Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IX kolejka] Wisła Kraków - Pogoń Szczecin 26-09-2021, 15:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10439)

South 26.09.2021 19:23

Kto za skwarke ? Savic ?

Wojtas 26.09.2021 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1571858)
Pogoń jest lepsza o klasę od nas. Może mieć problemy ze strzelaniem bramek, ale jeśli ma dzień, może wybić każdemu piłkę nożną z głowy. Kilka tygodni temu pozwoliła Lechowi na 3 celne strzały. Było wiadomo, że z nami pójdzie łatwiej.

Oni jak Graja na R22 przy ludziach ktorzy w nich wierza i dopinguja maja grac i zapie.rdalać az sie pozygają z wysiłku a dzis jedne co pokazali to jak sie chodzi po boisku.Co mnie ochodzi jakas Pogoń i jej klasa.
Ja bym te miernoty pogonił bo oni nie wiedzą chyba gdzie są i jak daja pstryczek w nos swoim własnym kibicom takim graniem jak dzis.
Kibicujemy miernotom ktorzy jak maja ochote to pograja jak Legią a jak im sie niechce to mecz wyglada jak dzis.Nie potrafia wziasc sie za jajca i powalczyc ,choc graja u siebie na swoim terenie.
To moze tez my wybierajmy kiedy im kibicujemy a kiedy nie,np jak jest brzydka pogoda to nie kibicujemy.Absurd goni Absurd z taka drużyną,bo dzis pokazali ze zasługuja zeby ich dopingowąło 200 kibiców pod wiatą z wuwuzelami ,na nic wiecej.

Drozd 26.09.2021 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1571866)
Po takim meczu obowiązkowe kręcenie sutów.

E tam trzeba zapytać czy się dobrze czują, bo roszczeniowi kibice, sieroty po Cupiale trochę gwizdali. Czego oni chcą?

RAF 26.09.2021 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1571870)
Kto za skwarke ? Savic ?

Doszliśmy do momentu że może wejść każdy piłkarz który sumiennie i profesjonalnie podchodzi do swoich obowiązków.

RAF 26.09.2021 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1571872)
E tam trzeba zapytać czy się dobrze czują, bo roszczeniowi kibice, sieroty po Cupiale trochę gwizdali. Czego oni chcą?

Zanim się zapytasz to trzeba by ich przeprosić za to ze wogóle w niedzielne popołudnie musieli przyjść do pracy tj. zagrać mecz ;)

South 26.09.2021 19:31

Mamy kogoś takiego(zdrowego) w kadrze piłkarzy ?

Skawa Wadowice 26.09.2021 19:32

Ogolnie przeplatamy mecze lepsze z gorszymi. Te gorsze sa wtedy kiedy przegrywamy srodek pola. Tracimy piewsi bramke i tu zaczynaja sie schody.
Kogo mamy w srodku? Zhukov ktory naprawde poza bieganiem nie.umie nic. Skvarka to czlowiek widmo. I mahdioui czlowiek z dobra.technika.

Teraz po krotce. Kim mamy rozgrywac pilke w srodku, robic roznixe gdy przeciwnik muruje? Nikim! Zhukov nie umie dograc, skvarka nic nie daje, mahdioui swietnie gubi krycie przyjeciem, ma technike. Moglby to robic. Pytanie dlaczego gra przed obroncami? A otoz dlatego ze ma zabierac pilke od obroncow i przekazac dalej. Tylko komu? Nie bez powodu nasze akcje ida tak naprawde na bokach obrony bo nie mamy wgl srodka, ktory wzialby sie za kreowanie akcji. Jest to czytelne dla rywali bo wysyarczy ze odetna nam skrzydlowych i nie ma akcji juz.
Pomysl guli wydaje sie nie byc zly, ale potrzebujemy kreatywnych w srodku. Byc moze w zimie przyjdzie ktos do srodka, wierze ze Pan Pasieczny juz przeczesuje swoja liste zawodnikow na zime.
Poki co jest pyta z lepszymi zespolami

Drozd 26.09.2021 19:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1571870)
Kto za skwarke ? Savic ?

Pewnie że Savic, a jak tez będzie chodził to byle jaki junior. Te szmaty muszą sie nauczyć że albo będą zap... albo bedą siedzieć na trybunach innego wyjścia nie ma.

Pytanie czy Gula ma jaja, czy znowu powie że to jego wina, jak po Rakowie

Jagul 26.09.2021 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1571872)

Może wybiec w przyszłość i z góry zapowiedzieć, że śniadanie wielkanocne odbędzie się bez zakłóceń?
Morale pójdą w górę.
Historia pięknie zatacza koło. Nowy trener, nowe nadzieje, a na koniec jawne naplucie kibicom w twarz. Brakuje tylko zwolnienia Guli i wymienienia wagonu szrotu na inny wagon szrotu.
Jeśli komuś to pasuje, że płaci kilkaset złotych za karnet na cały sezon i ogląda taką chujnie jak dzisiaj to gratuluje.

Chorynatrzykolory 26.09.2021 19:42

Wkurza mnie to ,że już co poniektórzy pier%$!o zmianie trenera , to nie trener jest problemem, popatrzcie jaki my mamy skład, nie mamy dalej żadnego napastnika, mamy jedno skrzydło , lewe nie istnieje poza Hanouskiem ktory biega od jednej do drugiej strony ale nie ma z kim tam grać, srodek nie istnieje, ten mahdiou czy jak mu tam to jesczze widać że coś umie i będą z niego ludzie ale nie ma z kim grać, zhukow nic nie gra totalnie bez pomysłu, w ogóle juz nie przypomina tego zawodnika co przyszedł, ten skvarka to jakaś parodia ,w zimie koniecznie trzeba jakiegoś rozgrywającego, cały mecz szarpie yeboah ale co z tego jak każda druzyna z którą gramy o tym wie, gruszkowski w ogóle nie ma dośrodkowania, ten Szota w obronie taki sobie, moim zdaniem niepewny...ciężko będzie nawet o dziesiątkę , pelno strat bezsensownych w obronie , nie ma też ławki zeby porobić jakieś sensowne zmiany , problemy z prostym przyjeciem piłki i powolna gra , ja niepamietam kiedy widzialem w Wisle parę podan z klepki, chyba z 3 lata temu

ciacho 26.09.2021 19:45

Nie oczekiwałem wiele, ale aż takiej padliny się nie spodziewałem. Nam wystarczy oddać piłkę... I tak nic sensownego z przodu nie wykreujemy, a na pewno któryś z naszych odwali coś z tyłu, że przeciwnik to wykorzysta.

Myślę, że z Piastem będzie jeszcze gorzej. Fakt, że są w kryzysie, ale taktycznie to nas zjedzą.

ciastek88 26.09.2021 20:08

Dzisiaj spotkały się dwie frajerskie drużyny z czego nasi okazali się większymi fujarami, jedni nie chcieli grać w piłce , drudzy nie potrafią...

Czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć na czym polega nasza taktyka "leja po bombie" w środku pola ?
Jak widzę w kolejnym meczu dramatyczne rozegranie między stoperami a bramkarzem , potem zagranie do bocznego obrońcy po to żeby wycofać do stopera i walić lagę na pałę gdzie 9 na 10 piłek przejmuje rywal to mnie krew zalewa.
Pomoc gdzieś hen daleko ch... wie dlaczego , rywali przejmuje i trzeba sprintem zap... spod pola karnego przeciwnika pod własne żeby ratować sytuację - chyba tutaj mamy wytłumaczenie ilości przebiegniętych km i wykonanych sprintów przez naszych, większość normy wyrobiona przez zapitalanie za akcją przeciwnika, którą napędza nasza laga...

Tyle osób narzekało na Plewkę i wyśmiewało jego mała liczbę podań i kontaktów no to dzisiaj Zukow pokazał klasę , Plewka wróć natychmiast.

Skvarka rywalizuje chyba z Savicem o miano najmniej widocznego piłkarza w historii Wisły .

speedfashion 26.09.2021 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1571857)
Kolejny zły mecz w naszym wykonaniu. Znów uwidoczniły się poważne mankamenty w postaci słabości środka pola, zbyt wolnego i pasywnego rozgrywania, gry "na stojąco", dużych błędów indywidualnych (przerażająca ilość wpadek technicznych, przy podaniach i przyjmowaniu piłki), fatalnych reakcji taktycznych zespołu (nieskoordynowany pressing, błędy w asekuracji, skracaniu pola gry i ustawieniu). Doszło też coś "nowego": rezygnacja w drugiej połowie. Kiedy zobaczyli, że Pogoń jest piłkarsko lepsza i zdominowała ich, po prostu stanęli i pogodzili się z losem.

Byc moze zamknales to w sformulowaniu "fatalne reakcje taktyczne zespolu", ale dodalbym jeszcze (dla widoku) koszmarna przewidywalnosc naszej gry. Z trybun bylo widac, jak do cofajacego sie po pilke El Mahidouiego dobiega jeden albo dwoch pilkarzy Pogoni, wywierajac presje i zamykajac pole gry, no a my w kolko to samo.

Pozostaje czekac na nastepny mecz. Oby sztab cos zmienil, bo do superofensywnej gry nie mamy wykonawcow.

Ogryzek 26.09.2021 20:15

Ojej - zajmujemy 8 miejsce - czyli środek tabeli. Czyli to co nas realnie stać. I o zgrozo - przegraliśmy z 3 zespołem poprzedniego sezonu. Koniec świata.

Jak już rozum wróci co poniektórym to będzie można normalnie dyskutować. Ja tylko napisze - chciałbym 8 miejsca na koniec sezonu.

R33 26.09.2021 20:19

Dla mnie w ogóle piłkarze wyglądali jakby byli obrażeni na siebie, podania na ,,odwal się", patrzenie na ,,bezpańskie" piłki. Masakra jakaś.

Ogryzek tu nie chodzi o tabele tylko o boisko najkrócej rzecz ujmując.

ciastek88 26.09.2021 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1571884)
Ojej - zajmujemy 8 miejsce - czyli środek tabeli. Czyli to co nas realnie stać. I o zgrozo - przegraliśmy z 3 zespołem poprzedniego sezonu. Koniec świata.

Jak już rozum wróci co poniektórym to będzie można normalnie dyskutować. Ja tylko napisze - chciałbym 8 miejsca na koniec sezonu.

Nie no wszystko jest spoko , cieszmy się z tego o jest bo mogliśmy już nie istnieć - i tak jeszcze dekadę będziemy usprawiedliwiać.

Problemem nie jest 8 miejsce bo sam na wiele nie liczyłem i taki wyniki byłby ok , problem jest taki , że z taką grą jak dzisiaj to będziemy się kopać po czole z Wartą i Niecieczą w dole.

AgresywnyChomik 26.09.2021 20:20

Cytat:

A w którą strone idziemy? Ofensywnego potwora czy defensywnej zorganizowanej gry bo moim zdaniem zmierzamy ku nowym szczytom ....********osci.

Jagul 26.09.2021 20:24

Cytat:

Powiem więcej. My po pierwszej kolejce byliśmy LIDEREM. W obliczu tej sytuacji jak ktokolwiek może wymagać czegokolwiek od tak świetnej ekipy?

MateuszABG 26.09.2021 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1571885)
Dla mnie w ogóle piłkarze wyglądali jakby byli obrażeni na siebie, podania na ,,odwal się", patrzenie na ,,bezpańskie" piłki. Masakra jakaś.

To samo chciałem napisać. To nie tak że paprykarze ten mecz wygrały. To my go przejebaliśmy, ponieważ słowo "przegraliśmy" jest tutaj bardzo delikatnym określeniem.

Hanousek to niech lepiej poćwiczy podania...

Kurz 26.09.2021 20:30

Cytat:

Najdziwniejsze jest to, ze ludzie są ślepi na pewne zależności. W pierwszych 5 kolejkach zdobyliśmy 7 punktów z drużynami, z których tylko jedna załapie się do pierwszej czwórki. W ostatnich 4 kolejkach, tylko albo aż, 4 punkty z zespołami, z których 2-3 będą w czwórce. Wkrótce będziemy grali tylko z drużynami z naszej półki i zaczniemy wygrywać. Nie będzie to jednak koniecznie oznaczało, ze gramy lepiej albo więcej zapierdalamy, tylko, że poziom trudności jest lepiej dostosowany do naszych możliwości.

A Pogoń dzisiaj po swojemu po zdobyciu przypadkowej bramki zabiła mecz. Nie po raz pierwszy i ostatni.

Karherop 26.09.2021 20:51

Tak tragicznej gry w porównaniu z meczu z Lechem się nie spodziewałem. Naprawdę chciałbym zadać pytanie Guli, jaki mieliśmy pomysł na wygranie tego meczu. Może z perspektywy TV wyglądało to lepiej, ale ze stadionu - dramat i wstyd.

A jeśli miałbym szczególnie o jedną rzecz pretensje do Guli, to ślepa wiara w niektórych piłkarzy. Przecież Pan Skvarka od 3-4 tygodni to jakieś nieporozumienie. Czy on dostał kontrakt z obligatoryjnym 1 składem? I gra zawsze min 85 minut?
Już wolałbym oglądać za niego Klimenta czy Hugiego.
Dramat.
Savic ze swoją beznadziejnością nie jest lepszy, ale niczego tak nie trawie jak monopolu na grę bez względu na formę (gdzie takowy zdaje się mieć Frydrych, Skvarka, Mahdoui, Yeboah, Hanousek, Gruszkowski).
Można tutaj żałować że wypuszczono Dudę do Garbarnii, bo zbytnio nie ma też nikogo w CLJ, kogo by na pozycję Skvarki.

Ogryzek 26.09.2021 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1571891)
Najdziwniejsze jest to, ze ludzie są ślepi na pewne zależności. W pierwszych 5 kolejkach zdobyliśmy 7 punktów z drużynami, z których tylko jedna załapie się do pierwszej czwórki. W ostatnich 4 kolejkach, tylko albo aż, 4 punkty z zespołami, z których 2-3 będą w czwórce. Wkrótce będziemy grali tylko z drużynami z naszej półki i zaczniemy wygrywać. Nie będzie to jednak koniecznie oznaczało, ze gramy lepiej albo więcej zapierdalamy, tylko, że poziom trudności jest lepiej dostosowany do naszych możliwości.

A Pogoń dzisiaj po swojemu po zdobyciu przypadkowej bramki zabiła mecz. Nie po raz pierwszy i ostatni.

Szkoda że tak niewielu na forum rozumie co tutaj napisałeś. Dokładnie tak jest.

PAWEŁ 26.09.2021 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1571891)

A co napiszesz jak po następnych 4-5 kolejkach tez zdobędziemy 4 pkt. Jestem bardzo ciekawy co wtedy napiszesz. Bo z takim zaangażowaniem kopaczy to te 4pkt. To może być trochę na wyrost i będziemy bili rekord seri bez wygranej. Myśle ze nie rozumiesz ze w większości kibicom nie chodzi o porażkę tylko w jakim stylu przegrywamy. A styl jest mówiąc delikatnie ujowy.

wolfy 26.09.2021 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1571892)
Tak tragicznej gry w porównaniu z meczu z Lechem się nie spodziewałem. Naprawdę chciałbym zadać pytanie Guli, jaki mieliśmy pomysł na wygranie tego meczu. Może z perspektywy TV wyglądało to lepiej, ale ze stadionu - dramat i wstyd.

A jeśli miałbym szczególnie o jedną rzecz pretensje do Guli, to ślepa wiara w niektórych piłkarzy. Przecież Pan Skvarka od 3-4 tygodni to jakieś nieporozumienie. Czy on dostał kontrakt z obligatoryjnym 1 składem? I gra zawsze min 85 minut?
Już wolałbym oglądać za niego Klimenta czy Hugiego.
Dramat.
Savic ze swoją beznadziejnością nie jest lepszy, ale niczego tak nie trawie jak monopolu na grę bez względu na formę (gdzie takowy zdaje się mieć Frydrych, Skvarka, Mahdoui, Yeboah, Hanousek, Gruszkowski).
Można tutaj żałować że wypuszczono Dudę do Garbarnii, bo zbytnio nie ma też nikogo w CLJ, kogo by na pozycję Skvarki.

Wystarczyło obejrzeć mecz z rezerwami Stali i wyciągnąć wnioski z gry, nie wyniku. Tam graliśmy gówno i daliśmy się kontrować drużynie 2-go/3-cio ligowej, tutaj poprzeczka została zawieszona jednak sporo wyżej. Przy czym widać że Pogoń jest w kryzysie, w ofensywie nie za dobrze to u nich wyglądało, bramka po babolu Gruszkowskiego. Jednak defensywnie nas stłamsili - wystarczyło dublować Yeboaha i czekać na kontry.

Karherop 26.09.2021 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1571893)

Brakuje tylko tekstu " liga rządzi się swoimi prawami".

Przecież to nie stracone punkt dziś bolały najbardziej. Czy podejście piłkarzy do tego meczu było na równie wysokim poziomie co do Legii. Śmiem wątpić. Reszta statystyki biegowe powiedzą dużo, jak już się ukażą.

Pan trener mówił niedawno że musimy grać ofensywnie bo tego oczekują kibice. Dzisiaj nie wiem co to było, bo na pewno nie ofensywa gra. Chociaż mam na to jedno słowo: gra pasywna.

Bez kontaktu, bez prób, bez strzałów, bez werwy, dzida na Forbsa/Yeboaha i niech się coś dzieje. W nikłych przypadkach gry kombinacyjnej w zasadzie nie było widać żadnej współpracy między piłkarzami. I wcale nie doszukiwalbym się tutaj doskonałej postawy Pogoni dzisiaj.

Nie wiem gdzie to przeczytałem, ale dziś w Pogoni zagralo od początku naszych byłych piłkarzy, którzy by u nas nie mieli na dzisiaj pewnego miejsca w 1 składzie. Gdzie więc tkwi nas problem?

Książę Palownik 26.09.2021 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1571893)

Chyba nie do końca tak jest (ale przyznaję, że sporo w tym racji)

Mało kto się spodziewał, że my tą Pogoń stłamsimy. Natomiast mieliśmy prawo oczekiwać jakiejś większej ambicji, pressingu, odrobiny pomysłu - wtedy nikt by nie miał pretensji o porażkę.

Ja na ten przykład zarzucam Guli, że jest potwornie nieelastyczny: on musi grać swoją tiki-takę nawet jak widać, że przeciwnik na to nie pozwala. W rezultacie mamy obcięte jaja w ofensywie, wymieniamy podania 50 metrów od bramki, a jak się do niej zbliżamy to jest strata. Dziś jak się piłkarze zorientowali, że tiki-taka się może skończyć jak w Poznaniu, to jedyne, co potrafili zrobić, to długie piłki - niedokładne, w krzaki... Brak jest tego planu "B."
Może trener powinien dostosować taktykę do rywala? Zagrać bardziej bezpośrednio, prostszymi środkami, to jak gra 80% drużyn w naszej lidze? Nie jest normalne, że jesteśmy całkowicie bezbronni u siebie grając przeciw Pogoni.

Szneka 26.09.2021 21:46

Najgorsze jest to , że dla Żukowa czy Skvarki nie ma alternatywy bo nasz sztab szkoleniowy stwierdził, że środek pomocy mamy obsadzony bardzo dobrze. Skvarka człapak, El Mahdioui nie gra na swojej pozycji, Plewka jeszcze się uczy, Żukow technicznie drewniany, Savić i Kuveljić pewnie w zimie do odpalenia. Gdzie my chcemy zawędrować z takim środkiem?

Kurz 26.09.2021 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1571896)
Brakuje tylko tekstu " liga rządzi się swoimi prawami".

Przecież to nie stracone punkt dziś bolały najbardziej. Czy podejście piłkarzy do tego meczu było na równie wysokim poziomie co do Legii. Śmiem wątpić. Reszta statystyki biegowe powiedzą dużo, jak już się ukażą.

Pan trener mówił niedawno że musimy grać ofensywnie bo tego oczekują kibice. Dzisiaj nie wiem co to było, bo na pewno nie ofensywa gra. Chociaż mam na to jedno słowo: gra pasywna.

Bez kontaktu, bez prób, bez strzałów, bez werwy, dzida na Forbsa/Yeboaha i niech się coś dzieje. W nikłych przypadkach gry kombinacyjnej w zasadzie nie było widać żadnej współpracy między piłkarzami. I wcale nie doszukiwalbym się tutaj doskonałej postawy Pogoni dzisiaj.

Nie wiem gdzie to przeczytałem, ale dziś w Pogoni zagralo od początku naszych byłych piłkarzy, którzy by u nas nie mieli na dzisiaj pewnego miejsca w 1 składzie. Gdzie więc tkwi nas problem?

Legia nie zagrała z nami lepiej niż Łęczna tydzień wcześniej. W tym dniu na boisku była tylko nazwa. Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że każdy mecz to inny poziom trudności. I że Legia również może zagrać na 50% procent. I to nie nasza zasługa, ale wyjątkowo słaby moment, w którym ją dorwaliśmy. Lech i Pogoń nas po prostu zgasiły. Są lepsze. I tyle. Tego należało się spodziewać, a trenerowi nie za bardzo wypada to powiedzieć.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571898)
Najgorsze jest to , że dla Żukowa czy Skvarki nie ma alternatywy bo nasz sztab szkoleniowy stwierdził, że środek pomocy mamy obsadzony bardzo dobrze. Skvarka człapak, El Mahdioui nie gra na swojej pozycji, Plewka jeszcze się uczy, Żukow technicznie drewniany, Savić i Kuveljić pewnie w zimie do odpalenia. Gdzie my chcemy zawędrować z takim środkiem?

Na 8-10 miejsce. na razie mamy 11 punktów po 9 meczach, a nie po 18, jak za Stolarczyka, wiec nie róbmy dramatów.

Szneka 26.09.2021 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1571899)
Legia nie zagrała z nami lepiej niż Łęczna tydzień wcześniej. W tym dniu na boisku była tylko nazwa. Czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że każdy mecz to inny poziom trudności. I że Legia również może zagrać na 50% procent. I to nie nasza zasługa, ale wyjątkowo słaby moment, w którym ją dorwaliśmy. Lech i Pogoń nas po prostu zgasiły. Są lepsze. I tyle. Tego należało się spodziewać, a trenerowi nie za bardzo wypada to powiedzieć.
Na 8-10 miejsce.

aż takim optymistą jesteś? po tym co zobaczyłem w Mielcu i dziś zeszedł ze mnie optymizm

Kurz 26.09.2021 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571900)
aż takim optymistą jesteś? po tym co zobaczyłem w Mielcu i dziś zeszedł ze mnie optymizm

Jest jeszcze okienko. Ten proces, o którym wspomina Gula to nie tylko poprawianie różnych elementów gry, ale również zmiany personalne. Myślę, że klub już pracuje nad transferami i pozbyciem się najsłabszych ogniw. Na przykład Kulenovicia i Savicia na początek.

I rzeczywiście myślę, że jeszcze 12-15 punktów do przerwy zimowej jest jak najbardziej realne.

AgresywnyChomik 26.09.2021 22:01

Dopoki noe zobacze to nie uwierze ze Savic jest slabszy od Skvarki.

Szneka 26.09.2021 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1571902)
Dopoki noe zobacze to nie uwierze ze Savic jest slabszy od Skvarki.

Przecież Savić już w zeszłym sezonie grał tragedię. W tym gdyby Kuba był zdrowy, ciężko byłoby mu na ławę się załapać

Drozd 26.09.2021 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1571899)

Na 8-10 miejsce. na razie mamy 11 punktów po 9 meczach, a nie po 18, jak za Stolarczyka, wiec nie róbmy dramatów.

Jeżeli kibice zaczną się spodziewać, że kopacze będą spacerować po boisku za 50 pln za bilet to trzeba to wszystko zaorać i posadzić ziemniaki.

Jeżeli jesteś słabszy to starasz się bardziej walczyć, a tutaj od stracenia bramki spacer do końca meczu.

Dlaczego nie ma środka?

Bo ten kto wyjdzie po piłkę nie ma komu podać. A dlaczego nie ma komu podać? Bo wszyscy stoją albo chodzą. Więc żaden nie chce być frajerem zostając z piłką, to żaden nie wychodzi do grania.

To jest proste jak konstrukcja cepa. I choćby przyszedł Messi to ch... zdziała jak mu nikt nie wyjdzie do gry.

Teraz jest fajnie wszyscy h..zagrali nie ma konkretnych winnych i o to chodzi. Kasa się zgadza, a że 15 000 frajerów znowu się znalazło to tym lepiej.

ps.

Punkty to można liczyć jak się ich nie traci z Mielcem.

wislak2214 26.09.2021 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1571898)

Notabene Skvarka człapak przebiegł prawie najwiecej kilometrów u nas ;d

Drozd 26.09.2021 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1571905)
Notabene Skvarka człapak przebiegł prawie najwiecej kilometrów u nas ;d

Hola hola przeciętna prędkość marszu to 6 km/h. Grał 80 min czyli chodząc pokonałby dystans 8 km. Więc bez przesady z tym bieganiem. To się tyczy każdego i dowodzi jak ogłupiająca jest ta statystyka...

Kurz 26.09.2021 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1571904)
Jeżeli kibice zaczną się spodziewać, że kopacze będą spacerować po boisku za 50 pln za bilet to trzeba to wszystko zaorać i posadzić ziemniaki.

Jeżeli jesteś słabszy to starasz się bardziej walczyć, a tutaj od stracenia bramki spacer do końca meczu.

To fajnie brzmi, ale nie zawsze wynika z braku chęci, tylko umiejętności. Pogoń tylko na tyle pozwoliła. Pisałem ci o tym po meczu z Legią. Że będą takie spotkania, w których przeciwnicy nie pozwolą nam na wiele. Teraz ciekaw jestem Piasta.

Drozd 26.09.2021 22:25

Ale jak przeciwnik niby nie pozwala ruszyć dupy i wyjść do chłopa z piłką? Żeby miał komu podać.

Tylko trzeba chcieć i nie bać się. Nie bać się ze jak się straci to nikt nie pomoże. Dlatego wolę próbować i dostać w pałę jak z Lechem niż symulować gre i i tak dostać w pałę. Szmacąc się przy okazji...

ciacho 26.09.2021 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1571885)

Bo ten kto wyjdzie po piłkę nie ma komu podać. A dlaczego nie ma komu podać? Bo wszyscy stoją albo chodzą. Więc żaden nie chce być frajerem zostając z piłką, to żaden nie wychodzi do grania.
.

To samo przy wznowieniach z autu na wysokości pola karnego Pogoni. Wszyscy nasi mieli wyjebane żeby się pokazać do zagrania.

R33 26.09.2021 22:41

Chyba źle Ci wyszło ,,cytowanie" posta bo to napisał Drozd. :D

Kurz 26.09.2021 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1571908)
Ale jak przeciwnik niby nie pozwala ruszyć dupy i wyjść do chłopa z piłką? Żeby miał komu podać.

Tylko trzeba chcieć i nie bać się. Nie bać się ze jak się straci to nikt nie pomoże. Dlatego wolę próbować i dostać w pałę jak z Lechem niż symulować gre i i tak dostać w pałę. Szmacąc się przy okazji...

Próbowaliśmy na tyle na ile było to możliwe, przez pierwsze kwadranse w pierwszej i drugiej połowie oraz w samej końcówce. Z Lechem było jeszcze gorzej. Bo wyłączył nas w podobny sposób i przy okazji dorzucił 5 bramek. W pewnym momencie pozornie mogło się wydawać, ze coś zaczynamy grać w końcówce, ale tylko dlatego, że Poznaniacy cofnęli się po zdobyciu 4 goli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl