![]() |
Zagryze zęby jeszcze ....a przez te dwa tygodnie
|
Tak jak ktoś pisał ten Beqiraj to taki nie wypał jak Serge branco z tym,ze Branco był na pół roku a nie na ....a dwa.
Skowronek odleciał przy 1:1 i przy calkiem niezłej (jak na nasz szajs) grze zmienia Savica w chwili gdy ten gość w końcu poczuł grę i zrobił dwie fajne akcje,trzeba było mu dać trochę więcej czasu,tak samo smienil Yeboaha, Silva wszedł i dramat. kolejna sprawa ,jak można było po tak kompromitujacym sezonie w defensywie zostawić ....a w klubie Janickiego ,lub Klemenza w pierwszym składzie.Ja nie mam pytań , w tym sezonie nie spadniemy ale za rok już na pewno...po tym wybiciu Piłki Janickiego i w ogóle po całokształcie mam nadzieję ,że już go nie zobaczę więcej w pierwszej jedenastce, ,,co do Beqiraja jeszcze..jak można trzymac na boisku kogoś kto przez pół godziny nie miał piłki przy nodze, nie ma siły absorbować obrońców nawet nabiegajac podczas stalych fragmentów oraz nie oddaje strzału z siedmiu metrów jakiegokolwiek nawet ....a w bramkarza!! |
Beqiraj :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Przyż on ma z 10 kg nadwagi , ja nie wiem jak oni mogli z takim piłkarzem podpisać kontrakt... Zjebał setke na 2-1 dla nas , potem sięwszystko posypało. Najlepszy na boisku Yeboah , fajnie zagrał Szot Savić też raczej póki co gra jak ogór.. |
Mówiłem że gość jest grubasem jak on zdał testy. Właściciele ogarnięcie musi szybko przyjść. Zero wzmocnień.
|
Z sektora C całą pierwszą połowę przyglądaliśmy się z kumplem imć Beqirajowi...
Totalne zero. Zero pomocy w defensywie, zero pomysłu na atak. Koleś - już pomijając nadwagę - wygląda jakby kompletnie nic nie ogarniał!!! Na dodatek permanentnie stał za obrońcami jakby nie wiedział, że istnieje takie coś jak spalony. I tenże kloc gra pełne 90 minut. To jest kompromitacja Skowronka, sorry, ale już na drugą połowę nie powinien wychodzić. Na duży plus, że Dawid Szot złapał taką pewność siebie i nie wygląda już na boisku jak przestraszone dziecko, nie ucieka od piłki, nie chowa się. |
Gdzie można sprawdzić ile km. przebiegł dzisiaj Beciraj?
I jak to wypada na tle reszty którzy grali całe spotkanie? |
Jak my mamy wygrać, jeżeli mamy wóz z węglem z przodu - k!@#$ nie pamiętam tak słabego występu piłkarza. Do tego notoryczne dziury w obronie i jak zwykle notoryczne prezenty dla przeciwnika. Czarę goryczy przelał pseudo trener trzymając wóz na boisku do końca - przecież każdy z nas po pierwszej połowie widział, że gość się nie nadaje (pytanie czy się nie nadaje na teraz czy wogóle).
Jak mam widzieć takie błędy Janickiego to wolę już Hoyo - przy takich babolach będzie się przynajmniej uczył. |
Brak slow.
|
Urwa, od czego tu zaczac.
Moze najpierw od pozytywow? - Yeboah... yeba...niutki :D taka ksywe dzisiaj dostal, bo dawno u nas nie bylo takiego wiatru na skrzydle. Na nasze standardy to jest mount everest! - Szot... wiecej niz pozytywnie. Oczywiscie, bledy popelnial, i popelniac bedzie. Ale widac w chlopaku potencjal i mozliwosci. Na pewno lepszy wystep niz Burligi z Jaga. Wiecej pozytywow to ja nie dostrzeglem... no moze jeszcze tyle ze zagralismy nieco lepiej niz z Jagiellonia. Teraz lecim z parodia, ktora serwuje ptaszynka. Wystawiamy dwoch de facto defensywnych przecinakow - Basha i Zhukov. Obaj potrafia zagrac pilke do przodu. A Kuba wraca sie glebiej od nich momentami. Czegos tu urwa nie rozumiem. Jesli Kuba ma grac na 10tce to niech tam gra, a nie dubluje pozycje po czym nie ma komu w srodku pola grac pilka... Wymiennosc pozycji... Trio Savic, Kuba, Yeboah maja pelne predyspozycje zeby sie miksowac. Czemu tego bylo tak malo, skoro Kuba schodzil do bokow? Gramy jakis tam atak pozycyjny. Brak przyspieszenia podaniem prostopadlbym. Klepiemy albo w srodku pola albo do boku. Jedyne co bylo dobre to kilka przerzutow w tym jeden Yeboaha. Savic i Beqiraj - obaj maja ten sam problem. Nie sa gotowi do gry. Maja mniejsze lub wieksze zaleglosci kondycyjne i nie powinni grac od poczatku. Ok, Beqiraja jestem w stanie zrozumiec w pierwszym skladzie. Ale skoro dawal druzynie 0 to az sie prosilo wpuscic Olka. Savicia za to zdjal w najgorszym mozliwym momencie, kiedy facet w koncu zlapal dwie dobre akcje, wylozyl patelnie Beqirajowi i pozniej mial dobry wjazd w pole karne. Zamiast budowac chlopaka to go troche dojechal. Do kamyczka zmian... prosilo sie kogos z dwojki Basha-Zhukov zdjac i wpuscic chocby Kuveljicia. Janicki... asysta przy karnym. Potem niepotrzebne zejscia do linii i otworzenie srodka pola... Obronnie dalej gramy piach. Dalej formacje daleko od siebie i nadal nie ma wspolpracy, asekuracji. Dostac 3 bramki z defensywnie grajacym Slaskiem... sztuka. Reasumujac. Zamiast grac swoja pilke dostosowujemy sie kolejny raz do przeciwnika i kolejny raz wychodzi to bokiem. Zmiany trener robi pozno i fatalne. Desygnuje do gry zawodnikow, ktorzy nie sa gotowi. #skowronekout |
PS.
Jeczcze zapomnialem o stalych fragmentach gry. Ile tego bylo? Nascie? Ile strzalow? ZERO. |
Cytat:
|
Jakos zawsze mialem problem z miernoscia :P a raczej z akceptacja miernosci :P
Generalnie zalozenie powinno byc takie ze trener jest od tego, zeby zespol stawal sie z kazdym meczem lepszy. Jesli wiemy, ze nie stwarzamy zagrozenia przez SFG, bo po prostu nie mamy ich wycwiczonych, to grajmy je krotko i budujmy akcje. Chociaz sie na kontry nie bedziemy nadziewac :/ BTW, na czym polega idea przebiegania nad pilka Sadloka? Zgadzam sie z komentarzem meczu, ze to nic nie wnosi, a Sadlok moglby stanac przed polem karnym bo jednak ma .......ncie z dystansu. |
Czy Paweł Brożek zakończył już karierę?
Cytując klasyka: "Tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić!" |
Cytat:
|
Pozytywy:
1. Yeboah to będzie kocur 2. Savic się rozkręci 3. Wyglądaliśmy lepiej niż z Jaga Negatywy: 1. Nie mamy napastnika 2. Nie mamy środkowych obrońców 3. Nie mamy bramkarza. Jeśli nie ściągniemy napastnika, to dałbym nawet z przodu Savica, czy Yeboaha. Ktokolwiek niech tam gra, ale nie ten wóz z weglem Co takiego wybronił ostatnio Lis/Buchalik by nawet nie dać szansę w 1 spotkaniu Brodzie? No o kwestia obrony... Tutaj trzeba łudzić się na transfer last minute. Bo z tym co mamy to max naszych mozliwosci to 10-12 miejsce. O ile na bokach jeszcze to jakoś wygląda tak środek to dramat. |
13 rzutów rożnych i żadnego zagrożenia, ani jednego strzału głową po kilkunastu dośrodkowaniach. Dramat.
Obrona jest skandaliczna, ale podejrzewam, że wyglądałaby trochę lepiej gdyby nie parodysta za ich plecami. Ktoś jest w stanie wytłumaczyć, dlaczego nasz wirtuoz nie raczył ruszyć dupy i wybiec do piłki przy bramce na 1-2? Miałem wrażenie, że z sektora bym zdążył przed Pichem. Z takimi bramkarzami to my daleko nie zajdziemy, 3 mecz i 3 szmaty w siatce. O Skowronku to nawet szkoda pisać. Ciekawe co miały wnieść 2 zmiany po bramce na 1-3? Czy nie powinny być 10minut wcześniej? Czy on w ogóle ma jakąś koncepcję? Z Boguskim na szpicy byśmy lepiej wyglądali niż z tym spasionym Jugolem. I co to za .......enie, że drużyna zareagowała dobrze po meczu? A uj mnie to obchodzi jak reagują w szatni, szkoda, że nie reagowali na boisku... Zresztą to kłamstwo, gdyby rzeczywiście zareagowali jak należy, to by wyszedł ze śliwą pod okiem na konferencję. |
Dodam, że wliczając poprzedni sezon był to 6 mecz bez zwycięstwa - w tym czasie w oficjalnych meczach (łączenie z PP) odnotowaliśmy 4 porażki i 2 remisy czyli 2/18 pkt bramki 5:11. Do rekordu nie jest daleko.
|
Co do Lisa to zgodzę się z kolegą wyżej.. Z trybun wyglądało to tak jakby 5 razy zdążył do tej piłki dobiec.. Muszę obejrzeć powtórki bo nie wiem co tam się odjebalo..
Nikt nie zwrócił też uwagi na jedną rzecz.. Klemenz bardzo często włącza się do ataku i znajdował przed polem karnym, zastępować go wtedy na obronie basha.. Nie wiem czy takie założenia były taktyczne ale wyglądało to jakby była samowolka i Klemenz zagubiony jak dziecko we mgle |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Na zdjęciu powyżej :
Beqiraj do Szota : " Nie wp.... się jak maszyna pracuje " :P |
Beciraj wygląda jakby trenował razem z Janczykiem
|
eh te karne
https://youtu.be/ICB4Pj6GpLA |
Nie bronię.
Do tej pory jest słabo. Ale weźmy pod uwagę też to z kim graliśmy do tej pory. W komentarzach czytam, że remis ze słabą Jagą, ze padaka ze słabym Śląskiem. Że oba mecze do wygrania na luziku były. Ale gdzie te zespoły były w poprzednim sezonie?? Śląsk w 1 kolejce ograł pucharowego Piasta. Jaga wczoraj opędzlowała Legię. |
Cytat:
Jest słabo od momentu kiedy wróciliśmy do gry po pandemii! Grając w dolnej ósemce graliśmy po prostu słabo, o ile nie bardzo słabo. Na mój gust pomimo, że spadła Arka i Korona... to jednak obie ekipy grały lepiej (sic!) w piłkę od Wisły. Teraz odpadliśmy w Pucharze Polski z KSZO Ostrowiec czyli z drużyną z IV szczebla rozgrywek! Ekstraklasowiec z ambicjami... I tu dochodzimy do geniuszu taktycznego naszego trenera vel galacticos. W Pucharze Polski najlepszym zawodnikiem był Jean Carlos Silva, a pomimo tego został zdjęty z boiska, (a już powinna była palić się czerwona lampka, o ile nie choinka czerwonych lampek ostrzegawczych aby jednak najlepszego zawodnika w meczu zostawić na boisku). Skończyło się porażką 1:2. Mecz ze Śląskiem Wrocław... Gdy Stefan Savić zrobił dwie fajne akcje to w nagrodę zszedł z boiska... Gdzie tu logika?! |
Sam Skowronek po meczu z Kszo mówił, że taki był plan na mecz że Silva schodzi itd. Wygląda po prostu na to, że przed meczem ma już rozpisane zmiany, kto ma zejść, ewentualne korekty co do zmian to jedynie kontuzje.
|
Powiem pewnie coś mocno kontrowersyjnego, ale oglądając mecz wczoraj z trybun ja nie widziałem, żeby Beqiraj zagrał gorzej od Buksy w Białymstoku, ze dwa - trzy razy nawet wyszedł na ścianę.
I to jest największy dramat, my w tej chwili nie mamy napastnika w formie. Na gwałt jest potrzebny albo ktoś trzeci, albo zbudowanie formy u tych dwóch graczy, inaczej będziemy w czterech literach. Stracone bramki to kpina, trzy gigantyczne babole... Dwa podarowane karne i znowu zawalona bramka przez Lisa. Przed sezonem myślałem, że bramkarz przydałby się lepszy, ale nie jest to mus, bo ci, których mamy, zawalą raz na jakiś czas, ale generalnie będą bronić to co trzeba. Wystarczyły trzy mecze w tym sezonie, żebym zmienił optykę o 180 stopni. Może warto jeszcze powalczyć o kogoś (Kozioł z Korony?) albo postawić na Brodę? Przynajmniej my kibice będziemy cierpliwsi jak też walnie babola. Zmiany Skowronka znowu kompletnie niterafione. Mamy przewagę, Śląsk ma problemy z przekroczeniem połowy - nie była to oczywiście obrona Czestochowy, ani nie zamknęliśmy ich we własnym polu karnym, ale mieli poważne problemy ze skonstruowaniem ataku. No to nasz trener zdejmuje rozkręcającego się Savicia, bo przecież to zupełnie normalne, że zmienia się piłkarza, kiedy ten zaczyna wyglądać lepiej. Kiedy zobaczyłem terminarz, to 2 pkt w tych dwóch meczach były dla mnie okej. Wczoraj w pewnym momencie myślałem, że tego nie przegramy - nawet ponoć w C+ Kosowski mówił, że Śląsk wygląda na drużynę zadowoloną z punktu. Niestety ilość indywidualnych błędów w obronie jest koszmarna na początku sezonu, jak się doda do tego mecz z KSZO... Nie wiem nawet w czym szukać nadziei na poprawę tego stanu rzeczy. W przerwie reprezentacyjnej? Przecież chwilę temu była przerwa w rozgrywkach. Ech. Po trzykroć ech. Cytat:
Arka pokazała jak zajebiście gra, kiedy podejmowała nas u siebie przed podziałem na grupy. Korona? Nie wiem, bywały takie opinie, ale koniec końców zdobyli parę punktów, głównie dzięki Forsellowi. Gramy słabo, ale nie popadajmy w przesadę - obie te drużyny zasłużenie spadły, bo grały gorzej. |
|
Zukow jak byl w gazie to nie biegał 12-13km na mecz? Podobno szot ma najlepsza wydolność z naszych? Też kiepsko..
Nie byliśmy dużo gorsi od Śląska, ten mecz przegraliśmy po indywidualnych błędach, ale niestety nie jest to wypadek przy pracy tylko mamy elektrycznych obrońców i bramkarza i cały czas to się powtarza |
Tak naprawde liczy sie wynik, statystyki sa drugorzedne.. A te, jak wiadomo, jest marny.. Tak jak nasz treneiro ;)
|
Piszę to samo od roku. My gramy bez napastnika. "szklany" Turgeman więcej nam da i dał niż Buksa i Beciraj razem wzięci...
Powoli dobijamy do ściany. Trzeba się pogodzić, że na ten moment taki wielki klub jest skazani na przeciętność, 12-15 miejsce w lidze. Trzeba Bogu dziękować, że spada tylko jedna drużyna. Ps albo zaczną grać, albo godzimy się z przeciętnością albo przyjdzie trener z "nazwiskiem" i zrobi tam porządek. |
Oby jakis beniaminek gral wieksza kupe niz my z wuefista , moze nie spadniemy
|
13 rzutów rożnych mieliśmy i ....a nawet przez chwilę po nich nie było zagrożenia. Czy tu za każdym razem trzeba powtarzać trenerowi, że stałe fragmenty to podstawa? Zwłaszcza, kiedy z akcji nie umie się wykreować zagrożenia? Mistrzowie w zniechęcaniu ludzi do przychodzenia na mecze. Niech im Skowronek da teraz jeszcze 2 dni wolnego, bo przecież pozytywnie zareagowali po meczu.
Szkoda, że chłopu brakowało jaj. Trener Śląska robił zmiany po to, żeby wygrać mecz, wzmocnić atak (przy stanie 1-1). U nas Skowronek robił zmiany na alibi, żeby je robić i jak Bóg da, to utrzymać wynik. O sytuacji Bequiraja nawet nie wspominam, bo szkoda strzępić ryja. |
Cytat:
|
|
z ciekawych statystyk... niektórzy twierdza, żę Szot zagrał dobry mecz.. wygrał 2z16 pojedynków !!
jeszcze większa ciekawostka.. Beqiraj wykonał najwięcej sprintów z całego naszego zespołu :D |
I po tym poście nastąpiła cisza :D
|
Szot pokazal potencjal. Dobre wejscia ofensywne, odpowiedni timing wyjscia do pilki, na wolna pozycje.
Kilka niezlych dosrodkowan (dokladnych!). Popelnial bledy i popelniac bedzie. Do tego nie ma pewnosci siebie, bo jej nie moze miec skoro do tej pory w zasadzie nie gral. Ale z kazdym meczem bedzie lepiej. Jesli ktos z was oczekuje ze wejdzie na boisko 16-20 latek i bedzie grac jak Kuba czy chocby Zhukov to chyba upadliscie na glowy i to porzadnie. Mlodzi maja prawo do bledow, przegranych pojedynkow itp. Bo sa mlodzi, bo wchodza w dorosla pilke i musza te bledy popelnic zeby z nich wyciagac wnioski. |
"Wyciągniemy wnioski".
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl