypadku gry w I lidze możemy wynajmować część trybun tak by zejść z kosztów nie tylko za ochronę itp. ale także za pieniądze które musimy płacić miastu.

Karherop 09.05.2022 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1583044)
Jak z umową na użytkowanie stadionu? Płacimy stałą, określoną stawkę miastu? Czy może mamy jakieś pole manewru, że np w wypadku gry w I lidze możemy wynajmować część trybun tak by zejść z kosztów nie tylko za ochronę itp. ale także za pieniądze które musimy płacić miastu.

Garbarnia w 1 lidze wynajmowała tylko jedna trybunę. Na pewno pójdziemy tym tropem. Będą mieli co prawda nie lada zagwostke jakie sektory zostawić ale to już problem gory.

Poza tym wynajmujemy przestrzeń biurowa/sklepowa i to jest także spore obciążenie.

Nie mam co prawda tych danych - ale ktoś wie jakie są premie dla klubów z 1 ligi z tytułu praw telewizyjnych? Z tego co kojarzę w ostatnimi laty z racji słabych wyników dostawaliśmy 8-9 mln.

Coś mi się wydaje że w 1 lidze to nawet nie jest 1/3 tej kwoty dla czołowych klubów

krysztal 09.05.2022 09:36

Nie chcę nikogo martwić ale polsat go czy jak to sie tam nazywa jest dla posiadaczy abonamentu cyfrowego polsatu.Tak mi to przynajmniej wyjaśniono jak drążyłem temat przy pucharze polski

s1mone 09.05.2022 09:39

Pod tym linkiem pisalo 40zl miesiecznie wersja internetowa.

sandomingo 09.05.2022 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1583053)
Nie chcę nikogo martwić ale polsat go czy jak to sie tam nazywa jest dla posiadaczy abonamentu cyfrowego polsatu.Tak mi to przynajmniej wyjaśniono jak drążyłem temat przy pucharze polski

Nieprawda.

Karherop 09.05.2022 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1583055)

Myślę że nadawcy zacierają ręce na atak ze strony Wisły

_ukoL 09.05.2022 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1583055)

Tak, na chwilę obecną 40 zł. m-c przez Internet. I chyba to obecnie najlepsza wersja.

sandomingo 09.05.2022 10:40

Tylko weźcie pod uwagę, że Polsat transmituje tylko wybrane mecze:)

Leh71 09.05.2022 11:19

Wybrane mecze lecą na Polsacie Sport (3 w kolejce).
Wszystkie mecze 1 ligi są właśnie na tym polsatgobox

KOALIK 09.05.2022 11:31

W ratowanie Wisły trzy lata temu włączono zbyt wiele osób, aby dziś pozwolono, aby Wisła spadła.

Spadek Wisły oznaczałby duże straty marketingowe, więc tutaj upatrywałbym szanse.

Przypominam pamiętne słowa Leśnodorskiego, że Wisła ma ogromny potencjał.

Błaszczykowski tego nie umiał wykorzystać, więc władze ligi i telewizja Canal pomogą. Oby.

ciastek88 09.05.2022 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1583089)

Błaszczykowski tego nie umiał wykorzystać, więc władze ligi i telewizja Canal pomogą. Oby.

Niech stracę , zacytuję KOALIKA :P

Zasadnicze pytanie - co będzie większe - chęć władz ligi i TV żeby Wisła została czy niechęć do Błaszczykowskiego ze strony sędziów i włodarzy innych klubów Ekstraklasy ?

Odnoszę wrażenie , że o ile przy ratowaniu Wisły wiele klubów Ekstraklasy ( władze tych klubów ) trzymało za nas kciuki tak dzisiaj te same osoby czują do Nas niechęć z wielu powodów ....no może poza Rakowem gdzie jest kumpel Brzęczka i Błaszczykowskich.

Jeżeli byłyby to czasy spółdzielni ( choć nie wykluczam , że jeszcze są :P ) to bylibyśmy pierwszym klubem przeciwko , któremu zostałaby ona założona. Przykre ale takie odnoszę wrażenie. Nikt nie lubi klubów w których są ciągłe płacze , że są krzywdzeni przez wszystkich naokoło i budowana jest oblężona twierdza... a do tego powoli zmierzamy niestety. Bardzo podobnie było z parchami za Probierza , wszystkich wk... tym ciągłym płaczem o sędziach, Varze, żonach sędziów itp.

Sędziowie to stety lub niestety też ludzie i uważacie , że taki sędzią nie puści stykowej sytuacji na korzyść przeciwnika Wisły mając na uwadze , że tutaj po meczu beształo się jego kolegów wcześniej ? Pomijam oczywiste błędy sędziowskie ale nad nimi wszyscy też po meczach przechodzą do porządku dziennego ...

Armin 09.05.2022 11:51

Tylko kolego właśnie dlatego ze jest dużo osób zaangażowanych w ratowanie klubu, marka medialna itd. wszyscy teraz będą uważnie obserwować czy przypadkiem nikt nam specjalnie nie pomaga - za rok są wybory, służby tylko czekają na jakiś sukces w postaci np. zatrzymania przekupnego sędziego czy działaczy zaangażowanych w ratowanie jakiegoś klubu( oczywiście gdyby tacy byli co jest raczej nieprawdopodobne). A więc chcesz liczyć na kogoś, licz na siebie. Remis z Radomiakiem i wygrana z Warta dadzą utrzymanie. Wywalczone na boisku nie pod stolikiem.

Jaroo1 09.05.2022 11:53

Trio założyło spółdzielnię żeby rozjebać Wisłe. 3 lata się starali i im się już prawie udało spaść. Beka

Bardziej prawdopodobne niż spółdzielnia jest to, że po prostu od 3 lat mamy źle zarządzany klub i to wszystko + wszystkie plagi złożyły się na nas w tym sezonie i efekt mamy jaki mamy.

Zresztą, wcale nie jest tak źle. Poprzednie dwa sezony to też w pewnym momencie było uciekanie spod topora. Różnica była taka, ze wtedy się szybko udawało, wygraliśmy kilka meczów i można było odetknąć. Teraz sytuacja jest podobna, tyle, że jeśłi się utrzymamy to z minimalnym zapasem pkt i nie mamy tego komfortu, że na kilka kolejek przed końcem mamy już zapewniony spokój.

MaLk 09.05.2022 12:06

Cytat:

Spadek Wisły oznaczałby duże straty marketingowe, więc tutaj upatrywałbym szanse.

Studzę nadzieje z tego kierunku.

Kiedyś, kiedy ratowano Wisłę, PZPN-em rządził Boniek.

Otóż Boniek jest jaki jest, ale jedno jest oczywiste - PR był dla niego wszystkim. Marketing to była ta broszka, na której mu zależało i na której się znał. Dlatego jemu zależało na tym, żeby Wisła przetrwała.

Obecnie rządzi Kulesza. On ma inne podejście. Jemu na marketingu ligi może tak mocno nie zależeć. Dla niego ważniejsze są związkowe relacje między baronami, klubami, działaczami, bo z tego wyrósł i na tym zbudował swoją pozycję. A Wisła pod rządami trio jest kompletnie odcięta od tych relacji, z własnej zresztą inicjatywy.

Karherop 09.05.2022 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1583101)
Studzę nadzieje z tego kierunku.

Kiedyś, kiedy ratowano Wisłę, PZPN-em rządził Boniek.

Otóż Boniek jest jaki jest, ale jedno jest oczywiste - PR był dla niego wszystkim. Marketing to była ta broszka, na której mu zależało i na której się znał. Dlatego jemu zależało na tym, żeby Wisła przetrwała.

Obecnie rządzi Kulesza. On ma inne podejście. Jemu na marketingu ligi może tak mocno nie zależeć. Dla niego ważniejsze są związkowe relacje między baronami, klubami, działaczami, bo z tego wyrósł i na tym zbudował swoją pozycję. A Wisła pod rządami trio jest kompletnie odcięta od tych relacji, z własnej zresztą inicjatywy.

To dlatego Kulesza chciał Kubę zrobić vice prezesem ds szkolenia?

I to dlatego m.in. Kulesza przeforsował Jazdzynskiego do rady nadzorczej ekstraklasy?

Inna sprawa że nikt się nie będzie do tego mieszał czy sportowo Wisła spadnie czy nie. Co innego gdybyśmy mieli (przejściowe) problemy organizacyjno-finansowe.

doktor granat 10.05.2022 05:33

Cytat:

W ratowanie Wisły trzy lata temu włączono zbyt wiele osób, aby dziś pozwolono, aby Wisła spadła.

Przypominam pamiętne słowa Leśnodorskiego, że Wisła ma ogromny potencjał.

Ale jak pomogą? Powiększą ligę do 19-tu drużyn? Nie dadzą komuś licencji?

czaro 10.05.2022 09:22

Proponuję akcję: powiększmy ligę o drużyny z Ukrainy, niech sobie pograją z nami, anulujmy spadki w tym roku, bo wojna.

Na to szaleństwo jest więcej szans niż na 6 punktów w ostatnich 2 kolejkach.

Arek95 14.05.2022 18:38

A ja mam pytanie, czy orientuje się ktoś jak sprawa ze stadionem w 1-szej lidze? Może gdzieś jakiś artykuł na ten temat albo ktoś może się z klubu wypowiadał na ten temat.
Dalej będzie kosmiczny wynajem całości? Bo zakładam że granicy 15000 możemy nie przebić w 1.lidze. Czy jednak będziemy tak jak Garbatrnia, tzn. tylko dolne E+ powiedzmy VIPy, C i góra B/D?

Książę Palownik 14.05.2022 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1583441)
Bo zakładam że granicy 15000 możemy nie przebić w 1.lidze. Czy jednak będziemy tak jak Garbatrnia, tzn. tylko dolne E+ powiedzmy VIPy, C i góra B/D?

Chłopie, oni tam u góry pewnie jeszcze są w szoku. Wątpię, czy ktoś ma jakikolwiek plan działania. Sądząc po ich dotychczasowych ruchach, to wszystko będzie załatwiane na łapu-capu bez jakiegokolwiek przemyślenia.

Ajax 14.05.2022 18:52

Spokojnie Brożek ze swoim doświadczeniem już wyszukuje młodzieżowych reprezentantów Mołdawii, którzy boją się kopać piłki. Ci u góry o ile intencje mają dobre to nie potrafią w ogóle się uczyć na błędach. Temat o walce o utrzymanie polecam zostawić otwarty.

ciastek88 14.05.2022 18:57

Jedno z drugim się nie wyklucza .
TRIO uratowało Wisłę ? TAK
TRIO spuściło Wisłę do 1 ligi ? TAK

Póki co dzieje TRIO w Wiśle to wypisz wymaluj historia ala Philippe Petain :P

Elendil 14.05.2022 19:00

Na pewno tylko część trybun zostanie udostępniona.

Z ciekawszych meczy: Widzew (o ile nie awansuje), Arka (to samo), ŁKS, Resovia, GKS Katowice, może Ruch jak awansuje. Ech... ciężko się będzie na to patrzyło.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:55.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl