![]() |
Cytat:
|
Im bliżej własnej bramki tym zapieprzanie stojąc ma istotniejsze znaczenie, więc oczywiście, tyczy się to zwłaszcza bramkarzy...
|
Łysa pała sędziuje więc napewno odwali jakiś numer
|
Bankowo, żebyśmy za dobrze nie zaczęli, będzie jak w zeszłym roku z Piastem... Musimy byc na to gotowi
|
Zagramy dobry mecz, ale niekoniecznie go wygramy
|
No dobra, ja zaczynam weekend, wiec i aktywnosci bedzie duzo, duzo mniej, moze dopiero w poniedzialek, to pora napisac, co nie co, o meczu.
Bieganski - Hanousek, Frydrych, Coley, Gruszkowski - Plewka, Kuveljic - Hugi, Skvarka, Mlynski - Ondrasek. Tak bym wyszedl na Rakow. Z lawki, Fazlagic, Fernandes, Starzynski, Savic i Zhukov lub zmiana Ondraska. Nie ryzykowalbym Fazlagicie od pierwszej minuty. Moim zdaniem ma duze braki w grze obronnej, szczegolnie grze silowej i na takim rywalu jak Rakow moze miec srednio przyjemny start w lige. Zawodnika latwo spalic, a to jest tylko jeden mecz. Pozniej mamy troche nizszy level przeciwnikow i to bedzie wlasciwy moment na wejscie w druzyne. Jednoczesnie Kuveljic bardzo dobrze prezentowal sie w sparingach, moim zdaniem rozgrywal najlepsze mecze jak dotad, a nie gralismy wcale z ogorkami. Zweryfikujmy go w meczu z Rakowem. Jeszcze troche i tak bedzie z ta druzyna i tak i warto byloby miec z niego uzytecznego gracza, a nie dajac mu szans nie sprawimy, ze bedzie uzyteczny. Chcialbym w tym meczu zobaczyc nasze mocne strony, ktore pokazalismy z Karabachem. Monolit w obronie, bardzo dobre presowanie na wlasnej polowie, a jeszcze lepsze pod polem karnym rywala. Dobre i rowne przesuwanie poszczegolnych linii i trzymanie wlasciwych odeglosci miedzy formacjami. Jak tak zagramy w obronie to bede mega zadowolony, bo to by znaczylo, ze potrafimy mocnego rywala neutralizowac. Wole Hanouska i Gruszkowskiego, bo oni w obronie daja druzynie wiecej niz Ring i Szot. Rakow duzo akcji buduje w bocznych strefach boiskach, schodzac z pilka do srodka na wysokosci szczytu pola karnego. Nie mozemy tam miec wiatru. Dlatego tez Hugi i Mlynski beda na ten mecz lepsza opcja niz Momo i Starzynski. Oni lepiej funkcjonowali w grze obronnej, lepiej sie ustawiali do presingu i zamykali przestrzenie rywalom niz druga dwojka. Savicia nawet nie biore pod uwage, bo dla mnie to jest hamulec reczny czegokolwiek. Niby cos tam biega w obronie, ale zawsze jest spozniony i zawsze budzi sie dwie sekundy za pozno. W ataku tez wiele nie daje. Wstrzymuje akcje, zamiast grac odwaznie. Gra tak Hugi, ktory bardzo fajnie w sparingach schodzil z pilka do srodka, gral tam troche klepy i potem strzelal. I na to licze, ze Skvarka i Ondrasek beda mu robic miejsce w srodku pola. Wolalbym pewnie Fernandesa niz Skvarke na 10, ale Fernandes zagral pol polowy, jesli dobrze pamietam, i o ile moze jest gotowy fizycznie to na pewno nie jesli chodzi o znajomosc druzyny. Ale chcialbym go zobaczyc kolo 60-70 minuty na boisku i przekonac sie co pogra z trudnym rywalem. Atak to oczywistosc. Jedynym napastnikiem, o ktorym mozna powiedziec cokolwiek pozytywnego jest Ondrasek. Bede bardzo zdziwiony, jesli nie zagra. Wynik? Gramy tylko o zwyciestwo. Ale wygrac bedzie ciezko, realnie patrzac. Chociaz poczatek ligi dla roznych druzyn moze byc zaskakujacy. Optymistycznie 1:2 po bramkach Ondraska i Hugiego. Realnie 2:1. |
Chciałbym Ondraska w 11, ale na 99% wyjdziemy z Klimentem.
Zakładam, że wyjdziemy: Bieganski - Grucha, Frydrych, Colley/(Sadlok), Hanousek - Plewka, Fazlagic - Hugi/(Savic), Skvarka, Piotruś - Kliment Niestety obawiam się, że Sadlok może być mocno brany pod uwagę do 11. Kto by nie wyszedł wierzę, że 11 zostanie wybrana optymalnie |
Według mnie po sparingach Szot wskoczył w miejsce Gruszkowskiego
|
Cytat:
Naprawdę, odwalcie się już od Sadloka, popełnia błędy jak każdy nasz piłkarz ale jest jednym z lepszych na swojej pozycji. Nie jego wina że ściągamy szrot który kopie się po czole albo leci w kulki jak Mehremić. W czipsach miejsca w jedenastce nie wygrał. |
Sadlok ma miejsce w składzie jak wystawi Frydrycha na czerwień, dziwnym trafem już dwa razy mu się zdarzyło. Oby w lecie nastąpiło długo wyczekiwane pożegnanie... No i nie zabierajmy Maćkowi ciężko wywalczonego tytułu ;). Szocie jeszcze duuuużo brakuje.
|
To jest trochę jak z Boguskim - mendy jeździły po nim bo słabo gra, problem w tym że konkurenci grali gorzej. Chuca, Savić itp mieli go posadzić na ławce, no ale słabo im szło bo Boguski był już co prawda cieniem piłkarza, ale jego konkurencja na miano piłkarza nie bardzo zasługiwała.
Idźmy dalej - Burliga w ostatnim sezonie już ewidentnie się wypalał, ale nawet grając na lewej obronie - był zdecydowanie gorszy od Hanouska? Był na pewno wolniejszy. Sadlok prowadzi walkę z metryką którą powoli przegrywa, ale jeszcze być może będzie musiał zastępować Hanouska na lewej jeśli ten Ring okaże się aż takim parodystą jakby wynikało ze sparingów na których wyglądał jakby pierwszyvraz w życiu grał na lewej obronie. A Szota to jest jeszcze na etapie kiwania się i podawania do rywali pod własnym polem karnym, notorycznie. Na razie boiskowe IQ - debil, nie można zostawić bez opieki bo zrobi sobie (i drużynie) krzywdę. Jak masz Fiata 126p to Golf 3 to limuzyna. Jak ściągasz z całego globu niedojdy ku uciesze ich menedżerów to i Sadlok w sumie może dorobić do sportowej emerytury bez wstydu. |
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: To ja jeszcze przypomnę dlaczego NAPRAWDĘ gra Sadlok: - jego główny konkurent do miejsca w składzie przyjechał na zgrupowanie z widocznym brzuszkiem, a trener zamiast się ucieszyć i zapytać "który miesiąc?" odsunął go od składu. - Szot który go zastąpił zawalał regularnie bramki, ale punktem zwrotnym było kiedy w Pucharze Polski zaczął się kiwać pod polem karnym z pierwszoligowcami, a ponieważ kiwać się nie umie to wszystkie pojedynki przegrał i straciliśmy z tego w końcu gola. Nawet dla Guli było to już za wiele i do składu wrócił Sadlok. Wszyscy nasi stoperzy się obcinają, wszystkim odcina prąd, ale Sadlokowi zależy na tyle żeby prowadzić sportowy tryb życia i nie bawić się pod własnym polem karnym. Więc się od niego odwalcie, bo nie jesteście śmieszni. Śmiejecie się nie z Sadloka, tylko z parodystów ściąganych dotąd przez trio których Maciek sadza na ławce. Z siebie samych się śmiejecie... |
Cytat:
Wolę Fiata 126p którym 70/h ale zajadę, niż Golfa 3 który w każdej chwili może mi się rozkraczyć zaraz po przeglądzie... |
Cytat:
Nie jego wina... |
Cytat:
Bywa jak jest to w jego indywidualnym interesie. Inaczej potrafi podać tak jak do Frydrycha w Białymstoku i udawać w żywe oczy debila przed kamerami. Dla mnie jest symbolem wszystkiego co powinno zniknąć z klubu, jeżeli chcemy walczyć o coś więcej niż utrzymanie. To jest ten sam typ co Janicki i że jest kapitanem jest po prostu żałosne. |
Cytat:
To również dzięki temu, Sadlok może dostać jeszcze rok kontraktu na kolejny sezon. Nie będę tym w żaden sposób zdziwiony. Zresztą w jego przypadku i tak będzie decydująca postawa w najbliższej rundzie. |
Cytat:
1. Podanie do najbliższego kolegi, a czy celne czy nie to już nie ważne bo zależy mu tylko na pozbyciu się piłki żeby w razie sytuacji bez wyjścia nikt go nie jebał za złe podanie, tylko kolegę za złe przyjęcie piłki. 2. Długa laga za plecy obrońców przy czym 1 piłka na 47 trafia do naszego napastnika, a reszta leci na auty, do bramkarza przeciwnika lub na pustą przestrzeń do której nikt nie biegnie z naszych zawodników. Przed sezonem bodajże Uryga przyznał, że woli grać po lewej stronie mimo, że jego wiodącą nogą jest prawa, więc jest drugim, Koncewicz raczej nie ma co liczyć na kadrę, ale jest jeszcze Colley jednak nie wiem po której stronie preferuje grę. |
Cytat:
A Colley to półprawy stoper. |
Cytat:
Ale najważniejsze jest to co napisałem, w wielu klubach gra po dwóch prawonożnych stoperów. Lewonożni są rzadsi. Bardzo często graliśmy na dwóch prawonożnych również za Guli, tylko problemem wtedy nie był prawonożny Frydrych na lewej, tylko prawonożny Szota na prawej. Zresztą, przy poziomie wyszkolenia większości naszych obrońców - jakie to ma realne znaczenie? Jeżeli Sadlok wygra rywalizację z Colleyem/Ringiem to po pierwsze - powie nam to wszystko o tych piłkarzach, po drugie - trzeba go będzie przedłużyć bo nie wiadomo jakich magików ściągnie tu Pasieczny. |
A ja zastanawiam się, czy wykupić c+ i oglądać naszych parodystów.
Co do Sadloka, mam takie samo zdanie jak wolfy. |
Sadlok ma przewagę nad pozostałymi stoperami. Potrafi uderzyć z daleka
|
Jeżeli chcemy żeby Sadlok grał dobrze to umowę trzeba podpisywać 30 VI. Na tydzień i co tydzień aneksować o kolejny tydzień. To jedne skuteczne rozwiązanie.
|
Cytat:
|
Pany, jak jutro Sadlok wyjdzie w 11 to ja dziękuję. Liczę, że Frydrych Colley będzie para stoperów.
|
Cytat:
|
Może poczekajcie jak ci piłkarze zagrają, zanim podziękujecie?
|
Kluczowy jest środek pola w tym ustawieniu. Tutaj mam obawy. Kto jest w formie na pozycji 6-8-10. Mam wrażenie, że pewnym do gry jest Fazlagić. Ale pozostali: Żukow, Kuveljić, Plewka, Skvarka, Savić nie pokazali niczego z zeszłym sezonie jeśli chodzi o granie do przodu, więc trudno o optymizm. Bez tego ciężko być napastnikiem w Wiśle, skrzydła nie są w pełni wykorzystywani. Gramy wtedy w poprzek i lagą. Wisła ma problem w graniu pod pressingiem. Nie mamy piłkarzy nie panikujących. Jednym z nich był El Mahdoui. Yaw był wkurzający, ale potrafił wygrać pojedynek 1 na 1 chyba jako jedyny w składzie. Podsumowując, mamy liczną kadrę przeciętniaków. Jestem pełen obaw jeśli chodzi o tę rundę. Z drugiej strony Wart5a, Łęczna, Nieciecza, Mielec, Płock nie mają lepszych piłkarzy. Teraz wszystkie oczy są skierowane na trenera. Ta runda z pewnością go zweryfikuje.
|
To dość trafne co napisałeś. Albo stawiamy na kreatywny środek, lub efektywne skrzydła. Zawsze gry mieliśmy niedobór kreatywności w środku i graliśmy dwoma defensywnymi (np Cantoro - Kukiełka, Cantoro- Sobolewski, Wilk,-Sobolewski) to stawialiśmy na skrzydła które ciągnęły nasza gre. Dziś nasza kreacja gry w środku pola nie istnieje a skrzydła... Są w jeszcze gorszej formie.
Po cichu liczę że Hugi dostanie prawdziwą szansę i pociągnie naszą grę. W zasadzie tylko on ma papiery by w krótkim czasie stać się wiodącym zawodnikiem. |
to wszystko ciekawe analizy , ale pamietajmy to ekstraklasa polska , i pomimo ze Raków ją TROSZKE przerasta organizacyjnie i profesjonalnie , to jednak mimo wszystko nadal jest ekstraklasową zbieraniną kopaczy
i biorąc pod uwage powyższe mecz wygra drużyna , która szybciej zrozumiała że to już runda sie zaczyna , a nie jeszcze sparingi na wakacjach w turcji czyli bedzie loteria |
Cytat:
Teraz albo będzie nagła eksplozja formy jakichś zawodników ofensywnych (Hugi faktycznie ma strzał, dośrodkowanie i technikę na najlepszym poziomie w zespole ale Gula ma swoich pupili) albo będzie znacznie gorzej niż w poprzedniej rundzie która była żenująca. I to jest mój przekaz do bijących pianę jaki to super interes zrobiliśmy... |
Trzeba sobie jasno powiedzieć Sadlok jest za słaby na Wisle. Koniec kropka. Pytanie tylko czy magicy którzy zostali pozyskani przez klub bedą prezentowali optymalny poziom. Co nie zmienia faktu, że Sadloka powinnismy bez żalu pożegnać latem. Kto za Niego? Mamy dyra który bierze za to pieniądze wiec nie będę go wyręczał. Wisła to nie przytułek, nie prezentujesz określonego poziomu pa.
|
Cytat:
|
W internetowym managerze, w który gram wiele lat ostatni mecz - ograłem lidera, dziś przed chwilą ograłem vicelidera 3 do 1 . Nazwa mojego teamu to oczywiście Wisła Kraków. A jestem ligowym średniakiem. Wieszcze więc dziś wbrew wszelkiej logice - wygramy to!
Tak czy siak nie nazywajmy przed pierwszym meczem naszych piłkarzy parodystami. Trochę wiary, zaufania. Mamy środki, ligę taką jaką mamy. I tak po długiej zapaści moim zdaniem całej ligi, sytuacja się poprawia, chodź i tak to jedna wielka loteria. Taką mamy ligę, taki mamy klimat. Wygrana. |
Ja wygrałem age of empires, grając Hindusami pod nazwą "Polska". Dlatego wieszczę imperialny status Polsce.
|
Łęczna wygrywa w Grodzisku, zrównuje się z nami punktami więc prawdopodobnie mecz z Łęczna za 2 kolejki będzie meczem o... wszystko?
Jakoś nie widzę tego by przerżnąć z nimi u siebie i w obliczu kolejnego maratonu trudnych spotkań (Legia, Lechia, Lech, Pogoń, Śląsk) odrobić do nich stratę. Może się okazać że na koniec okienka transferowego robimy nerwowe ruchy by ratować ligę... |
Leczna zremisowala po golu bramkarza w 94min:)
A u nas sklad standard. Skwarka znowu.. Hanousek.../ Ciekawi mnie wystep Skvarki czy dalej dziad jest czy jednak cos bedzie gral. |
Cytat:
Nie nakręcajmy się niepotrzebnie Górnikiem idp. Let's play the game. Czysta karta za chwile się zapełni. |
Kliment na szpicy, ostroooo !!. Czemu mnie to nie dziwi?. No tak według Guli nasz najlepszy jakościowo napastnik....jedyny plus w tym składzie to brak Gruszkowskiego. Za to jest Szot, też będzie śmiesznie.
|
mmmm patrząc się na sam skład już widzę przed oczami tę przepiękną kopaninę XD To obastawiamy, który as wsadzi dzisiaj Colleya na minę w premierowym spotkaniu? Sadlok czy Szot?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl