Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIV kolejka] Wisła Kraków - Raków Częstochowa, 09-04-2021, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10381)

Cycu 09.04.2021 21:33

Kone wszedł i nie umie prostej piłki przyjąć czy podać dokładnie do kolegi...

No ludzie... Gdzie my żyjemy. Wiem, że są za darmo, ale lepiej już młodych Polaków wpuścić niż taki szrot oglądać.

Medved to nie wiem czy do muszli klozetowej umie trafić albo we własną dziewczynę...

Coglin 09.04.2021 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekkk (Post 1563571)
Najgorsze jest to, że sam się do tych wolnych nie wystawia, tylko na treningach musi mu to wychodzic najregularniej. Wątpię żeby wszyscy poprzedni trenerzy kazali strzelać akurat jemu, skoro ktoś robi to lepiej na treningach.

Ale na meczach nie wychodzi mu w ogóle. Nikt tego nie widzi?

Następny Medved - powinien wylecieć z hukiem po pierwszej połowie. A on gra praktycznie cały mecz. No ja .......e.

Ogólnie coś się pojebało w szatni. Nie wiem czy już części zawodników znudziło się bieganie czy coś.

Skawa Wadowice 09.04.2021 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1563581)
Oni mają ciężkie nogi po prostu i zero świeżości.

Myślicie że po takim daniu w ....e będą fruwać jak skowronki?

Dostaną jeszcze kilka takich jednostek potem przerwa na następny sezon i to będzie lepiej wyglądać.

Póki co miejmy nadzieję że Hyballa da im jeszcze trochę popalić na treningach

Jak ciężkie nogi? Grają do końca na wysokich obrotach. Kluczem jest brak umiejętności technicznych, przyjęcie - podanie. Sprinterów też nie mamy. Medved czołg, dwie wieże na środku obrony stworzeni do wygrywania główek, ale brak zwrotności. Kuveljic również wolno opanowuje piłkę. Sadlok sprinterem nie jest. Jedynie Zhukov i Yeboah dają radę ze sprintem.

Ogólnie chcemy grać po europejsku, szeroko, nowocześni boczni obrońcy to musimy mieć do tego dwóch bocznych, do tego napastnik konkret i w środku pola mamy samych defensywnych czołgów. A gdzie gość co potrafi rozegrac? Brakuje jakości.

Arkadiusz.Czerepach 09.04.2021 21:39

aczkolwiek szarpanina (Uros, Lis, SFG) pod bramką pokazuje że werwa i chęci są , troche mi sie to skojarzyło z kultową akcją pod ławką rezerwowoych za Petrescu

Drozd 09.04.2021 21:40

Sadlok powinien wyp.... jak najszybciej.

To jest główny wniosek po tym meczu...

Revolver 09.04.2021 21:40

Mieliśmy defensywnych napastników, to teraz mamy zupełnie nowy wynalazek - antynapastnika.

Sadlok - wstyd, że gra z opaską. Szkodnik i w dodatku idiota. Drze ryja na każdego, a sam gra jakby miał dupę zamiast mózgu.

Mamy taki terminarz, że wesoło nie jest. Podbeskidzie się już obudziło, Stal ma zaległy mecz, Płock poleci na efekcie nowej miotły. Równie dobrze derby mogą być meczem o utrzymanie, a nasze panienki mogą tego psychicznie nie dźwignąć.

R33 09.04.2021 21:45

Nie spadniemy, już nie popadajcie w skrajność.

Patryko 09.04.2021 21:47

Zwróciliście uwagę ile dziś w ataku piłek zepsuł Savić? Ten gość z takimi podaniami nie ma prawa grać na pozycji nr 10.... Sadlok powinien powąchać ławkę w następnym spotkaniu, kolejne tragiczne spotkanie w jego wykonaniu.

Co do Medveda... niech on już wraca skąd przyszedł, jest to napadzior klasy Beciraja, czyli 10 patelni - może jedna wpadnie.

ciacho 09.04.2021 21:49

Zwrociliscie uwagę na nasze zajebiste rozegrania od bramki? Lis, Frydrych do Radakovica, ten do Sadloka, ten do Radakovica, potem Frydrych, piła wraca do Lisa i... DZIDA!!!! Genialne w swojej prostocie.

Książę Palownik 09.04.2021 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1563593)
Zwrociliscie uwagę na nasze zajebiste rozegrania od bramki? Lis, Frydrych do Radakovica, ten do Sadloka, ten do Radakovica, potem Frydrych, piła wraca do Lisa i... DZIDA!!!! Genialne w swojej prostocie.

Prawda jest taka - i każdy to widzi - że mamy zajebiście słabych piłkarzy.

Szczególnie boki obrony oraz atak. Jeśli grasz na 4 obrońców, to boczni muszą umieć przyjąć piłkę, szybko ją opanować i zagrać dalej. Ani Sadlok, ani Burliga, ani Szot tego nie potrafią i dlatego to tak żałośnie wygląda. Jak piłka ma być wyprowadzona jeśli wiadomo z góry, że boki obrony jej nie wyprowadzą?

Drozd 09.04.2021 22:04

Największy problem to fakt że jak już jakimś cudem skrzydłowy ma okazję dośrodkować to nie ma w tym żadnego planu. W pierwszej połowie było kilka takich sytuacji i żadnego pożytku. W polu karnym najbardziej zdecydowany jest Frydrych. Medved jak dziecko we mgle, wolny ślamazarny, zamiast strzelać jak najszybciej to przyjmuje zastawia się. Bez napastnika nie ma o czym gadać.

A w obronie widać brak Plewki. Żukow jest szybszy zadziorniejszy, ale poszedł na raz jak trampkarz i ma główny udział przy drugiej bramce.

Yeboach wreszcie coś zagrał, to samo Starzyński i Savic. Kuvelić średnio niby blokował biegał ale piłka jakoś dziwnie go mijała.

U wszystkich było widać brak pewności, jednak ta wtopa w Bielsku zostawiła ślad.

pepe72 09.04.2021 22:04

Na pocieszenie, sąsiadka nie odrobiła dystansu do nas.
Drugi gol to był kryminał, zaczynając od środka pola.

Cycu 09.04.2021 22:08

https://twitter.com/_Ekstraklasa_/st...23964146446338

Jaroo1 09.04.2021 22:10

Cytat:

Prawda jest taka - i każdy to widzi - że mamy zajebiście słabych piłkarzy.

Szczególnie boki obrony oraz atak. Jeśli grasz na 4 obrońców, to boczni muszą umieć przyjąć piłkę, szybko ją opanować i zagrać dalej. Ani Sadlok, ani Burliga, ani Szot tego nie potrafią i dlatego to tak żałośnie wygląda. Jak piłka ma być wyprowadzona jeśli wiadomo z góry, że boki obrony jej nie wyprowadzą?
Nic nie mamy slabego, potrafili zagrac kilka fajnych meczów za początku Hyballi? potrafili. Ale to trzeba chcieć, trzeba zapierdalać i trzeba mieć psychę, mentalnosc zwycięzcy, trzeba mieć ....icę w oczach, a nie być jak dziecko przestraszone. A oni wlasnie są przestraszonymi dziećmi, które się boją grać bo jeszcze im coś nie wyjdzie albo wyjdzie. Cioty i tyle, ale jakby chcieli to by 2/3 tej ligi pojechali bez problemu.

sevenheaven 09.04.2021 22:12

Obecność Cupiała ich zestresowała..
a tak serio.. Medved, Burliga niech się już nie pokazują na boisku, a Sadlok niech odda opaskę kapitańską za tą akcję, szczyt profesjonalizmu..

Wojtas 09.04.2021 22:21

Nie wierze ze dzis widzialem zespol,ten sam zespol ktory tak z.apierdalal z Pogonia Szczecin.

cos tu nie tak,kto im nagle powiazal nogi,czemu nie jestesmy w stanie siasc mocno na rywala,a wczesniej sie dalo.
tu nie chodzi wg mnie o umiejetnosci,ale brak pilkarskich mentalnych jaj.jakbysmy bali sie Rakowa i kalkulowali,zamiast ,grac ,biegac,jestesmy u siebie kuzwa Na R22.
tymczasem widze pilkarzy bez tej mentalnosci zwyciezania meczu.ot tak sobie pogramy moze cos wpadnie.
psycholog jakis,twarda meska rozmowa w szatni,niewiem,cos musi wstrzasnac tym zespolem bez charakteru.

El'kabat 09.04.2021 22:22

TRAGEDIA

To jak oni w 4-5 podań robili z nami co chcieli i byli pod bramką to ....a nie da się opisać. Ogromne przestrzenie, zero środka pola, jedna wielka polana i obrona w panice. Oni cokolwiek ćwiczą oprócz tego gęgępressingu ??

Medved - won jak najdalej, nawet patałachu koszulki nie umiesz ubrać dobrze :D

Brawa za dziś tylko dla Piotra Starzyńskiego i Żukowa - Piotrek najlepszy z zespołu, Żukow jak zwykle jeździł na dupie non stop.

Co do Hyballi - czeka aż do 75 min ze zmianami, potem robiąc chyba tylko jemu znane zmiany.. Mam nadzieję, że nie zaczyna zapędzać się sam do kąta - .......enie o uchodżcach przed meczem, nerwowe zmiany z Kone - które nie umie kopnąc prosto piłki etc.. Wygląda na to, że cały zespół od dłuższego czasu biega na ciężkich nogach, a dokłada im się non stop do pieca.

Zacznie być co raz bardziej nerwowo - terminarz też mamy dość mocny.

"Hyballa został zapytany dlaczego tak późno dokonał w tym meczu pierwszej zmiany.

- Powodem było to, że byłem zadowolony z wyjściowej jedenastki - powiedział szkoleniowiec." :lol:

Jaroo1 09.04.2021 22:29

Ja nie wiem czemu Wy mówicie o tych "cięzkich nogach", za cięzkich treningach itd Co rundę to samo gadanie, oczywiście tylko Wisła ma co rundę za cięzkie treningi, przygotowania itd i wielka forma dopiero przyjdzie. ....a, wielka forma to może przyjsć u Bayernu czy Realu, a oni sa połamatorami i po prostu mają zapierdalać i przestac szukac wymowek. O micie z cięzkimi nogami i trenigami to już słyszałem u Skowronka, Stolarczyka itd

Są ciency, ale głównie ciency mentalnie i tyle. Oni będą grali lepiej w Podbeskidziu niż Wiśle bo tam się od nich nie wymaga. Tam im wyjdzie jeden mecz na 3, zajmą miejsce 10 w tabeli i będa uznawani za gwiazdy, będa ich na rękach nosić. A jak ktoś ma slabą psychę to potrzebuje oklasków żeby być pewnym siebie, a w Wiśle jest presja i ...., i nogi się robią ciężkie, tylko nie od treningów, a ze strachu.

PAWEŁ 09.04.2021 22:55

Generalnie do wy.......enia:
Sadlok
Bury
Uryga
Chuca
Medved
Boguski
Kone
Buchalik
Savic (chociaż tu to uj wie).
Żuków

Za ta kase spokojnie można ściągnąć kocura ( jak na ekstraklape) do ataku który będzie gwarantował te 20 bramek w sezonie a resztę uzupełnić młodzieżowcami

FraMat 09.04.2021 23:15

Przypominam, że nadal mamy 28 punktów, co nie gwarantuje utrzymania

zibi7 09.04.2021 23:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1563590)

Od mieszania herbata nie robi się słodsza.

ciastek88 09.04.2021 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PAWEŁ (Post 1563604)
Generalnie do wy.......enia:
Sadlok
Bury
Uryga
Chuca
Medved
Boguski
Kone
Buchalik
Savic (chociaż tu to uj wie).
Żuków

Za ta kase spokojnie można ściągnąć kocura ( jak na ekstraklape) do ataku który będzie gwarantował te 20 bramek w sezonie a resztę uzupełnić młodzieżowcami

Uryga jeszcze nie zdążył wrócić a już ma wy... ;)

X-Ray 10.04.2021 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1563590)

Bo u nas w skrajności w skrajność. Jak było lepiej to oko na Europę, jak jest gorzej to oko na I ligę.

Coś jeszcze wygramy, coś zremisujemy, gdzieś dostaniemy lanie. Szanse na spadek oceniam na równi z wykupieniem Medveda. Gramy tak jak gramy ostatnio a mimo to zdobyliśmy tyle samo punktów co Stal w pięciu ostatnich spotkaniach. Jeśli kto wierzy w to, że Wisła nie będzie zdobywać żadnych punktów, natomiast Stal będzie wygrywać seryjnie, chociaż jak dotąd w 22 kolejkach wygrała aż 4 razy to ma prawo ale to się nie stanie. Zwłaszcza, że na rozkładzie mają Raków, Pogoń, Legie, Lecha, Śląsk. Gdyby spadały trzy, trząsłbym portkami, kiedy spada jedna i na dole jest Stal Mielec jestem spokojny o utrzymanie.

Zwłaszcza, że bilans ze Stalą mamy lepszy co oznacza, że przewaga na ten moment wynosi nie 9 punktów tylko 10.

krzywy 10.04.2021 01:40

zan medwed kone k u rwa m ac ja p i erdole

ZOLW1449 10.04.2021 05:50

Pisałem wam wczoraj, że pewna wygrana Rakowa bo część zwodników gra przeciwko Hybali to się smialiście. Występ sadloka potwierdził, że jest jednym z przywódców buntu.....skórokopy uwierzyły, że maja pewne utrzymanie i zaczynaja robić swoje gierki....mam nadziję, że to ostatnia runda sadloka z Białą Gwiazdą na piersi!!!!!!

fansorina 10.04.2021 06:25

Tym razem 1 połowa była lepsza, bo w drugiej nie istnieliśmy w ogóle. Liczę, że w kolejnym meczu dostaną szansę Wachowak, Gruszkowski czy któryś z chłopaków z CLJ. Wiem, że Wachowak dał z Pogonią ciała w defensywie (w ofensywie uważam, że początek miał dobry), ale jeśli Hyballa ma oczy to widział wczoraj Sadloka i jego kilka ostatnich meczów, to czas na potraktowanie jego jak właśnie Wachowiaka, Chuce czy Mawutora(kilku innym też by się to przydało).
Jak oceniacie za wczoraj Savicia? Dla mnie dramat, wiecznie złe decyzje, a to za lekko a to za mocno, + za karnego, no ale tu to 80% pracy zrobił YY.
Kuveljić no nie przekonuje mnie niczym ten facet od początku. Kuve i Savić dołączają do kategorii : "może odpalą (choć nigdy tego nie zrobią)".

Ogryzek 10.04.2021 06:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZOLW1449 (Post 1563610)
Pisałem wam wczoraj, że pewna wygrana Rakowa bo część zwodników gra przeciwko Hybali to się smialiście. Występ sadloka potwierdził, że jest jednym z przywódców buntu.....skórokopy uwierzyły, że maja pewne utrzymanie i zaczynaja robić swoje gierki....mam nadziję, że to ostatnia runda sadloka z Białą Gwiazdą na piersi!!!!!!

Taaaa toś odleciał. Ładny mi przywódca buntu (Sadlok) co mu sie kończy kontrakt w czerwcu i jakby tak miało być to podpisałby na siebie wyrok...

Graliśmy z jedna z najlepszych drużyn i to w dodatku bez napastnika (Medveda za napastnika nie uważam, szrot że hej).

ZOLW1449 10.04.2021 07:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1563612)
Taaaa toś odleciał. Ładny mi przywódca buntu (Sadlok) co mu sie kończy kontrakt w czerwcu i jakby tak miało być to podpisałby na siebie wyrok...

Graliśmy z jedna z najlepszych drużyn i to w dodatku bez napastnika (Medveda za napastnika nie uważam, szrot że hej).

Tak tak odleciałem:rotfl::rotfl::rotfl: za chwilę ląduje:rotfl::rotfl::rotfl:

sadlok nadal myśli, że jest rok 2010 gra w chorzowie i prezentuje forme reprezentacyjną i mysli, że jego pozycja jest mocna bo koledzy z canal+ nie powiedzą na niego złego słowa. Mam nadziję, że KUBA się połapie w tym co robi sadlok i kilku zawodników odpierdala, bo zawodnicy w Wisle od kilku lat nauczeni są tylko brać i to najlepiej w terminie, ale podnieść pieniądze z boiska to się już nie chce. Naprawdę polecam przejrzeć na oczy, bo za rok nie spada już tylko JEDNA drużyna....

Wisła to nie jest już drużyna z lat 1998-2010, że mieliśmy zawodników, którzy przewyższali umiejętnościami większość ligi i wystarczyło grać na 60% i mecze się wygrywało. Teraz jak nie zapierdalają wszyscy na 100% to mecze wyglądają jak w Bielsku lub wczoraj. A porównując Raków z roku 2020 i z 2021 to można powiedzieć, że też jest w kryzysie jak próbują nam wmówić niektórzy dziennikarze....

Ogryzek 10.04.2021 07:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZOLW1449 (Post 1563613)
Tak tak odleciałem:rotfl::rotfl::rotfl: za chwilę ląduje:rotfl::rotfl::rotfl:

sadlok nadal myśli, że jest rok 2010 gra w chorzowie i prezentuje forme reprezentacyjną i mysli, że jego pozycja jest mocna bo koledzy z canal+ nie powiedzą na niego złego słowa. Mam nadziję, że KUBA się połapie w tym co robi sadlok i kilku zawodników odpierdala, bo zawodnicy w Wisle od kilku lat nauczeni są tylko brać i to najlepiej w terminie, ale podnieść pieniądze z boiska to się już nie chce. Naprawdę polecam przejrzeć na oczy, bo za rok nie spada już tylko JEDNA drużyna....

Gościu SKAD TY WIESZ co on myśli?

To że gra słabo, nie znaczy że spiskuje. Bo jakby patrzeć po formie piłkarzy to wczoraj WSZYSCY grali przeciw trenerowi z Żukowem i Medvedem na CZELE.

Uczepiłeś się SADLOKA a powinieneś INNYCH bardziej intrygancie.

ZOLW1449 10.04.2021 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1563614)
Gościu SKAD TY WIESZ co on myśli?

To że gra słabo, nie znaczy że spiskuje. Bo jakby patrzeć po formie piłkarzy to wczoraj WSZYSCY grali przeciw trenerowi z Żukowem i Medvedem na CZELE.

Uczepiłeś się SADLOKA a powinieneś INNYCH bardziej intrygancie.

Wystarczy popatrzeć jak się zachowuje.....gość podobno jest w słabszej formie, a bierze się za każdy rzut wolny czy różny, przy którym nawet nie potrafi wrzicić piłkę tak, żeby przeszła pierwszy słupek .....i to nie dzieje się od wczoraj tylko od kilku lat...

Żukowv, Starzyński, Yeboach, Burliga,Lis wczoraj dobry mecz kilka momentów miał Savić,ale jak na jego umiejetności to słabo. Reszta Kryminał, nie oceniam zawodników, którzy weszli na zmiane bo za krótko grali.

Najwyższy czas zacząć coś wymagać od zespołu, bo można przegrać mecz jak z Piastem, ale tam była walka, zangażowanie, a dwa ostatnie mecze to było odwalenie pańszczyzny...

ciacho 10.04.2021 08:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZOLW1449 (Post 1563615)
Wystarczy popatrzeć jak się zachowuje.....gość podobno jest w słabszej formie, a bierze się za każdy rzut wolny czy różny, przy którym nawet nie potrafi wrzicić piłkę tak, żeby przeszła pierwszy słupek .....i to nie dzieje się od wczoraj tylko od kilku lat...

...

Ja wiem, że na tym forum nie można skrytykować Hyballi, bo zaraz się zostanie posadzonym o chęć jego zwolnienia, ale k... chyba Sadlokowi ktoś na to pozwala, nie?

KOALIK 10.04.2021 08:02

Tylko nawet jeśli Sadlok odejdzie, to znając życie przyjdzie kompletny parodysta - najpewniej z Kazachstanu. Tak dramatycznie słabych transferów jeszcze nigdy nie bylo. Tu konkretne osoby powinny być prędzej wywalone, bo to wielka żenada, że odpady menedżerskie tu trafiają. Kone ponad rok nie grał i kto liczył, że będzie zbawieniem? A który menedżer wcisnął Medveda i ile to kosztowało?

Skawa Wadowice 10.04.2021 08:21

Akurat zaangażowanie wczoraj było, przegraliśmy zwyczajnie po piłkarsku. Sadlokowi akurat zależy na pozostaniu w Krakowie bo tutaj już toczy się jego życie. Chciałby pograć jeszcze rok w ekstraklasie. Natomiast prawdą jest, że jest za słaby na stałe fragmenty gry. Jest już prawie emerytem piłkarskim i wiadomo, że tu skończy karierę. Czy będzie to teraz czy za sezon to już podejmą decyzję klub - sadlok.

Chcemy grać szybką piłką na dużej intensywności. Nie bawimy się w przeszkadzanie jak wszystkie drużyny w ekstraklasie. Jest to nowość w naszej lidze i nie mamy zawodników do tego stylu. Mamy bardzo przeciętnych technicznie graczy.
Trzeba odsiać szrot, ściągnąć następny i liczyć, że chociaż 3 gości odpali i wzmocni. I tak w kółko. Póki nie mamy kasy na wzmocnienia przez duże "W" to tak trzeba robić.

Drugą sprawą jest to, że musimy się odciąć od starych graczy, i tych powracających. Są ta gracze, którzy chcą się utrzymać w ekstraklasie, ale czy zajmą 10 czy 5 miejsce to jeden ciul. Szukają ciepłego miejsca na dokońćzenie kariery. Musimy mieć gości, którzy potraktują klub jako odskocznie żeby jak najszybciej iść dalej. Takim graczom będzie zależeć najbardziej na jak najlepszej grze i robieniu wyników.

Arkadiusz.Czerepach 10.04.2021 08:48

fajna analiza
https://weszlo.com/2021/04/09/wisla-krakow-rakow-1-2

Wehrmacht 10.04.2021 08:50

Z reguły jestem przeciwnikiem teorii spiskowych (typu granie przeciwko trenerowi), ale czy może mi ktoś wytłumaczyć wczorajszy występ Sadloka? Jakim cudem, powtarzam: JAKIM CUDEM, niby profesjonalny piłkarz nie potrafi w meczu ANI JEDEN RAZ dobrze dośrodkowac/kopnąc piłki? On ponad 20 LAT, dzień w dzień, DZIEŃ W DZIEŃ nie robi nic innego tylko treningi, mecze, tysiące, a raczej dziesiątki tysięcy godzin spędzonych na kopaniu i graniu. Jeszcze raz JAKIM CUDEM WSZYSTKIE jego zagrania są tak beznadziejne? Jak to jest fizycznie możliwe? Przecież on nawet gdyby chciał sabotować gre, to statystycznie musialby się raz czy drugi pomylić i posłać dobrą piłke. Czy ktoś może mi to jakoś wytłumaczyć? Przecież gdyby wziąc jakiegkolwiek przechodnia co zajmuje się nie wiem sprzedawaniem bułek w sklepie i kazac mu kopąc piłke, to po 5-10 próbach widząc jak to działa zacznie mniej wiecej w pożądane okolice celować. Mniej więcej.

To kolejna sprawa - Sadlok nie to, że nie celuje w punkt, on nawet nie potrafi zagrać piłki na poziomie, który pozwoliłby przez ułamek sekundy na przebłysk myśli, ze o, jest jakieś zagrożenie, czyli powiedzmy w przedziale wysokości 1,60 - 2,00m. Nie, albo piłka idzie na jednym metrze i konczy na pierwszym obroncy, albo na dwudziestym. Albo nie dokopuje albo przeciąga dośrodkowania jak wczoraj o 20-30m. Ku*wa co to jest? Żeby na pierwsze normalne dośrodkowanie z rożnego czekać aż na boisko wejdzie 50 letni Kuba, z mieśniami pospinanymi agrafkami? On jakoś daje rade z marszu, nie to, że idelanie na głowe, ale że człowiek widzi chociaż przez chwile, że cokolwiek moze z tego być. Ku*rwa no ja sie pytam jeszcze raz - CO TO MA BYĆ DO KU*WY NĘDZY?!?!

Na pewno są tu jacys zdolni montażysci/youtuberzy, czy mogłby któryś zrobic kompilacje ze wszystkimi wczorajszymi zagraniami Sadloka? Bo jeśli mnie pamiec nie byli, to on naprawde nie miał ANI JEDNEGO normalnego podania/dośrodkowania czy to z gry czy ze stałych fragmentow, które to wrecz byly naprawde nie wiem czym. Jeszcze raz zapytam JAK ZGODNIE Z PRAWAMI FIZYKI możliwe jest, zeby 100% zagrań było absolutnie beznadziejnych. Po ponad 20 latach nie robienia niczego innego tylko non stop kopania piłki. Czy ktoś mi to wyjąsni?

krysztal 10.04.2021 09:01

To jak to było z tymi drwalami???Która to drużyna???Ktoś tu ładnie napisał że Bury to psychopata(albo mi się zdawało,nie chce mi się szukać) a ja myślę że on jest zwyczajnie popier dolony.Żukovowi też wczoraj korki wyjebało i pewnie dlatego Hybala go zmienił bo śmierdziało juz mocno czerwoną kartką.Zle się dzieje w szatni,widać że atmosfera siadła tylko nie wiadomo z jakiego powodu .Ogólnie jakas poprawa względem pażdzierza z Bielska była ale naprawdę niewielka.Pierwsza połowa jeszcze w miarę w drugiej Papszun zgasił Hyballę jak peta...

krysztal 10.04.2021 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wehrmacht (Post 1563620)
Z reguły jestem przeciwnikiem teorii spiskowych (typu granie przeciwko trenerowi), ale czy może mi ktoś wytłumaczyć wczorajszy występ Sadloka? Jakim cudem, powtarzam: JAKIM CUDEM, niby profesjonalny piłkarz nie potrafi w meczu ANI JEDEN RAZ dobrze dośrodkowac/kopnąc piłki? On ponad 20 LAT, dzień w dzień, DZIEŃ W DZIEŃ nie robi nic innego tylko treningi, mecze, tysiące, a raczej dziesiątki tysięcy godzin spędzonych na kopaniu i graniu. Jeszcze raz JAKIM CUDEM WSZYSTKIE jego zagrania są tak beznadziejne? Jak to jest fizycznie możliwe? Przecież on nawet gdyby chciał sabotować gre, to statystycznie musialby się raz czy drugi pomylić i posłać dobrą piłke. Czy ktoś może mi to jakoś wytłumaczyć? Przecież gdyby wziąc jakiegkolwiek przechodnia co zajmuje się nie wiem sprzedawaniem bułek w sklepie i kazac mu kopąc piłke, to po 5-10 próbach widząc jak to działa zacznie mniej wiecej w pożądane okolice celować. Mniej więcej.

To kolejna sprawa - Sadlok nie to, że nie celuje w punkt, on nawet nie potrafi zagrać piłki na poziomie, który pozwoliłby przez ułamek sekundy na przebłysk myśli, ze o, jest jakieś zagrożenie, czyli powiedzmy w przedziale wysokości 1,60 - 2,00m. Nie, albo piłka idzie na jednym metrze i konczy na pierwszym obroncy, albo na dwudziestym. Albo nie dokopuje albo przeciąga dośrodkowania jak wczoraj o 20-30m. Ku*wa co to jest? Żeby na pierwsze normalne dośrodkowanie z rożnego czekać aż na boisko wejdzie 50 letni Kuba, z mieśniami pospinanymi agrafkami? On jakoś daje rade z marszu, nie to, że idelanie na głowe, ale że człowiek widzi chociaż przez chwile, że cokolwiek moze z tego być. Ku*rwa no ja sie pytam jeszcze raz - CO TO MA BYĆ DO KU*WY NĘDZY?!?!

Na pewno są tu jacys zdolni montażysci/youtuberzy, czy mogłby któryś zrobic kompilacje ze wszystkimi wczorajszymi zagraniami Sadloka? Bo jeśli mnie pamiec nie byli, to on naprawde nie miał ANI JEDNEGO normalnego podania/dośrodkowania czy to z gry czy ze stałych fragmentow, które to wrecz byly naprawde nie wiem czym. Jeszcze raz zapytam JAK ZGODNIE Z PRAWAMI FIZYKI możliwe jest, zeby 100% zagrań było absolutnie beznadziejnych. Po ponad 20 latach nie robienia niczego innego tylko non stop kopania piłki. Czy ktoś mi to wyjąsni?

Skrobnąłeś post że aż mi łzy w oczach stanęły.Brawo...ja tez chciałbym to wiedziec Stefan....

Arek95 10.04.2021 09:30

Mam szczerą nadzieję, że najbliższe okno transferowe pójdzie w jakość... Po co trzymać Bashę na kontrakcie (zapewne jednym z wyższych) skoro facet prawie rok nie gra? Po co Chuca poza kadrą na kontrakcie skoro tylko drepta a po wejściu na boisko daje bramki przeciwnikom? Sadlok? Wczorajszym występem mam szczerą nadzieję że zamknął jakąkolwiek dyskusję dotyczącą nowego kontraktu. Boguski też już nic nie wnosi i trzeba mu podziękować. Burliga z formą na równi pochyłej, o ile w pierwszym meczu po przerwie zimowej zagrał super tak z każdym kolejnym spotkaniem jakby głową gwoździe wbijał... Coraz to bardziej głupie faule i braki w obronie, a na prawą obronę są w kolejce Szot, Gruszkowski i od biedy Szota i każdy z nich na kontrakcie co najmniej połowę mniejszym.
Brak nam skautów, którzy potrafią wyłapać zdolnych zawodników. Ktoś poprzednio pisał o tym, że za poprzedniego w sumie patologicznego zarządu to ściągaliśmy zawodników na górę tabeli... Obecnie ściągamy szrot i odpady z klubów które się poznały na umiejętnościach, a raczej ich braku kilku zawodników.

Szneka 10.04.2021 10:17

dla mnie, poza naszą beznadziejnością, oznaką bezradności były zmiany. Rekonwalescenci Kuba Boguś i Gruszkowski do tego nołnejm Kone i Pan Piłkarz Buksa. Panu Olusiowi chyba wczoraj otworzyły się oczy że jest dramatycznie słaby. Fajt, że nie było nikogo innego na ławie ale co przeskrobali Mawutor i Szot? czemu nie było JCS?

Mixu 10.04.2021 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1563586)
Jak ciężkie nogi? Grają do końca na wysokich obrotach. Kluczem jest brak umiejętności technicznych, przyjęcie - podanie. Sprinterów też nie mamy. Medved czołg, dwie wieże na środku obrony stworzeni do wygrywania główek, ale brak zwrotności. Kuveljic również wolno opanowuje piłkę. Sadlok sprinterem nie jest. Jedynie Zhukov i Yeboah dają radę ze sprintem.

Normalnie. Jak jesteś zajechany to brak świeżości i radości grania w piłkę odbija się właśnie na takich aspektach jakie podałeś powyżej. Argument że grają na wysokich obrotach do końca nie jest argumentem bo tu raczej jadą z tematem jak muły natomiast jakbyś się przyjrzał motoryce to byś widział że starty do piłki, przyspieszenie Raków miał dużo lepsze.

Dobrze pamiętam czasy Petrescu i też pamiętam że początki były ciężkie. Za to gdy przyszedł Okuka już po zwolnieniu naszego sympatycznego Rumuna to jak grali z Iraklisem to Wisła ich wdeptała w ziemię w dogrywce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl