![]() |
Cytat:
Cały mecz to rak oczu, nie wiem czy warto coś więcej dodawać. W następnym meczu jeżeli Młyński, Skvarka czy Żukow wyjdą w podstawowej 11 to nie oglądam. Hugi od początku, tak jest ch.jowy, ale potrafi dośrodkować piłkę wyżej niż 1 metr nad murawą. Savic też słaby, ale przynajmniej próbuje coś zagrać do przodu, a to już dużo u nas (!). |
Cytat:
W sumie przekonuje mnie też Mahdiou, żal że ma takich ułomów którzy psują wszystkie jego piłki. Gruszkowski na wypożyczenie do pierwszej ligii. |
Może Ci goście są fizycznie zajechani? Wiadomo, że jak nie masz pary w nogach to nic nie wychodzi i gra się na blokadzie, kunktatorsko, próbując najprostszych rozwiązań. Przecież to jest aż niepojęte co oni odpier... na tym boisku. Nie pamiętam tak bezjajecznej Wisły od 25 lat jak oglądam mecze.
|
fizycznie zajechani... od początku sezonu? Przecież grają tak od samego początku. To co oni, tonę węgla co dzień przerzucają?
|
Cytat:
Ale choćby skały sraly to Hugi nie wyjdzie w pierwszym składzie(Młyński to się nawet na tle 1 ligowców w PP nie wyróżnia) Nie gra Adi zamiast którego gra Szota(on powinien już myśleć nad jakimiś studiami bo jak mu się skończy kontrakt to go nikt w profesjonalnej piłce nie zatrudni ) Pewny plac ma bezproduktywny Skvarka Wymieniać tak można, rywalizacja istnieje tylko teoretycznie A i creme de La creme -gra bez piłki Biega równocześnie ten co ma piłkę, jeden obok i Aschraf Reszta stoi z łapami w kieszeni Ogólnie poza Frydrychem i Aschrafem reszte można wymienić na losowo wybranych piłkarzy z z Warty bez starty na jakości A grają za 1/3 pensji |
Cytat:
|
Mnie bardziej martwi brak jakiegokolwiek pomysłu na gre i to od poczatku sezonu.OD LIPCA a MAMY GRUDZIEN ,k**uwa mac
przeciez przez pol roku wypracowano by cokolwiek ,jakikolwiek schemat zagranie,automatyzm.A to co on graja,jak człapią po tym boisku to naprawde wstydu nie mają.A moze maja to w dupie?klub ,nas ? moze poprostu sa tutaj zeby 10 kazdego miesiaca odbrac wyplate i tyle.Bo normalnie zespol jak przegra to w nastepnym goni jak szalony byle wygrysc zwyciestwo czy remis. Bo tak beznadziejniej Wisly nie pamietam jak 20 lat ogladam mecze. jakis powod ich olewactwa byc musi. |
Cytat:
|
Moim zdaniem gula sam juz nie wierzy w ten zespol, nie ma pomyslu na niego. Czeka sam na zwolnienie i uwazem, ze dziwi sie ze tak trudno stracic prace.
|
W zeszłym tygodniu wygrana w pp i awans do 1\4. Dziś remis na wyjeździe. 6 pkt przewagi nad Legią po rundzie jesiennej. Kilku młodych w I składzie i na ławce. Co wy jeszcze chcecie? Żebyśmy grali jak Real Madryt? Przy naszych obecnych możliwościach to Gula zrobił maxa
|
Samogwałt z samookaleczeniem i zero zaskoczenia.Warta nie jest tam gdzie jest bo wszyscy golą ich po 5-0.
Tylko Raków strzelił im 3 bramki, a reszta to w większości minimalne przegrane i remisy.Drużyny ze znacznie większą jakością w ofensywie miały kłopoty podobne do nas, więc niestety przy naszych obecnych problemach czegoś takiego się spodziewałem. Pozostaje mieć nadzieje, że faktycznie zimą będą jakieś sensowne ruchy transferowe.Bo jeśli było założenie, że z tą kadrą ten pomysł na grę ma sens to straciliśmy pół roku.I nie mam na myśli, że dzisiaj po końcowym gwizdku dochodzimy do wniosku - o ku*wa! to nie działa - trzeba kogoś kupić.Oczekuję, że plan na dalszą przebudowę tej drużyny był z grubsza gotowy pół roku temu.Przez ostatnie miesiące został doszlifowany przez pion sportowy, a teraz będzie wprowadzany w życie. |
Cytat:
|
z zulu gula i nieobecnym trio spadniemy i tyle bo zarowno Legia jak Termalica jeszcze odpala, a my na to nie mamy szans
oni sa wyraznie oderwani od rzeczywistosci |
Proponuje, żeby zarząd przed rundą wiosenna dał jasno do zrozumienia, że nic się nie stanie jak spadniemy - bedzie sezon przejściowy tylko w innym środowisku
Naprawdę tak ciężko zrozumieć, że Gula ma gówno do gadania, kiedy pracodawca mówi wprost, że nie trzeba się specjalnie starać? Hyballa próbował, to szybko go pogonili(nie jestem jego fanem, ale pewną analogie można znaleźć). |
My tak samo beznadziejnie gramy cały ten sezon. Graliśmy słabo w sparingach i to można wytłumaczyć ale ta gra trwa prawie pół roku, taktycznie i motorycznie jest dramat wszystko w jednym tempie bez choćby jednego wypracowanego schematu.
|
Rozjebała mnie jeszcze w dzisiejszym meczu sytuacjia.... Wysoka piłka, skacze do niej Forbes i ktoś z Warty, Forbes przegrywa główkę, piłka ląduje u poznaniaków, a z naszej ławki "good job Forbes". Może oni tak grają, bo nikt od nich niczego nie wymaga??
|
Ale oni są nudni.
|
Cytat:
Na pewno Kliment więcej daje drużynie. Przynajmniej zgrać potrafi dokładnie. A co do szoty to jakby nie on to byłoby 2:0 i po zawodach. Przy bramce najbardziej zawalił ten który nie przeszkodził podającemu... |
Cytat:
Dobrze powiedziane. Tu trzeba na wesoło. |
Cytat:
|
dziś sięgnęliśmy dna. Ani jednej składnej akcji. Kryminał w wykonaniu Hanouska i Młyńskiego. Mega fart po główce Frydrycha. Przereklamowany i to bardzo Aschraf. Ani jednego podania choćby takiego jakie wykonał Iwanow przy bramce dla Warty. Skrzydła brak- gdzie TEN Yeboah? napastnik brak .
|
Cytat:
Że niby są w dołku, nic nie grają? Jagiellonia i Warta też były. Z tego co kojarzę grają lepiej niż my, na wyjeździe możemy zaliczyć niezłego gonga. Ale najważniejsze że Gula szlifuje swoją taktykę. Ni chuja nie wiadomo na czym niby ma polegać bo nie funkcjonuje zupełnie nic, ale chłopak jest z siebie ewidentnie zadowolony. Także - gdzie leży dno Guli to się pewnie dopiero przekonamy. |
Cytat:
|
Proszę tylko o jedno. Królestwo za napastnika. To co wyprawiają te dwie łamagi to jest jawny sabotaż. Jeśli to czytacie Panowie z zarządu to jestem przekonany ,że posłodziło wam te pół ligi z przyzwoitości i dobrych obyczajów, żeby wam było miło, a nie dlatego, że zazdroszczą wam napadu. Ludzie kochani tych dwóch asów neutralizuje 40 letni Trałka i jakiś odpad Szymonowicz. Obudźcie się w końcu , bo polecimy z tej ligi z hukiem.
|
I pomyśleć, że mogliśmy niezły hajs zgarnąć za Forbesa.. teraz to za pół darmo nikt nie weźmie.. i mielismy sprowadzić napastnika za niego ehh..
śledzę czasem na IG Forbesa i Yeboaha, to są takie miekkie faje.. zero ambicji. Myślę, że jak Forbes odejdzie to Yeboah zacznie grać, zeby jak najszybciej stąd uciec. Żukow powinien się przyspawać do ławki i wpuszczać go tylko na bronienie wyniku, facet nic nie daje z przodu.. tak samo Gruszkowski.. koszmarne drewno,, Burliga vol2 chociaż jemu czasem przypadkowo udało się coś strzelić |
Drugi trener mówi, że brakowało trochę spokoju i jakości na boisku.
Ja bym powiedział, że spokoju to było aż za dużo, a jakości w ....u za mało. Nie wiem, jakie oni stosują techniki motywacyjne przed meczem, ale ani nie wychodza naładowani, ani skoncentrowani. |
Jedna uwaga:
Żeby napastnikowi zagrać prostopadłą piłkę, to NAPASTNIK musi zrobić pierwszy ruch, musi dać sygnał, że startuje do podania, potem idzie zagranie. Nigdy odwrotnie. Odwrotnie to jedynie kończy się podaniem do nogi. A u nas jaki mamy obraz od początku tej rundy?? Ktokolwiek w środku mając piłkę (bez względu czy Skvarka, Savic, czy Żukow) ewidentnie holują ją, holują, holują, ale niestety żaden z naszych dwóch kołków (Forbes, Kliment) nie da sygnału, nie zrobi tego pierwszego ruchu. Bo to tacy "napastnicy". Jeden kołek silny, którego jedyny atut to gra tyłem do bramki i przetrzymanie piłki, drugi kołek nawet nie wiem czy ma jakiś atut. Ot cała prawda. NIE MAMY NAPASTNIKA! Daje sobie rękę uciąć, że mając na 9 typ napastnika szybkiego, który robi ruch, który umie pokazać się na pozycji czym daje pretekst pomocnikowi do podania, to inaczej wyglądałaby nasza gra, to Skvarka mógłby mieć dzisiaj zamiast 4 asysty to około 10. Jestem w 100% pewien, że tego właśnie nam brakuje: Napastnika, który zrobi ruch i ruszy do podania. My za to mamy dwóch drwali. Więc niepopularnie tutaj ja nie zwalam winy na brak 10, bo i Skvarka i Savic mocno by odżyli, gdyby mieli na 9 za partnera kogoś choć trochę ruchawego. |
Chyba mamy takiego w juniorach ? który od 2 lat ładuje bramkę za bramką.. tylko szkoda, że nikt na niego nie postawi..
|
Jesteśmy na zajebistym dnie , inaczej tego nazwaćsie nie da
|
Cytat:
Inna sprawa że bym go spróbował przy odpowiedniej taktyce. Jak wiosna nikt go nie włączy do kadry 1 zespołu to będę miał duży żal do Guli. Co do meczu: remis przewidywalny. Niestety. Tu nie jestem zaskoczony. Gra... Dno. Spodziewałem się że możemy pechowo stracić punkty, ale my szczęśliwie ubraliśmy jeden. Większoś zawodników jest w fatalnej formie, albo drużyna jako całość nie funkcjonuje. Niestety za obie rzeczy bierze odpowiedzialność trener. To niedopuszczalne by grać w ten sposób w ekstraklasie. 4 punkty w pozostałych 2 spotkaniach mnie urządza. Na więcej nie ma co oczekiwać. PS. Kieszek za Biegańskiego to duży strzał w kolano. |
Żeby wprowadzić młodego do składu (a już szczególnie do ataku) to trzeba mieć na to jakiś pomysł/plan. Nie wystarczy tylko powiedzieć mu "młody próbuj" i wszystko cacy. A u nas tak to aktualnie wygląda.
|
Cytat:
Biegański ma jeszcze dużo pracy przed sobą, w fundamentalnych kwestiach żeby można go było z Kieszkiem porównywać. Jedynym argumentem za tym żeby bronił jest jego wiek i perspektywa zarobienia na nim. Niestety samym graniem w meczach ustawiać się nie nauczy, a z tym ma duży problem. |
Obecność Biegańskiego nic by wczoraj nie zmieniła bo przy golu Kieszek nie miał nic do powiedzenia. Szota próbował naprawić swój błąd w kryciu I rykoszetem zblokował strzał który zmylił bramkarza. Jeśli już szukać ananasa, który zawalił w defensywie w kluczowym momencie to Szota nieprawidłowym kryciem. Ale naszych rezerw należy szukać też w naszej grze ofensywnej która mocno kuleje. Bramkarze na szczęście od wielu już spotkań są naszym chyba najmocniejszym punktem.
|
Temat Chełmeckiego był już w lecie grany, został dołączony do treningów z 1 zespołem, Gula pytany o niego stwierdził, że na ten moment optymalnie dla niego będzie zagrać kolejną rundę w CLJ, a kwestia pół roku gdzie z automatu chłopak dojrzeje trochę fizycznie i dostanie swoją szansę.
To też nie jest tak, że gramy lagi na napastników to Chełmecki się nie sprawdzi. Ja uważam, że mając w opcji na atak dwóch drągali, którzy nie umieją wyjść i pokazać się do prostopadłego podania, to z automatu gramy, czy też próbujemy grać skrzydłami i kończyć wrzutkami. Może Gula kazał grać prostopadłe piłki no ale jak?? Komu?? Skoro żaden z nich nie umie wyjść na pozycję i dać pretekst pomocnikowi żeby mu podał. Będzie Chełmecki gotowy i będzie realną opcją, to w momencie jak wyjdzie w pierwszym składzie to 100%, że nie będziemy grać na niego lagi, tylko wreszcie będzie z przodu ktoś kto zrobi ten ruch i da opcję do gry prostopadłym podaniem. Krótka kwestia. Ja zwyczajnie liczę, że nawet zakładając, że Chełmecki dostanie szanse w nowej rundzie to i tak przyjdzie jeszcze jakiś napastnik na już o takiej właśnie charakterystyce. |
Super..wyrzućmy Gule..razem z nim na zbity pysk wyleci "zaciąg słowacki", czyli zimą lub latem pożegnamy Skvarke, Hanouska, Klimenta..pewnie też Ashrafa i może Frydrycha z automatu.
W to miejsce przyjdzie nowy zdolny Skowronek czy tak jak w Legii dobrze rokujący Gołębiewski (świetnie sobie radzi), albo odpowiednik Guli z Serbii, Słowenii czy Bułgarii, który ściągnie swoich piłkarzy i po paru przegranych meczach wylecą wszyscy. Karuzela, bawmy się. Dajmy żesz gościowi rok popracować. Chociaż rok |
Cytat:
Ja bym akurat Chełmeckiego wypożyczył do pierwszej-drugiej ligi, gdzie będzie miał szansę grać, a nie próbował na siłę ratować nim ekstraklasy, bo to ma małe szanse powodzenia. Przypominam że w składzie jest jeszcze Sobol. Wbrew temu co o Guli pisali - nie umie raczej prowadzić młodych. A może raczej - wszystko posypało mu się w takim stopniu że o harmonijnym wprowadzaniu ich nie ma mowy, bo nie potrafią się odnaleźć w braku taktyki preferowanym przez Słowaka - nie mam pojęcia co niby mają grać. Najlepiej jakby były wersje "directors cut" z komentarzem Guli naszych meczy gdzie tłumaczy co oni odpierdalają, jaki miał pomysł i czemu totalnie nie wypalił. Skończmy z demagogią o wprowadzaniu młodych, bo po pierwsze trzeba mieć ich w co wprowadzać, a u nas jest totalny roz......., a po drugie - trzeba umieć to robić, a Gula nie wiem czy to potrafi. Najlepiej juniorów ogrywajmy w niższych ligach dopóki projekt Wisła Guli nie zdechnie sam z siebie. Gdyby jakiś okazał się faktycznie utalentowany (czego nie wiesz), to szkoda żeby tracił czas w burdelu zrobionym przez trio i Gulę, niech uczy się w jakimś w miarę ogarniętym klubie. |
[teoria spiskowa on]
Wszystko wygląda tak, jakby ktoś z zewnątrz manipulował piłkarzami, żeby klub stoczył się na dno i można go było wyciągnąć za darmochę z rąk trio w glorii zbawcy. Ogólnie gramy słabiutko a wygrywamy tylko prestiżowe dla kibiców i kiboli mecze - Legia, Cracovia, Górnik ... głównie z kosami Ruchu (nie liczę Lecha - bo tu już było za wysoko) Zbyt naciągane? [teoria spiskowa off] :> |
Zbyt naciągane.
To raczej kombinacja: szrot piłkarski + trener z ego większym niż faktyczny warsztat, znający jedną taktykę + burdel i brak właściwej hierarchii w klubie. W rezultacie trener rżnie głupa, piłkarze lecą w chuja a trio znowu ma brutalne zderzenie swoich wizji z rzeczywistością. |
Pytanie tylko KTO miałby wykupić klub z rąk trio? Tylko nie rozmawiajmy o gołodupcach, którzy chcieliby się ogrzać przy jeszcze mimo wszystko atrakcyjnej marketingowo Wiśle. Widzisz kogoś takiego w Polsce? (ja osobiście w opcje zagraniczne nie wierzę, za słaba liga).
|
Nie napisałem o wykupieniu, ale o wyciągnięciu za darmochę.
Niedawna przeszłość wskazuje, że to całkiem możliwe. :cenzura: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl