![]() |
Musimy wygrać zeby powoli unosić sie nad strefą spadku ,trzeba to zrobic jak najszybciej po pozniej derby i wiadomo ze tam bedzie ciezko.
Plus taki ze mamy sporo meczy u siebie Korona,Płock,Legia,Amika praktycznie kazdy to mecz o życie i tylko takie podejscie moze nas na koniec uratować,ale droga to pozostania w Lidze jeszcze daleka. |
Ponoc Turgeman kontuzjowany.
|
oby to byl wielki i przelomowy mecz Olka , od 1 minuty
|
Z tym Turgemanem nie wiadomo za bardzo o co chodzi. Niby coś było na Insta, później zniknęło, na konferencji cicho sza. Ale coś czuję, że pewnie faktycznie wypadł :/
|
obawiam sie tego meczu, Koroniarze to drwale i beda kopac naszych ostro... bedzie ciezko, ale wyszarpiemy to raczej
trzeba wygrac za wszelka cene i odjechac od strefy spadkowej |
Czyli temat mlodziezowca rozwiązał się samoistnie - nie bardzo jest alternatywa za Bukse w ataku-przynajmniej nie od poczatku
Alon, Hebert, Bury i Brożek, zaczyna się dużo tych kontuzji znowu robic |
Czyżby znowu ktoś zawalił przygotowania? Po kazdym meczu ktoś wypada z gry. Wygląda na to, że jutro z dwoma młodzieżowcami w pierwszej 11. O ile Buksa wydaje sie pewniakiem w ataku to za Burligę, kto? Szota? (czy Szot bo w końcu nie wiem, który jest który ;) ) czy Hołownia?
Korona potrafiła w 10 strzelić bramkę Pogoni i pejsom, mało tego potrafili dowieźć wygrane do końca meczu. |
Cytat:
|
Szota wypożyczony ;)
|
Cytat:
|
no coz , jutro koniecznie trzeba wygrac, szkoda ze dzis swinia zdobyła 3 pkt, bo w przypadku jutrzejszej wygranej Wisły, odskoczyli bysmy im na 4 jakze wazne pkt
|
A przy tych wynikach jutro mozemy miec Jage na 4 ptk, Rakow na 3, a Gornik na 1. Serio... jesli my u siebie nie wygramy z Korona.... nawet biorac pod uwage ze pol skladu wylecialo, to z kim i gdzie chcemy wygrywac? Wiec mozemy miec naprawde piekny tydzien ozywionych dyskusji, bedzie osemka czy nie :D Trzeba tylko wygrac jutro.....
|
no cóż... potencjalni spadkowicze walczą o życie.
Przypominam, że przed rozpoczęciem tej rundy mówiła się jaki to chaos i nędza w Arce, a tu poradzili sobie ambicją z Rakowem. Oby jutro Korona im nie dorównała |
Mam dziwne niepokojące przeczucie, że jutrzejszy mecz nie pójdzie idealnie po naszej mysli, obym się mylił
|
BKarcz twierdzi, że jednak kontuzja Turgemana:
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14807998 po zderzeniu z Sadlokiem |
Cytat:
Pisałem już wcześniej, że scenariusz tego spotkania jest z góry znany. Walenie cal mecz głową w mur z duży posiadaniem piłki po naszej stronie. Jeśli padnie jakiś farfocl dla Korony nie będzie znaczyło że nasza drużyna jest do zaorania. |
|
Większego się nie dało?
|
Dzisiejszy mecz będzie bardzo trudny bo Korona nastawi się pewnie na bronienie całą 11 na 30 metrze. Myślę, że mimo wszystko Skowronek ma scenariusz na ten mecz. Wydaje mi się, że dzisiaj za Turgeman a wyjdzie Buksa co niejako pokaże czy nadaje się już na grę od początku czy nadal na wejścia na ostatnie minuty.
Niewiadomą według mnie może być obsada skrzydła po Wojtkowskim, wydaje się, że naturalnym kandydatem na zastąpienie Kamila jest Mak ale z tego co było mówione po sparingu, gdzie Tupta pokazął się z dobrej strony, jest alternatywa. 3 niewiadoma to Hebert, wydaje mi się, że mimo wszystko nie będą ryzykować odnowienia kontuzji i nie wystawią go do składu tak szybko. Buchalik Niepsuj Klementz Janicki Sadlok Żukov Basha Kuba Savicević Tupta Buksa Według mnie skład bardzo prawdopodobny. Obstawiam dzisiaj 3-0 Buksa, Savicević, Basha |
Przepraszam, że w temacie meczowym, ale w sumie meczu też dotyczy. Otóż jestem obecnie w Niemczech, wracam dopiero po 22:00, przez co nie będzie mnie na meczu, a że mam karnet sezonowy na E23, to mogę bilet na dziś komuś przekazać. Ja żadnych pieniędzy za to nie chcę, ewentualnie chętny mógłby wpłacić symbolicznie 19,06zł na konto Socios, ale to już opcjonalnie. Jeśli się ktoś wybiera, a nie ma jeszcze biletu, niech się odezwie :)
|
Wiselka ma u bukow dobre notowania, takiej sytuacji dawno nie było... W Totolotku na nas jest 1.82, to dość mało, no nie wiem, ja bym był ostrożny, wciąż daleko nam do bycia choćby solidną ekipą. Teraz wszyscy, no może nie wszyscy, ale większość liczy na łatwe 3 punkty, oj, żeby nie było zdziwienia.
|
Na ten moment nie jest źle, ale Korona jest niebezpieczna i jak trochę nie poprawimy w odbiorze i dokładności w rozgrywaniu to się
źle skończy. |
Po raz ostatni wygraliśmy 3 pierwsze mecze na wiosnę w 2011 roku, kiedy zdobyliśmy ostatni tytuł.
Po raz ostatni wygraliśmy 4 pierwsze mecze na wiosnę w 2004, roku - lepszego startu nie pamiętam :) To pokazuje jak wyjątkowe są nasze wyniki w tym roku. Trzeba to docenić i nie psioczyć na styl, bo walczymy o utrzymanie, a nie o tytuł. Wrażenia wizualne są bez znaczenia, liczy się tylko skuteczność. Skowronek zdaje się to doskonale rozumieć, dlatego taktyka jest rozsądna. Nie jesteśmy już naiwniakami, którzy za wszelką cenę chcą grać koronkowo, zawsze atakować, szukać ambitnych rozwiązań, po to by stracić piłkę w ataku pozycyjnym i dać się wypunktować z kontry. |
^^
też mi się podoba taki styl i boiskowe cwaniactwo, punkty najwazniejsze |
Jest dobrze.piekna bramka Kuby:) teraz ograc Płocka .liczyc ze Arka nie ogra łksu, Gornik Pogoni, a Korna nie podoła lechii i łapiemy oddech;)
|
Był pot, krew i łzy (z nieba) i jakże cenne zwycięstwo!!! Jedziemy dalej teraz Płock.
|
Najwazniejsze sa punkty, styl jest drugorzedny. Oby tak bylo za tydzien.
|
Aby wywołać dyskusje wrzuce coś na szybko (jutro napisze wiecej).
Zszedł Buksa i zaczela sie gra w 2 polowie, ktora była bardzo fajna - spokojni 2,3 bramki mozna było dołożyć. Po 15 minutach mowie do kumpla: patrz on nie ma siły biegac... i co? 80 minuta i skurcze. Wali mnie, ze ma 10 czy tam 16 lat, oceniam goscia z polskiej ligi czyli: szybkosc i zwrotnośc Jacka Matyja. Buksa dorośnie, zmężnieje, pare kilo przybierze i będzie czołgiem na miare Nalepy za czasów gry u nas, czy Stawarczyka Piotra... Oczywiście trza oddać, że ma instynkt i strzał. Sporo piłek przeszło obok niego, gdyż nie potrafił się pozbierac. czy dołożyć susa. Póki co najbardziej odpowiedni okres gry dla niego to : od 70 minuty. Reasumując: SPRZEDAJMY go jak najszybciej, póki są frajerzy typu nabijacze piany czy pompowacze balonika - sprzedajmy póki frajer chce się nabrac i wyłożyć jakiś hajs :] Frajer typu Milan kupujący piątka. :D No to chyba tyle. Teraz niech chorągiewki się produkują. :] PS: EL CAPITANO KUBA - dla mnie wzór człowieka, mój idol - kocham go. |
prosze cie , prosze cie , prosze cie
|
Gardło zdarte, buty przemoczone, banan na twarzy :)
A do utrzymania już tylko potrzeba już tylko 16-17 punktów PS. Czy ktoś może dać Lucjuszowi bana na kilka tygodni na otrzeźwienie? |
Cytat:
I nawet nie ma co dyskutować, szkoda strzępić ryja 🤔😎 |
ej noooo , dajcie spokoj - to tylko Lucjusz ....nie podcinajcie mu skrzydel na forum :) :) :) ...ja go uwielbiam
|
Tak jak się spodziewałem :D Chorągiewki wieją jak wietrzyk powieje - idziemy na mistrza, Buksa następcą Lewego.
Póki co daje Wam do zrozumienia, że domaganie wystawiania Buksy od początku jest skrajną głupotą. 15 minut i oddycha rękawami - pisze, od 70 minuty to max na dzisiaj. Zwolennicy Pio Pio Pio tak samo piszczeli, widac było od samego początku, że to wturlywacz goli, a nei żaden strzelec. Tak samo jak Rakels z zydovii. oooo jest i weszło podniecające sie Rakelsem, nie no jak oni napisali ze Buksa to jest gośc, to musze przeprosić i przyznać racje :] Otwórzcie oczy pompowacze balonu. EDIT: za weszlo: "Trzecia â Buksa ma trochę miejsca i czasu, więc uznaje, że warto poszukać kolegi z przodu, wymuszając ruch na Saviceviciu. Gdyby kolega sprawniej się połapał, mógłby dostać piłkę na wolną strefę. Z akcji nici." haha oni komplementują akcje którą spartolił. Z trybun wygladalo to zupelnie inaczej, mianowicie: dostaje na szybko piłe, jeden rywal przed nim, az sie prosi: GAZ, jakis zwód i autostrada do bramki, a z racji braku umiejentosci i swiadomosci ze nie da rady nic zrobic z drwalem z kielc, podał niedokładnie/za mocno do Savicevica :/ Tak, więc brawo dla geniusza, który tutaj posiłkuje sie wyrocznią weszlo :D |
Z tego co slychac kontuzja Turgemana jest powazna i moze nie grac przez dwa miesiace.
|
Jedyne co mnie teraz martwi to wydłużająca się z każdym meczem lista kontuzjowanych.
Wiadomo co z Buksą? |
Cytat:
Kube strasznie wycinali, mam nadzieję, że nie będzie jakiegoś smutnego info odnośnie jego stanu zdrowia po tym meczu. |
Cytat:
Bezcenne 3 punkty! Oby tak dalej :) |
Buksa chyba tylko skurcze miał.
|
Cytat:
A Klemenz? |
Takie mecze, przy tak syfiastej pogodzie, to jednak maja swoj klimat. Ludzi odpowiednio dużo, bez przypadkowych gości, jak na derbach czy Legii plus ładny gol.
Dodatkowo bramkę ładuje nasz małolat...to ma sens :D Grajcie tak dalej :d |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl