![]() |
Podbeskidzie -Górnik 2:1
Ciśnienie rośnie ... |
Śniegi pokonamy
Jagę wyruchamy Podbeskidzie wyjebiemy Z ligi nie spadniemy! Jazda kurła!!! |
czemu nie ma Kuby i Bashy choćby na ławie? znowu JCS w 11 tce. w tygodniu kolega Karherop pisał że mamy 30 ludzi do gry. Jak widać ilość nie idzie w parze z jakością
|
Kuby na te warunki i taka murawę też bym nie brał - łatwo złapać kontuzję, a wtedy wypada znowu na niewiadomo ile ...
|
Buksa w kadrze , na rozgrzewce nie widać żeby był jakiś zgnojony
|
Mamy w kadrze trzech środkowych obrońców Szota, Kone, Hoyo a żaden z nich nie wchodzi za Mehremicia. nie ma żadnego z nich nawet na ławce.Tacy słabi?
|
chuja piłke widać , sporo przypadkowości przez mróz , fantastyczny małolat na bramce Jagi
|
Brawo!
Szkoda niewykorzystanych sytuacji. |
W końcu 3 punkty zostały w domu.
In plus kondycja - do ostatniej minuty mieli siłę biegać. Da się? Da się ! |
Ależ się ich ogląda. Kolejny mecz gdzie mamy mnóstwo sytuacji. Trybuny będą się tym nakręcać. Będzie głośno. W końcu coś się dzieje a nie 3 akcje na mecz za Skowronka.
Piast zmiażdzony, lecz porazka niezasluzona. Jaga początek świetny, potem gniecona. Powinniśmy ich roznieść, ale ich bramkarz mial mecz zycia. Nie było u nas wiele zmian a w 90 minucie oni dalej pressuja. Kondycyjnie miazga. Fajnie ze gramy ofensywnie, niewazne kto przyjezdza. Ważne by się utrzymać i dalej budować drużyne dla Hyballi. Brawo drużyna. |
Tak tylko na szybko - HEAT MAPA z tego meczu, to jest po prostu arcydzieło :D Porównajmy to, do heat map późnego Stolarczyka i Skowronka :D Coś pięknego. Mamy wreszcie TRENERA przez duze T. Teraz tylko trzeba dać mu piłkarzy. Forbes WON, SILVA, to wrecz WYPIER*DALAJ.
|
Ufffffff..........fffffffffffff
o matko coz za ulga,i to 2 mecz gdzie gnieciemy rywala. Utwierdziło to tylko mnie ze mamy trenera wokol ktorego musimy zbudowac cos konkretnego i dac mu 100% zaufania.Dac mu tylko dobrej jakosci mąke to dobry chleb z tego moze wyrosnąć. |
Wisła Hyballi gra jak sekcja rytmiczna heavymetalowej kapeli. Intensywne, rytmiczne ataki skruszyły Jagiellonię. Rodzi się drużyna? Heatmapa piękna! Świetne centry Sadloka, piękna bramka. Ale man of the match - Żukow.
Jak myślicie, czemu tylko jedna zmiana? |
Cytat:
słaba ławka, mecz na styku do końca |
No i super że wygralismy, 2 mecze w lidze potwierdziły to co było poruszane podczas przygotowań - Brak skuteczności.
Bardzo martwi że w meczu na styku trener nie robił zmian oznacza to że musi być przepaść miedzy wyjściową 11 a zmiennikami. Ogolnie drużyna potrzebuje napastnika oraz 2 skrzydlowego (ale to w lecie) bo Silva i Forbes to dowcipnisie. Utrzymać sie utrzymamy gramy za dobrze, a przy odrobinie szczęścia spadnie sąsiadka. |
Szkoda, że nie zobaczyliśmy dziś Starzyńskiego na boisku. W sumie to nawet już Buksę chciałem oglądać zamiast Forbesa, ale na szczęście chłopakowi w końcu coś wpadło.
Doskonały mecz w wykonaniu Żukowa. Bardzo mnie cieszy, że chłopak nawiązuje do czasu tuż po przyjściu do nas. Taką drużynę chcę oglądać zawsze. Tylko ta skuteczność. |
Cytat:
|
Powinno być z 5:0, a niewiele brakło żeby znowu stracić punkty. Przekręcony sędzia daje karnego dla Jagi na 200%. A pan Sławek potwierdza, że "był kontakt" i po zawodach.
Brawo dla drużyny, brawo dla trenera. Widać było, że tętno miał pod 200 teraz ciśnienie trochę zejdzie, złapiemy trochę luzu i nie chciałbym być w skórze trenera Śląska. :) Alleluja i do przodu :rotfl: |
|
BARDZO wazne zwyciestwo!
brawo dla druzyny! |
W tej ekipie Brozek mialby hattrick w kazdym meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Brawo. Super walka do końca. Zero odpuszczania i grania na czas czy alibi.
Bardzo dobrze się to ogląda. Oby tak dalej. |
Ja na przekór wszystkim uważam, że Forbes to bardzo przydatny napastnik który wykonuje ogrom pracy na boisku. A samo to że znajduje się w kilku dogodnych sytuacjach na mecz to na pewno in plus. To też trzeba umieć - odpowiednio się ustawić czy wyjść na pozycję. Olek Buksa ma słabe warunki i zazwyczaj w meczach jest przestawiany jak pachołek, a Beqiraj by miał problem żeby ruszyć się z miejsca. Na razie Forbes ma średnią gola co 150 minut co nie jest złym wynikiem, a w każdym meczu jest bardzo widoczny i jeśli utrzyma taką formę to ta skuteczność też się poprawi, jestem o tym przekonany.
Ja wiem, że chcielibyście aby u nas najlepiej to Suarez po boisku czmychał, ale wbijcie sobie to do głowy, żę my ściągamy graczy za darmo i to takich którzy mają niewygórowane żądania finansowe odnośnie kontraktu. Widzę że większość tutaj chce out Forbsa to ja się teraz pytam - kto za niego by tu miał przyjść kto da GWARANCJĘ kilkunastu goli w sezonie i nas na niego stać? Jak na nasze warunki Forbes to bardzo dobry wybór i w tym momencie nie ma w kadrze lepszego. W końcu mecze Wisły można oglądać z przyjemnością, a nie wyczekiwać ostatniego gwizdka. Nawet jeśli mają przegrywać w tym nic nieznaczącym sezonie to fajnie się patrzy na taką drużynę. |
No właśnie, fajnie że Forbes coś strzela. Te statystyki bramkowe mogą się Wiśle bardzo opłacić w przyszłości. Na pewno będzie go łatwiej sprzedać (ponoć były jakieś zapytania) niż gdyby miał tylko trwać niczym Beciraj. A i ten Medved w końcu powinien wystartować; fakt że Forbes coś jednak strzela też powinien go mobilizować. I oczywiście gratulacje, bo to było bardzo ważne zwycięstwo.
|
Super mecz, każdy jeździł na dupie mimo brakowało niekórym umiejętności min Carlos czy bardzo słabo Plewka (znów zrobił stratę na środku podobną do tej sprzed tygodnia i wiele innych)
Lis dwie półki wyżej niż Buchal. 10cio letnia legenda o dobrym strzale Sadloka zbiera swoje żniwa :D Nawet odśrodkowania super, szkoda tylko, że znów zbiega się to z przedłużeniem kontraktu - super mecz. Wiele można pisac, ale napiszę o Forbsie - już nawet straciłem rachubę ile miał sytuacji - 100% piłka przypadkowa od Frydrycha na 5 metr, bramkarz cudem nogami odbija, 100% po podaniu Savica :(, słupek to jego zasługa, że zdecydował się na strzał, w 2 połowie na 5 metrze fajną piłkę na głowę dostał, było ciężko ją wpakować, ale to była bdb sytuacja, potem błąd obrony jagi i mógl dużo lepiej zachować się np przez strzał lewą nogą - na końcu wpakował. Widac, że gośc ma te sytuacje, potrafi się znaleść - to też trzeba umieć. Poza tym dawał dużo z gry - wiadomo spartolił 2,5 setki ale daje dużo pożytku. SUPER mecz, zagraliśmy jako drużyna wyśmienicie ! |
Trzeba pamietac ze gdyby Forbes wykanczal te sytuacje to nigdy by go w tej lidze nie bylo.
|
W koncu wygrana w 100% zasluzona. Nie po farcie, indolencji przeciwnika itp. Bylismy lepsi w kazdym aspekcie gry i tyle. Brawo, oby tak dalej.
|
Cytat:
Ważne zwycięstwo, a tym bardziej cieszy że po takim meczu gdzie zdominowaliśmy zespół Jagi. Obrona na 0. Tak ma być w każdym meczu :) |
Cóż pozostaje mieć nadzieję, że o ile Forbes u nas zostanie na wiosnę to odpali tak jak Paweł Brożek od sezonu 2007/08 gdzie wcześniej też notorycznie marnował sytuację.
I pomyśleć, że gdyby miał lepszą skuteczność w starciach z Borucem oraz gdyby nie było wałków w meczu tydzień temu to dziś byśmy tylko 5 pkt tracili do podium, a w perspektywie jeszcze pół sezonu byśmy mieli. Gdyby........ |
Bo Forbes to skrzydłowy, tak możecie się śmiać ale skrzydłowy. Przychodził do Korony w wieku 27 lat jako skrzydłowy. Zresztą nigdy nie miał zanim trafił do Polski dwucyfrowej liczby bramek.
|
Świetny mecz, mimo dużych nerwów i obaw związanych z wynikiem to miazdzylismy Jage. Cieszy również powrót do Formy Frydrycha.
Myślę że Hyballa przeprowadził jedną zmianę ze względu na warunki. Lepiej mieć 11-12 rozgrzanych chłopa niż 16 i większe szanse na kontuzje mięśniowe. Myślę że np zrobię zmian w 92 minucie i urwanie czasu to byłby pewnik w normalnych okolicznościach. Ktoś mówi że jakby Forbes strzelał więcej to by już go nie było w naszej lidze... Nie zgodzę się, bo np taki magik jak Imaz ciągle strzela, czaruje i dalej gnije w esa. Najważniejsze po tym meczu jest dużo spokojniejsza pozycja w tabeli. Wypisujemy się z "walki o spadek" a zapraszamy na nią sąsiadkę zza błon. |
Cytat:
... oraz jednocześnie dwa punkty do przepotężnej Amiki i siedem do czwartego Śląska.. Ta liga jest pojebana :D |
^^Jeszcze z niczego nie wypisalismy sie. Mozemy spokojniej spac przez tydzien ale jeszcze do bezpieczenstwa nam troche brakuje.
|
jakis Forbes dal smytloka na 2-0 - spieprzyl ze 2 setki - super na[astnik ale grajacy tylem .....same pochwaly nad mega fuksem .....80 % pseudo napastnikow tej ligi mialoby hattricka po 2 mecazeczach = my mamy Forbesa - ku zachwycie wiekszosci - sory no - w glowie mi sie to miesci .......wkoncyu Savic gral tam gdzie powinien , zrobil co mogl , a ze mial TYLNEGO SNAJPERA przed soba , no trudno - taki nasz los ...mamy FORBESA !!!!!!
|
Cytat:
|
Cytat:
To czy przydatnych będzie 15 czy 30 to insza inszość. Uważam, że tak jak pisałem wcześniej. Gdyby były lepsze warunki pogodowe to Starzynski zebrałby te 10 min za Yeboaha, a może i Wachowiak zaliczyłby debiut. Inna sprawa to brak Kuby, Bashy, Kuveljiciu Mehremicia - cała czworka to faceci do gry z potencjałem 1 składu. Cytat:
Gdybyśmy wygrali z Piastem to mielibyśmy 4 pkt do 4 miejsca. Fakt, nie opinia. |
Jagiellonia od dłuższego czasu nie umie punktować przy Reymonta. Ostatnich siedem meczów na tym stadionie to dwa remisy i pięć porażek.
przynajmniej jednego rywala mamy na widelcu |
Brown Forbes- marnuje 4 setki w fatalnym stylu- nie no panowie, nie każdy by się potrafił znaleźć
Jean Carlos dobrze trafia w piłke, mocno uderzą ją w poprzeczke? WYPJERDALAJ |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl