![]() |
Cytat:
|
Właśnie dostali od zmobilizowanego Płocka.
|
Gra Maćka Sadloka w pierwszej połowie to jakiś dramat. Miejmy nadzieję, że przerwa Kuby nie będzie długa...
|
Cytat:
Potrzeba u nas gruntownych zmian. |
Bez Kuby do konca sezonu. Przechlapane na maksa.
|
Ale asysta Bogusia. Miód malina :)
|
Asysta Bogusia = dotknięcie Boga ! :D
|
Uff, no to chyba pozamiatane w kwestii utrzymania.
|
No to po ptokach.
Utrzymanie mamy praktycznie zrobione. |
Rafał Boguski najlepszym zawodnikiem meczu. Był dziś wszędzie.Jeszcze Basha kandydował ale asysta Bogusia przesądziła, że wg mnie był najlepszy
|
Przede wszystkim śledzie muszą wszystko wygrać... wydaje się to irracjonalne po tych ich dotychczasowych popisach. Korona już tylko matematycznie, spuścimy ich jeśli zdobędziemy choćby 1pkt w 4 kolejkach, co stanie się już w piątek... Brawo za drugą połowę!
|
Arka ma do nas 9 pkt,Korona 12
teoretycznie dopóki piłka w grze i tak dalej,ale juz praktycznie jestesmy w ogródku brawa za druga polowe,dali rade teraz Łodz i tam nie przegrac, bo pozniej Korona-Arka i tam juz ktos odpadnie. |
Nie spodziewałem sie 3 punktow w Zabrzu a pierwsza polowa tylko to potwierdzała. Co im zrobił Skowronek w przerwie to tylko on wie, wyszła całkiem inna druzyna, jakby ja ktos podmienił. Teraz to juz tylko katastrofa moze spowodowac nasz spadek
|
Pytanie czy zrobił to skowronek czy Kuba :)
|
Pozdro dla płaczków, którzy wieszczyli spadek jeszcze 1-2 kolejki temu. Jesteście zajebiści. Niestety 4 kolejki do końca i już musi być dupa cicho bo utrzymanie raczej pewne.
|
ja widzę to tak że Górnik za dużo energii rzucił na pierwszą połowę, mieliśmy farta że było 0.przerwa to motywacja na Górnik z pierwszej połowy jednak im trochę ubyło stąd więcej naszej kontroli.8 pkt pomyłki na 12 do zdobycia, bardzo ważne zwycięstwo i spokój na przyszłe kolejki.
|
Cytat:
|
Górnik zaczął już puchnąć pod koniec pierwszej połowy. Dali z siebie wszystko przez pierwsze pół godziny i rzeczywiście może z większym pechem byśmy schodzili na przerwę z dwubramkową stratą.
Ale wczoraj pokazaliśmy to, co często - tak się przynajmniej mówi - jest pierwszym krokiem do sukcesu: dobrego bramkarza i napastnika. W pierwszej połowie pomógł Lis, w drugiej - Turgeman. Tak mądrego napastnika nie mieliśmy od dawna. Klepa, utrzymanie piłki, wyjście na pozycje. Gość ma najważniejsze rzeczy. Już za nim tęsknię. I druga sprawa: w końcu mieliśmy na boisku dwóch gości, którzy choćby w małej części przypominają skrzydłowych i nie potrzebują piłki w każdej akcji. Boguski i Hołownia rozciągali obronę Górnika, miał miejsce środek pola i Turgeman. Fajny mecz Chuci, wygląda na to, że pomyliliśmy się w ocenie potencjału. Liczyliśmy na gościa, który dostarcza ostatnie podanie, wchodzi w drugie tempo i strzela gola, a tu jest głębszy rozgrywający. Ten, co podaje przed asystą. Jego mądre zgranie otworzyło nam boisko przy golu. Fajny mecz, brawo Wisło, brawo Arczi Skowronek. |
nie wiem czy nei popełnie bluźnierstwa , ale korzystnie wyglądała zamiana Kuby na Boguskiego (tak, wiem jak to brzmi)
w poprzednich slabszych meczach brał on cała gre na siebie, ale co pokazała wczorajsza druga połowa , jesteśmy juz w takiej dyspozycji , że gra bardziej drużynowo jednak jest efektywniejsza Kuba w pierwszej połowie zachowywał sie jak taki lepszy Małecki (ok , w c*uj lepszy) |
Basha profesor i to on powinien zostać graczem meczu. Co do Boguskiego to w drugiej połowie po tej asyscie zagrał dobrze tak jak i cała drużyna, chociaż na początku miał takie zagrania że wydawało się że to będzie "Bogusiowy" mecz ;) Jeśli w taki sposób by grali jak w drugiej połowie większą część następnego sezonu to bilibyśmy się o mistrza.
Szybkościowo wyglądamy słabo. |
Cudowna odmiana po przerwie.
Cytat:
Bardzo ładnie żegna się z Wisłą Boguski. Może i Brożek coś ustrzeli na pożegnanie, bo nie wierzę, że zostanie. Bardzo słabo zagrał Sadlok. Brak Błaszczykowskiego to będzie wielka strata. Cała drużyna jest motorycznie słabo przygotowana do wznowienia rozgrywek. Dobrze, że po 3-4 meczach po wznowieniu wyrobili sobie chociaż kondycję. |
Cytat:
Ważna wygrana, gratulacje dla trenera i piłkarzy. |
Cytat:
Wyrobienie kondycji to sprawa niecałych 2 tygodni? Ciekawe czy spece od przygotowania o tym wiedzą ... A co do meczu: doceniajmy co mamy. Cel na ten sezon to utrzymanie w najwyżej klasie roz(g)rywkowej. Styl/sposób realizacji tego celu jest drugorzędny. Bardzo ważne 3 punkty - DZIĘKI dla wszystkich za walkę. |
Ten mecz pokazał, dlaczego nie powinno się uprawiać bukmacherki. Gramy jak ostatnie patałachy, do tego Błaszczu kontuzja, pomijam że to wyjazd a idzie nam w nich wiadomo jak. Przerwa - 100,1000,10000 - wszystko jedno ile. Promocja. Wiadomo że jest jakieś tam ryzyko ale siedzimy przez te 15 minut jak jakieś ćwoki, widząc co było nam serwowane.
Druga połowa, szybki gol - ok.Ile razy tak było, a tu czas leci i oprócz kilku sytuacji Górnika nie ma nawet większych nerwów. Grają tak jak my w pierwszej. 3 celne podania pod rząd, sukces. Brawo!. Tym meczem najpewniej utrzymaliśmy się. Jedyny chyba spadkowy wariant, to 4 nasze porażki i 4 wygrane Arki. |
Nie wiem o co wam chodzi z tym przygotowaniem, ten mecz raczej pokazał, że drużyna weszła już na dobre obroty, graliśmy z Górnikiem, który pod względem przygotowania fizycznego się po pandemii prezentował najlepiej i to oni pomarli w drugiej połowie a nie my, z resztą widać gołym okiem, że od meczu z Rakowem było co raz lepiej. Nie kumam też kompletnie tego pierdzielenia, że jak nie idzie to wina Skowronka, ale jak jest poprawa, to zasługa Kuby, nie jestem jakimś obrońcą Skowronka, ale takich głupot to się czytać nie da.
|
Cytat:
Po pierwsze my gramy głównie przez Kubę. Po drugie przeciwnik wie, że gramy głównie przez Kubę. Więc taka zmiana zmieniła naszą taktykę, a przeciwnika zdezorientowała. Niestety, drużyny z dominującym liderem tak mają. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Kuba sie nie zgodzi xD
|
|
To czy wynik z Kuba byłby inny tego nie wiemy, natomiast do faktu jego zmiany nie bralbym za największy wykładnik wygranej.
Drużyna w przerwie musiała przejść spory wstrzas, padło pewnie kilka mocnych słów (choć Boguski nie potwierdził ;) ), i po przerwie przy wysokim pressingu Górnik pękł. Myślę że znaczenie również miało która ekipa walczy o życie, a która już ma spokojną głowę. Jeśli Górnik byłby zagrożony spadkiem to mocniej w końcówce walczyłby o wynik. Dodajmy że odnieśli dopiero 2 porażkę w sezonie u siebie. |
Cytat:
A tak bardziej na serio to wszyscy wiedzą, że Kuba nadal przerasta E-klapę więc to trochę jakby narodowa nie grała na Lewego. Cytat:
|
NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ, ZE:
- gra w pierwszej połowie będzie takim totalnym DNEM!!; - że po przerwie role się odwrócą; - Boguski da tak świetną zmianę i będzie najlepszym zawodnikiem meczu; - i finalnie, że WYGRAMY!!! Co do Rafała to dziwne, że KAŻDY trener, który był u nas stawiał na niego! KAZDY BEZ WYJATKU! Generalnie Boguski jest NAJMŁODSZY ze starej GWARDII i jestem oczywyście za jego przedłużeniem bez dwóch zdań. Boguś jak i Brozio to symbol Wisły, symbol dobrych czasów, tzn najlepszych w dziejach !! BOGUCKI MUSI ZOSTAĆ!! Wasyl nara bez żalu za motoryke żółwia i Jacka M. z czasów Prądniczanki (czywli wieku 50 lat;). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl