![]() |
Nie widać absolutnie, ale to absolutnie żadnego progresu. Coś co miało zacząć funkcjonować z czasem, funkcjonowało paradoksalnie lepiej na początku sezonu niż w jego połowie xd
Najsmutniejsze jest w tym wszystkom to, że KOLEJNY raz z rzędzu będzie trzeba mieszać w kotle i dokonywać "hard resetów". Jeśli nie wyjebią Guli to wyjebią połowe piłkarzy i w sumie od następnej rundy kolejna loteria i gadanina o tym, że trzeba się dograć, złapać rytm itd. Mam poważne obawy, że ten "czas eksperymentów" skończy się dla nas w I lidze. Plus tej dekady degengolady jest taki, że aktualnie mam to całkowicie w dupie. Wisła swoimi porażkami i beznadziejną postawą od paru lat tak mnie zobojętniła na tą drużynę, że ewentualnego spadku nie będę przeżywać tak jakbym go przeżywał jeszcze 5 lat temu :D |
Cytat:
Alez pięknie wyjaśnione :) Dodam tylko że szkoda mi tych wszystkich pieniędzy wpłaconych na to żeby ten klub przetrwał a teraz patrzę na to co graja i ile za to pieniędzy dostają to mnie ściska coś |
Znowu ta qrwa Sylwestrzak gwiżdże przeciw nam. W Gliwicach odwołał karnego na Yeboahu a dziś karny którego nie musiał gwizdnąć. Kawał mendy i tyle. co do meczu Kliment Yeboah i Młyński nieobecni, kim więc straszyć? z drugiej strony Radomiak drużyna wynalazków bez nazwisk a póki co lepsza od nas o 2 klasy. wstyd
|
I coś mi się wydaje że Trio znów zechce sięgnąć do kieszeni kibiców bo przecież oni są wlascielami tylko na papierze od hard resetów i rodzinnej atmosfery w klubie.
|
qrwa Kuveljić za Plewkę..................co ten Gula ma w głowie? drewniaka kolejnego na boisko?
|
Cytat:
znowu Bieganski zaciemnia obraz gry , bo juz powinno byc 0:3 |
Ale to jest słabe.
Nawet jak jakimś fartem coś strzelimy, to jest to wszystko żałosne. |
Cytat:
|
Jeśli to czytacie panowie z zarządu to cieszę się że mamy takich dwóch klasowych napastników. ZAZDROŚCI NAM ICH PRZECIEŻ PÓŁ LIGI. Można spać spokojnie.
|
Gula miej choc odrobine jaj i podaj sie do dymsji ,wez tych przebieranców,pół -piłkarzy ze sobą i skończcie osmieszac ten klub,bo niedobrze sie robi jak sie na was patrzy.
|
Beniaminek zagrał ze spadkowiczem.
Kurtyna. |
wolfy jednak słusznie uzupełnił moją poprzednią wypowiedź.
Jesteśmy frajerami i cipami. Tyle. |
Umówmy się, że praktycznie całą drugą połową gnietliśmy, a nie wpadło nic.
Co oznacza, że mamy słabych wykonawców z przodu. Kurtyna. Jak mnie dziś wpieniał truchtający Forbes. On był kiedyś skrzydłowym? Kliment powinien był zejść zamiast Skvarki - w drugiej połowie prawie mdlał ze zmęczenia. |
Cytat:
|
Problem z mentalnością piłkarzy jest większy niż myślałem.
Taki Kliment powinien być dyscyplinarnie wystawiony na listę transferową. Gramy bez napastnika. Żaden nowy trener nic tu nie pomoże. Mam nadzieję że Trio wytrzyma ciśnienie i da popracować DS Pasiecznemu i trenerowi Guli w następnej rundzie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak dla mnie jestesmy najwiekszymi pi*dami i frajerami tej ligi. My nie przegrywamy meczów po walce tylko bo:
- Kieszek nie złapie prostej piłki - Sadlok w 9 minucie wjebie na mne Frydrycha i dostaje czerwona kartke - Radomiak sie nawet nie musiał spocić a dostał prezent w 4 minucie DRAMAT ! |
Jedyne co mnie cieszy i w jakiś sposób trenera broni to ilość młodych piłkarzy na murawie.
Ja nie wiem ile ta średnia wiekowa dziś była w startowej jedenastce? Strzelam, że poniżej 25 lat. /edit : przeliczyłem 24,36 lat Biegański 19 lat Gruszkowski 20 lat Szota 22 lata Sadlok 32 lata Hanousek 28 lat Młyński 20 lat Ashraf 25 lat Skvarka 29 lat Plewka 21 lat Yeboah 24 lata Kliment 28 lat Paradoksalnie, jak się nie spieprzymy z ligi (patrząc na ostatnie serie - realne), to gra tych młodych chłopaków może mocno zaprocentować w przyszłości. Mamy bardzo perspektywiczny zespół, patrząc że nieźle rokują też choćby Starzyński, Szot, Sobol czy wypożyczony Hoyo. Jestem przekonany, że jest tu dość spore nagromadzenie talentu, ale jako że to są młode chłopaki to płacimy frycowe. Jeśli chodzi o pozostanie Guli na stanowisku to jestem na agnostycznym stanowisku. Nie wykluczam, że należy go wypier..olić, ale wcale do końca w to nie wierzę :D Trzeba też pamiętać, że ten mecz mógł się różnie skończyć. Mogliśmy wbić na 1:1, sytuacje były, mogliśmy przegrać wyżej. Radomiak nie zagrał Bóg wie jakiego meczu, ale na nas niestety to wystarczyło. Generalnie to sami zrobiliśmy przypadkowy prezent, bo Ashraf tam nie chciał faulować po prostu Angielskiemu nastąpił na nogę biegnąc do piłki. Nie wiem czy bym to podyktował oglądając powtórki bo trzeba podkreślić, że Angielski po kontakcie pobiegł krok dalej i nagle odcięło mu prąd w nogach, bo pomyślał, że ma pretekst, żeby się położyć. Ta interwencja moim skromnym zdaniem nie spowodowała jego upadku, ani nie utrudniła mu opanowania piłki i tu mam największe zastrzeżenia. |
Cytat:
Skoro trener Gula przez ostatnie miesiące g.... z tym zrobił to niby dlaczego kolejny rok coś zmieni? Te ....eczki bez "wykręcania sutów" nic w swoim zachowaniu nie zmienią. A głaskanie po fiutach, szacunek, rodzinna atmosfera prowadzi do tego co właśnie obserwujemy. Hyballa z tą bandą nierobów z przerośniętym ego nawet się nie pożegnał. Po tym co się dzieje w pełni go rozumiem. |
Paradoksalnie to mieliśmy dzisiaj więcej dobrych sytuacji na strzelenie bramki niż chyba w 5 poprzednich meczach.
Kliment to jest parodysta pierwszej wody. Ten gość nie ma nic. Ani strzału, ani szybkości, nawet do główek mu się nie chce skakać. To co odpierdala nasza obrona to się w palę nie mieści. Radomiak jednym podaniem, jednym przerzutem potrafił wejść między obrońców. Liczba indywidualnych błędów była dziś zatrważająca... Ashraf, Hanousek, Szota, Gruszkowski wypracowali Radomiakowi jeśli nie 100, to 80% sytuacje i tylko temu że piłkarze Radomiaka to takie same pipy jak nasi, to nie straciliśmy więcej bramek. Wytłumaczcie mi k u r w a jak można się dawać łapać na spalonym kiedy obrońca zagrywa że swojej linii obronnej dzidę do przodu. No jak? Dzisiaj to chyba z 5 razy taka sytuacja miala miejsce. Ja rozumiem jak na szybkości wychodzisz do prostopadłej piłkę, ale coś takiego? Czy my w końcu sprawimy sobie jakiegoś napastnika, który ma szybkość, a nie samymi dragalami non stop gramy? Już kurde lepiej pograjmy jakimś juniorem, np Chelmeckim, bo z tych naszych niestrzelajacych napastnikow i tak żadnego pożytku. Ogólnie żenadę na boisku przebiła tylko żenada na trybunach. Ale ja się w sumie nie dziwię. Sam chodzę, ale mi się nawet śpiewać nie chce. |
Byłem , widziałem , Gruszkowski kolejny mecz słaby , ani wrzutki ,ani krycia nic , Klient cienki , Yeboa ma już wywalone , Skvarka dziś nienajgorzej nie rozumiem jego zmiany , Kuvelic dwie setki zmarnował . Po meczu Sadlok zakpił z kibiców podszedł na chwilę pod C a potem zaczął udawać się w stronę szatni jaki pierwszy gdzie reszta drużyny udała się w stronę E , dopiero później się zorientował że inni nie poszli za nim , taki kapitan to skarb .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Niniejszym po tym meczu mamy gorsze statystyki niż zeszłym sezonie: po 17 pkt, ale rok temu mieliśmy bilans+1. Dodam, że wtedy ledwo, ledwo się utrzymaliśmy - także przestaje być śmiesznie. Zaliczamy progres jak c!@#.
|
Calkiem dobry mecz w naszym wykonaniu (moze poza gra obronna, ale niczego innego sie nie spodziewalem widzac Sadloka, Szote i Gruszkowskiego). Sporo stworzonych sytuacji. Zabraklo szczescia i umiejetnosci przede wszystkim.
Frydrych z Uryga na srodku obrony + KONIECZNIE: prawy obronca za Gruszkowskiego, jakis przyzwoity napastnik, skrzydlowy i bedzie duzo lepiej. |
hipster123
|
Jeszcze tak mi się przypomniało odnośnie meczu wczoraj. Doliczony czas pierwszej połowy. Wydaje się, że ostatnia nasza akcja, groźny strzał obroniony na rzut różny, ale sedzia pozwala wykonac. Dośrodkowanie z różnego i aut dla nas na wysokości pola karnego, ale sedzia znów pozwala wykonać, a już grubo po doliczonych 2 minutach. Wyrzut chyba do Gruszkowskiego i ten zamiast spróbować stworzyć jeszcze zagrożenie pod bramką Radomiaka jakimś dośrodkowanie, a miał dużo miejsca, to wycofuje do obrońcy i sędzia widząc to kończy pierwszą połowę. Powiem wam że tak mi i kibicom wokół ciśnienie w tym momencie skoczyło, że jeden koło mnie to się wyrywał, żeby wbiec na murawę i nakopac temu piłkarskiemu impotentowi.
W sumie nie wiem po co to pisze, ale chyba to najbardziej zapamiętałem z wczorajszego meczu, a pokazuje to nasza piłkarska indolencje. |
To nie jest piłkarska indolencja to jest mentalna indolencja, im zwyczajnie nie zależy. Bo jak inaczej wytłumaczyć takie zachowanie?
I kto ma coś z tym zrobić? Trener? Mają go w dupie... Kibice? Mają nas w dupie... |
Nie chce mi się nawet komentować.
|
Pisałem kiedyś o wątpliwym podejściu do zawodu i zachowaniu tych, którzy powinni być wzorem na codzień dla innych. Chyba teraz widać, o co mi chodziło. A tego jest więcej. Ale niech klub to sam rozwiąże, być może zaczynaja dostrzegać zachowanie âstarszyznyâ
|
Ryba psuje się od glowy. Zarząd pokazuje kopaczom, że nic nie muszą, kapitana mamy z dupy, żadnej starszyzny i trzonu tego zespołu nie ma. Trudno więc oczekiwać efektu wow. Tu trzeba zbudować cały zepsół od podstaw
|
Cytat:
Co do meczu, szkoda strzelić ryja. |
Ktoś już napisał, że w tej kolejce awansowaliśmy z 14 miejsca na 13? :>
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl