Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski - 2020/2021 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10318)

!!IRIVER!! 28.07.2020 09:16

Droga Cracovii do finału z 2019/20:
Jagiellonia, Bytovia, Raków, GKS Tychy, Legia/
Droga Lechii:
19/20: Gryf Wejcherowo, Chełmianka Chełm, Zagłębie Lubin, Piast, Lech
18/19: Wisła Kraków, Resovia, BrukBet, Górnik Zabrze, Raków...

i jeszcze drogi Arki do finału PP:
17/18 Śląsk Wrocław, Podbeskidzie, Chrobry, Korona Kielce, porażka w finale z Legią
16/17 Rominta Gołdap :D , Olimpia Zambrów, KSZO :D , Bytovia Bytów, Wigry Suwałki ->>> wygrany finał z Lechem. :D

Popatrzcie jakie drużyny dochodziły do 1/8, 1/4 finału w ostatnich 2 latach...
Stal Stalowa Wola, Błękitni, GKS Tychy, rezerwy Legii..., Odra Opole, Wisła Sandomierz, Rozwój Katowice, Wigry Suwałki, nie mówiąc o tym, że w tamtym roku spadająca z eklapy Miedź była w półfinale, podobnie jak awansujący do eklapy Raków...

Nie róbmy sobie jaj, mając sezon z 1 spadkowiczem, 30 kolejek, pierwszą rundę z KSZO przed sezonem, a drugą pomiędzy Podbeskidziem a Rakowem naszym zasranym obowiązkiem jest walczyć o 1/8 finału a nie .......ić o odpaleniu pucharu bo to może być problem. :D

Karherop 28.07.2020 09:48

Kolega wyżej świetnie to podsumował, jak bardzo puchar "obciąża" drużynę. Teraz gdy mamy 3 spotkania na jesień + 3 na wiosnę to już naprawdę nie jest "wyczyn", by do tych kilku spotkań się dobrze przygotować i potraktować je poważnie.

Za sam.awans do pucharów jest taka kasa, że nawet ewentualną kompromitację z litwinami można przełknąć.

Cygan82 28.07.2020 09:49

juz to widze jak Kuba mowi panowie odpuszczamy puchar ��To nie jest puchar Anglii ,Niemiec,Hiszpanii,ze trzeba zagrac kilka ciezkich meczy,tylko puchar Polski.To jest Wisła Kraków i naszym jebanym obowiazkiem jest byc co roku przynajmniej w polfinale.

luke1906 28.07.2020 10:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez caucus (Post 1554204)
Mnie zawsze bolało to odpuszczanie pucharu, bo to jest dodatkowa rywalizacja, adrenalina, okazja do tego, by przeżyć coś więcej niż liczenie sprawozdań finansowych czy emocjonowanie się wyrokami sądowymi.

A zdobycie pucharu mogłoby naprawdę dać nam kopa do przodu. Zawsze to jakiś fajny obrazek, okazja do fety. Puchary to szczegół, jeszcze co najmniej 5-6 lat nie będziemy na nie gotowi.

Mam podobne podejście do tematu.
Po tylu latach marazmu i dziadostwa PP to najłatwiejsza opcja na sukces, na pokazanie, że wreszcie idzie w klubie ku lepszemu.
Przecież to są same korzyści - i wizerunkowo i finansowo. 8 baniek w naszej sytuacji to jak wygrana w lotto. Dodatkowo uefa też płaci za występ w pucharach.

Nie rozumiem też problemu z grą w Azerbejdżanie czy innym Gibraltarze. Nikt się tam nie tłucze autokarem, a 4 godziny w samolocie chyba jeszcze nikomu nie zaszkodziły? A że ciepło? W takiej Grecji też jest ciepło, a Legia to raczej by się nie obraziła na wyjazd do Pireusu w ostatniej rundzie kwalifikacji LM?

Karherop 28.07.2020 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cygan82 (Post 1554208)
juz to widze jak Kuba mowi panowie odpuszczamy puchar ��To nie jest puchar Anglii ,Niemiec,Hiszpanii,ze trzeba zagrac kilka ciezkich meczy,tylko puchar Polski.To jest Wisła Kraków i naszym jebanym obowiazkiem jest byc co roku przynajmniej w polfinale.

Nigdy tak nie było i nie będzie. I za Kasperczaka odpadliśmy we wczesnych rundach.
Obowiązkiem jest zawsze walczyć, a wygra lepszy zespół.

Kuba tego nie powie w szatni, ale jak Skowronek wystawił 4 młodzieżowców + będzie oszczędzał Kubę to już widzę oczami wyobraźni ta radość w Ostrowcu czy innym Stargardzie lokalnego folkloru.

Arkadiusz.Czerepach 28.07.2020 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1554193)
8 milionów złotych za zwycięstwo, mecz w pucharach, premia od sponsorów itd.

To wykończyło by nasz klub.

Tym bardziej, że trzeba rozegrać aż 6 spotkań, z czego wszystkie albo z I-III ligowcami, albo u siebie z ekstraklasowcami...

Trzeba odpuścić ten pocałunek śmierci już teraz i skupić się na emocjonującej walce o 6. miejsce...

hehe dobre ^^

bridgeburner 28.07.2020 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1554210)
Nigdy tak nie było i nie będzie. I za Kasperczaka odpadliśmy we wczesnych rundach.
Obowiązkiem jest zawsze walczyć, a wygra lepszy zespół.

Kuba tego nie powie w szatni, ale jak Skowronek wystawił 4 młodzieżowców + będzie oszczędzał Kubę to już widzę oczami wyobraźni ta radość w Ostrowcu czy innym Stargardzie lokalnego folkloru.

Nie no, różne cuda tu były ale bądźmy powazni
Gramy z rywalem z 13 miejsca z 4 poziomu rozgrywek, który ostatni mecz o stawkę rozegrał w marcu
Nawet bez Kuby, z 4 młodzieżowcami w skladzie mamy zasrany obowiązek to wygrac

Leh71 28.07.2020 13:19

Puchar to także coś do postawienia w gablocie, kolejne trofeum, na zawsze już zostajesz na liście zwycięzców.
Każde trofeum jest cenne.

Karherop 28.07.2020 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1554214)
Nie no, różne cuda tu były ale bądźmy powazni
Gramy z rywalem z 13 miejsca z 4 poziomu rozgrywek, który ostatni mecz o stawkę rozegrał w marcu
Nawet bez Kuby, z 4 młodzieżowcami w skladzie mamy zasrany obowiązek to wygrac

Mogę się mylić ale 3 liga zacznie rozgrywki wcześniej niż ekstraklasa.

brylant17 28.07.2020 19:06

Nie mylisz się w ten weekend start!

AOT 30.07.2020 07:42

Ludzie, którzy mówią że PP trzeba odpuścić, a awans do eliminacji LE będzie czymś złym to powinni .......nąć baranka o ścianę.
Zakładając dojście do finału rozegramy 36 meczów w sezonie.
A europuchary to będzie coś zajebistego po tylu latach przerwy, choćbyśmy mieli jechać do Gruzji czy Azerbejdżanu. Sam fakt gry w pucharach.
Już nie bądźcie śmieszni, bo ....a nie przystoi kibicowi takich bredni pisać. Wróćcie się do postu Konrada powyżej i czytajcie czytajcie czytajcie aż dotrze.

El'kabat 30.07.2020 08:44

My do finału PP ? Od kiedy my jesteśmy liczącą się siłą w lidze ? :)
Mówisz o zespole, który skończył na 13 miejscu z licznymi problemami i z jedną, stałą i wąską kadrą.

wściekłe pięści węża 30.07.2020 09:27

No tak, bo taka Arka jak wygrywała PP, to ligą też zamiatała.

X-Ray 30.07.2020 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wściekłe pięści węża (Post 1554253)
No tak, bo taka Arka jak wygrywała PP, to ligą też zamiatała.

Niezwykle jej pomógł ten sukces. Przez następne 10 lat chyba jeszcze ta Arka będzie przypominana.

Kontuzje za kontuzjami, na kontrakcie obecnie 14 zawodników a tutaj bujanie w obłokach i widzenie się na Narodowym.

masada 30.07.2020 10:13

Poza tym od kilku lat ranga tego pucharu po latach mizerii wyraźnie wzrasta, wzrosły gratyfikacje i zapewniam Was, że nie jesteśmy jedynymi, którzy to zauważyli, więc bardziej spinać będą się wszyscy ;p

wściekłe pięści węża 30.07.2020 10:15

Tak, dlatego pomysłem na odmienie sytuacji jest odpuszczenie tych rozgrywek. :lol: Jesteście genialni.

Jak przedupcymy z KSZO, to będzie idealnie, bo będzie się można skupić na lidze?

A to, że Arka czy Zawisza nie potafiły wykorzystać tego sukcesu, to już inna bajka. Na pewno jednak w tych klubach nie ma nikogo, kto by żałował, że go odnieśli. Skończcie więc bredzić, że PP należy odpuścić, bo NIC na tym nie zyskamy. Możemy tylko stracić kolejnych kibiców zniechęconych przeciągającą się nijakością.

masada 30.07.2020 10:29

A kto mówi o odpuszczeniu?
Mieści Ci się w głowie, że można się naprawdę spinać i starać się go zdobyć, a jednocześnie nie żyć złudzeniami, że wystarczy się schylić po te parę baniek, bo one leżą na ulicy?

szym_ek 30.07.2020 10:39

Naprawde jestem zaskoczony ze kibice Wisly - klubu ktory:
od 2000 do 2011 roku zdobyl 7 mistrzostw Polski
ostatni Puchar wstawil do gabloty 9 lat temu
byl na skraju upadku 1,5 roku temu

przekonuja ze nie warto walczyc w PP O_O
Wygramy czy nie ale predzej zdobedziemy puchar niz mistrzostwo wiec warto walczyc
A czy zagramy pozniej w pucharach czy nie to jest juz sprawa drugorzedna

kbr 31.07.2020 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1554195)
Jeżeli nie robisz sobie nadzieii - nie jesteś kibicem, a obserwatorem wyników Wisły.

Ja robię sobie zawsze nadzieję na dobry wynik, w każdym meczu. Na tym polega kibicowanie.

Tym bardziej, że nie gramy z Realami, tylko z klubami z którymi wygrywaliśmy w ciągu ostatnich dwóch lat.

Podobnie w lidze.

Na tym forum zawsze znajdzie się ktoś, kto rości sobie prawo do decydowania o tym, kto jest kibicem Wisły, a kto nim nie jest. Taki już urok tego miejsca. Widocznie czujesz silną potrzebę dowartościowania się.

Jest różnica między nadzieją przed każdym meczem, a pompowaniem balonika, z powodu bólu dupy, bo sąsiadce udało się wygrać puchar. Nie wiem czy zauważyłeś, ale w tym sezonie nasz ostatni wywalczony puchar uzyska pełnoletniość, a występy w ciągu ostatnich lat nie napawają optymizmem. Na ostatnie 8 edycji tylko raz udało nam się doczłapać co ćwierćfinału.

Ale żeby nie pisać o prehistorii: w poprzednim sezonie z pucharem pożegnaliśmy się w 1/32 po meczu z drugoligowcem, a w samej lidze zajęliśmy 13 miejsce, co zostało potraktowane za sukces. W tej chwili trwa przerwa między sezonami i sporo zawodników odeszło, a my nawet nie uzupełniliśmy składu. Wyjaśnisz mi na podstawie czego mam wierzyć w wygranie pucharu? Skoro stać nas na zwycięstwo to dlaczego w ostatnich latach nie możemy przejść pierwszej rundy?

Konrad. 31.07.2020 15:56

Cytat:

Na tym forum zawsze znajdzie się ktoś, kto rości sobie prawo do decydowania o tym, kto jest kibicem Wisły, a kto nim nie jest. Taki już urok tego miejsca. Widocznie czujesz silną potrzebę dowartościowania się.
Cóż taką mam definicje kibica - człowiek, który kibicuje.
Cytat:

Jest różnica między nadzieją przed każdym meczem, a pompowaniem balonika, z powodu bólu dupy, bo sąsiadce udało się wygrać puchar. Nie wiem czy zauważyłeś, ale w tym sezonie nasz ostatni wywalczony puchar uzyska pełnoletniość, a występy w ciągu ostatnich lat nie napawają optymizmem. Na ostatnie 8 edycji tylko raz udało nam się doczłapać co ćwierćfinału.
Zdradzę Ci sekret: wyniki i forma z ubiegłych lat nie mają żadnego znaczenia w tym sezonie. Żadnego.

Dwa : nie wiem o jakim pompowaniu balonika mówisz. Nikt nie twierdzi, że jesteśmy faworytami, że "puchar albo śmierć". Nie, po prostu chcemy grać w PP pierwszym składem na maksa i spróbować szczęścia...
Cytat:

Ale żeby nie pisać o prehistorii: w poprzednim sezonie z pucharem pożegnaliśmy się w 1/32 po meczu z drugoligowcem, a w samej lidze zajęliśmy 13 miejsce, co zostało potraktowane za sukces. W tej chwili trwa przerwa między sezonami i sporo zawodników odeszło, a my nawet nie uzupełniliśmy składu. Wyjaśnisz mi na podstawie czego mam wierzyć w wygranie pucharu? Skoro stać nas na zwycięstwo to dlaczego w ostatnich latach nie możemy przejść pierwszej rundy?
minęły chyba dopiero dwa tygodnie okienka - to zamyka się chyba dopiero za dwa miesiące...

Co do "nie możliwości przejścia pierwszej rundy" - gdyby nie wtopa z Błękitnymi zawsze odpadamy z klubami ekstraklasy, wcale tak źle nie jest.

Ale dalej nie wiem, co wyniki z poprzednich lat mają do obecnych? Sprawdź wyniki Piasta przed MP...

kbr 31.07.2020 16:29

A mieści Ci się w głowie, że można kibicować i realistycznie oceniać swoje szanse? I że nie Tobie decydować o tym, kto jest kibicem Wisły, a kto nie?

Wyniki z ostatnich spotkań służą do oceny do swoich szans i świadczą o sile zespołu. Tyle i aż tyle. Reszta to Twoja interpretacja. 13 miejsce nie wzięło się znikąd, taka jest siła naszej drużyny. Pompowaniem balonika jest dla mnie pisanie o zwycięstwie w pucharze, oraz o tym ile na tym zarobimy. Tez jestem za tym, żeby wyjść pierwszym składem i walczyć na całego. Tylko bez pompowania balonika, żeby potem nie było płaczu bo odpadliśmy z KSZO, a przecież zwycięstwo było w naszym zasięgu. Dlatego piszę żeby nie robić sobie nierealnych nadziei.

Przykład Piasta jest nietrafiony. To dużo mocniejsza drużyna od nas, dlatego zdobyli tytuł. Też jest mi trudno przełknąć, ale takich czasów dożyliśmy. Kiedyś chowali się przed nami w sowim polu karnym, a teraz leją nas 4-0.

Również zdradzę Ci sekret: możesz się obrazić na rzeczywistość, ale to nie zmieni rzeczywistości. Naprawdę.

pawlozm 31.07.2020 22:29

W pucharze 2 młodzieżowców. Czuję, że Broda zabroni z KSZO

Karherop 01.08.2020 10:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawlozm (Post 1554334)
W pucharze 2 młodzieżowców. Czuję, że Broda zabroni z KSZO

Rozsądniejszej opcji nie ma, a że do pucharu 2 tygodnie to na dziś można już nawet wyrokować skład:

Broda- Niepsuj, Janicki,Klemenz, Sadlok - Burliga (Boguski), Zukov, Kuveljic, Mak - Beqiraj, Buksa

Tak to widzę, Kuba, Basha niech się oszczędzaja...

El'kabat 01.08.2020 11:04

Przecież tam i tak będzie drugi skład grał, to z młodzieżowcami nie problem :D

Ma_niek 01.08.2020 11:04

Jak ja bym chcial zeby Broda pokazał sie z dobrej strony i dali by mu szanse w lidze jako nasz mlodziezowiec.

jendrus 01.08.2020 11:54

Odpuszczanie PP i inych meczów to uczenie piłkarzy szczególnie tych młodych że sport nie jest ważny i podejście do kibic9w ma sie w d...

_ukoL 01.08.2020 12:35

Mi się nie mieści w głowie odpuszczanie Pucharu Polski.

Szneka 12.08.2020 09:36

panowie będzie gdzieś transmisja z sobotniego meczu?

Valdi88 12.08.2020 09:43

W tym momencie nie zapowiada się, żeby była jakakolwiek transmisja.

skarabeus 12.08.2020 09:43

Sa pieniadze, sa mozliwe puchary (marzenie, ale kto zabroni marzyc?!). Moze poprzednia wladza by odpuscila... ale ta ma wszystkie klepki na miejscu ;-)

Karherop 12.08.2020 11:06

Ciekawostka, dzisiaj KSZO gra mecz ligowy z rezerwami cracovii na wyjeździe. Obstawiam baaardzo łagodne podejście zespołu rywali.

Jeśli wynik będzie w drugą stronę to już nawet nie chce sobie wyobrazac co by było gdyby nasi piłkarze odpadli z KSZO. Zresztą po naszych sparingach raczej można być optymista w starciu z 3 ligowcem (jak to brzmi).

DeadOrAlive 12.08.2020 13:36

Trzecioligowy zespoł panowie - nad czym my się tutaj zastanawiamy. Liczę na Pięć z przodu, zero z tyłu i pytanie - kto następny ? :)

ArturBarlinek 12.08.2020 13:41

Dokładnie, zaczynamy liczyć od 3-0

zbyszek93 12.08.2020 14:04

http://www.90minut.pl/news/305/news3...edziowska.html
Sędzią Tomasz Wajda z Żywca.

Gorlicki Wiślak 13.08.2020 14:07

Mecz Sandecja - Raków który miał być transmitowany w Polsacie został odwołany.
Orientuje się ktoś czy w związku z tym jest szansa że przeprowadzą transmisję z meczu Wisła - KSZO?

http://www.90minut.pl/news/305/news3...-odwolany.html

Karherop 13.08.2020 14:14

Zerowa. Inny termin spotkania o tym przesądza.

Arkadiusz.Czerepach 15.08.2020 11:49

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...aj,nId,4670169

trenerowi zależy aby dojść dlaeko ! ;))

s1mone 15.08.2020 12:25

Jest w ogóle gdziekolwiek transmisja, choćby on-line? ;>

Ktoś coś?

Marek96 15.08.2020 12:32

Tekstowa na Twitterze.

Arek95 15.08.2020 20:20

Dziękuję, dobranoc... Pakować się i wypierdalać... Wstyd, hańba, frajerstwo, żenada... Aż ....a epitetów brakuje na takie buractwo. Nie wiem kto zawalił w tym meczu z zawodników indywidualnie czy Skowronek z ustawieniem ale to jawna kompromitacja!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl