![]() |
AHA
Bo ostatnio ktoś nie podzielał mego zdania i dyskutował jakby był porażony pradem !!!! WYPIERD MI z tym ABRAMOWICZEM---- NAJGORSZY DZIAD, SADLOK na LEWĄ i koniec dyskusji, weźcie se tego amramowicza do arki gdynia albo korony WON!! |
Cytat:
Frydrych :lol: A poważnie - wyjebał nas w kosmos beniamek bez żadnych zmian z 2 bramkarzami na ławce :D Do czego to k.rwa doszło w naszej Wisełce... |
Skowronka nie powinno być już po Płocku. Ale Górnik covid później Mielec i to zamazało obraz nędzy i rozpaczy. Z Bielskiem jakby nie karny byłoby to samo co dzisiaj. Brak jakiejkolwiek organizacji. Atak to granie po obwodzie jak w ręcznej i nic więcej. Nic to nie dało nawet z Wartą, a co z lepszą drużyną? A ten powie ze gramy zbyt ofensywnie
No pomylony człowiek. Panie Kuba Błaszczykowski jak to czytasz to zrozum, że nie ma na co czekać. Lepiej będzie wam szło bez trenera niż z trenerem Skowronkiem. Pogadaj z Bogusiem wpisz go w protokół i sprawa załatwiona, a skład ustalcie na radzie drużyny ;). |
Prawie 23.15 a Kuba chyba nadal nie zna wyniku spotkania a przede wszystkim chyba go nie obejrzał. Inaczej nie można tłumaczyć braku komunikatu o zwolnieniu i o karnym treningu dla tych wszystkich amatorów jutro rano. Ale by się im przydał taki Peterscu/Czerczesow albo chociaż odnosząc się tylko do intensywności treningów Smuda
|
Cytat:
|
No nie błyszczał, on w pewnym momencie grał na prawym skrzydle i na 9 bo starał się coś sam zrobić. Przecież jego to musi .... strzelać po tym że trenuje go taki amator jak Skowronek.
|
Boniek zwalniaj już swojego trenera bo inaczej my nie zwolnimy swojego.
|
Cytat:
|
Świetnie nastawienie musiało być. Jedziemy do beniaminka, który u siebie gola jeszcze nie strzelił. W dodatku okazuje się, że ma 5 gosci na ławce w tym 2 bramkarzy. My wychodzimy na wyjebce...
Wpada fartowna bramka, Warta w głowie już pewnie pogrom z Mielca a my dalej wyjebka. Nonszalancja. Zero agresji. Nie chcemy wbić 2, 3 gola zwyczajnie nikomu nie zależy. Dostajemy ostrzeżenie, że może wpaść głupi karny z dupy. Ale nie wpada więc luz. Łysy powinien latać obok linii na pełnej widząc taką olewke. A jadnak stał spokojnie pozawijany w kurtce. Widocznie chłopaki realizowali jego chvjowy, minimalistyczny plan. Tego już za wiele. |
tu potrzeba Drozda , żeby te wasze chaotyczne żale ubrać w 1 konkretny merytoryczny post
|
Ja tu musze chyba kolejny raz przypomniec wszystkim, ze sezon zostal przegrany w Ostrowcu :D o nic nie gramy i grac do czerwca nie bedziemy wiec radzilbym sie uspokoic, a nie sztucznie sie wkur*wiac i na pokaz WYPIE*DALAC Skowronka :D Bedziecie w takim stanie wyparcia do konca sezonu? Da sie tak? W sensie z psycholoicznego punktu widzenia, pytam bo ciekawi mnie to :D
Napisze jak to juz pisalem po chyba 5 z 10 meczow w tym sezonie - raz wygramy, 2 razy przegramy, raz zremisujemy, potem 2 razy wygramy i znow przegramy i 2 razy zremisujemy :D Bilans 9-10-11 na koniec sezonu jak w banku, i 12 miejsce :D wiec skonczcie te zale po porazkach i pseudopodniety po zwyciestwach, bo do czerwca ZADEN WYNIK poza 2 meczami derbowymi nie ma kompletnie zadnego znaczenia :D Powiem nawet wiecej, bo tego widze nikt nie docenia - taka doszczetna i absolutna kompromitacja pilkarzykow jak wczoraj moze nam wyjsc na dobre, bo gwiazdorki beda teraz âwku*rwioneâ i nam zalawia jakis remis z Legia, albo zwyciestwo w derbach. Po czym znowu dostana oklep od jakiegos Plocka, by pozniej zremisowac z Rakowem :D pojeli wreszcie? :D I tak to bedzie wygladalo dopoki sie nie WYPIER*DOLI lekko liczac 15 nazwisk, ktore mozna by napisac, ze kolo pilkarza, to nawet nie stalo, ale, ze jest Kuba w szatni, to akurat tego im odmowic nie mozna :D |
nie w ostrowcu tylko w mielcu , bądźmy poważny xD
|
Aha - jeszcze jedno: Żał Karlos :haha: :haha: :haha:
ku*wa mac, takiego lamagi, parodysty, karykatury pilkarza i cyrkowca to od czasow Boguskiego nie widzialem :D Ze takie dno u nas gra ciagle w pierwszym skaldzie :lol: potem sie dziwic, ze sa Ostrowce i takie wyczyny jak wczoraj :lol: |
Cytat:
|
Drozdy odlatują czy nie?
|
Cytat:
|
Jak w zimie bywało zimno to odlatywały, a teraz to kto wie. :)
|
Jak każdy jestem w....iony po takim meczu, bo najbardziej wkurza frajerska porażka.
Przecież mecz był pod kontrolą zdecydowaną większość czasu, jakoś tam prowadziliśmy grę, nie było lagi do przodu jako głównego elementu. W pierwszej połowie gra się mogła nawet podobać, statystyki też pokazywały wyższą kulturę gry i dominację. Zdecydowały głównie indywidualne błędy. Abramowicz, mimo asysty, zagrał fatalnie, współwinny utraty pierwszej bramki, główny winowajca utraty drugiej, dodatkowo spowodował karnego. Liczyłem na więcej gdy przychodził, niestety odstaje piłkarsko. Już Sadlok był tam lepszy, a nie jest to komplement dla Abramowicza. Słabo też zagrał Kuvejlic, wiele strat i o tempo spóźniony. Mimo wszystko, mimo całej tej mizerii, nie wiem czy właściwe jest przypisywanie wszystkiego co złe Skowronkowi jeśli chodzi o ten konkretny mecz. Warta zrobiła 2-3 akcje i strzeliła 2 gole, w dużej mierze po naszych błędach. Potem postawiła autobus i to wystarczyło. Równie dobrze mogło się (i powinno) skończyć 0-2 lub 1-2 i nikt nie mówiłby, że wygraliśmy fartem, bo Warta nie była lepsza w tym meczu. Skowronek jak na niego zrobił raczej dobre zmiany, wykorzystał wszystkie, wpuścił co mógł. Nie pomogło. Oczywiście oceniany jest za całokształt, za wcześniejsze mecze także, za brak progresu i to wszystko prawda. Ale mimo wszystko trochę nie fair jest obwinianie go za wczorajszy mecz i żądanie głowy po indywidualnych błędach głównie jednego zawodnika i jednak trochę pechowej porażce. |
Banda szmaciarzy z patałachem na ławce z którego śmiał się komentator mówiąc że "trener Wisły wygląda jakby nie wiedział co się dzieje". Ale zaraz na Twitterze królewski napisze że jest ok
|
Cytat:
Nie widzę żeby trener Skowronek potrafił zmobilizować tyh ludzi do oddawania krwi i potu za Wisłę. |
A Szot nie był ostatnio chory?
Burliga na lewo? Kiedy ostatnio go tam widziałeś? Na prawej ledwo daje radę. Mamy braki na bokach obrony od dawna, pola manewru nie ma, zwłaszcza jeśli ci gracze chorują albo są po chorobach. Co do zmian, podtrzymuję swoje zdanie. Wczoraj nie były złe, problem w tym że ci którzy weszli nie zrobili różnicy. Czyli są w takiej a nie innej obecnie formie, ergo - trener to widzi, dlatego nie grali od początku. Już to zresztą pisałem - nie bronię Skowronka, bo nie ma specjalnie powodów, ale wczoraj nie zawalił meczu. Owszem, odpowiada za całokształt, za przygotowanie, no ale jak Abramowicz nie umie trzymać linii spalonego, a alternatywy nie ma, to co ma zrobić trener? |
Ktoś tego Abramowicza tutaj ściągnął, ktoś zaakceptował jego kandydaturę.
|
Zmiany były dramatyczne.
Po pierwsze chodzi o "timing" - wszyscy widzieli, że fukslo się nam 1-0 i taki Forbes czy Kuveljic nic nie grają. Ale masz trener, któremu wiecznie brak odwagi, czekał aż sytuacja się zrypie zamiast zapobiegać. Czemu nie grał Szot? Znowu mamy 33 latka zamiast młodego... Czyżby słynny krakowski system "wprowadzania młodych"? Bo chyba, że jakiś uraz... Basha, Żukow - tych dwóch graczy nie powinno być nigdy na boisku razem... Na co trener liczył? O grze dwoma napastnikami z przodu nawet nie wspomnę, czemu on się tego tak boi? Mam wrażenie, że nawet synkowi w fife zabrania tak grać.. |
Abramowicz i tak dla mnie wpadł lepiej niż Burliga, chociaż próbował coś z przodu. Burlidze tak bardzo się nie chciało, że Frydrych musiał atakować z prawej..
|
Cytat:
I widzę jeden, ciągnący się od dawna brak, który sprawia, że nie wygrywamy. Brak nam napastnika z prawdziwego zdarzenia i piłkarza rozgrywającego do przodu. To, jak graliśmy wczoraj z Wartą sprawiłoby, że nawet tracąc głupie bramki mogliśmy wygrać mając kogokolwiek z przodu. Nawet Brożka. Popatrzcie, że nawet Frydrych lepiej wyglądał z przodu, w polu karnym Warty i w jego pobliżu niż nasi "pożal się Boże napastnicy". Tak długo jak Forbes, Beciraj, czy nawet Buksa nie zaczną grac jak napastnicy, lub nie osiągną optymalnej formy, tak długo będziemy wygrywali fuksem, albo przegrywali jak choćby wczoraj. Tak długo jak za napastnikiem nie będzie grał jakiś playmaker niczego nie strzelimy, chyba że fuksem. Gra atakiem pozycyjnym zaczyna trochę się rozwijać chociaż nadal to tylko gra jak w ręcznej - po okręgu z wyczekiwaniem na błąd rywala, tymczasem prawdziwy atak pozycyjny to właśnie gra do przodu wykorzystująca ruch z przodu bez piłki i kreowanie wygrywających pozycji. A tego brak. Rozwaliło mnie podawanie w doliczonym czasie gry do Lisa zamiast próby stworzenia przewagi z przodu. Naprawdę - najlepiej w tym ataku wyglądał wczoraj Frydrych i przez pewien czas Savić. Reszta do zapomnienia. |
A co ilosci minut Buksy.
Wlasnie Szelogowski w Rakowie wszedl w 83' i w 90 zrobil rajd minal obrone Lecha i uratowal punkt dla Rakowa. Jest starszy od Buksy o 5 miesiacy. Doczekamy na jakas(jakakolwiek) akcje Buksy? |
Chciałem tylko zwrócić uwagę że jedyną wypracowana wczoraj akcja od A do Z w ataku pozycyjnym to ta gdy Savic zszedł do środka i napędził akcje, która niestety skończyła się anemicznym strzałem Plewki. Chciałby zobaczyć Savica prze cały mecz jako ofensywnego pomocnika w miejsce Chuki. On mi na skrzydło nie pasuje.
|
Przygotowanie kondycyjne motywacja, pozycje na boisku, taktyka, zmiany. Poza tym Skowronek raczej na plus.
|
Skowronek na plus?? W troym moemencie? Wszyscy pilkarze graja gorzej. Zmiany chyna ustala przed meczem i nei reaguje na wydarzenia boiskowe. Na minus wielki.
|
bódyń przyjacielu prawica Cię ogłupiła. Ale poza tym oceniam Cię pozytywnie.
|
Cytat:
Co ma zrobić trener? Trener to przez miesiąc nauczy trzymać linię spalonego, ale Skowronek to jest trener tylko na papierze. Więc jedyne co powinien to ********** |
Sprowadziliśmy napastników a żaden z nich nie zdobywa bramek. Brakuje nam rozgrywającego to fakt dlatego kompletnie nie rozumiem dlaczego gramy w środku pola wyłącznie zawodnikami nastawionymi na defensywę przy jednoczesnym ustawieniu gry na jednego napastnika. Niestety ale w sprawie transferów za kadencji trio muszkieterów nic dobrego nie można powiedzieć nie wiem czy to nie najgorszy czas w tym temacie od momentu powrotu do ekstraklasy.
|
Na obecną chwilę nie ma tematu zwolnienia trenera i w najbliższym czasie nie będzie. To nie jest koncert życzeń, a budżet nie jest z gumy, żeby opłacać kolejnego trenera...
|
Ale ten budżet pozwolił na sprowadzenie kilkunastu piłkarzy w krótkim czasie, z czego większość to zwykły, klasyczny menedżerski szrot.
Bardzo dziwi brak reakcji ze strony familii Baszczykowskich. Tu czas na podjęcie poważnych, konkretnych decyzji. Tylko kto przemówi nieomylnym do głowy? |
W tym sezonie tak o nic już nie walczymy, mamy się utrzymać, a do tego nie potrzebujemy dwóch trenerów, ten co jest wystarczy żeby to zrealizować.
Tak swoją droga to już zapomniałem kogo jeszcze spłacamy, a kogo nie? Stolarczyk? Carillo? Kiko? Wdowczyk? |
Dopóki nie będzie kasy i (albo chociaż) dyrektora sportowego z wiedzą i autonomią decyzji to g.. z tego będzie. Szkoda czasu i nerwów na tą beznadziejność.
|
Cytat:
Dopóki nie będzie pieniędzy to zamiast jakości będzie bylejakość, a zamiast grania w grupie mistrzowskiej, grupa spadkowa i pogłębiający się marazm. |
Nie wiem o co wam chodzi z tymi pieniędzmi : my jeśli chodzi o zarobki jesteśmy w 10 - sprawdźcie sobie raport Deloitte. Zarówno Raków jak i Warta wydają mniej na pensje niż my.
Gdybyśmy nie robili żadnych transferów i grali Buksami, Szotami, czy Kowalskimi w 11, to nikt nie miałby pretensji o wyniki w kratkę... |
Skowronek WYPIERDALAJ!!!
|
Jeśli chodzi o trenerów to po prostu szkoda niektórych piłkarzy, obstawiam, że inny szkoleniowiec by wzniósł na inny poziom Savica, Yeboaha czy Chuce, odbudowałby Żukowa czy Bashe. Szkoda sytuacji, że przyjdzie nowy trener a będzie miał skład dużo gorszy od obecnego.
Oczywiście są tuzy pokroju Abramowicza, Forbesa czy Carlosa, ktorzy nadają się max na 2-3 ligę, nie mówię że nie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl