Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XV kolejka] Wisła Kraków - Piast Gliwice, 31-01-2021, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10359)

ciastek88 31.01.2021 17:17

Frajersko przegrany mecz ale gdyby nie sędzia mecz zakończyłby się po pierwszej połowie i całkiem inny byłby odbiór.

Jaki k.. cudem ten frajer z gwizdkiem zagwizdał karnego po wejściu świerczoka w nogi młodego , a w sytuacji wejścia w nogi Forbsa nie zagwidzał. Na ch.. ten var skoro jak były tak są wałki.

gizmowisla 31.01.2021 17:18

ligowy konkurs na frajerow sezonu chyba zostal rozstrzygniety ....4 sedziow - 3 w wozie i jeden na boisku nie ma prawa podyktowac karnego w takiej sytuacji ......choc swoaja droga gdyby nie ten karny to nikt nie powiedzial ze Piast i tak by tego nie wygral , wciaz nie mamy charakteru i jaj

ashkeczup 31.01.2021 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1560863)
Dobry mecz Buchal! Nie łam się! Fajnie że grałeś bez kasy i zostałeś z nami jak nikt cię nie chciał.

Taki pewny jesteś że nikt nie chciał? Słyszałem coś innego. Może i za mniejszy hajs, ale mniejszy hajs nadal jest lepszy niż żaden hajs. A jeśli nie, to zapraszam do mnie na działke na wiosnę, znajdzie się coś do przekopania w ramach wolontariatu.

Levis88 31.01.2021 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciastek88 (Post 1560864)
Frajersko przegrany mecz ale gdyby nie sędzia mecz zakończyłby się po pierwszej połowie i całkiem inny byłby odbiór.

Jaki k.. cudem ten frajer z gwizdkiem zagwizdał karnego po wejściu świerczoka w nogi młodego , a w sytuacji wejścia w nogi Forbsa nie zagwidzał. Na ch.. ten var skoro jak były tak są wałki.

Ojjj poczekaj do 20:30 to Sławek ci opowie o impecie i rozwadze zawodnika:F

Skawa Wadowice 31.01.2021 17:21

Buchalik do wyjebania na już. Gość 1 bramka rzucanie na alibi, druga bramka babol. Mieliśmy pecha w tym meczu bo dwie poprzeczki z 5 metrów po akcji to nie są przypadkowe sytuacje i powinny być bramki.
Karny w prezencie, ale i tak ujdzie mu to na sucho bo w Polsce sedziowie są pod ochroną. Z drugiej strony smialismy sie wszyscy z Filipiaka po akcji z legią, ale teraz powinniśmy pojechać z ta miernotą sędziowską tak samo żeby u nas nie sędziował już.

Piast nie istniał przez większość meczu. Wystarczyly mu końcówki każdej połowy i z pomocą Buchala i sędziego wywożą 3 pkt.
Z mojej strony jest wielki niedosyt i rozczarowanie. Zagraliśmy niezłe spotkanie, ale jakbyśmy nie grali to albo błędy indywidualne albo sędzie pomoże druzynie przeciwnej.
Nie wiem co musi się stać, żebyśmy zgarniali 3 pkt w meczach.
Szkoda mi jeana carlosa bo chłop ma niezły drybling, potrafi zakręcić. Pare centów niżej i byłby bohaterem dzisiaj.

Wielka szkoda bo zagraliśmy niezły mecz. Przyjechała topowa druzyna od 2 lat i broniła się przez większość wyniku.
Swierczok miał dzisiaj to czego nie miał carlos czyli szczescie.

Levis88 31.01.2021 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1560866)
Taki pewny jesteś że nikt nie chciał? Słyszałem coś innego. Może i za mniejszy hajs, ale mniejszy hajs nadal jest lepszy niż żaden hajs. A jeśli nie, to zapraszam do mnie na działke na wiosnę, znajdzie się coś do przekopania w ramach wolontariatu.

Buchala zaproś. Przekopie ale nie równo.

R33 31.01.2021 17:22

Weź też pod uwagę, że zaległe pieniądze z kontraktu są do odzyskania. Piłkarz w dzisiejszych czasach raczej ma większą świadomość finansową i odłożone pieniądze, tak więc czasem warto poczekać i zostać przy większej wypłacie.

enzo 31.01.2021 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1560867)
Ojjj poczekaj do 20:30 to Sławek ci opowie o impecie i rozwadze zawodnika:F

To ktoś tu jeszcze ogląda, a dodatkowo traktuje poważnie, Ligę+?

pomeran 31.01.2021 17:25

Po meczu powinny wydarzyć się dwie rzeczy. Rozwiązanie kontraktu z Buchalikiem i mocna reakcja na poziom sędziowania. Wynik został wypaczony. Nie ma sensu rozprawić nad poziomem gry, tym ze niby dali sobie odebrać zwycięstwo skoro sędzia zrobił wszystko żeby Wisła przegrała. Tragiczny poziom. Ten Pan powinien dostać dyskwalifikacje z zawodu za takie coś.

Drozd 31.01.2021 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kowalski (Post 1560856)
Jazda po Carlosie jest słaba. To nie on zawalił przy trzech bramkach w obronie, tylko środkowi i boczni obrońcy. Nie on także podyktował karnego z d....

Ale jakby zachował się jak średniej klasy junior to byłoby 6:4. A on zachowuje się jak słaby trampkarz i jeszcze jego CHODZENIE po boisku i mina jak niedorozwiniętego... Moim zdaniem niech wyp....

Dwie bramki w dwie minuty, gdzie pierwsza frajerska, a druga trudna do określenia (nie wiem czy ktoś pamięta Majdana w Atenach). Sprowadziła mental drużyny z poziomu 10 do poziomu 2 z tendencją spadkową... Tego nie da się odbudować ze świadomością że Buchal nadal stoi na bramce. Gdyby nie przekręciarz sędzia pewnie tak by się to nie skończyło, ale...

Teraz trochę pozytywniej. Wreszcie próbowaliśmy grać w piłkę, po strzelonej bramce graliśmy swoje, sił do biegania było więcej. Wdać, że Medved wkrótce będzie w pierwszym składzie i skończą się nasze problemy ze strzelaniem bramek. Pierwsze koty za płoty jestem optymistą...

R33 31.01.2021 17:28

Co do Twojego ostatniego zdania to ja się obawiam, że ta porażka mocno na morale siądzie.

AS82 31.01.2021 17:28

Zagraliśmy koncertowo pierwsze 20 minut , 3-0 , i stało się coś co pozwoliło Piastowi uwierzyć , 2 gole z niczego. W połowie graliśmy już nieco słabiej i tracimy dwa gole. Szkoda tych dwóch poprzeczek Silvy , ale pewnego poziomu nie przeskoczymy..Boli dziś serce Wiślaków...

gizmowisla 31.01.2021 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pomeran (Post 1560872)
Po meczu powinny wydarzyć się dwie rzeczy. Rozwiązanie kontraktu z Buchalikiem i mocna reakcja na poziom sędziowania. Wynik został wypaczony. Nie ma sensu rozprawić nad poziomem gry, tym ze niby dali sobie odebrać zwycięstwo skoro sędzia zrobił wszystko żeby Wisła przegrała. Tragiczny poziom. Ten Pan powinien dostać dyskwalifikacje z zawodu za takie coś.

Var polega tez na tym ze jak absolutnie nie ma (w tym przypadku) karnego to od razu daja znac na sluchawkach - przypadek ze 4 sedziow sie pomylilo w tak latwej do orzeczenia sytuacji ????? poza tym Piast byl w takim gazie jak poczul frajerstwo naszych hobbystow ze i bez tego karnego by wbil 2 bramki - przestanmy sie oszukiwac - blad Hybali ze presingiem nie da sie tak dlugo grac , gdy sie ma tak slaby fizycznie i morlanie zespol

Merkury 31.01.2021 17:31

Jak tak dalej pójdzie powtórzymy wynik z ubiegłego sezonu. Dużo szumu, te same błędy, ilość szrotu na boisku powala.

ashkeczup 31.01.2021 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Levis88 (Post 1560869)
Buchala zaproś. Przekopie ale nie równo.

Łopata wydaję się być idealnym atrybutem dla Ciebie, skoro nie widzisz, że pierwszym do jebania za dziś jest sędzia. Gdyby podyktował karnego na Forbsie psycha Piasta szorowałaby po dnie, a Buchal-z dużą dozą prawdopodobieństwa wieczorem .......nąłby 'łysky' za wysokie zwycięstwo Wisły. Mało powiedzieć, że fanem umiejętności Buchalika nie jestem, ale koncentrowanie się na nim za jednego potężnego babola, którego ryzyko leży w jego zawodzie, a ignorowanie 'wkładu' sędziego, który 5 minut oglądał tą sytuacje na ekranie? Mordo weź

Kowalski 31.01.2021 17:33

Jeszcze raz powtórzę nie Carlos zawinił stratę trzy bramkowej przewagi! Może i jest za słaby na Wisłę, ale to nie on dał się ograć jak Junior w dwóch sytuacjach, pozwolił oddać strzał sprzed pola karnego i podyktował karnego, którego nie było.

Markus 31.01.2021 17:34

Sędzia pomógł dzisiaj Piastowi uratować mecz. Ale nie tylko on jest autorem tej fatalnej porażki. Martwi mnie, że każdy trener musi w kółko sam boleśnie przekonywać się, dlaczego nie warto stawiać na Buchalika. Po tym meczu również Carlos powinien się pakować.

Szkoda, że cały mecz znów na ławce przesiedział Buksa. A taki Carlos gra, Boguski wchodzi... Jakieś miejsce zawsze znajduje się, ale dla innych. W tej sytuacji naprawdę nie dziwię się, że wkrótce odejdzie z Wisły. Tutaj na żaden pozytywny zwrot akcji w takiej sytuacji nie można liczyć.

Podobała mi się gra na Medveda. Od razu pokazał, że ma potencjał i możliwości, techniczne wydaje wyróżniać się na tle naszej ligi. Powinien być z niego duży pożytek.

Mimo koszmarnego wyniku i przebiegu meczu od stanu 3-0 uważam wizję gry Hyballi za słuszną i właściwą na przyszłość. W naszej lidze mamy piłkarzy na tyle słabo wyszkolonych, że w większości przypadków stały, wysoki pressing będzie dla przeciwników Wisły morderczy. Tyle, że na razie konsekwencji i sił w jego stosowaniu ciągle wystarcza Wiślakom na zbyt krótko.

ashkeczup 31.01.2021 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1560873)
Ale jakby zachował się jak średniej klasy junior to byłoby 6:4. A on zachowuje się jak słaby trampkarz i jeszcze jego CHODZENIE po boisku i mina jak niedorozwiniętego... Moim zdaniem niech wyp....

17 letni Starzyński jest niskiej jakości juniorem? W (poprawcie mnie, jeśli się mylę) ostatnim sparingu spudłował z niemal identycznej sytuacji, a dziś zadebiutował w ekstraklasie, a osobiście uważam, że potencjał ma niekiepski. Oby więcej takich średniaków.

bódyń 31.01.2021 17:36

A moj wniosekl jest taki, ze gegenpresing byl do 30 min. A potem byla nornalna kopanina

Garret 31.01.2021 17:37

Też się obawiam, po takim meczu to następnym razem przy prowadzeniu chłopaki będą zwyczajnie obsrani.

Sędzia dał do pieca, Silva też (choć ja mam pretensje o drugą sytuację, bo gdyby strzelił na początku meczu, to nie byłoby gola Burligi chwilę później), Savic pod koniec też dramat. Zamiast 4-3, było za moment 3-4.

Buchal jak Buchal, od dawna nie powinno go tutaj być.

Bilans u siebie w tym sezonie katastrofalny, a ilość frajerstwa już dawno wywaliła ponad skalę. Martwi mnie gra w obronie, niemal kazde dosrodkowanie robiło zamieszanie w naszych szeregach.

Byle się utrzymać i zapomnieć (o kolejnym już) sezonie.

topamers 31.01.2021 17:37

Hahahhahaha jechanie po Carlosie dlatego, że trafił w poprzeczkę. Gdzie przy 1wszej próbie to by Ronaldo tego nie zmieścił bo 4 piłkarzy Piasta stało na linii :) A tego, że chłopak dobrze pressował cały mecz to nikt nie widzi :) Zawsze się znajdzie jakiś cel, żeby go osrać

Skawa Wadowice 31.01.2021 17:37

Sił wystarcza na długo (ale nie na 90 minut) ale psycha siada po takim wypaczonym karnym. Piast w drugiej połowie zamiast gonić wynik nie mógł za wiele zrobić. To my mieliśmy akcje mimo, że nie było klarowne. Dopiero w końowce coś zaczął stwarzać. No i wtedy do akcji wkroczył sędzia...

Markus 31.01.2021 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1560882)
A moj wniosekl jest taki, ze gegenpresing byl do 30 min. A potem byla nornalna kopanina

Dokładnie.

Drozd 31.01.2021 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1560874)
Co do Twojego ostatniego zdania to ja się obawiam, że ta porażka mocno na morale siądzie.

Ja mam nadzieję, że wręcz przeciwnie. Wszyscy zdają sobie sprawę, że mało tego że daliśmy dupy to jeszcze nas przekręcili. Założę się że nie będą mogli się doczekać możliwości rehabilitacji, zwłaszcza że znowu u siebie i bez Buchala na bramce.

Postawa sędziego powinna tez uświadomić, że czasami nie wystarczy być lepszym od przeciwnika i jak jest okazja to dobić...

Stelio 31.01.2021 17:38

Ja nie wiem czemu cokolwiek tu was jeszcze dziwi :D Wisła jest drużyną końca tabeli to i gramy jak drużyna końca tabeli, od mniej więcej 10 lat XD raz coś się wygra, nawet z Legią czy Lechem, częściej przegra, czasami również frajersko. Serio no, myślałem, że już do was to dotarło dawno, 1/3 moje życia gramy jak frajerzy, idzie się przyzwyczaić XD kompletnie nie dziwi mnie ani wynik, ani gra. Wynikami przestałem się przejmować mniej więcej po 5 beznadziejnym sezonie. O nic i tak nie walczymy więc co za różnica, legia nam ucieknie czy co? XD Proponuję podchodzić do meczów Wisły jak do meczów Clepardii :D w czysto rozrywkowy sposób, żeby po prostu sobie raz w tygodniu popatrzeć jak 11 chłopa z Krakowa biega za piłką, nie przejmując się stylem ani wynikami, wyjdzie wam to na zdrowie ;)

R33 31.01.2021 17:42

No dziwi, bo prowadzenia przez nas 3:0 i ostatecznego przegrania meczu to ja nie pamiętam. W tym meczu nie dziwi mnie to, że jedynie wszystko wymknęło się spod kontroli w końcówce bo w przypadku Wisły przywykłem do tego od czasów ostatniej kadencji Moskala.

kopaczoholik 31.01.2021 17:47

Może uporządkujmy wszystko...
1. Nie ulega wątpliwości, że zagraliśmy najlepsze pierwsze 30 minut od kiedy pamiętam... wcześniej to chyba dopiero czasy Kasperczaka...
2. Nie oszukujmy się mecz ustawił sędzia, który nie podyktował nam karnego przy stanie na 3:0... bo mogło być 4:0 a po chwili było 2:3...
3. Świerczok ośmieszył naszą obronę i strzelił na 1:3... Mega grajek... W pojedynke podtrzymał tlen Piastowi...
4. Buchalik ośmieszył się przy bramce na 2:3... To co zrobił to jest jakiś kosmos...
5. Starzyński nie sprokurował karnego na 3:3... Za to co odwalił sędzia wraz z VAR powinien skończyć sędziowanie na jakimkolwiek poziomie... Gdzie oni wydzieli faul Starzyńśkiego?!!!!
6. Bramka na 3:4 to jakiś koszmar... Demony po Skowronkowe...
7. W poprzeczkach 2:1 dla nas...

Wróciły koszmary poprzednich sezonów... Graliśmy jak nigdy od dawna, a przegraliśmy jak zawsze... Istny koszmar jak mozna było prowadząc 3:0 przegrać 4:3... no nie wierze... HORROR...

sevenheaven 31.01.2021 17:50

koło 70 minuty bylo w strzałach 12-6, a na koneic meczu 13-14 wg mnie troszkę spuściliśmy z tonu.. szkoda najbardziej Starzyńskiego.. miał dwa fajne zagrania, a tu sędzia go skrzywdził, mam nadzieję, że chłopak się nie podłamie bo widać, że ma to coś

Drozd 31.01.2021 17:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez topamers (Post 1560884)
Hahahhahaha jechanie po Carlosie dlatego, że trafił w poprzeczkę. Gdzie przy 1wszej próbie to by Ronaldo tego nie zmieścił bo 4 piłkarzy Piasta stało na linii :) A tego, że chłopak dobrze pressował cały mecz to nikt nie widzi :) Zawsze się znajdzie jakiś cel, żeby go osrać

Nie dlatego ze trafił w poprzeczkę, tylko dlatego że z 5 metrów, z prostej stojącej piłki dwa razy nie trafił w bramkę i raz zamiast podać do Medwada górą na długi słupek do pustaka na 4:2 to podał przeciwnikowi. Frajer i tyle, przez niego przegraliśmy w równym stopniu co przez Buchala. Babol bramkarza tylko trochę bardziej podcina skrzydła drużynie niż frajersko zmarnowana setka...

ps. Powierzchnia bramki to 7.32*2.44=17,86 m*m. Czterech obrońców na linii to 4 m*m czyli zostaje prawie 14 m*m wolnej powierzchni światła bramki. Wystarczyło trafić w bramkę i jest gol, a nie wykopywać jak piątkę. Spieprzył dwie setki i tyle...

bódyń 31.01.2021 17:55

Statystyki meczu
https://i.ibb.co/2hJGY5p/Zrzut-ekran...1-17-52-47.png
https://i.ibb.co/HPqcLKF/Zrzut-ekran...1-17-53-14.png
https://i.ibb.co/f2wpwX1/Zrzut-ekran...1-17-53-29.png

sandomingo 31.01.2021 17:57

Z tej mąki chleba nie będzie.

R33 31.01.2021 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik
1. Nie ulega wątpliwości, że zagraliśmy najlepsze pierwsze 30 minut od kiedy pamiętam... wcześniej to chyba dopiero czasy Kasperczaka...

Za Skorży też już coś takiego było, mi dziś od razu po 19 minutach przypomniał się mecz u siebie ze ,,scyzorami" na początku sezonu 07/08. Bo też po takim czasie było 3:0, ostatecznie wygraliśmy wtedy. Też ostatnio pogrom był w Bielsku za Moskala, tylko 3:0 po 39 minutach.

AgresywnyChomik 31.01.2021 17:59

To jak wolimy porazke 3:4 po obiecujacej grze czy wymeczone 1:0 po grze a'la Probierz i samobóju w 93 minucie?

PAWEŁ 31.01.2021 18:00

Wole porażkę niż męczenie buły choć ciśnienie jeszcze nie zeszło

ciastek88 31.01.2021 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kopaczoholik (Post 1560891)
Może uporządkujmy wszystko...

Beitar Jerozolima za Skorży :D

ciacho 31.01.2021 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1560882)

Dokładnie. Po 30 minucie to była stara Wisła z rundy jesiennej.

DemekMaciek 31.01.2021 18:25

Przy bramce na 3:0, jak słyszałem komentatorów mówiących, że Piast będzie od tej chwili grać o to, by uniknąć blamażu to wiedziałem, że balonik rośnie, a gdy padła bramka na 3:3 to usłyszałem tylko jego pęknięcie.
Po raz czwarty w tym sezonie przegrywamy wygrany mecz. Serce boli. Straciliśmy 9 punktów w końcówkach. Jak inaczej wyglądałaby ligowa tabela, gdyby nie te końcówki u Skowronka + dzisiejszy mecz.

14 punktów po piętnastu kolejkach, tylko rok temu było gorzej, bo mieliśmy 11 punktów. Pozostaje mieć nadzieje, że para finałowa Pucharu Polski będzie pokrywała się z ligowym podium i że czwarte miejsce również będzie premiowało awansem do europejskich pucharow. Do czwartego miejsca tracimy aktualnie dziesięć punktów.

Revolver 31.01.2021 18:31

Zwykle nie jestem zwolennikiem jęczenia z pozycji ofiary, że "zły PZPN znowu zabrał biednej Wiśle punkty", ale ten mecz był idealnym połączeniem pecha, frajerstwa i drukarstwa.

Lekcja przed Jagą.

AS82 31.01.2021 18:32

Nie chce gdybać ,co by było gdyby , ale o jedną rzecz do Hyballi sie przyczepie ,że mógł wpuścić Boguskiego za Zhukova...

ciastek88 31.01.2021 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1560903)
Nie chce gdybać ,co by było gdyby , ale o jedną rzecz do Hyballi sie przyczepie ,że mógł wpuścić Boguskiego za Zhukova...

Dokładnie to samo uważam a tak to brak uwag do trenera.

Jeszcze wracając do karnego : to jest k.. absurd , że Świerczok kopie od tyłu w nogę zawodnika Wisły a sędzia widzi tam karnego. ABSURD

Tym bardziej kiedy w wozie var 3 sędziów podpowiada głównemu , że nie ma karnego a ten jak na złość odgwizduje ...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl