Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IV kolejka] Wisła Kraków - Wisła Płock, 18-09-2020, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10331)

Karherop 18.09.2020 22:58

Komentowanie tego spotkania mija się z celem. Wszyscy widzieliśmy to samo.

kompromitacja porównywalna do 0-7 z legią. Wtedy zarząd nie zareagował. Czy zareaguje teraz? Sądzę że tak. Telefony są na pewno u nich dzisiaj czerwone.

Jeśli nie zwolnią dzisiaj Skowronka to tylko dlatego, ze szukają innego kandydata i zwolnią go w trakcie tygodnia.

czaro 18.09.2020 23:03

Ten mecz był jak wojna: nigdy więcej.

Katastrofa, której nie tłumaczy żadna przebudowa. Z każdym meczem gramy coraz gorzej i niestety nie był to jednorazowy dołek, który musi zdarzać się drużynom tak przeciętnym jak Wisła.

R33 18.09.2020 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
Czyli z Górnikiem remis?

Zgodnie z logiką ekstraklasy w Zabrzu nasze pewne zwycięstwo.

Kac 19.09.2020 00:18

logika Ekstraklasy juz powoli przestaje obowiazywac, szczegolnie nas

Patryko 19.09.2020 03:29

Mehremic to jest jednak kocur, liczba klubów zwiedzonych przez tego pseudokopacza w czasie kariery jednak nie wzięła się z nieba :D
Mecz żenujący, oczy krwawią od oglądania tej rąbanki. Grają na poziomie III-ligowego zespołu, jakby trenerem był Krzoska nie byłoby ŻADNEJ różnicy.

Harcownik 19.09.2020 09:20

Nie oglądam meczów innych ekip, ale ciężko mi uwierzyć, że Warta, Podbeskidzie czy Stal mogą grać jeszcze bardziej nieudolnie.

Po mojemu Pawłowski był skonfliktowany z p.o. obowiązki trenera, a pozbywając się go i trzymając na ławce Kuveljica mamy samych niskich defensywnych pomocników.

Obrona nie skacze do główek, ok, ale Płock oddał CZTERY strzały w całym meczu, a Lis dostał TRZY bramki.

Ekipa jest w takiej rozsypce że szczerze nie wiem kto i jak ją poskłada do kupy, ale nie będzie to łatwe zadanie. Przydałaby się znowu kilkumiesięczną przerwa w rozgrywkach.

Najprostszym rozwiązaniem jest niestety kupić dobrego napastnika do gry i bramkarza, wtedy i z byle jakim trenerem przyjdą punkty. Czyli znowu powraca pytanie: po co kupowali Mehremica, jak i tak kupują Frydrycha. Po co wydali hajs na Fatosa, jak i tak trzeba napastnika. Jest takie fińskie przysłowie: nie stać mnie na tanie rzeczy. I coś w nim jest.

Dla mnie tu trzeba zamordysty i rzeźbiarza w "gównie" w stylu Ojrzyńskiego, Lettieriego, etc. Niestety ale tu trzeba chwycić to zniewieściałe towarzystwo za jaja i obudzić w tych piłkarzach ambicje, zadziorność i waleczność, może postawić na tych twardszych fizycznie i psychicznie, bo tiki taki z tego i tak nie będzie. Ww. Trenerzy nie narzekali by na materiał osobowy, oni by byli zachwyceni, bo w arce czy koronie tego nigdy nie mieli. A ludzie typu nasz p.o. trenera , Skorża czy Brzęczek tego nie potrafią, bo to ciepłe kluchy. Co innego eks-komandos Ojrzyński. Jak taki by huknął po jednym i drugim może by mu to pomogło. Bo inaczej to już zawsze będziemy tylko słyszeć: "wyciągniemy wnioski", "trzeba się zrehabilitować" itp. Nawałka to już w ogóle kosmos - może i by to ułożył ale musiałby zejść z pensji, i to bardzo, bardzo dużo zejść z pensji.

skarabeus 19.09.2020 09:25

Harcownik,
Ty z automatu zakladasz ze zawodnicy sa slabi.
A ja zaryzykuje inna teze: trener nie potrafi ich przygotowac do gry.
U nas teraz WSZYSCY sa slabi. WSZYSCY. Nawet Kuba!

Cos to oznacza.

Najprostszym rozwiazaniem jest zatrudnic PANA TRENERA, ktory doprowadzi obecny stan posiadania do odpowiedniej dyspozycji i przestanie wymyslac kwadrature kola tylko dostosuje taktyke do tego co ma w szatni.
Po prostu.

Co do bramkarza.
Nie ogladalem meczu (na szczescie). Obejrzalem tylko skroty. I tak na prawde Lis odpowiada za jedna bramke. Wpadly 3. Wniosek?

Patryko. Ktora bramke zawalil Mehremic?

Typowalem 1:2 w dupe i jako najwiekszy krytykant ptaszynki nie spodziewalem sie takiego w.......u. Ciesze sie, ze tego nie ogladalem, ale znajac juz wynik chetnie zobacze. Kiedy powtorka i gdzie bedzie leciala? Bede wdzieczny jak ktos wie.

ciacho 19.09.2020 09:28

Obrazem tej całej degrengolany są wolne wykonywane przez Sadloka. Przecież to jest k... jakiś nieśmieszny żart. Jakoś w pierwszej połowie w ciągu kilku minut wykonywał dośrodkwanie z rzutu wolnego... zjebane, strzał z rzutu wolnego kilometr od bramki i 2 rzuty rożne jeden po drugim oczywiście wybite przez obrońców, bo nawet dobrze do pola karnego nie doleciały. I mamy kolejny rzut wolny jakiś czas poźniej, a ten znów go wykonuje. No ja pier.... ktoś to ogarnia? On to w ogóle jest artysta. Co on wyprawiał przy drugiej bramce dla Płocka? Zapasy uprawiał? Bo piłką zainteresowany nie był.

PS. "To sprawa jest oczywista, odejść musi wuefista"

bódyń 19.09.2020 09:31

Wydaje mi sie, ze nasi obroncy powinni placic za bilet. W koncu byli widzami z najlepszymi miejsami na stadionie.
0:1

https://i.ibb.co/KX680BC/Zrzut-ekran...9-10-12-33.png
0:2
https://i.ibb.co/fCp09VH/Zrzut-ekran...9-10-17-05.png
0-3
https://i.ibb.co/30jLTsT/Zrzut-ekran...9-10-23-24.png

Ale jeden stwierdzil, ze nie chce byc widzem i zostal aktorem. W dobie VARu Szot odkryl umeijetnosci aktorskie
https://i.ibb.co/6XJnQQs/Zrzut-ekran...9-10-29-28.png

ciacho 19.09.2020 09:40

^^ Szot to w ogóle też jest aparat. Ładnie podpatruje kolegów. Ktoś tu go chwali, a ja się pytam za co? Polecam obejrzeć drugą akcję w skrótach na ekstraklasa.tv. To zaangażowanie w powrót po własnej stracie... Basha przy nim to wzór zaangażowania. Fakt, trochę ślepy, bo jakby przed nim ustawić ścianę to by w nią łbem przywali, bo leci przed siebie i się nawet nie rozejrzy (tu też polecam zerknąć na skrót i jego stratę).

czaro 19.09.2020 09:57

A właśnie. Poprawcie mnie, jeśli się mylę, bo w pewnym momencie moje ciało zaczęło się buntować i patrzyłem w sufit, w ziemię, w telefon, byle nie na te konwulsje, ale w porównaniu z popisami Szota i paroma faulami innych naszych asów zespół Wisły Płock grał i zachowywał się sympatycznie.

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2020 10:05

tylko 2 strony , spodziewalem sie ze odpale kompa i zobacze rozgrzane forum

alee w sumie co tu komentować , tu zawalił mental , juz czas na nową miotłe

btw , czy też przed rogiem na 2:0 czuliscie ze z tego bedzie bramka ?

ciacho 19.09.2020 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1556782)
tylko 2 strony , spodziewalem sie ze odpale kompa i zobacze rozgrzane forum

...?

Od czasu otwarcia Shoutboxa to generalnie to forum możnaby zamknąć.

PAWEŁ 19.09.2020 10:10

Mnie zastanawia, dlaczego Kuba trenując z drużyna nie widzi ze nasze nowe kocury kopia się po czołach? Czy Kuba tego nie widzi ? Czy może teraz cieżko powiedzieć bratu ze się nie nadaje? Po kiego chuja przedłużano Klemensa wiedząc ze bedą kontraktować obrońców. Kto dał Janickiemu kontrakt za 50 tysi? Klemens pewno bierze drugie 50 tysi razem 100 plus pensja ptaszka czyli jest kasa na porządnego trenera. I te wszystkie .......enia ze nas nie stać, to już nie można tego słuchać, tych oklepanych frazesów. Stać nas na porządnego trenera. A teraz dla przykładu budżet Malmo (wszyscy widzieli jak oklepali zydkow) to około 15mln. Euro czyli ponad 60mln zł. Wiem jeszcze raz tyle. Ale weźcie pod uwagę jak wysokie są tam pensje i podatki. A u nas sprzątaczka w klubie raczej nie przytula 12-15 tys brutto. W tym klubie większość zawodników zarabia około 2 ichniejszych średnich krajowych. Gdzie jesteśmy My a gdzie oni? Ale u nas specjaliści bedą mówili ze nikt za darmo grać nie będzie dlatego Janicki inkasuje 50 tysi. No popatrzcie a w takiej Szwecji zawodnicy o tym nie wiedzą. W Polsce nikt przecież nie będzie grał za mniej jak pensja Janickiego. A potem się dziwicie ze Janicki do Sadloka się uśmiecha ? Przecież oni maja wyjebane czy wygrają czy przegrają.

Eberk 19.09.2020 11:33

Panowie, nie chcialbym tu urazic niczyich uczuc, ale ja sie bardzo ciesze z tego wyniku. Mogliby jeszcze i czwarta dorzucic. Bo po prostu nie da sie tego juz ogladac. Byloby naprawde kiepsko, gdybysmy wymeczyli jakies 1:1 po farfoclu i rozpaczliwej grze na utrzymanie wyniku, o wygranej po takiej grze nie wspominajac. A tak sprawa jest, wydaje sie, przesadzona. Im wczesniej przyjdzie tu fachowiec, tym lepiej. Bo mam nadzieje, ze przyjdzie?
Trzeba sie teraz skupic na poszukiwaniu trenera, a brak komunikatu o zwolnieniu nie oznacza, ze nie jest w tym kierunku nic robione.
I tak, kazdy z beniaminkow gra lepiej od nas. Nie ma na teraz bardziej daremnej druzyny w lidze.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl