Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXVI kolejka] Wisła Kraków - Lech Poznań, 08-03-2020, 15:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10271)

wolfy 08.03.2020 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goodbay (Post 1551300)
duzo niedokładnosci szczegolnie Bashy czy Vukana, ale ogolnie remis to bardzo dobry wynik, zwłaszcza ze przewaga nad swinią zwrosła do 6 pkt, jest dobrze oby tak dalej

Z przebiegu meczu to Lech stracił 2 punkty, zwłaszcza biorąc pod uwagę kontuzje. Co jest z tymi kontuzjami?

Wszyscy zagrali najlepiej jak umieli, ale szczególnie zaskoczył mnie Wójtkowski. Mecz z Cracovią to nie był przypadek, dzisiaj to był nasz moto napędowy.

Żukow to jest gracz z innej ligi i to widać momentami bardzo jak na dłoni. W pojedynkach z nim młodzi Lechici mieli przedsmak prawdziwej piłki do której aspirują.

AS82 08.03.2020 17:24

Jóźwiak zmarnował setke na 2-1 , wiec remis dla nas szczesliwy Martwia kontuzje...

wiśnia 08.03.2020 17:49

Wojo to przypadkiem po sezonie nie odchodzi do Leszka?. Zobaczymy jak jutro poradzi sobie Korona, jak przegrają to dzisiejszy nasz remis na +.

wolfy 08.03.2020 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1551305)
Wojo to przypadkiem po sezonie nie odchodzi do Leszka?. Zobaczymy jak jutro poradzi sobie Korona, jak przegrają to dzisiejszy nasz remis na +.

ŁKS nie spisywałbym na straty, ale bez względu na wszystko wycisnęliśmy maks z meczu z Lechem. Bałem się że będzie w czapę, bo Lech jest teraz najlepszą obok Legii drużyną, a po nim nie ma długo nic. Pogoń, Cracovia czy Śląsk to kilka poziomów niżej w kulturze gry.

Patryko 08.03.2020 17:54

Z perspektywy całego spotkania bardzo cenny punkt, jakby Lech wygrał nikt by nie mógł mieć pretensji do naszych piłkarzy, bo wypluli dziś na boisku płuca.

Personalnie Lech był od nas po prostu lepszy, nasi dołożyli serducho i wyszło na remis.

s1mone 08.03.2020 18:06

Jak na to, że nie było Kuby to wynik jest OK.

Z Kubą można by było pokusić się o coś więcej, a tak to ten punkcik trzeba szanować, bo Lech miał więcej z gry niż my.

ciacho 08.03.2020 18:11

Nie wiem co z Tupta, ale wygląda na to że zostaliśmy bez napastnika.. Buksa to na razie pół napastnika. Szkoda Turgemana jak cholera...

Co właściwie z Kuba?

pepe72 08.03.2020 18:17

Remis, wygląda na to, że szczęśliwy.
Szpital nas wykończy ;(

South 08.03.2020 18:20

Tupta kolano więc pewnie koniec gry. Brozio ratuj

Blixa 08.03.2020 18:22

Jest jeszcze Brozek.

pepe72 08.03.2020 18:32

Pocieszające, że do utrzymania potrzeba jeszcze tylko 11 punktów.

Chorynatrzykolory 08.03.2020 18:33

Ile jeszcze Turgemana nie będzie? Już chyba powinien wrócić

Ma_niek 08.03.2020 19:12

Skowronek mowil ze jezcze minimum 6 tygodni

Wojtas 08.03.2020 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1551306)
ŁKS nie spisywałbym na straty, ale bez względu na wszystko wycisnęliśmy maks z meczu z Lechem. Bałem się że będzie w czapę, bo Lech jest teraz najlepszą obok Legii drużyną, a po nim nie ma długo nic. Pogoń, Cracovia czy Śląsk to kilka poziomów niżej w kulturze gry.

Tez mi sie wydaje ze robi sie straszna luka,bo na dzis nawet nie ma kto tej Legii gonić.Niby Kuchenki cos tam grają,ale nie przekonali mnie na dzis zeby walczyc z L o mistrza.

Dzis pierwsza połowa nasza,druga Amiki,remis sprawiedliwy.Szkoda tej setki Wojtkowskiego.No i bez Kuby jakos dalismy rade, wiadomo jak Kuba działa na zespół.
U nas Zukow jest na dzis bezcenny,ale reszta tez widac ze ten mecz poprpstu sobie wywalczyli,Klemenz na prawej super.
Generalnie uciekamy dołowi,i mamy ciagle szanse na grupe Mistrzowska,wiec i tak jest dobrze.

bridgeburner 08.03.2020 19:44

Klemenz na prawej super ale w defensywie
Z przodu wartości dodanej nie wniósł żadnej a przy Bashy i Żukowie to jednak potrzeba ofensywniej grających bocznych obrońców
Mało naszych szło do przodu, Mak slabiutki
Z remisu trzeba byc zadowolonym bo mogło się skończyć gorzej

caucus 08.03.2020 19:49

Czego dowiedziałem się po dzisiejszym meczu:

1. Zostało nam 5-6 meczów oglądania Żukowa na żywo.
2. Musimy poszukać kolejnego pitbulla do środka.
3. Dwóch napastników, którzy potrzebują utrzymać piłkę z przodu potrzebnych na wczoraj. Jak wylatuje Turgeman, to musi być drugi.

FraMat 08.03.2020 20:08

Bardzo fajna gra Wisły.
Problem to brak siły w ataku.
Niby dochodzimy do pola karnego, niby stwarzamy sobie sytuacje, ale dużo z tego to kwestia przypadku i szczęścia.

Brak jakiegoś silnego drwala z przodu, który nie da się przepchnąć obrońcom, weźmie ich na plecy i strzeli.

Za mało też w tym wszystkim strzałów z dystansu, które jeśli nawet nie znajdą drogi do siatki, to stwarzają okazję do dobitki, lub sprawiają, że obrona rywala będzie musiała przesuwać się bardziej do przodu stwarzając możliwość wrzutek za kołnierz. (Tak zdobyliśmy gola).

Przy tym wszystkim osiągamy całkiem dobre wyniki i gra wygląda bardzo dobrze.

Szkoda błędu w obronie, po którym padła bramka dla amiki.

No i Buchal: fajna interwencja po wolnym, ale te babole przy wybijaniu piłki bez jej zatrzymania przyprawiają o palpitację. Nie mówiąc o braku wyjścia do centr.

Nasi trzej pomocnicy: Żukow, Basha i Savicevic to na dzisiaj najlepsza defensywna trójka w lidze. W każdym razie na tym głównie się skupiają. I pomyśleć, że Vukan miał być opcją na grę bardziej do przodu! A on jest jednym z lepszych defensywnych w lidze w tym momencie. Bramka tego nie zmienia.

LucjuszWielki 08.03.2020 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez caucus (Post 1551323)
Czego dowiedziałem się po dzisiejszym meczu:

1. Zostało nam 5-6 meczów oglądania Żukowa na żywo.

Przeciez na rok podpisany z opcja na kolejny po stronie klubu... Myslisz,ze ktos da sensowny hajs wiedzac, ze zaraz konczy kontrakt?

caucus 08.03.2020 20:56

Jakie zaraz? Rok w piłce to dużo czasu, a pewnie wystarczy rzucić śmieszny milion euro.

Arkadiusz.Czerepach 08.03.2020 21:11

najgorszy na boisku niestety Maciek Sadlok i to pomimo tej "asysty" od której bardziej żenująca była chyba tylko ta Brożka w derbach na żydowni

masada 08.03.2020 21:14

InStat index* sklasyfikowanych piłkarzy Wisły Kraków:
317 - Maciej Sadlok

;)

sevenheaven 08.03.2020 21:18

Sadlok miał sporo przechwytów, ale oprócz przypadkowej asysty z przodu nic ciekawego.. z tyłu zapadła mi w pamięć ta główka, zamiast wybić, zagrać do Buchalika to podał prosto do lechity i była groźna akcja ..

wolfy 08.03.2020 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1551332)
najgorszy na boisku niestety Maciek Sadlok i to pomimo tej "asysty" od której bardziej żenująca była chyba tylko ta Brożka w derbach na żydowni

Chyba inny mecz oglądaliśmy.

BTW. Lech powinien mieć karnego po faulu Burligi przy rogu. Było teraz Lidze+ Ekstra i ja się z tym zgadzam.

FraMat 08.03.2020 21:28

Może już nie zastanawiajmy się kto był najgorszy?
Trochę przy tym zaangażowaniu piłkarzy nie uchodzi.
Każdy popełnił jakiś błąd, czy kilka, ale nie popełnili błędów tylko siedzący na ławce.

leszekpw 08.03.2020 21:34

Buchalik- poprawnie, choć wybić oraz wyjść do dośrodkowan to on się już chyba nie nauczy

Klemenz- b. dobrze, Niepsuj, Janicki poprawnie, Sadlok słabo mimo niezamoerzonej asysty

Basha, Savicevic poprawnie
Wojtkowski-b.dobrze- szarpal i ciągnął grę do przodu niesamowicie mimo strat
Zukov- bardzo dobrze, chyba jedyny z chłodna głową u nas który umie zrobić użytek z techniki w sytuacji zagrozenia

Mak-najsłabszy, niewidoczny
Tupta-rowniez słabo

Burliga- dobra zmiana, widać doświadczenie.
Buksa- slabiutko, niewidoczny
Kuveljic- bez oceny, nic nie wniósł ale nic nie zepsul

pepe72 08.03.2020 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1551338)
Buchalik- poprawnie, choć wybić oraz wyjść do dośrodkowan to on się już chyba nie nauczy

Klemenz- b. dobrze, Niepsuj, Janicki poprawnie, Sadlok słabo mimo niezamoerzonej asysty
...

Niepsuj, powiadasz ...

tomytom 08.03.2020 23:02

@pepe72: chyba chodziło o to, że Niepsujowi się sytuacja z nogą poprawia i dlatego => poprawnie :-)

s1mone 08.03.2020 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Framat
Nasi trzej pomocnicy: Żukow, Basha i Savicevic to na dzisiaj najlepsza defensywna trójka w lidze. W każdym razie na tym głównie się skupiają. I pomyśleć, że Vukan miał być opcją na grę bardziej do przodu! A on jest jednym z lepszych defensywnych w lidze w tym momencie. Bramka tego nie zmienia.

Ja się zupełnie nie zgadam. Savicevic odkąd gramy Bashą i Zhukovem gra coś pomiędzy dychą a ósemką. Prędzej bym go dychą pełną gębą nazwał niż szóstką. Zdarza mu się wrócić i powalczyć o piłkę jak bronimy całym zespołem (generalnie Vukan zawsze dużo pressuje i biega), ale on przecież praktycznie w każdym meczu wchodzi w strefę napastnika przy dośrodkowaniach czy krótkim rozegraniu w grze pozycyjnej. Jego drugi gol w tej rundzie to żaden przypadek tylko efekt 'przebranżowienia' Vukana przez Skowronka.

I dobrze. Im Vukan gra dalej od własnej bramki tym mniejszy strach i większy pożytek z niego dla drużyny.

leszekpw 09.03.2020 01:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1551339)
Niepsuj, powiadasz ...

No tak to z rozpędu :) Oczywiście nie grał.
Trzeba myśleć o przedłużeniu Zukova koniecznie!!! Od takich walczaków i to jeszcze bardzo dobrych technicznie powinno się rozpoczynać budowę drużyny. Na przyszłość.
Szkoda, że Kuveljic dostaje obecnie tak mało minut. Brozio wypowiadał się o nim w superlatywach, może coś jest na rzeczy.
Co się stało z Makiem. Parę miesięcy temu ładnie ciągnął grę skrzydłem, dzisiaj słabiutko.
Gra Wojtkowskiego podoba mi się coraz bardziej. Co prawda sporo strat, ale obecnie jest to jeden z motorów napędowych tej drużyny.

bódyń 09.03.2020 06:46

Forumowi znawcy widza Niepsuja w skaldzie.
W sumie faktycznie zagral poprawnie, nic nie zawalil:)

Marcinnno 09.03.2020 07:22

Każdy punkt cenny. Z innej beczki. Co z Damianem Pawłowskim? Nie łapie się do kadry od kilku spotkań?

Karherop 09.03.2020 07:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 1551350)
Każdy punkt cenny. Z innej beczki. Co z Damianem Pawłowskim? Nie łapie się do kadry od kilku spotkań?

Składał życzenia na dzień kobiet więc raczej żyje i ma się dobrze.

Krótki komentarz do meczu: cenny remis, z bardzo mocnym Lechem który pewnie za tydzień puknie Legię. Ten punkt trzeba bardzo szanować. Solidne spotkanie każdego z naszych graczy. Wejście Buksy było dość marne. Ma on jeszcze przed sobą bardzo dużo pracy.
Miejmy nadzieję że Brożek będzie już gotowy na Piast. Z nim i Kuba powinno udać się wywieźć punkty z Gliwic. Tym bardziej że Piast będzie po PP w Gdansku.

bódyń 09.03.2020 07:50

No to statystyki meczu. Znowu najwiecej przebiegl Savicevic
https://i.ibb.co/Cb0mqMt/Zrzut-ekran...9-07-47-56.png
https://i.ibb.co/bKKXTSH/Zrzut-ekran...9-07-48-22.png
https://i.ibb.co/hXpjBT3/Zrzut-ekran...9-07-48-38.png

Jagul 09.03.2020 08:51

Remis trzeba przyjąć z pokorą. Lech miał dużo więcej z gry i mógł to spokojnie wygrać. My osłabieni ale wyszarpaliśmy remis.
Szkoda, że mimo dominacji Lecha straciliśmy typową bramkę "z dupy", bo bywało dużo groźniej pod naszą bramką, a udawało się zażegnać niebezpieczeństwo.

wolfy 09.03.2020 08:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1551352)

Zaskoczyło mnie większe posiadanie piłki przez nas.

Szneka 09.03.2020 09:21

Savicević i Mak w drugiej połowie zniknęli z pola widzenia.Jednak Mak nie dał tyle co Kuba. Olek Buksa kolejny raz boleśnie przekonał się co znaczy granie z seniorami. Remis cenny ale drogę do ósemki znacznie nam utrudnia.

grogoriogreg 09.03.2020 09:22

Cenny punkt w walce o utrzymanie (dający cień szansy na walkę o top8, ale to już bardziej życzeniowe myślenie - do Jagi tracimy 6p. a mamy lepszy bilans, do Płocka tracimy 5p. a do Górnika 2p. a mamy gorszy, więc tutaj ten punkt sporo daje).

Na wiosnę trudno jest się doszukać negatywnych jednostek w naszym składzie, bo gramy bardzo kompaktowo. Można się czepiać, że Buchalik kopie po autach, Mak traci piłkę na skrzydle lub wrzuca do nikogo (bo przeważnie nikogo w tym polu karnym nie było), Sadlok nie słysząc podpowiedzi "panikuje" w prostej (wedle oceny widza) sytuacji lub Tupta traci piłkę za piłką, jednak pamiętając nasze mecze z tego i poprzedniego sezonu nie można przejść obojętnie wobec progresu tych zawodników, których nikt tutaj specjalnie nie cenił, a w dodatku widać to, że każdy czuję odpowiedzialność za dobro zespołu i nie ma sytuacji, gdy odpuszczamy, czy to krycie, czy powrót po stracie piłki. Szkoda bramki, był tam błąd naszego ustawienia. W sytuacji Jóźwiaka nie mogliśmy nic zrobić - była to genialna akcja Poznaniaków przeprowadzona w szybkim tempie.

Jedynymi błędami jakie Żukow robi są straty w pobliżu pola karnego, po przejęciu piłki, kiedy chce rozegrać piłkę pod presją rywala, a reszta naszych zawodników zdaje się mieć minę "weź to wyp... to jak najdalej" i wtedy nasz Generał ma problem, bo nie ma komu zagrać piłki, nie jest nauczony wybijać na pałę, a ten ułamek sekundy powoduje, że rywal jest w stanie mu wybić piłkę. Pół roku i nauczy się Ekstraklasy (jeśli u Nas zostanie) :D

Wojtkowski. Szkoda, że kończy mu się kontrakt. Przez 1.5 roku nie wierzyłem w niego, nie pokazywał nic, co pozwoliłoby mieć nadzieję, że będzie z niego piłkarz. Szybkość, technika, waleczność... Czasami brakuje odpowiedniej decyzji, nie ma niestety dobrego strzału, kończy mu się status młodzieżowca... I tak jest dużo lepszy od Maka.

Klemenz. Bałem się wejścia Burligi, bo jego forma po kontuzji jest niewiadomą. Za to Klemenz pewnie nawet w środku pomocy, by dobrze wyglądał (całe szczęście trener nie będzie tego próbował ;) ). Świetnie się rozwinął, wydaje się być sympatycznym gościem, któremu sodóweczka nie odbije, więc dodatkowo mu kibicuje.

Niech te rezerwy już zaczną grać, bo nasz pierwszy skład przypomina Polskę na Euro 2016, gdzie nie bardzo było kogo wpuścić z ławki, w obawie o obniżenie poziomu drużyny. Chuca nie sprawdzał się na skrzydle, więc musi czekać na 8. kartkę Vukana - w ofensywie dawałby może jeszcze więcej jak Czarnogórzec, ale nie zapieprzałby ponad 12 km w ciągłym pressingu. Jeśli z Piastem nie mogliby zagrać Turgeman, Brożek oraz Tupta, zaryzykowałbym wyjście Jean Carlosem w ataku - był tak próbowany w sparingach, nie ma wykończenia, ale potrafi zastawić piłkę i się przy niej utrzymać, a to jest jego przewaga nad Buksą w obecnej sytuacji.

mitmichael 09.03.2020 10:54

O punkt blizej utrzymania. Lech wiecej atakował ale w celnych był tylko ciut lepszy, najwazniejsze ze w 2 polowie nie cofnelismy sie pod koniec jak w meczu z Wisła Plock, mielismy swoje okazje, moglismy jeszcze cos strzelic tak jak moglismy tez cos stracic. Ogladałem wczoraj Lige+Extra i w jednej sytuacji w 2 polowie Burliga pociagał pilkarza Lecha za koszulke, w dobie powtorek wideo sporo ryzykował, całe szczescie ze sedzia na VAR nie zauwazył bo to był 100% karny. To juz 8 mecz bez porazki (6 zwyciestw, 2 remisy) mielismy dostac w derbach, mielismy przegrac z Lechem a w tych dwoch spotkaniach zdołalismy wyciagnac 4 punkty. Oby ta passa ciagneła sie jak najdłuzej.

FraMat 09.03.2020 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1551357)
Zaskoczyło mnie większe posiadanie piłki przez nas.

Mnie też. Tym bardziej, że w Canal+ wieczorem w statach pokazano przewagę amiki pod tym względem

bódyń 09.03.2020 12:14

SofaScore tez podaje 55-45 dla WIsly. A do przerwy bylo odwrotnie. Dziwnie bo na zywo bym powiedzial, ze Lech mial wiecej posiadania

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl