![]() |
Lechia się nawet zbytnio nie spociła a i tak z tymi łajzami wygrywa
|
2 celne strzały w jednej połowie widać spory progres :D
|
Dawid JASKÓŁKA Szot.
Kto temu chłopakowi robi krzywdę wmawiając , że jest piłkarzem ? Dodatkowo piękne wybicie w końcówce 1 połowy przed pole karne Wisły. |
Lechia wygrywa agresywnością i pressingiem. My na odwrót tak nie potrafimy, więc oni mają zalążki akcji co chwilę po naszych błędach. Jesteśmy względem nich jakby spóźnieni, no i oni cały czas podchodzą na granicy faulu, a u nas przy ich wyprowadzaniu piłki ani strefy ani pressingu.
|
Szotowi ktoś robi życiową krzywdę wmawiając mu, że będzie piłkarzem.
Chłop powinien sobie znaleźć jakiś uczciwy zawód i od czasu do czasu po robocie z kolegami na orlika skoczyć. |
Po dzisiejszym meczu można bym delikatniusim optymistą. Mimo, że przegrywaliśmy to na drugą połowę wyszliśmy na pełnej qrwie i gdyby Ondrasek miał lepiej ustawiony celownik załatwilibyśmy Lechię w 60 minucie. A propos Ondraska- napastnik słaby póki co ale ile walki ile zaciętości ile kopa pozytywnego daje naszym. Manu też widać, że będzie z niego pociecha tak jak i z Fernandeza. Hugi po dzisiejszym meczu powinien ze Skvarka i Kliemntem zając miejsca na trybunie i nie wracać stamtąd. Szkoda wyniku bo dziś bardziej straciliśmy 2 pkt niż zdobyliśmy 1.
|
Widac, ze Poletanovic przygotowywal sie z inna druzyna. Widac tez lekki progres. Szkoda tylko, ze nie mamy napastnika, moze skonczyloby sie inaczej.
|
Ja pirdole wuja ufam tobie. Robimy utrzymanie, gramy coraz lepiej. Wszyscy na mecz z lechem
|
Z przebiegu tego meczu ciężko było wywróżyć remis, dlatego szanuję punkt.
Patrząc na nasz zespół, umiejętności do gry kombinacyjnej ma 3-4 zawodników z całego składu. Reszta nie wie, co ma zrobić z piłką. Lechia grała o tempo szybciej niż my. Kilka ciekawych akcji, dobrze że Fernandesowi siadła na lewej. Manu klocek, ale zastawi się, przytrzyma, jakiś faul/kartkę na nim przeciwnik złapie. Przyda się. Poletanović też trochę pograł. Może się uda utrzymać. |
Kurde gdyby Ondrasek nie zmarnował 2óch setek to można było wygrać ten mecz :-/
|
Cytat:
|
Ten mecz wlał trochę optymizmu we mnie.
Widać co znaczy trener po ustawieniu , strach pomyśleć jakby ten mecz wyglądał gdyby Gula był wciąż trenerem Problem niestety wciąż w jakości piłkarzy , taki Dawid Szot czy Starzyński to powinni sobie przemyśleć czy nadają się na piłkarzy... |
Jakbyśmy zrobili kilka dobrych transferów dwa miesiące temu i wtedy t z wymienili trenera na Brzęczka, to o spadek bym się nie martwił. Teraz obawiam się, że może być za późno, no ale trzeba walczyć....
Jak Lechia może być na 4 miejscu z taką grą, to ja nie wiem. |
Szot, Kliment, Skvarka, Hugi, Starzyński, Gruszkowski - przynajmniej tyle wiemy, że oni już nie powinni koszulki Wisły nigdy założyć.
Jak wróci Cisse to z tym Elvisem i Savicem może coś rozruszają ofensywę. Brak niestety napastnika. Straszliwie nam brakuje prawego obrońcy, który nie dawałby się wrzucać na kołowrotek jak dziecko. |
Po raz pierwszy w tym roku wyglądaliśmy jak profesjonalny zespół piłkarski. Lechia przeważała jakością, my ambicją po stracie gola. No i przede wszystkim - tworzyliśmy sytuacje. Brak napastnika widoczny, ale Ondrasrk przynajmniej bierze udział w meczu.
Poletanović to cichy bohater tego meczu, a Elvis - zupełnie inny zawodnik niż się spodziewałem, ale bardzo się przydał po wejściu. Ubity, silnie trzymający się na nogach, klei piłkę w miejscu i nie sposób mu jej odebrać. Nie sprinter, ale zrobił dobre wrażenie. Ten mecz daje nadzieję. Nie chodzi o jeden punkt, tylko - zagraliśmy wreszcie na poziomie Ekstraklasy. Bez szału, ale solidnie, nieustępliwie, ambitnie. |
Teraz tylko napastnik*.
Ondrasek odwalił kawał dobrej roboty, chociaż to po rykoszecie na nim zwoliński vel "cieszem sie" trafił przypadkowego gola. Ondrasek >>>>> Kliment Najważniejsze w tym meczu, że im nie siadła psychika, a może nawet się podnieść. Co nie oznacza, że na mecz z Amiką należy wyjść z otwartą przyłbicą. Mądra gra w destrukcji i jakieś kontry, i możemy liczyć, że wynik z Poznania się nie powtórzy. ______ * Czy ten Turek do nas trafi? |
Cytat:
|
Manu musi dopiero zobaczyć gdzie będzie grał.
Na razie był lekko onieśmielony. Będzie dobrze. |
Jak zobaczyłem skład i naszą prawą stronę, pomyślałem sobie - ale to będzie rodeo.
Niestety grając z tak słabymi graczami po prawej stronie i napastnikiem, który nadaję się jedynie do fizycznych pojedynków z obrońcami, nie można spodziewać się wygranych. Dawid Szot niestety nie nadaje się do gry w piłkę na poziomie ekstraklasowym, Gruszkowski daje niewiele więcej. Jakieś światełko w tunelu widać, oby Lech ich nie rozbił psychicznie. |
Cytat:
|
Dla mnie najlepszy Fernandez. Nawet nie chodzi o gola. Rozdaje piłki do przodu lepiej od wszystkich naszych ŚP razem wziętych.
|
Cytat:
|
Zdecydowanie najlepszy mecz na wiosnę. Jakiś malutki promyczek nadziei, nie tylko ze względu na zdobyty punkt w końcówce.
Skuteczność dalej katastrofalna, jak oni mogli tak zayebac przerwę zimową na sprowadzenie jako-tako skutecznego napastnika... |
Transfer Manu na ostatnią chwilę lepszy od wszystkich pomysłów pasiecznego i guli fazlagicow
|
Powiem tak, pierwsza połowa bardzo słaba, bojaźliwa co zrozumiałe. Duet Szot Gruszkowski to bylo nieporozumienie.
Druga połowa to bylo najlepsze 45minut w tej rundzie. Zdecydowanie zasłużyliśmy na ten punkt. Bardzo dobry Poletanovic i Hanousek, świetne zmiany Manu i Fernandeza. Nie chcę zapeszać ale ten Manu wygląda na goscia bardzo sensownego, jest jak czołg a i technicznie bardzo dobry. Nieskuteczny Ondrasek ale jak tak będzie grał to się niedługo przełamie. Savic nadal jezdziec bez głowy, ciągle tworzy zamieszanie ale zawsze coś w ostatniej chwili sknoci. Trochę nadziei we mnie wlała nasza gra. Nareszcie. |
Szkoda 1 połowy bo frajersko straciliśmy gola po akcji z niczego i błędzie Biegańskiego
|
|
Cytat:
Nasz skład był budowany przez Pasiecznego nie wiadomo na jakiej zasadzie. Mamy sporo środkowych pomocników, ale tak słabych, że trzeba było ściągać z Rakowa Poletanovicia, 0 napastników, może z pół skrzydłowego, jednego bramkarza... Brzęczek musi ostro szyć żeby jedenastkę wystawić. |
Statystycznie, potrzeba jeszcze 14 punktów do utrzymania się :)
|
Cytat:
|
Widać było różnice pomiędzy trenerem, który "nie ogląda meczów rywali, bo jego drużyna ma grać to co trener chce", a trenerem, który "przygotowuje się do każdego przeciwnika".
Jeden punkcik do planu utrzymania odrobiony. Zostają cztery a później jazda! |
Czy ten Manu to przypadkiem nie mógłby być napastnikiem?
Zastawia się dobrze i przepycha w gąszczu rywali. Pewnie na razie brakuje mu szybkości, ale pewnie nie będzie tracił piłek jak Kliment |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiemy jak strzela Manu, więc trudno wyrokować, ale wygląda że może się przydać. Wreszcie piłkarz któremu piłka nie odskakuje na pół metra przy przyjęciu. |
Nareszcie, szkoda tylko, że tak późno... Wreszcie mecz, który mógł się w miarę podobać i co najważniejsze mamy bezcenny punkt.
Elvis wygląda dobrze, Fernandez daje nadzieje... Oby tak dalej! Potrzebujemy jeszcze napastnika! Gdybyśmy takowego mieli to wygralibyśmy mecz... eh. Mam nadzieje, że czas działa na naszą korzyść i wreszcie zaczniemy punktować, a potem może nawet powalczymy o jakieś zwycięstwa ;) |
Bramkarz wybronił Lechii mecz. Główki Frydrycha i Ondraska przy innym bramkarzu wpadają. Dobrze że się udało wyrównać, super zagranie Gruszkowskiego. Jak nabierzemy pewności to będzie dobrze. Może nie już z Lechem, ale na Pogoni nie będziemy bez szans.
Szot strasznie słaby, wolny, ociężały, to wybicie przed pole karne, kryminał. Reszta ambitnie, ale bojaźliwie. |
Cytat:
Na jesień zagrał fajny mecz w Lidze Europy z austrackim LASK, strzelił hat tricka grając na szpicy. I nie było go 4 lata temu, ale 4 miesiące temu. Gośc mi dzisiaj zaimponował. Jak na to że jest "lekko " zaniedbany to przestawiał obrońców jak chciał. Trochę przypomina uboższa wersja Lukaku. Co do meczu wlał sporo optymizmu. Szczególnie po tragedii w PP. Bez Klimenta i Skvarki od razu gra jest dynamiczniejsza. Nawet Ondrasek ma swoje żądania na boisku. Teraz tylko nie przestraszyć się Lecha. |
Nie ma co wybrzydzac,ale Zdenek powinen tą głową strzelic bo to byla praktycznie setka ,i mozna bylo wywiesc 3 pkt,eh..
ale coz dzis zobaczylem swiatełko w tunelu ,3 pkt do 12 miejsca w tabeli ktore dzis ma Slask,to dużo? wszytsko jest jeszcze mozliwe,jeszcze sporo meczów. Manu,czy Poletanovic -lepsza gra z nimi ? przypadek? Teraz trzeba mobilizacji na amike ,i rozegrać to mądrze,nic nie jest stracone ,tylko głowy do góry i w kazdym meczu walka na 200%. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl