Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVIII kolejka] Wisła Kraków - Pogoń Szczecin, 19-02-2021, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10367)

s1mone 18.02.2021 22:18

Najlepszym wyjściem byłby powrót Kuby na pozycję 10, nie widziałem nigdzie info, że dalej ma pauzować, ale może coś przegapiłem.

Jeśli nasz kapitan nie będzie gotowy to ja liczę jednak, że zagra Chuca albo Boguś w środku pomocy, Szota bardzo lubię ale jako obrońcę. Imo to nie jest gość, który jest w stanie trzymać środek pola za pysk (za młody i słaby fizycznie) ani też świetnie rozgrywać. Moim zdaniem w środku pola to jest jak na razie poziom Alana Urygi, który został u nas odpalony, bo ktoś usilnie go na defensywnym pomocniku ustawiał.

Z resztą nie ma chyba nic gorszego niż młodego chłopaka, który dopiero wchodzi do dorosłej piłki rzucać po pozycjach. Na boku obrony prezentuje się całkiem solidnie i tam go widzę. Niestety ma chłopak pecha - Sadlok i Bury przeżywają drugą młodość i są ostatnio naszymi najlepszymi zawodnikami.

Takie moje zdanie, chociaż nie wykluczam, że młody mnie jeszcze zaskoczy.

Karherop 18.02.2021 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1562046)
Szkoda tylko że tomograf nie wykazał zmian. Była by szansa że Buksa zmądrzeje

Raczej to nie on musiałby się mocno uderzyć w głowę

@s1meone, nie wiedze tego by Kuba wyszedł w 1 składzie. Nie po tak długiej przerwie, nie w takiej taktyce Hyballi.i nie w takich warunkach pogodowych.

I szczerze mówiąc jeśli wyjdzie w 2-3 meczach w 1 składzie w tej rundzie to będzie max. Nawet biorąc pod uwagę słaba konkurencję, to po prostu Hyballa nie oprze gry na zawodniku o tak słabym zdrowiu. Kuba może tu wyłączne funkcjonować jako joker.

pepe72 19.02.2021 00:01

U nas będzie grał Dawid Szot.
W Pogoni nie zagrają: Sebastian Kowalczyk i Damian Dąbrowski

s1mone 19.02.2021 00:11

Kuba z jakiegoś powodu pauzował ostatnio, wątpię, że to tylko kwestia pogody. Myślę, że on ma jeszcze ambicję sportową coś z Wisłą fajnego zrobić i jeśli tylko jest zdrowy to ma szansę zagrać.

Chyba, że się mylę i już odpuścił.

Mam nadzieję, że nie.

ABG Bochnia 19.02.2021 09:21

Kuba raczej nie jest typem człowieka, który odpuści. Prędzej spodziewam się po nim, że mimo że będzie już piłkarsko strasznie męczył bułę to będzie grał, bo będzie wierzył / próbował coś od siebie dać.

Jedynie co to kontuzje mogą odebrać mu ochotę do gry, bo ciągłe wracanie po kontuzji, rehabilitacje, treningi indywidualne, bo to żeby zagrać 1,5 meczu i znów dostać kontuzję skutecznie mogą podcinać skrzydła.

TSWojtas 19.02.2021 10:07

4-1
3 bramki FBF
Tak to widzę :)

Wehrmacht 19.02.2021 13:38

Kuba, mam nadzieje, ze dla niego nic uwłaczającego to nie bedzie, powienien być naszym super rezerwowym. przy niepewnym wyniku, jak np. idealnie pokazał to w Poznaniu, wchodzić w 60-65 min na podmęczonego przeciwnika i próbowac coś zrobic. nawet tak grajac jest GWARANCJA kilku asyst i bramek w sezonie.

Savik 19.02.2021 13:59

Dzisiaj w końcu odebrałem certyfikat posiadania akcji Wisełki, więc to musi być dobry dzień :)
3-1 stawiam :)

KOALIK 19.02.2021 14:17

Biorąc pod uwagę, że Pogoń jest ,,liderem", a ma dramatyczną liczbę strzelonych bramek, to ich pozycja jest wynikiem dużego szczęścia, to nie jest nic trwałego. Lider po siedemnastu kolejkach powinien mieć w granicach 40 bramek lub więcej.

Ten antyfutbol jest głównym problemem w Ekstraklasie i dlatego ktoś kto stworzy ładnie grającą drużynę, to może wiele osiągnąć.

Łatwiej ustawić drużynę defensywnie, przeszkadzać, liczyć na SFG niż nauczyć grać w piłkę, bo to trudniejsze.

W Ekstraklasie jeżeli dany mistrz ma problem ze stwarzaniem sytuacji że słabeuszami, to trudno go nazywać mistrzem, a potem wyniki w pucharach o tym przekonują. W Wiśle przerabialiśmy to kilka razy - Maaskant, Petrescu, błazen Kikuś.

Hyballa dobrze zaczął (najlepiej od czasów Skorzy, ale przez lata nie było odpowiedniego poziomu trenerskiego) przy 2-3 poważnych transferach w ofensywie można bardzo szybko wywindować się w tabeli, tylko niestety brakuje kontynuacji ze strony rządzących.

Szneka 19.02.2021 14:25

Pany prawda z Yeboah że dziś nie zagra? o kim jeszcze piszą na TT?

Blixa 19.02.2021 15:25

^Malo strzelaja ale tez bardzo malo traca. To nie jest przypadek ze tak malo traca bramek.

Mar85 19.02.2021 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1562069)
Biorąc pod uwagę, że Pogoń jest ,,liderem", a ma dramatyczną liczbę strzelonych bramek, to ich pozycja jest wynikiem dużego szczęścia, to nie jest nic trwałego. Lider po siedemnastu kolejkach powinien mieć w granicach 40 bramek lub więcej.

Ten antyfutbol jest głównym problemem w Ekstraklasie i dlatego ktoś kto stworzy ładnie grającą drużynę, to może wiele osiągnąć.

Łatwiej ustawić drużynę defensywnie, przeszkadzać, liczyć na SFG niż nauczyć grać w piłkę, bo to trudniejsze.

W Ekstraklasie jeżeli dany mistrz ma problem ze stwarzaniem sytuacji że słabeuszami, to trudno go nazywać mistrzem, a potem wyniki w pucharach o tym przekonują. W Wiśle przerabialiśmy to kilka razy - Maaskant, Petrescu, błazen Kikuś.

Hyballa dobrze zaczął (najlepiej od czasów Skorzy, ale przez lata nie było odpowiedniego poziomu trenerskiego) przy 2-3 poważnych transferach w ofensywie można bardzo szybko wywindować się w tabeli, tylko niestety brakuje kontynuacji ze strony rządzących.

Liderem są bo stracili 8 bramek. Zobacz ile ma 2 drużyna straconych najmniej i nie pitol o szczęściu bo stracić tylko 8 bramek do tego momentu to jest duży wyczyn a nie szczęście. Grecja też tak grała na ME i mistrza zrobiła, a więcej punktów za strzelanie goli się nie dostaje, więc mogą wygrywać po 1-0 i tak robią.

doktor granat 19.02.2021 16:43

Pewnie będzie remis, tak 1-1.

Smok 19.02.2021 16:45

Przesłanie na dziś wprost z sektora X:
Pogoń śledzie syfem jedzie !

A na następny dzień po meczu wszystkie belfry wiedziały, że mnie nie ma co pytać, bo nie dam głosu że zdartego gardła. ��

s1mone 19.02.2021 17:09

Póki nie ma składów to dodam, że prędzej bym widział Starzyńskiego niż Szota w pomocy, bo w sumie nikt nawet nie rozpatrywał takiej możliwości. A przecież ciągle wchodzi z ławki, więc trener darzy go zaufaniem :)

ciacho 19.02.2021 18:02

Savic za Zukova, Starzyński za Savica... tak to widzę.

wislak2214 19.02.2021 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1562085)
Savic za Zukova, Starzyński za Savica... tak to widzę.

Savic za Zukhova? Już widzę jak Stefan pruje za jednym i drugim jak pitbull:D

Arkadiusz.Czerepach 19.02.2021 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1562080)
Przesłanie na dziś wprost z sektora X:
Pogoń śledzie syfem jedzie !

A na następny dzień po meczu wszystkie belfry wiedziały, że mnie nie ma co pytać, bo nie dam głosu że zdartego gardła. ��

czekam na wiatr co rozgoni ;)
:pala:

s1mone 19.02.2021 20:27

No i jednak Starzyński i Medved za JCS na skrzydle. Ciekawe.

Szneka 19.02.2021 21:20

Pomstujemy na JCS a Medved przy Nim to ogórek jakich mało. Chociaż asysta hhahahahahaa palce lizać. Savić póki ci niedokładny. Yeboah i Starzyński super.

Savik 19.02.2021 21:24

Starzyński jak na razie świetny mecz. Plewka całkiem dobrze radzi sobie bez Zukova.
Druga połowa - będzie dużo nerwów i prowokacji ze strony Parykarzy... Bury - kubeł lodu na głowę w przerwie.

robert777 19.02.2021 21:30

Dobrze ze ten Medved tylko do czerwca. Rzeczywiście ogór

Kran 19.02.2021 21:32

Mi się wydaje, czy mamy dwóch bramkarzy na ławce?

Kac 19.02.2021 22:27

mega wazny mecz i mega wazne zwyciestwo, dzieki dla kazdego na boisku za walke!!!!!!

Szneka 19.02.2021 22:31

mecz wybiegany i wygrany wolą walki i ambicją, czyli tym czego brakowało za trenera Skowronka. Bury na lewej stronie pomyłka, Wachowiak niemiłosiernie ogrywany ale wytrzymał ciśnienie. Fajny kolejny mecz Sadloka i Plewki. gol chyba trochę na konto Lisa chociaż ten kozioł tuż przed Nim mógł Go zmylić. Nie pękliśmy w drugiej połowie , Stipica wyjął 4 bramki. Mega bramkarz. Gratulacje dla Naszych piłkarzy, mimo błędów.

silver03 19.02.2021 22:32

zajebi.ście Panowie!

robert777 19.02.2021 22:32

Dzięki za walkę, ale ten medved, jedyne co to przypadkowo mu się od pleców odbiła i asysta. Trochę słabo jak na cały mecz

ciacho 19.02.2021 22:35

Przegrywamy/ remisujemy mecze, które powinniśmy wygrać, wygrywamy mecz, który powinniśmy przegrać. Fajna ta liga��

sevenheaven 19.02.2021 22:36

szczerze to byłem pewien, że będzie remis.. ile nerwow zjadłem !

lis.. no mógł spisać się lepiej
medved piekny no look pass haha
szota poprawnie
brawo starzyński ! młody będzie kocurem

zmiany..
Wachowiak to chyba sporty pomylił, szczerze tak fatalnego debiutu nigdy nie widziałem.. ogrywany jak dziecko przez tego 17 latka z pogoni, wszystko na raz.. a jak miał piłkę do przodu to się wyjebał sam.. ale nie skreślajmy go, chociaż wyglądało to kiepsko

Kuba.. bez szału, ale przydało się doświadczenie w końcówce jak przytryzmał piłkę wymusił róg czy aut

121km... brawo za walkę !!

Elendil 19.02.2021 22:37

Medved to taki czeski Genkov :D czyli defensywny napastnik.

Starzyński super, Forbes bardzo dobrze, reszta przyzwoicie, ale najważniejsze - WALKA DO KOŃCA. Bieganie od pierwszej do ostatniej minuty, a nie jakieś człapanki. Za to duży plus dla całego zespołu oraz oczywiście trenera.

Wychodzimy z bagna, a to najważniejsze. Wiemy co i jak grać, a że nie zawsze jest na to piłkarski potencjał... no trudno, nie jesteśmy finansowani przez spółki państwa, żeby móc sobie pozwolić na lepszych zawodników.

Blixa 19.02.2021 22:41

Swietny wynik. Plewka i Starzynski zagrali bardzo dobre zawody a przed Wachowiakiem jeszcze kupa roboty.

bódyń 19.02.2021 22:43

Medved. Juz wiemy czemu go tak wypozyczyli bez problemu.

Wachowiak to debiut. Ale jak go objezdzali to przykro bylo patrzec.

Cenne zwyciestwo na ktore nie do konca zasluzylismy z gry. W drugiej polowie Pogon lepsza. ALe 3 pkt sa po walce i emocjach

AgresywnyChomik 19.02.2021 22:47

Jaka liga taki lider.

Bardzo wazna wygrana, w zasadzie musimy wygrac jeszcze tylko jeden mecz z sasiadka w tym sezonie.

Co do zawodnikow to fajne ze grali mlodzi pytanie czy Hyballa to taki chojrak ze gra mlodymi czybsytuacja go do tego zmusila?

Trener napewno wygral kibicow pytanie czy zarzad bedzie w stanie nalac z pustego i sciagnac 3-4 graczy na poziomie bo ten projekt naprawde zmierza w dobrym kierunku.

s1mone 19.02.2021 22:50

Wątpię, żeby ktokolwiek kto przewijał się przez trochę poważniejsze kluby mógłby na dłuższą metę być takim ogórem jak dziś Medved. Gość ewidentnie się starał, biegał, walczył ale wszystkie akcje koncertowo partolił.
Jeden z dwóch powodów, ale oba jednocześnie :
1) brak czucia piłki po dłuższym ławkowaniu / nie graniu.
2) zwykła trema - chciał aż za bardzo.
Nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś może tak niemiłosiernie kiksować x razy z rzędu, bo to jego poziom. Chłopak po prostu dał z siebie maksa, a że nieograny, stremowany i przemotywowany to wyszła taka trudna do strawienia papka.
Szczerze myślałem, że trener go zwędzi już w przerwie.

Już się też nie mogłem nadziwić, że Lis taki pewny w bramce się zrobił. Tak sobie myślałem, że niczego ostatnio nie odpie.rdolił - no i jest :D Nasz lisi artysta plastyk :D No ale młody jest, będzie błędy popełniał niestety. Wolę jego od Buchalika, chociaż jak ktoś chciał dziś oglądać świetnego bramkarza to wystarczyło popatrzeć na drugą stronę murawy. Nie wspominając, że Pogoń ma straszne problemy z dobrymi strzałami i gdyby Lis nie podał im ręki na początku drugiej połowy to pewnie uniknęlibyśmy sporej nerwówki.

Bardzo fajny technicznie jest Starzyński. Trochę mu brakuje siły i gazicha, ale kurde - nawet jak wybijał piłkę na przysłowiową pałę to potrafił ją zagrać w punkt dokładnie tam gdzie chciał. Będzie z niego pożytek.

Plewka oprócz pojedynczej straty bliżej końca Pan Profesor. Dobrze mu zrobiło wypożyczenie.

No i oczywiście nie sposób nie wspomnieć o naszym player of the game czyli Felicio Brown Forbsie.

Najpierw strzelił bramkę Zechem, a potem osobiście zalutował z dystansu po widłach. Nasza wygrana to w głównej mierze jego zasługa. Poza bramkami też non stop pod prądem i grą. Odkupił część swoich pokazów nieskuteczności. Niech nie przestaje 8-))

--------------------------------------------------------------------

Wiadomo, że zwycięzców się nie sądzi - w końcu ograliśmy lidera. Jednakże pod względem poziomu gry to był jeden z gorszych meczy w naszym wykonaniu. Po prostu Hyballa sięgnął po prostsze środki i graliśmy dużo na przysłowiową pałę. Myślę, że był to celowy zabieg - mając dwóch młodzieżowców w pomocy odpuścił walkę o środek pola i wystawiając dwóch napastników cały czas wywoływał presję na obrońcach Pogoni, aby nie mogli zaatakować większą ilością graczy. Sprawdziło się, ale było po prostu brzydko i chaotycznie.

TSWojtas 19.02.2021 22:53

Lis Savic i Wachowiak słabiutko. Reszta pozytywnie

forthy 19.02.2021 22:55

Najlepszy na boisku Plewka.

Skawa Wadowice 19.02.2021 23:01

Pogoń obecnie największa jakość w ekstraklasie. Intensywność na najwyższym poziomie. Obie drużyny po 121km i 120km..no wow. Wygraliśmy....Wybiegaliśmy sobie zwycięstwo. Brawo drużyna za walke.

Przy 2:0 mieliśmy 3 sytuacie w krótkim odstępnie czasowym na 3:0.
Potem poszła akcja pogoni i 2:1. Wtedy zaczęła się obrona, a z tyłu głowy powtórka z Piasta. Dotrwaliśmy.

W poprzenich meczach pełna dominacja nad rywalami, dzisiaj już mega ciężki mecz. Mam wrażenie, że tylko Górnik może sie zbliżyć do takiej intensywności. Być może był to najtrudniejszy mecz w tej rundzie.

Zazdrościć Fornelli bo gość ma potencjał ogromny, albo trafił na słaby dzień Wachowiaka.
Starzyński jako 17 latek, super.
Szota fajnie wszedł w mecz,

Czekam na powrót Zhukova i Bashy.

Ten projekt z tym trenerem to jest dobra droga. Jest walka, intensywność, elastyczność formacji, pressing, stwarzanie sytuacji.
Teraz trzeba mu dać tylko kilku gości których będzie chciał i można grać o coś więcej.

Fugiel 19.02.2021 23:01

Starzynski dla mnie zajebiscie
Plewka - super - szczegolnie czysczenie pola karnego + wyjscia ofensywne (!)
Forbs - mega duzo biegal - piekna bramka
Medved - tragedia
Wachowiak - az zal bylo patrzec ... ale zapewne beda z niego ludzie
Bury - najlepszy dal wywiad :D - Lukasz 'mailem swoje powody' Burliga :)

bódyń 19.02.2021 23:09

Statystyki
Na uwage zasluguje ze najwiecej przebiegl Forbes. Ponad 12km
https://i.ibb.co/F49bxY2/Zrzut-ekran...9-23-06-18.png
https://i.ibb.co/vzKQBPn/Zrzut-ekran...9-23-06-45.png
https://i.ibb.co/qN7N0r3/Zrzut-ekran...9-23-06-58.png

Arek95 19.02.2021 23:10

Forbes może wziął do serca ostatnie krytyczne komentarze bo dzisiaj kawał serducha zostawił na murawie, a bramka kolejki już znana w piątek.
Starzyński jak na 16-sto latka... klasa. Jeżeli dopracuje podania i ustawianie to będzie podstawowym LP w ekipie.
Plewka przejął obowiązki Żukowa, również kawał serducha zostawił i chwała mu za to bo zdaje się z niego wyrastać prawdziwy pan piłkarz pomimo młodego wieku. Efekt wypożyczenia do Rzeszowa i treningi u Hyballi robią swoje bo względem wczesnego Stolara to ktoś zrobił kawał roboty i przygotował go nieźle do tego poziomu na jakim jest obecnie.

Na minus Wachowiak... sorry ale myślałem że to NHL i na lodowisku grał, chociaż kucharczyk nim kręcił jak lodami włoskimi na plaży w Kołobrzegu,
Medved... dużo chciał, sporo się starał, mało wyszło oprócz fartownej asysty
Burliga jeżeli trafił by na upierdliwego sędziego to czerwo i dobranoc.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl