![]() |
No to statystyki
https://i.ibb.co/HPv1hNd/Zrzut-ekran...9-23-00-07.png https://i.ibb.co/2ZfqXQ8/Zrzut-ekran...9-23-00-25.png https://i.ibb.co/JQrsgnJ/Zrzut-ekran...9-23-00-42.png na uwage zasluguje ilosc przebiegnietych km |
Heatmapa jak za późnego Stolarczyka.
Szczerze mówiąc jestem rozczarowany grą, złymi wyborami, niedokładnością i tym, na co Lechowi pozwalaliśmy. Owszem, nasi stoperzy i Lis w swoim polu karnym rządzili, ale jednak jako zespół nie powinniśmy dopuszczać, by przeciwnicy operowali tam piłką. W tym aspekcie myślę, że kluczowy był brak Frydrycha, lidera defensywy. Poza tym mieliśmy bardzo duży problem z utrzymaniem się przy piłce. Ktoś napisał, że nie widział pressingu. Poniekąd się zgodzę, chociaż bramkę zdobyliśmy właśnie po wzorowo założonym pressingu, co bardzo cieszy. |
Każdy mecz dobry nie będzie, to się nie ma co oszukiwać. Nigdy nie będziemy jakimś dominatorem, możemy miec lepsze okresy ale raczej już nie będzie takiej ligi jak kiedyś, czasy się zmieniły i jeden klub nie skupuje najlepszych, z zagranicy też jest trudniej kupić lepszych bo my stoimy w miejscu a wschód się rozwija i też jest atrakcyjny, a i utrzymac dobrych pilkarzy jest ciezko.
Także myślę, że te czasy już nie wrocą. Teraz mistrzostwo wygrywa raczej druzyna, ktora jest mniej tragiczna niż reszta ligi, a nie taka, ktora od 1 do ostatniej kolejki dominuje. Ale jesli chcemy być dobrym zespołem to wlasnie to je ce....., mecze, ktore sa na styk, sa słabsze ale gdzies na koniec wypali albo jedna akcja, albo fart itp Także brawo, bo mimo, że rywal w dołku, a mecz super nie był to jednak zwycięstwo na wyjeździe musi smakować. |
Szot długo u nas nie pogra, z każdym kolejnym meczem jest coraz lepszy.
A dziś los oddał nam to, co zabrał z Legią. Gra średnia, zaangażowanie było, ale jakości to my w ataku wiele nie mamy. |
Mateusz Lis. Kuba Błaszczykowski. Peter Hyballa.
Scena, kiedy po meczu Hyballa biegnie pół boiska podziękować Lisowi... kurde, to mecz ligowy, a gość zachowuje się jakbyśmy wygrali awans do grupy Ligi Europy. :D Pozytywny wariat. Na ten moment musi to mocno nakręcać zawodników. I tak po ludzku mega pozytywny akcent na koniec tego pop...nego roku. Że po burzy słońce, itd... Nie tylko w kontekście Wisły. |
Irytował mnie SZOT na początku sezonu, dzisiaj super, ostatnio również. Z meczem na mecz jest lepszy.
Nie uważam, że obecność Frydrycha zmieniłaby oblicze gry. PEwnie znów dałby się przeskoczyć jak to było już kilka razy i dostalibyśmy w pałe. Savic bardzo słabo. Forba w dwóch innych tematach broniłem, nie zagrał super, ale asysta jest. Inny wynalazek waliłby na pałe. Nie wyobrażam sobie, abyśmy pozbyli sie LUKASA, zmiennik idealny, w sumie nie wiem dlaczego ma być zmiennikiem i nie gra obok Frydrycha? Mehremic kosztem Lukasa w 1 składzie. Dobrze, ze nie strzeliliśmy w 1 połowie :D |
Oho już zaczyna się z Klemenzem... 5 meczów na 50 może przyzwoitych, już najlepiej nowy kontrakt, ręce opadają
|
Cytat:
|
Trener nie jest cudotwórcą i aby wykonywać gegenpressing na odpowiedniej intensywności... to trzeba mieć siłe i wytrzymałość. Przypomnę, że jesteśmy po cyklu trzech trudnych meczy a trener nie pracuje u nas nawet dwóch tygodni.
Idziemy w dobrym kierunku, zdobyliśmy 3 punkty, po meczu średnim ale zwycięskim. Teraz pozostaje cięzka praca i oby jakieś transfery do klubu i z klubu. Klemenz jest przeciętniakiem ale zdarzy mu się dobrze zagrać. Nie widzę powodu aby z niego rezygnować, tym bardziej, że włąsciciele nie palą w piecu pieniędzmi. A to oznacza, że nie możemy wymienić całej kadry co pól roku... Wierzę w cięzki trening, a przez to w rozwoj poszczególnych zawodników... po to trenują aby byli lepsi, choć pewnego poziomu nigdy nie przeskoczą. |
O moj Boze :lol: jeden mecz, jedno szczesliwe zwyciestwo i juz jawne, podpisane, pseudonimami, bo pseudonimami, ale jednak, glosy zeby przedluzac kontrakt Klemenzowi :haha: Dziekowac opatrznosci, ze zdazylismy pozbyc sie Janickiego, bo jeszcze to on by zagral w tym meczu i pewnie to teraz jemu wolano by o nowy kontrakt :haha: wy juz tak wyposzczeni i wyglodniali zwyciestwa byliscie, ze wam kompletnie rozum odbiera :D No po prostu niebywale to jest. Az strach patrzec co bedzie jak Boguski wystapi w jakims meczu, ktory przypadkiem wygramy.
Przypomne moze, bo widze, ze stare chlopy, a jak z malymi dziecmi i co tydzien trzeba powtarzac. W TYM SEZONIE NICZEGO WYGRAC ANI PRZEGRAC JUZ NIE MOZEMY. 2 tygodnie temu wykonalismy 100% sportowego planu na rok 2020 nie przegrywajac derbow. Teraz czeka nas 15 spotkan towarzyskich i 1 poważny mecz do konca sezonu 20/21. Zrozumiecie to kiedys czy zaslepienie jak w sekcie jakiejs? :D Zadanien trenera do czerwca jest nie przegranie derbow u siebie i przede wszystkim odsianie ziarna (Kuby, Yeboaha, Frydrycha i moze jeszcze kilku nazwisk) od plew (CALEJ RESZTY, lekko liczac 10 nazwisk) i wypier*dolenie na zbity pysk wszystkich przebierancow typu Chuca, Silva, Beciraj, Boguski, Abramowicz, Mak , KLEMENZ itd itp. i zastapienie ich pilkarzami. Moze byc nawet slabymi, ale jednak pilkarzami, a nie poubieranymi w stroj Wisły parodystami. Bo doslownie - przechodzac juz do meczu - jak zobacze jeszcze raz tego cyrkowca Silve, to mu chyba jebne. Nikt od czasow Boguskiego mnie tak nie wku*wia na boisku jak on. Ktos pamieta wieksza pokrake? Czy ten czlowiek potrafi nie zepsuc jednej pilki chociaz? Jakim cudem on w ogole jest wpuszczany do klubu na treningi? Ja ze swoim zerwanymi wiezadlami bede gral lepiej od niego, to sie w pale po prostu nie miesci. Na mecz ogolnie nie dalo sie patrzec. Jedni i drudzy tak kaleczyli, ze oczy krwawily. Przykre jest to, ze Kuba to jedyny zawodnik, w 20 osobowej kadrze, ktory wchodzi na murawe i uzywa do grania zmyslu wzroku i narzadu mozgu. Potrafi spojrzec, zatrzymac, spowolnic czy przyspieszyc i wiedziec, ze jak poda tu, a tamten potem poda tam, to bedzie szansa na bramke. Ma po prostu wizje jakas, JAKAKOLWIEK. To jest dramat, ze przez 90 min cala reszta wali na pale jak jakies roboty. Zero, KOMPLETNE ZERO jakiegokolwiek myslenia czy chocby oznak tego, ze ktos mysli. Jeszcze czasem Forbes jak pilka byla w gorze, to nie palowal glowek byle tylko dalej wybic, tylko przyjmowal i probowal odegrac. Reszta gra w siatkowke czy glowa czy noga - byle wypier*dolic albo przypier*dolic jak najdalej i miec spokoj nawet gdy wokol niego 10m wolnej przestrzeni i moglby przyjac, popatrzec, pomyslec co dalej, ale nie! po co, MUSZE WYJEBAC! Lis chyba pierwszy, maks drugi raz w zyciu mozna powiedziec, ze wybronil nam mecz. Natomiast tak jak pisze od kilku miesiecy - nie ma to zadnego znaczenia w ogolnym rozrachunku :D 9-10-11 na koniec sezonu i tak, i tak :D |
Cytat:
Tego wczoraj najbardziej brakowało, dopiero Kuba pokazał co zrobić z piłką w ataku. Reszta zagubiona w tym aspekcie, ale nie ma się co dziwić po Skowrokowej czarnej dziurze. Sił i ambicji wystarczało na przechwyt, a jak już mieliśmy piłkę to brakowało pomysłu i pary. To jest zadanie na styczeń. Na wyróżnienie zasługuje dwóch moim zdaniem. Savic który jako jedyny pokazał co znaczy doskok do przeciwnika, to ma być sprint, a nie człapanie, gonił miedzy obrońcami na pełnym gazie, a jak mieliśmy piłkę był kreatywny, wczoraj lepszy niż Yebo. Pod koniec wszedł Buksa i jego doskok był obrazem tego jak nie należy tego robić, przebiegł się dwa razy i dyszał jakby skończył maraton. Chyba przez te kontuzje ... Drugi do wyróżnienia to oczywiście Lis. Pewny, spokojny i dzięki niemu strzeliliśmy bramkę. Widać, że ma refleks broni bez problemu wszystko co ma w zasięgu, a że warunki tez super to potrafi wybronić mecz. Gdyby poprawił mobilność, przyspieszył nogi, to ma szanse być najlepszy w lidze. |
Ale jak dzieki Lisowi strzelilismy bramke?
|
Cytat:
|
Brawo LIS - brawo druzyna! :) Patrzac na skrót to tego meczu nie dalo sie wygrac - a sytuacje np. 60 min gdzie Adi, pozniej Kelemenz zostali tak sromotnie objechani jak tyczki slalomowe - az sie zasmialem - niewiarygodne, ze z tego bramki nie bylo.
Brawo LIS - wybronil nam multum takich sytuacji ! |
Wynik cieszy, ale perspektywy są mocno mgliste. Widać jak na dłoni było wczoraj całą nędzę piłkarską zespołu. Zostawmy na boku przygotowanie motoryczne, bo za nie powinno się Skowronka zesłać na wieki wieków do okręgówki, z zakazem jakiegolwiek awansu. Mało co funkcjonowało dobrze. Nawet zwykłe odegrania z klepy, często były niecelne. Więcej gry w dziada chyba trzeba jak u Smudy :D (to też kamyczek do ogródka ptaszka) Mam nadzieję, że Hyballa już wie kogo trzeba się pozbyć z drużyny. Nam potrzeba przede wszystkim pojętnych piłkarzy, a nie tłuków.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Póki co to niech Hyballa sobie go zobaczy przez cały cykl przygotowań i ma czas szanowny Klemenz na wiosnę, żeby Hyballe do siebie przekonać.
Jak nic się nie zmieni - to pewnie pożegnamy bez żalu. Nazwisko jak każde inne. A możliwe, że kogoś ciekawszego uda się pozyskać. Zaraz sie okaże, że do odstrzału jest 80% składu i trzeba to jakoś sensownie zaplanować na zimę i lato. A niektórzy ze względu na wiek i tak odejdą ( Boguś, a pytanie ile i jak pogra jeszcze Kuba mając 35 lat..) |
Cytat:
|
Czy każdy [....] wyzywający Lisa od ręczników nie powinien jakoś przeprosić, że jednak chłopak coś tam umie?
Klemenz geniuszem piłki już nie będzie, ale skąd pewność, że ściągniemy kogoś lepszego? Nawet jeśli zagrał 5/50 dobrych meczów to taki Sadlok ma około 2/50 ... Spłacimy długi, będzie budżet na plus to będzie można wymieniać zawodników na takich "bez większych wad" i nie będziemy zmuszeni przytulać odrzutów z innych klubów ... Mecz szczęśliwie zwycięski, radość nie do opisania. Kuba nam spadł z nieba prostu! |
Cytat:
Czy ktos Buchalika przepraszal po tamtych zawodach? Oczywiscie ze nikt. Czy Lis jest dobrym bramkarzem? Raczej takim sobie Wisla miala ostatnio lepszych chocby Cuesta, oczywiscie Lis moze sie jeszcze rozwinac aczkolwiek przy pierwszej ofercie kupna powinien zostac sprzedany i ktos inny grac w jego miejsce. |
Cytat:
Do swojej listy dorzuć: Chuce, Beciraja i Carlosa, Janickiego już nie ma. Ktoś z dwójki Niepsuj/ Bury, do Burego mam sentyment, dałbym mu szanse mimo wszystko :D Niepsuj z dwa dobre mecze miał chyba, pare razy wypadł z gry przez kontuzje. |
o ile o Klemenza faktycznie sie mozna spierac czy nie zostawic go na rezerwe to bezdyskusyjnie Chuci i Carlosy out
Beciraj jak nie odpali od razu na wiosne gdy go Hyballa przygotuje tak samo |
Cytat:
Najwięcej celnych podan, najwięcej km, najwięcej wygranych pojedynków, najwięcej udanych dryblingów - wszędzie najlepszy był Savic . Nie jest tak spektakularny jak Yeboah, jednak i on przy regularnej grze wg mnie wskoczy na wyższy poziom. U Hyballi będzie miał pierwszy skład. |
Cytat:
|
Nie wiem czy Wy zauwazyliscie taki drobny fakt, czy nie, ale wszyscy wygladaja lepiej.
Popatrzcie na takiego Klemenza. Niedorajda u parodysty a wczoraj zagral bardzo przyzwoity mecz i mial kkilka dobrych interwencji. Zhukov, ktory zaczyna przypominacc goscia, ktory przyszedl do Krakowa. Plewka, ktory nie boii sie wychodzic po pilke od obroncow i nie wybija na pale pod presja, ale utrzymuje sie przy pilce, odgrywa, zdobywa teren, przechwytuje i dobrze interweniuje w defensywie. Szot, ktory co raz smielej wchodzi w ofensywe i chco ma braki w kryciu to wyglada juz conajmniej pozytywnie. Brakuje jeszcze takiej kropki nad i typu strzal, dogranie i to za chwile bedzie poziom Karbownika. Savic jakis taki bardziej ruchliwy i konkretny sie zrobil. Krotko mowiac. Zanim kogos skreslicie, usuniecie, wyje%()#%*(biecie dajcie popracowac tym zawodnikow z Hyballa i zdajcie sie na jego ocene. Bo gosc jest ultra sprawiedliwy w swoich ocenach i traktowaniu zawodnikow, nie przywiazuje sie do nazwisk i bedzie decydowac obiektywnie. Czesc moze byc juz teraz odpalona, czesc moze dopiero po sezonie, ale Ci ktorzy zostana na pewno dostana szanse zeby do siebie przekonac trenera. |
Cytat:
No i zachowanie przy bramce, kiedy zabrał obrońcę i zrobił Kubie pozycję, co świetnie widać tutaj https://twitter.com/patryk_czubak/st...25282068328449 |
Cytat:
Nie mówię że Savic jest do dupy, ale na razie to jest przereklamowany niemal jak Bałaniuk. Pamiętam jak wielu ekspertów jak wolfy wieszczyło tu że to będzie drugi Szewczenko. Savic trochę jak Plewka czy Boguś, duuuzżo kilometrów ale jakoś nie widać konkretów. Tyle że taki Plewka czy Mączyński to woły robocze, a u Savicia czekam na fajerwerki! Ja nie udaję kogoś kim nie jestem (trenerem UEFA pro), lubię prostą piłkę i jasne sytuacje, i na razie to te atuty Savicia to takie trochę do szukania z lupą na powtórkach. Z drugiej strony raczej nikt nie ma wątpliwości co do klasy Yeboaha. Jak ktoś jest naprawdę dobry to widać to gołym okiem laika. |
Dzieki Bogu, ze nie masz zadnego wplywu na cokolwiek w klubie i oby takich ludzi, z takim pojeciem, w pilce jak najmniej. PRzez takich ekspertow wlasnie np Paulinho w Polsce nie zrobil kariery - bo go nie widac hahahahaha.
Rozwaliles system :D |
Cytat:
Wyraźnie ci wyżej napisałem że Savic to skrzydłowy albo 10tka i od takich ludzi wymaga się bramek i asyst. Co innego Plewka, Mączyński, Paulinio i inni ludzie od czarnej roboty. |
I dlatego Savic ma plac u Hyballi a Chuca nie :D
Bo liczbami Chuca jest lepszy :D Lubie to :D Dawaj dalej :D |
We wczorajszym meczu Savic najlepszy piłkarz obok Kuby i Lisa. Amen. Całe szczęście, że forum nie wybiera składu.
|
Noe ma co się przypierdalac do Savicia o wczorajszy mecz. Masę czarnej roboty wykonał. Wogóle to po okresie przygotowawczym będzie wiadomo kto zostanie odpalony, bo teraz na 99% żadnych transferów się nie spodziewam.
|
Cytat:
A umiesz rozmawiać bez głupiego atakowania dla samej zasady? W tym momencie nie dyskutujesz ze mną tylko dyskutujesz z faktami. Chuca ma lepsze liczy. I to jest fakt.Jeśli nie zagra już w Wiśle, a Savic zagra wszystko do końca sezonu, pewnie on będzie miał lepsze liczby. Czego mu życzę. Na razie ma gorsze. Jeśli ktoś tam zagląda w statystyki, to pokażcie mi statystyki odbiorów. Bo wczoraj bramek i asyst nie notował. Mówicie biegał, pressował. To ile odebrał piłek? Jak wyglądały te wspomniane dryblingi, podobno miał najwięcej skutecznych? Czyli ile i jak to wyglądało na tle reszty drużyny, ile stworzył sytuacji w szesnastce, dryblingiem, balansem ciała, szybkością, ile miał dobrych wrzutek, podań? Może coś mi umknęło, nie siedziałem z notesem przy nagrywarce i nie cofałem sobie specjalnie jego akcji, żeby wychwycić wszystkie te smaczki i niuanse w grze naszego "jugola". Na razie nie powala mnie jego gra i tyle, życzę mu, sobie, i wam wszystkim żeby to się zmieniło, najlepiej przez konkretne, twarde dane w postaci bramek i asyst. |
Nasz "jugol" jest urodzonym w Salzburgu Austriakiem ;)
|
Cytat:
|
Można też to spłycić do stwierdzenia, że Savić jest inteligentnym graczem (wyciągnięcie obrońcy i zrobienie miejsca Kubie), a Chuca niezbyt (debilny faul w polu karnym vs Legia). Myślę, że na wiosnę zobaczymy kto jest kto - Savić przyszedł do nas kilka miesięcy temu, jest trudna sytuacja z pandemią, sam był chory. Popatrzmy z boku jak człowiek na człowieka - jest mu na pewno trudno. Odpocznie, przepracuje okres przygotowawczy z trenerem, którego zna, cała drużyna powinna wyglądać lepiej, to i Savić zacznie mieć liczby, a że potrafi je notować, pokazał w poprzednim klubie. Generalnie rozumiem sens wypowiedzi, że Stefan przyszedł z łatką kozaka z ligi słoweńskiej i powinien wymiatać z miejsca, a tak się nie dzieje, ale sprowadzanie faktycznego stanu rzeczy do suchych liczb w postaci bramek i asyst i porównywanie go z Chucą jest naginaniem rzeczywistości pod tezę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
DOBRA...
Już dawno miałem to napisac, ale nie było okazji. Gdyby nie urewski pech i kuriozalne zdarzenia to tak powinno to wyglądać: Pogoń -- 1:2 +2pkt Warta -- 0:1 +3pkt Zagłębie -- 1:0 +3pkt Coruptovia 1907 0:1 +2pkt 7egła - 1:0 -- +3pkt ============== +13pkt =27pkt co daje 3 lokatę ZAPRASZAM DO DYSKUSJI :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl