![]() |
Dzisiaj to naprawdę można się zgodzić co do tego, że to jeden z najważniejszych meczów w ostatnich kilkunastu latach. Oczywistą oczywistością jest to, że Zagłębie dzisiaj rozłoży nogi przed Arką i przy naszym braku wygranej przewaga zmniejszy się do 2/3 punktów, a to oznacza już kompletny paraliż i pełne gacie ze strachu u naszych gwiazdeczek.
|
Cytat:
Bardzo ważny mecz, najważniejszy mecz, ten mecz jest o 6 punktów, jeśli dzisiaj nie wygramy to będzie lipa... bla bla bla... Tydzień temu to samo, dwa tygodnie temu to samo, miesiąc temu to samo, za tydzień to samo, za dwa tygodnie to samo, za trzy tygodnie to samo... |
wystarczy przypomnieć sobie to: https://www.youtube.com/watch?v=Hoc078sNK5U
|
Z miłą chęcią chciałbym ujrzeć w dzisiejszy wieczór taki skład:
Alon Buksa Kuba Chuca Basha Szot Sadlok Hebert Klemenz Niepsuj Buchalik |
Błagam kvrwa tylko bez wymyślania koła od nowa
451, na bokach Sadlok i Niepsuj, jako młodzieżowiec na lewe skrzydlo Buksa, jak spuchnie w 60 minucie to na zmianę Holownia, oby na obronę wyniku W środku Basha i Zukov Jeżeli Vukan jest niesprawny to za niego Chuca W ataku Alon I chce widzieć walkę, doskok do przeciwnika a nie takie coś jak było przy 3 golu dla Rakowa |
Stawianie Olka na skrzydło to strata jego potencjału. Zupełnie nieopłacalne moim zdaniem.
|
Sledzie 2-1 do przerwy. Trzy punkty sa nam potrzebne jak tlen.
|
Cytat:
|
Na chwilę obecną o spadek walczymy z Arką, dziś 3 punkty trzeba wyszarpać koniecznie.
|
agkś pokazała dzisiaj co znaczy walka na 110%. na to samo liczę dziś z naszej strony. Do boju Wisełko
|
haha przecież lubinki się podłożyły, jak już ich za bardzo cisnęli postanowili grać w 10tkę.0 presji z ich strony.
|
Kuveljić jest całkiem niezły piłkarsko, ale chyba z głową ma coś nie tak. https://weszlo.com/wp-content/upload...21.04.39-2.png
|
Cytat:
|
O czym wy bredzicie. Niko właśnie wybił piłkę, na screenie patrzy, gdzie ona leci. Bardziej to nieodpowiedzialnie niż zamierzone. Pamiętacie czerwoną dla Zdenka? Nogi odbiły mu się od ziemi po odbiorze. To też były 'problemy z głową'?
|
Przesadzacie, tam było zagarnięcie piłki wślizgiem i mu noga w powietrzu została, dynamika była minimalna
Nie sądziłem, że to kiedykolwiek napisze ale zatęskniłem dzis za Wojtkowskim Holownia się ogarnął w 75 minucie, wczesniej sabotował każda akcje w jakiej brał udzial |
Na gorąco:
+ Wynik! + Błaszczykowski - Pan Piłkarz, boje się myśleć, które miejsce w tabeli zajmowali byśmy, gdyby nie nasz kapitan + Skowronek - zreflektował się, nie kombinował i dało to efekt + Lis - wszedł do bramki po dłuższej przerwie i dał jakość - gra na przedpolu, wznowienia gry nogą (różnica jakościowa względem Buchalika kolosalna) + Nie wierzę, że to piszę, ale Janicki - bardzo dobry występ - Hołownia - biegał... I w zasadzie tyle. Bez ładu, bez składu. Zero dokładności. Nie dawał nic zespołowi. Temu Panu już dziękujemy - niedokładność - chciałbym poznać liczbę niedokładnych podań w tym spotkaniu, było ich multum - gra w ataku - w zasadzie nie potrafimy stworzyć sobie dogodnych okazji strzeleckich (o ile w pierwszej połowie jeszcze jakoś to wyglądało, to w drugiej połowie niemalże zero klarownych okazji) - brak szybkiego zawodnika, nie było komu wychodzić do kontr. Brakowało zdecydowanie takiego jeźdźca bez głowy (Mąka?), który szarpnął by na skrzydle Podsumowując. Mega ważne 3 punkty. Jeszcze 4 i mamy utrzymanie, ale mam nadzieję, że nasi włodarze już intensywnie myślą o zbliżającym się oknie transferowym. |
Cytat:
|
bałem się trochę Lisa w bramce.. ale miał 2-3 wyjścia pod koniec meczu.. wszyscy wiemy, że Buchal by stał w linii i nie wiadomo jakby to się skończyło.. tak powinien własnie grać bramkarz
|
Bezcenne trzy punkty.
|
Cytat:
|
Jak dla mnie na szybko po meczu to będzie tak:
Lis - Na bramce bez rewelacji co miał to wybronił, ale nie ma się co oszukiwać bo zbyt wiele do roboty nie miał, raczej poprawny występ. Janicki - O dziwo najpewniejszy w grze, prawie profesura. Czy to 10, 20, 30 metr nie ma kalkulacji laga w przód i ustawiamy formację. Hebert- Takie trochę głupie straty? Czy to kiksy? Dzisiaj gorszy od Rafała o co najmniej 2 poziomy. Niepsuj - Raczej dobrze, ale żółtko kompletnie niepotrzebne bo dzięki temu w weekend zapowiada się Klemenz na wahadle i granie 5 obrońców. Sadlok - Pierwsza połowa kilka wrzutek na Alona w piole karne takie jak te słynne truskawki Hajty... a w drugiej połowie to im dłużej trwał mecz tym coraz to gorzej... Kuveljić - Nikola dzisiaj super mecz zagrał, aczkolwiek to wejście takie 50/50. Ok piłkę wybił spoko, ale według mnie te wyprostowane nogi kompletnie niepotrzebne... Wystarczyło lekko podgiąć i po temacie bo jakby był sędzia jakiś inny to mogła by żółta pójść albo i z miejsca czerwo co gorsza. Widać, że lewa noga to taki młotek, że gwoździe mógłby wbijać tylko by mu trzeba ją troszkę pod szlifować. Basha - Poza bodaj dwiema głupimi stratami bardzo pewny, widać że wraca ten facet na którego wszyscy czekali od dawna. Hołownia - Jego występ najlepiej opisać adekwatnym do stylu gry bałkańskim zamiennikiem "huiovnia", bo inaczej się tego nie dało nazwać. Dla mnie to wszedł dzisiaj w buty Boguskiego i Tupty ostatnimi czasy czyli czego się nie dotknę to spier...ę. Co mógł podać to kiwał, co mógł strzelać to podawał albo nie trafiał w piłkę. Chuca - Takiś, jakiś bezpłciowy. Parę razy fajnie chciał rozegrać to na tym się skończyło bo wyszło mu to mega niecelnie. Może czas najwyższy nim jakoś potrząsnąć bo potencjał może i ma, ale głowę wysoko w chmurach również Błaszczykowski - No Kuba dzisiaj bardzo dobrze, 90 minut ciągłej gry na 100% dużo fajnych podań do przodu, kilka wrzutek, no i najważniejsze bramka! Nie ważne czy z karnego czy nie, bo jak mawia ekspert: "Karny to jeszcze nie gol"! Turgeman - Dla mnie MVP meczu. Faceta po kontuzji niemal roznosi energia. Był dosłownie wszędzie, rozpoczynał akcje, kończył, schodził pomagać do boków, walczył w odbiorze. Taki Żukow w wersji napastnika... Facet wart swojej ceny, która niestety jest dla nas zabójcza bo ma papiery na te 10/15 goli w sezonie z akcji Żukow - po wejściu dużo biegał, parę razy wywalczył piłke, ale te faule pod koniec na tym pajacyku furmanie totalnie niepotrzebne... w (4 minucie bodajże przy linii bocznej to miałem deja vu i stan podzawałowy Buksa - Nic nie wniósł... Ciężko nawet ocenić bo drużyna była na etapie "przejmij-wybij!". Boguski - No Rafał w swoim żywiole! Wchodzi na ostatnie 10 minut na pod męczonego przeciwnika! Niestety ale zapomnieli mu powiedzieć by bronić i 4 podania które go widziałem gdzieś przy linii bocznej to wszystko pod nogi przeciwnika... Skowronek - Plusik za wystawienie w końcu ( o zgrozo!) optymalnego składu. Natomiast kolejna ogromna zj.ba za zmiany! Dlaczego ostatnie w 80'? Dlaczego zamiast w 60 zrobić dwie i dobić rywala to bronimy do samego końca? Co miało na celu wpuszczenie Boguskiego zamiast Szota, który z elka na tej samej pozycji grał o niebo lepiej? |
jeszcze - dla Heberta za głupie straty i podawanie piłki rywalom
|
Ważne punkty!
Wszyscy zagrali na przyzwoitym bądź dobrym poziomie poza sabotażystą Chuca. Dramat - wiem dlaczego gra chaotyczny Savicević. Daje cokolwiek, Chuca nie daje nic. |
Uffffff....
|
Płock najslabsza druzyna z jaka gralismy po lockdawnie...
Hołownia NAJGORSZY to co wyczyniał to masakra....tyle strat, przegranych pojedynkow ... zdecydowanie NIE-MOTM ! Basha kolejny super mecz - niewiarygodne to jest, ze 2 mecze totalnej padaki a tera zzupełnie odwrotnie. Miejmy nadzieje, ze z Zukovem bedzie to samo bo to co grał kolejke temu to padaka podobna jak dzis Hołowni. Dlaczego Lis gral?? Recznik Buchala czy uraz jakis? |
Fajnie, że w końcu Skowronek przestał szukać kwadratowych jaj.
Natomiast godnie zastąpił go dziś w tym, moim zdaniem, dzisiejszy czarny - Frankowski. Tyle zwykłych dotknięć w stronę Płocka, co on gwizdał to głowa mała. Tyle fauli na Wiślakach, jakich nie widział, to tragedia. Oczywiście, ze wszystkiego można się wybronić - zresztą nikt pewnie go nie będzie rozliczał. Bo niby kto? Sklerotyczny pan sławek? Ale moim skromnym zdaniem sędziowanie było w kierunku wybijania Wisły z gry i faworyzowania Płocka. Zwłaszcza końcówka gdy Furman cały czas szukał o kogo by się przewrócić. Dobrze, że skończyło się jak miało się skończyć. |
Kuveljic to będzie mega piłkarz. Ostatnio chyba Brlek grał tak odważnie i ofensywnie na pozycji DŚP/ŚP. Złapie zrozumienie z pozostałymi i będzie mega pociecha.
Trzeba jednak się pogodzić, że przy jego stylu gry będziemy mieli co mecz 1-2 miny po których będziemy groźnie kontrowani. Coś za coś. Poza tym druga połowa do zapomnienia. Pierwsza nawet przyzwoita. Mega ważne punkty. Korona już w 1 lidze, a my z Płockiem i Arką "powalczymy" o trzecie miejsce premiowane spadkiem. |
Używając szkolnej terminologii widać było dziś, że Janicki dobrze sobie radzi z Angielskim.
słaby Hołownia i słabe zmiany, słaba druga połowa - ale wynik najważniejszy. Świetnie Błaszczykowski, dobrze Basha, Janicki. Mnie osobiście cieszy, że do bramki wrócił Lis. Zawsze mi się wydawało, że ma dużo większy potencjał niż Buchalik, choć wiadomo, że dopiero się uczył piłki na poziomie ekstraklasy. Oby szedł w górę. Jeśli nie przegramy bezpośredniego meczu ze świnią to tylko jakaś katastrofa mogłaby spowodować, że spadniemy. Następna kolejka to wyjazd na Górnika, mecz będzie ciężki, nawet punkcik jest na wagę złota. |
Uffff........... Mam nadzieję, że kiedyś będzie się normalnie oglądać mecze Wisły. Jak nie książę z Kambodży, to 10 spotkań z rzędu w łeb, a teraz takie mecze jak dziś albo 3-2 z Rakowem. Ciężko się to ogląda. Wywaliłem trochę browarów i wypaliłem fajek.
Zagraliśmy słabo. Gramy w ogóle rozczarowująco poza meczem w Gdyni, który akurat był bardzo przyzwoity. Dużo zawodników jest w słabej formie. Ogólnie mamy dobry skład, lepszy niż miejsce w tabeli i nasza gra. Chuca, Sadlok, Hołownia grali dzisiaj słabo, kilku piłkarzy grało przeciętnie, jak Niepsuj, czy Hebert. Nie ma kreatywności w naszej grze oraz płynności. Płock grał piach, ale mają nieobliczalnego Furmana i Merebaszwilego. Są groźni ze stałych fragmentów gry, a w ostatnich 12 minutach były 3 rzuty wolne i 4 rzuty rożne. Najważniejsze są 3 punkty i teraz Myślenice jak nie przegrać w Zabrzu. Dziś miało miejsce mega ważne zwycięstwo. Gratulacje, mimo wszystko. Wyszarpać zwycięstwo bez formy zasługuje na szacunek, ale mam znak zapytania przy nazwisku Trenera. |
Cytat:
|
Przepchnęliśmy ten mecz, bardzo ważne 3 pkt i zostaje nam wygrać jeszcze jeden mecz i będzie spokój. Nie chce mi się jakoś merytorycznie oceniać tego bardzo przeciętnego meczu w naszym wykonaniu (może warto jedynie zwrócić uwagę na bardzo udany mecz Janickiego), bo już naprawdę chcę zapomnieć o tym sezonie i naprawdę mnie nie obchodzi jak się utrzymamy i nie zamierzam rozliczać z tych ostatnich meczów ani trenera, ani piłkarzy byle się utrzymać i zapomnieć o tym koszmarze jakim jest sezon 19/20.
|
Wyszli na ambicji. Dopoki mieli sily na wysoki pressing, czyli tylko na pierwsza polowe, to fajnie to wygladalo. Pozniej gralismy padake jak wczesniej. Dziwne zmiany, wydaje sie, ze za pozne. W Zabrzu beda sie chyba slaniac na nogach. Najwazniejsze, ze 3 pkt, ale sam mecz w naszym wykonaniu sredni, wrecz slaby. Jakby nie pierwsza polowa, po ktorej umierali, byloby cieplo.
|
Ej, no mają cztery dni i gramy 100 km od Krakowa, bez jaj z tym słanianiem..
Najgorsza 2 połowa od dawna, nic nie układało się nam w grze, a Płock był wręcz niewiarygodnie słaby, poza kilkoma sprezentowanymi przez nas stałymi fragmentami nie byli w stanie stworzyć żadnego zagrożenia, nie zdziwię się wcale, jak oni jeszcze zlecą z tej ligi. Ale kij z tym, najważniejsze 3 punkty i to, że odskakujemy Koronie. |
No wlasnie. Mecze grane co kilka dni, na takie tempo sil starcza na jedna polowe. Polska liga i przygotowanie fizyczne "specow".
|
Proponuję zrzutkę na pendolino dla Hołowni. To, co ten gość wyprawiał, to przechodzi ludzkie pojęcie. To już nie jest kwestia umiejętności piłkarskich, to brak zdolności do myślenia na boisku.
|
Powiem tak mecz przeciętny dobrze że Płock nic nie grał brak nam wykończenia i pomysłu na gre w ataku.
Cieszy powrót na trybuny tylko dlaczego taka mała liczba osób wizualnie wydawało mi się że jest nas więcej. Co do klubu : Problem z wejściem na bramkach 3 karnety pokazały że nie maja nabitych miejsc i kłutnia z ochroną pokazując smsy i @ od klubu w końcu wpuścili z palca. Podwyżka ceny za parking pod stadionem z 10 na 15 zł żenada Podwyżka cen cateringu Generalnie więcej minusów niż plusuów |
Pierwsza połowa - jak na obecne możliwości - naprawdę fajna, gol na 2:0 raczej "zabiłby" już ten mecz a było do tego okazje.
Po 60 minutach zjazd i w znacznej mierze słabości Płocka zawdzięczamy to, że udało się dowieźć te 3 bardzo, bardzo ważne punkty. To przygotowanie fizyczne to jest jakiś fenomen, nie śledzę tego tak uważnie ale czy w innych ligach taki temat jest w ogóle poruszany? Czy nie jest oczywistością, że młody, zdrowy człowiek uprawiający zawodowo sport ma być odpowiednio przygotowany? Bo u nas to wygląda tak, że straciliśmy prawie wszystkie atuty, który mieliśmy w lutym/marcu, gdzie środek ustawiał nam grę obronną i dodatkowo szybko wychodziliśmy do kontr. A teraz nic z tego nie zostało. Dość fajny pressing w pierwszej połowie kosztował naszych tyle zdrowia, że na ostatnie 25-30 minut już tego zabrakło... Faktem jest, że dużo dobrego dawał Wojtkowski, który wartościowo wypełniał pozycję młodzieżowca. Hołownia z meczu na mecz gorzej, Buksa wszedł w trudnym momencie i był de facto skazany na porażkę. Zostaje Szot, który wobec kartki Niepsuja jest chyba poważnym kandydatem do wyjścia w składzie na Zabrze. Jeżeli nie będzie Burego to na obronie a w innym razie gorzej niż Hołownia w pomocy nie zagra. Na koniec - choć to temat na osobny wątek. Mam takie wrażenie, że Skowronek po prostu za dużo myśli i kombinuje, przez co czasem gubi z pola widzenia najprostsze rozwiązania... |
Nie mam pojęcia co stało się z tą drużyną w czasie pandemii. Gramy naprawdę dramatycznie. Sił wystarcza na jedną połowę, czasami do 60 minuty, a zdarza się jak w meczu z Rakowem, że same siły nie wystarczają i zjadają nas ambicją (?).
Co dobrego moge powiedzieć? Wczoraj chyba nikt nie popełnił żadnego ważnego błędu, który spowodowałby strate bramki. Ale to w cale nei znaczy, że wszyscy zagrali dobry mecz. Ot po prostu na swoim "takim se" poziomie. Skończyło się kombinowanie w obronie i w końcu mecz na 0. Z górnikiem znowu pewnie Klemenz na skrzydło bo Niepsuj pauzuje ... Kiedy wraca Bury? Kuvelijć całkiem fajnie, ale znowu mu prąd odcięło i Wisła mecz mogła kończyć znowu w 10 przez niego. Furman... człowiek instytucja: piłkarz, trener i sędzia w jednym ja się pytam czemu kiedy została mu udzielona pomoc medyczna na boisku to go nie opuścił? Przepisy sie zmieniły, że jednak nie trzeba zejść? No i to przerwanie gry chwytając piłke do ręki bez gwizdka, nie powinien kartki dostać? |
Ja poruszę inną kwestię, 4016 osób było na wczorajszym meczu, klub nie sprzedawał biletów bo miało się pojawić 8200 karnetowiczów.
Koszt wynajmu stadionu wzrósł z 30 tys. do 50 tys. netto, do tego nie mogło być reklam na trybunach. Tak trudno się określić i zwolnić miejsce żeby klub nie był stratny i mógł sprzedać te 4 tys. biletów? |
Ludzie to lenie są, byłem w 100% pewny, że tak własnie będzie, bo nie było żadnego kompletnie nagłośnienia tej sprawy.
Zresztą zorganizowane to było w ogóle bardzo kiepsko, żeby znaleźć, na który mam wejść sektor, zamiast na D szukałem kilka minut na stronie, nie było to za cholerę intuicyjne. Więc nie dziwię się, że ludzie olali, tzn w....ia mnie to, ale zdziwiony nie jestem. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl