Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Błaszczykowski, Jażdżyński, Królewski - właściciele Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10278)

serek.c2 19.04.2020 12:31

Takie dyskusje, to chyba z przekonania, że gdy tylko "Trio" stanie się pełnoprawnymi właścicielami spółki, to zaczną z miejsca pompować miliony do budżetu klubu.

azor 19.04.2020 12:54

idealnym połączeniem byłby wczesny Boguś i kasa przez niego pompowana + zarządzanie przez Trio. Oczywiście uwzględniając to, że BC oddałby choć połowę swojej autonomii w decyzyjnośći ;)

serek.c2 19.04.2020 13:55

Myślę, że z naszym potencjałem na sukcesy krajowe wystarczy odpowiednie, racjonalne zarządzanie spółką. A o to - tak mi się wydaje - możemy być spokojni.

JudasPriest 19.04.2020 15:29

To owszem. Sęk w tym, ze nie startujemy od zera tylko od minus 20mln :/

nero 19.04.2020 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1551758)
Obrót to nie to samo co przychód...

Czy byłby to obrót czy przychód nadal jest w ch*j mały :(

serek.c2 20.04.2020 12:57

No to już oficjalnie:

https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...adczenie-klubu

:)

azor 20.04.2020 13:04

mam nadzieje, żę Obidziński poza przekazaniem stanowiska zostanie jeszcze na dłużej, bo szkoda byłoby stracić gościa, który w rok ogarnał 14 baniek długu :/

bódyń 20.04.2020 13:42

No ja tez wlasnei zaluje Obidzinskiego bo ogarnia i to bardzo.
Oby zostal

A tak bardzo dobra wiadomosc i w koncu lecimy ku normalnosci

Ogryzek 20.04.2020 14:16

No i stało się. Wisła ma wreszcie solidnych właścicieli :)

_ukoL 20.04.2020 14:24

Myślałem, że zostanie na dłużej w projekcie. Szkoda, aczkolwiek należą mu się słowa uznania.

MaLk 20.04.2020 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1551765)
Czy byłby to obrót czy przychód nadal jest w ch*j mały :(

Skoro był w stanie jednocześnie sfinansować wielokrotnie wyższe koszty, to większego problemu nie ma. Realizacja przychodów mogła się przesunąć w czasie, byleby były na horyzoncie.

kbr 20.04.2020 16:10

Lubiłem Obidzińskiego. Widać, że zaangażował się emocjonalnie w to co robił i nie był to dla niego kolejny epizod do CV. Szkoda, że się nie dogadali, choć z tego komunikatu nie wynika, czy Trio nie chciało z nim współpracować, czy sam uznał, że zrobił już swoje i czas na kolejne wyzwania. Nam wypada bardzo serdecznie podziękować za pracę dla naszego Klubu.

Powodzenia Panie Piotrze!

PS nie wiem jak rozwija się biznes Królewskiego, ale jakiś czas temu(jeszcze przed pandemią) widziałem sporo ich ogłoszeń o pracę na nofluffjobs z widełkami powyżej 20k miesięcznie. Zwiększają zatrudnienie, więc pewnie mają co robić.

Wojtas 20.04.2020 18:36

Brawo, teraz panowie do przodu na przekór nadciagajacym ciezkim czasom.
Dacie rade,jeden za wszytskich ,wszyscy za jednego/.

Ogryzek 20.04.2020 19:43

Przecież może być tak, że Synerise ma finansowanie i są na etapie badania/wdrażania, jeszcze przed pełnym spieniężeniem pomysłu. Pewnie wtedy nie tyle firma będzie już zarabiać co kupi ich jakiś potentat i dalej będzie rozwijał, a on zarobi sporo na akcjach. I dalej założy za zarobiony szmal kolejne start up-y i będzie "hodował" aż znowu dojrzeją i te które się dobrze rozwinęły sprzeda. I tak w koło Macieju. A patrzenie że teraz nie ma przychodów? Facebook lata nie miał dochodów a teraz to mega gigant na rynku reklamowym.

Karherop 20.04.2020 20:16

Otwieramy nowy, oby najlepszy rozdział w historii Wisły.

O ile rok temu, w takiej sytuacji powiedziałbym że trio przychodzi na chwilę, tak teraz z całą pewnością - szybko jej się nie pozbędą.

Trzeba być optymista, to by tylko pandemia szybko ustąpiła prawdziwemu życiu.

czaro 20.04.2020 22:28

Na podstawie publikacji prasowych Obidziński robił na mnie dobre wrażenie. Profesjonalisty, ale czującego klimat klubu sportowego - odpowiedniej osoby na trudne finansowo czasy.

Nie wiem, czy było to słuszne wrażenie, ale z tą wiedzą, którą mam, jest mi szkoda, że odchodzi. Nie znam też kulis odejścia prezesa, być może takie były wcześniej ustalenia, ale i tak szkoda.

Mimo wszystko większym plusem jest przejęcie klubu przez BJK i jeśli odejście Obidzińskiego ma być tego ceną, to ok.

nero 20.04.2020 22:52

No dobra, zmieńmy zatem nieco temat.
Jak wyglądają kompetencje Dawida Błaszczykowskiego, gość 19 lat już nie ma, zatem co ciekawego zrobił w życiu?
Ma jakieś doświadczenie?

azor 21.04.2020 07:13

na pewno jest pierwszym Dawidem w wynikach googla ;)

ciężko coś od strony zawodowej o nim znaleźć, poza tym że był prawą ręką Kuby :/

Arkadiusz.Czerepach 21.04.2020 07:50

no właśnie sezon ogórkowy , to trzeba gównoburzy zastępczej poszukać
jakie były kulisy wysiudania żeglarza ?
przecież on był człowiekiem tria (?) w tej układance sa vs ts
wydawać by się mogło że po odstrzeleniu ts-u jego wpływy wzrosną , a tu pyk

wiesniak842 21.04.2020 08:09

Nepotyzm, uklady, ukladziki!!! Zaraz trenerem Wisly jeszcze Brzeczek zostanie:D

Powodzenia!!!

azor 21.04.2020 08:24

Wcale nie twierdze, ze to układziki - ba, skoro Królewski mówi ze przygotowywali takie posunięcie od jakiegoś czasu, to zakładam ze jest przemyślany - ot czysta ciekawość czym się zajmował. Niestety często w momencie stania się osoba medialna, która od jakiegoś czasu jest wszystkie profile zawodowe w necie znikają/są niewidoczne dla pospolitej gawiedzi, stad moje pytanie :)

A i tak uściślając - to nie jest nepotyzm, nawet gdyby „Blaszczykowskich” o to posądzać :)

wiesniak842 21.04.2020 08:47

No i git. Ja tam mam zaufanie do deyzcji trojcy i tyle. Co do kompetencji i doswiadczenia. Mi wystarczy, ze byli juz w Wisle tacy z doswiadczeniemi, kompetencjami i gowno robili, pobierajac przy tym kupe kasy. JKB chcieli Dawida? Prosze bardzo. Rozliczac bedziemy za jakis czas:D

Arkadiusz.Czerepach 21.04.2020 09:04

poważne to zaufanie , skoro jeszcze żadnej afery nikt nie wykręca , a Ty wytaczasz NAJCIĘŻSZE działa ironie i sarkazm

Proud 21.04.2020 11:09

Na pewno Dawid grał bardzo dobrze w piłkę do momentu poważnej kontuzji.

Muszę podpytać kolegów z okolic Truskolasów jakie są jego biznesowe kompetencje.

serek.c2 21.04.2020 12:07

W Radzie Nadzorczej są zbyt poważne osoby, by dopuścić do kierowania spółką osobę, której nie byliby pewni. Już nie mówiąc o tym, że prezes nie będzie "od wszystkiego".

petred 21.04.2020 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1551781)
no właśnie sezon ogórkowy , to trzeba gównoburzy zastępczej poszukać
jakie były kulisy wysiudania żeglarza ?
przecież on był człowiekiem tria (?) w tej układance sa vs ts
wydawać by się mogło że po odstrzeleniu ts-u jego wpływy wzrosną , a tu pyk

Obidziński był dobrym materiałem na nowoczesnego prezesa. Szybko wtopił w wiślacki świat, wygadany, pełen zapału do ciężkiej pracy i aktywny w cyberprzestrzni. Jedyny jego minus to jego niewyparzony jęzor. Z tego co pamiętam było kilka wywiadów z nim gdzie zamiast zachować trochę dyplomacji to mówił co mu ślina na język przyniosła - głównie odnośnie relacji z miastem. Może to była nasza strategia wcześniej omówiona z pozostałymi osobami grupy ratunkowej, nie wiem. Jedno jest pewne - on z Majchrowskim już na pewno by się nie dogadał. Szacunek za to co zrobił dla nas i fajnie by było jakby został u nas pełniąc inną funkcję.

arth_ur 21.04.2020 17:24

Wątpię że u nas zostanie. Jako fachowiec w restrukturyzacjach będzie miał żniwo na rynkach światowych.

Blixa 22.04.2020 02:18

Obi to gosc od trudnych operacji. Wykonal swietna robote i teraz bedzie mial pole do popisu gdzies indziej w jakiejs innej branzy. Na R22 ten gosc zawsze bedzie mial status VIP najwyzszej rangi.

A my zaczynamy nowa epoke i bardzo wierze ze to trio razem z nami zbuduje cos wspanialego.

leszekm 22.04.2020 10:43

Poza ostatnim w tabeli ŁKS najmniej pieniędzy według obecnych wyliczeń otrzymałaby Wisła Kraków. "Spadkowiczom zagwarantowano wsparcie w wysokości 750 tys. złotych. Trzynasta Wisła już na to liczyć nie może, dlatego gdyby zakończyła rozgrywki na tej pozycji, otrzymałaby zaledwie 152 tys. zł (a 14. Korona “ 586 tys. zł). Kwota ta jest tak mała, ponieważ w styczniu wszystkie drużyny otrzymały po 1 013 250 zł na poczet czwartej raty. Po odjęciu tej sumy niektóre zespoły czekają już na naprawdę niewielkie pieniądze. Chyba że są przeświadczone, że uda im się awansować na zdecydowanie wyższą pozycję. Taką narrację słyszeliśmy w Wiśle Kraków, której współwłaściciel Jarosław Królewski przypomina, że Biała Gwiazda jest najlepiej punktującym zespołem w 2020 roku, twierdzi, że spadku nikt przy Reymonta się nie obawiał. Wręcz przeciwnie: liczono na zdecydowanie wyższą pozycję. I większe wpływy..."

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...grywek/2db81tv

Smok 22.04.2020 12:57

Nowi właściciele stana przed nie lada wyzwaniem. Jak liga ponownie ruszy, to na bank bez publiczności. Zostanie nam tylko ogladaczka Canal+...
Moze ktoś, kto jest bliżej góry (np. Socios) podrzuci taki pomysł, żeby nie rezygnować ze sprzedaży biletów. Mysle, ze jest trochę wiernych którzy chętnie by kupili taki "wirtualny bilet". Normalnie na portalu, przelew i wydrukować sobie w domu na pamiątke. Ja np. nie mogę chodzic na stadion (zdrowie) i tylko młodemu kupilem karnet, a ja oglądam w Canal+. Ale w takim trudnym czasie chętnie bym kupił bilet, żeby wspomóc "dzień meczowy".

Arkadiusz.Czerepach 22.04.2020 13:03

a czy jeśli mecze maja być bez publiczności , to wogle jest jakikolwiek sens rozgrywania ich na r20 ?

Karherop 22.04.2020 13:04

Niektórzy węszą spisek, a tymczasem jak można śmiało zauważyć decyzja była długo podejmowana i dla samego Obidzinskiego nie jest to zaskoczenie.
Wisła musi mieć fundamenty na lata. Obidzinski natomiast to biznesowy obierzyswiat i sam jest świadomy, że wypalanie przyszłoby u niego prędzej czy później. W dodatku jego gaża to strzelam 3-2x tyle co nowego Prezesa. Obidzinski się ceni bo i zna swój fach.
Od początku było wiadomo że to specjalista na jakiego w dłuższej perspektywie Wisły nie stać.

For_FuN_ 22.04.2020 15:19

Spisek? Szybciej nepotyzm. Jak zwalnia się fachowca to zatrudnia się innego fachowca(z doświadczeniem, pozycją na rynku, znajomościami i przede wszystkim świetnym wykształceniem, które pozwala w ogóle prowadzić dużą firmę). Była miła odmiana po przednich Prezesach, ale wracamy do starego. Funkcji w klubie jest sporo i jeśli Kuba chciał zatrudnić kogoś z rodziny to mógł wybrać inne stanowisko. Pozytyw taki, że pewnie nowy Prezes będzie wszystko konsultował.
Powodzenia Panie Piotrze. Dzięki za dobrą robotę :).

azor 22.04.2020 18:29

Jeszcze raz - to nie jest nepotyzm :)

master17 22.04.2020 19:51

Tak zaraz Kuba ściągnie resztę rodziny i będą doić klub, jak Marzena.

Arkadiusz.Czerepach 22.04.2020 20:07

oczywiście że nie nepotyzm , to naturalne że sie chce otaczac zaufanymi ludzmi

krakus76_ 22.04.2020 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez master17 (Post 1551805)
Tak zaraz Kuba ściągnie resztę rodziny i będą doić klub, jak Marzena.

:rotfl::rotfl::rotfl:

Jaroo1 22.04.2020 23:53

Mam nadzieję, że to wszystko jest robione z troski o klub. Kubę uwazam za jednego z niewielu ludzi godnych podania ręki, honorowych, z zasadami. Być może po prostu po tym co w zyciu przeszedł i co Wisla przeszła przez ostatnie lata nie było pewnego kandydata na to stanowisko i woleli dać "swojego". Chcąc nie chcą całe środowisko wislackie się wyjebalo, i nawet nie bylo opcji na prezesa dać kogoś kto byl z Wisłą związany na przestrzeni ostatnich lat, bo każdy kto coś znaczył to siedzial w układzie, albo widział co się dzieje a nic nie zrobił z tym. Także pozostała opcja, albo brać z rodziny/znajomych albo kogos obcego. W sumie lepiej już, że postawiono na brata Kuby niż na kolege Obidzińskiego czy Krolewskiego, bo wtedy dopiero by bylo, że uklady i kolesiostwo. No nic, zobaczymy dokąd nas to wszystko zaprowadzi. Szkoda, że jest ta zjebana udawana pandemia bo w naszej sytuacji to kolejny cios, i nie dość, że po kieszeni znowu dostaniemy, to jeszcze teraz jak juz klub jest przejęty przez trio to sytuacja stoi miejscu i musimy czekac na realne efekty ich pracy i pomyslów na Wisłę teraz, po erze TSu.

azor 23.04.2020 06:43

Nie wydaje mi się, żeby Blaszczykowski został prezesem na zasadzie "Kto z nas? Moze Pan, Panie Waldku?" - z tego co przedstawiane jest w mediach, a w zasadzie przez Królewskiego, DB był cały czas bardzo blisko wszystkich operacji, które prowadzil Obidziński, sam zajmował się renegocjacją niekorzystnych umów etc.- może rzeczywiście jest małym wychowankiem PO, który zresztą od początku mówił, że w Wiśle jest tymczasowo, zreszta taka specyfika jego pracy - przychodzi, stara się odgruzować, pokazuje jak to powinno wyglądać i idzie dalej.

a tak offtopowo - Jaroo1 udawana pandemia? :)

nero 23.04.2020 07:31

Nie ma nic złego w zatrudnianiu brata, ciotki, kolegów. To jest logiczne, że chcemy pracować z ludźmi, którym ufamy, których lubimy, którzy darzą nas szacunkiem.

Jest tylko jedna spraw, najważniejsza - trzeba mieć odpowiednie kwalifikacje na dane stanowisko. Tylko tyle i, aż tyle.

P.S. Nie mówię, że Dawid Błaszczykowskich ich nie ma, tego nie wiem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl