Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVIII kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze, 10-04-2022, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10500)

skarabeus 10.04.2022 14:19

Sadlok dalej potrzebuje 5 sekund za duzo na przemyslenie co zrobic z pilka. eh.

Fugiel 10.04.2022 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1581194)
Po wyjściowej "11" chyba faktycznie już pogodzili się ze spadkiem :D

Tez tak pomyslalem - co za zaskoczenie …

wolfy 10.04.2022 15:56

I co, pajace?

Fugiel 10.04.2022 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1581201)
I co, pajace?

XD posypuje glowe popiolem …Sadlok, Kieszek … jeszcze Skvarka to serio nie wygladalo dobrze. Ale wszedl Savic i pozamiatal.

Elendil 10.04.2022 16:00

że tak powiem: UFFFF!!!

Co to znaczy mieć dobrych zmienników. Savić nam w dużej mierze wygrał ten mecz, Gruzin niezły wiatr na skrzydle robił. Niesamowite, zwłaszcza że przez dużą część 1 połowy wyglądało to naprawdę źle.

No to jeszcze 2-3 zwycięstwa :)

pepe72 10.04.2022 16:01

Jeszcze 9 punktów do utrzymania.
Jak Raków da (radę), to ze Śląskiem o wyjście z miejsc spadkowych!

aNouc 10.04.2022 16:01

(wideo) Jerzy Brzęczek po meczu Wisła 4-1 Górnik:

https://www.youtube.com/watch?v=n2S0jG51RdU

Skawa Wadowice 10.04.2022 16:03

Graliśmy tak jak cały czas za Brzęczka. Świetna jedna połowa. Dzisiaj padło na drugą. Pełna dominacja w drugiej połowie. Dzisiaj mieliśmy szczęście, że nie straciliśmy gola w 1 połowie, która była słabsza.

Brakło nam szczęścia z lechem, legią, piastem to mam nadzieję, że już wyczerpaliśmy limit pecha

Drozd 10.04.2022 16:05

Sadlok grał bo musiał, Skwarka bo nic nie daje wchodząc z ławki, a Kieszek był świadomym oczywistym wyborem.

Dobrze, że była bramka zapasu przed końcówką bo mogłoby być różnie.

skarabeus 10.04.2022 16:07

Zaczelismy grac jak zszedl Skvarka. Ciekawe.

Chorynatrzykolory 10.04.2022 16:11

Jeszzve raz zobacze tego truchciciela na boisku skvarke to oszaleje , to jest tak jakbyśmy grali w 10 , w następnym meczu koniecznie gruzin od początku lub też zmiana na drugą połowę i savic w pierwszym tylko nie na skrzydle!

AgresywnyChomik 10.04.2022 16:13

Tego ta druzyna potrzebowala - wygranej.
Dzis nie bylismy lepsi ale szczescie po naszej stronie.
Brawo trener brawo pilkarze.
Jestem spokojny o utrzymanie.

aNouc 10.04.2022 16:15

(wideo) Gol Savica wisienką na torcie:

https://www.youtube.com/watch?v=_kLJtdVhO10

Elendil 10.04.2022 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1581210)
Dzis nie bylismy lepsi ale szczescie po naszej stronie.

w drugiej połowie byliśmy. W pierwszej słabiutko, ten lob nad Kieszkiem to powinna być bramka. Zgadzam się, że Skvarka poza niezbyt szybkim bieganiem nic nam nie daje - ani w ofensywie, ani defensywie. Dobrze, że jest Gruzin, oby też Cisse się wyleczył (jako zmiennik) na Śląsk.

MaLk 10.04.2022 16:24

3 punkty po słabym meczu. Czyli to, o czym marzyłem. Jestem w pełni usatysfakcjonowany.

universe 10.04.2022 16:28

Dziś to juz wóz albo przewóz był..Brawo Wisełka!! :piwko:.

skarabeus 10.04.2022 16:29

Druga polowa od zejscia Skvarki to zamiatalismy wszystko. Gornik nie istnial.
Ale tez zaczelismy podawac dokladniej. Mniej bylo elektrycznosci. Gio mial troche strat, ale przy bramce zrobil mega robote. Ruszyl z pilka wolna strefa (zszedl na lewo), zyskal przestrzen. Podal do Savicia i poszedl za akcja w pole karne dajac Saviciowi opcje.
Widac, ze chlop dlugo nie gral. Mam nadzieje, ze szybko nadrobi swoje zaleglosci, bo ma papiery na kocura.

silver03 10.04.2022 16:31

Ufff, dobra robota. Dobrze, że Savić łapie formę, dziś odmienił losy spotkania.

Robcio 10.04.2022 16:47

Szczerze to do drugiego gola aż się czuło w kościach że to Górnik strzeli i sobie dowiezie zwycięstwo.
A ukąsił Savić i oni się już posypali.

Arronax 10.04.2022 16:50

Przyszło paru zawodników z jakością.

Trochę głowa się odblokowała.

W końcu nie mieliśmy pecha.

I wynik jest.

FraMat 10.04.2022 17:15

czekam na filmiki wrzucane przez anocua w 15 tematach

serek.c2 10.04.2022 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1581190)
Raczej nie beda sie chwalic, ze pogodzili sie ze spadkiem i szykuja na to klub finansowo.

Dajże chłopie spokój, nikt się w klubie ze spadkiem nie pogodził.

s1mone 10.04.2022 17:32

Dziś pierwsza połowa słabiutka - fartowne 1:0 po samobóju, ale to Górnik optycznie przeważał wg mnie.

Druga połowa dużo lepsza - nawet przed wyrównaniem Górnika.

Generalnie Skvarka kolejny raz potwierdził, że jest słaby, a Savić, że wreszcie gra na miarę swojego potencjału.

Kamień spadł z serca i wielkie uff, że wreszcie przyszło zwycięstwo, ale niestety w tej kolejce rywale zagrali nam na nosie i praktycznie każda licząca się drużyna nad nami punktuje.

Do tego do przerwy Śląsk prowadzi z Rakowem... możliwe, że po tej kolejce zbliżymy się jedynie do Stali Mielec (na 5 pkt) i możliwie Jagielloni (5 pkt) - jeśli wtopi.

Ktoś ogarnia jakie mamy bilanse bezpośrednie z tymi drużynami? Bo średnio mi się chce wertować cały terminarz.

Moja opinia jest taka. Kto by nie był w tej chwili bezpośrednio nad nami - jeśli utrzymamy ten poziom gry to się utrzymamy. Nie ma opcji, ktoś z miejsc 11-15 wpadnie w dołek i trzeba go będzie łyknąć.

Za tydzień mega ważne spotkanie we Wrocławiu. Trzymam kciuki, że utrzymamy ten flow jaki mamy i że nie będziemy próbować się na siłę Skvarzyć czy Klientować.

AS82 10.04.2022 17:33

Nawet Kuveljić użył dziś młotka w nodze i przypieczętował wygraną 4-1 :>

Arkadiusz.Czerepach 10.04.2022 17:37

młotek w nodze to pokazał Podolski

AgresywnyChomik 10.04.2022 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1581223)
Nawet Kuveljić użył dziś młotka w nodze i przypieczętował wygraną 4-1 :>

Apropos mlotkow, to kiedy jazda po trenerze mlotku?

AS82 10.04.2022 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1581225)
Apropos mlotkow, to kiedy jazda po trenerze mlotku?

Jedna jaskółka wiosny nie czyni

szym_ek 10.04.2022 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1581220)
czekam na filmiki wrzucane przez anocua w 15 tematach

minusem forum jest, że nie można "polubić" posta

niech to będzie moje polubienie

Co do meczu:
Widać było w pierwszej połowie, że nasi mieli ciężkie nogi. Nie z przetrenowania ale taką niemoc po tym obijaniu słupków i poprzeczek w poprzednim meczu. Widać było, że po 3 bramce wszedł luz.
Jestem przekonany, że o utrzymanie będziemy walczyć do końca - czy się uda to inna sprawa ale walczyć będziemy do końca.

Jaroo1 10.04.2022 17:58

Dzisiaj graliśmy jeden z kilku finałów, już nam się przy dupie paliło konkretnie. Póki co i tak prawie wszyscy punktują, których mamy gonic. A to oznacza (nawet jeśli dziś Śląsk przegra z Rakowem), że za tydzień gramy kolejny nasz finał i jeśłi przegramy to będzie nam się palić przy dupie bardziej niż przed dzisiejszym meczem, bo porażka z Śląskiem będzie oznaczała, że oni już raczej na pewno będą przed nami, także stracimy jedną drużynę, którą na ten moment jeszcze możemy gonić.

Mamy taką sytuację, że musimy wygrać 2-3 mecze w sytuacji gdzie naszym rywalom starczy 1-2 zwycięstwa żeby odeprzeć nasze ataki.
A to oznacza, że my musimy złapać serię wygranych, musimy liczyć, ze ze 2-3 kolejki się ułożą pod nas. Bo jak nie to nam po prostu braknie czasu żeby kogoś dogonić. A mamy o tyle chujowiej, że każda seria się kończy i raczej 7/7 to my nie wygramy. Dlatego nawet wygrywając 3 mecze pod rząd i doganiając kogoś to i tak nie jest jeszcze dobrze, bo czwarty, czy piąty mecz z rzedu raczej przegramy, a z kolei rywale też punktować na przestrzeni 2-3-4-5 kolejek będą.

Jesteśmy w dupie, bo nie dość, ze sami musimy solidnie punktować to musimy liczyć, ze drużyny przed nami beda cyklicznie zawodzić. A już nasze mecze o 6 pkt z nimi to będą jak finał LM dla nas. Nawet teraz remisujący Śląsk ma 3 pkt przed nami, za tydzień możemy być na równi z nimi ale przecież i tak docelowo musimy mieć 1 pkt więcej bo mają lepszy bilans meczów z nami, z kolei jeśli nas ograją to jesteśmy już w ciemnej dupie za tydzień.

Także tych założeń jest tyle, że hoho ale jak zawsze, przede wszystkim to trzeba grać swoje i punktować...

inspektor erektor 10.04.2022 18:09

W pierwszej połowie poziom piłkarski zrównał się z poziomem cateringu na stadionie, na szczęście w drugiej manita się odwróciła. Górnik miał dwóch zawodników na poziomie (Poldi i Mvongo)

Arkadiusz.Czerepach 10.04.2022 18:20

na te kopanine i przebitki z obu stron to sie patrzeć nie dało , za to akcje podbramkowe fajne , taka radosna amatorska kopanina

Profesjonalni piłkarze w tym meczu: Podolski, Savic, Fernandez, Poletanovic

Książę Palownik 10.04.2022 18:25

Pamiętajcie: potrzebujemy zdobyć o 3 pkt więcej od Zagłębia Lubin. A teraz zobaczcie jaki oni mają terminarz.

To jest możliwe i wcale nie musimy seryjnie wygrywać. Może się uda obronić Eklapę.

Skawa Wadowice 10.04.2022 18:37

wystarczy ze sie zrownamy z nimi bo mamy lepszy bilans bezposrednich

sandomingo 10.04.2022 18:38

Malutki kroczek i za to brawo!
Po pierwszej połowie i golu Podolskiego niewiele na to wskazywało.
Leczna i Nieciecza już spadły, Wisła jedną nogą, druga chwilowo odstawiona znad przepsaci.
Potrzeba 4 zwycięstw w ostatnich 6 meczach. Matematycznie jest to możliwe.

pepe72 10.04.2022 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1581222)
Dziś pierwsza połowa słabiutka - fartowne 1:0 po samobóju, ale to Górnik optycznie przeważał wg mnie.
...

Jak widziałeś kursy przed meczem to nawet sponsor nie wierzył.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1581222)
Ktoś ogarnia jakie mamy bilanse bezpośrednie z tymi drużynami? Bo średnio mi się chce wertować cały terminarz.

1:3 przegraliśmy w Białymstoku. W Kraku gramy w 32 kolejce.
Ze Stalą przegraliśmy oba mecze.

Z obecnych drużyn w zasięgu:

Warta - remis na wyjeździe - gramy w Kraku w 34
Stal - gorszy stosunek
Jaga - j.w.
Śląsk - j.w.
Zagłębie - lepszy stosunek meczów bezpośrednich
BBT - lepszy stosunek
Górnik Ł. - lepszy stosunek.

ciacho 10.04.2022 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1581231)
Pamiętajcie: potrzebujemy zdobyć o 3 pkt więcej od Zagłębia Lubin. A teraz zobaczcie jaki oni mają terminarz.

To jest możliwe i wcale nie musimy seryjnie wygrywać. Może się uda obronić Eklapę.

Jaki terminarz mają? Ta liga jest pojebana. Ta kolejka to dobitnie pokazała, że tu każdy może wygrać z każdym więc nie ma co patrzeć kto z kim jeszcze ma grać.

Elendil 10.04.2022 18:45

Cytat:

Potrzeba 4 zwycięstw w ostatnich 6 meczach. Matematycznie jest to możliwe.
teraz już trzech, teoretycznie.

Ogólnie terminarz nie gra, jak widać góra traci punkty jak leci, sraxa też będzie przegrywać z naszymi rywalami w walce o utrzymanie, także ja bym się nie patrzył czy Śląsk/Zagłębie/Mielec gra z górą, środkiem czy dołem, najważniejsze jest to, że my musimy grać swoje. A w końcu mamy zawodników, którzy grać potrafią i trenera, który wie gdzie ich ustawić. Szansa jest, wszystko od nas zależy.

pepe72 10.04.2022 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1581239)
teraz już trzech, teoretycznie.

Ogólnie terminarz nie gra, jak widać góra traci punkty jak leci, sraxa też będzie przegrywać z naszymi rywalami w walce o utrzymanie, także ja bym się nie patrzył czy Śląsk/Zagłębie/Mielec gra z górą, środkiem czy dołem, najważniejsze jest to, że my musimy grać swoje. A w końcu mamy zawodników, którzy grać potrafią i trenera, który wie gdzie ich ustawić. Szansa jest, wszystko od nas zależy.

Terminarz gra.
Z 7 zespołów w naszym zasięgu (w tym dwa za nami) Stal przegrała, Śląsk zremisował, Jaga jeszcze nie grała.
Oba za nami przegrały.
5 zespołów przed nami jest w granicy 5 punktów, z tego dwa 3.

Nadal trzeba wygrywać.

Odskoczyliśmy od zespołów za nami na 4 punkty.

wolfy 10.04.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1581226)
Jedna jaskółka wiosny nie czyni

Nie kompromituj się.
Albo co tam - trochę śmiechu nie zaszkodzi! Wytłumacz nam czemu dziś zagraliśmy lepiej niż z Piastem.

pepe72 10.04.2022 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1581224)
młotek w nodze to pokazał Podolski

Były mistrz świata, gol marzenie. Jakbyśmy stracili przez niego punkty to bym gościa znienawidził.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl