![]() |
Z nowych zawodników w pierwszej 11-tce widziałbym Heberta za Janickiego i Hołownię za Sadloka. Pierwsze wiadomo, Janicki lubi sobie po 3 kiksy strzelić w meczu i narobić smrodu. Sadlok od 2 lat chyba zaliczył tak zajebisty zjazd w dół że momentami biegał tak ociężale, że aż oczy bolały od patrzenia na chłopa a Mateusz całkiem nieźle w sparingach wyglądał
|
Lis- Sadlok Hebert Klemenz Burliga - Mak Basha Pawłowski Chuca Błaszczykowski - Brożek
chyba że Buksa za Brożka to wtedy wszystko się może zdarzyć ;) |
Buchalik - Burliga,, Hebert, klemez( niestety) , Holownia - Kuba, Zukov, Saviceic, Chuca , Mak (niestety) - Buksa
|
po co 2 młodzieżowców?
|
Mak - niestety? Jedyny szybki piłkarz, potrafiący minąć przeciwnika zwodem i niestety? Bez Maka w dwóch ostatnich meczach prawdopodobnie byśmy się zesrali na rzadko. Gównem chłopskim lub dziecięcym jak to się mówi całe te.
|
Cytat:
|
No skoro mecz z Jagiellonią to trzeba budować klimat Belwederu :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Hebert to raczej pewniak do pary z Klemenzem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jest jeszcze Janicki. Skowron go odbuduje.
|
czuje, ze wygramy,albo remis.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ja się nie zgadzam kompletnie. Według mnie Klemenz będzie solidnym obrońcą, jeśli nie będzie musiał naprawiać błędu kolegi ze środka obrony. A przynajmniej co chwilę naprawiać. Jeśli masz niepewnego gościa koło siebie zawsze wkrada się nerwowość.
|
Cytat:
Brożek chyba ze 2 lata temu skończył karierę;) Ale tak na serio to in minus mnie Wasyl zaskoczył. Lata latami, ale też przeciwnicy nie ci z którymi wcześniej grał. Z drugiej strony partnerzy z obrony też się nie popisali. Konkretne boki i dobry partner na środku i myślę że Wasyl dobrzy by tym dyrygował. Co do transferów - ciężko mi cokolwiek napisać.Wiadomo że wszyscy nie wypalą, przydało by się choć dwóch którzy uporządkują grę. Błaszczu jak gra to widać że jest poziom albo i dwa wyżej niż reszta. No i ta reszta m musi wykorzystać jego zmysł do kombinacyjnej gry bo sam to on niewiele zrobi. Do tego obrona obroną ale my musimy atakować bo remisami to daleko nie zajedziemy. Szkoda że tak chujowo się te ostatnie wyniki ułożyły bo powiedzmy sobie szczerze, nie często się zdarza by taka Koron wywiozła 4 punkty grając mecze w 10 czy w 9. Pomijam inne dziwne wyniki w ostatnich kolejkach. Boję się też trochę że będą 'za bardzo chcieli' w sobotę, bo my to po prostu musimy wygrać. Jak dotąd - zdecydowanie najważniejszy mecz tego sezonu.Nie Legia, nie Amika a właśnie Jaga. |
Cytat:
Wasyl rok temu wyglądał super, nie oduczył się grać w piłkę tylko czas reakcji i szybkość się mocno pogorszyły. Stąd faule - jeśli ktoś go wyprzedzi to już go nie dogoni. Wcześniej nadrabiał ustawieniem, teraz już za duży zjazd zaliczył. |
Nie wiem skąd przekonanie że Savicevic musi grać.
Basha-Pawłowski-Żukow Mak na skrzydle a nie Wojtkowski. |
Cytat:
Tak jak przedmówcy wspomnieli. Wasyl rok temu a teraz to zupełnie inny zawodnik. |
Cytat:
|
To na VAR nie ma co liczyc skoro varciniak obsłuzy
|
Chciałbym zapytać ,czy ktoś wie czy ten Alon został zgłoszony/uprawniony do gry w najbliższym meczu?
|
3:1 dla nas. Gole strzeli 4 Wiślaków. Hebert, Chuka, Blaszczu a dla Jagielloni Imaz. Taki mój typ :)
|
Nie wiem, czego się spodziewać po pierwszym meczu. Na pewno będzie szalony, na pewno nie obejdzie się bez błędów, spodziewam się wielu goli, ale nie jestem z tych, którzy twierdzą, że punkt to będzie wyczyn. Gramy u siebie i ma być walka!
|
Jeśli wierzyć Skowronkowi, zespół wzbił się na wyższy poziom, a to oznacza, że będziemy grać zdecydowanie pewniej i lepiej niż to było jesienią.
Mój typ na skład, obstawiając że Szot zagra w 1 składzie. (to dziwny ruch, ale myślę, że Skowronek nie bez kozery wspomniał o tym na onferencji. Buchalik - Szot, Hebert, Klemenz, Sadlok - Błaszczykowski, Basha, Żukov, Savicevic, Mak - Brożek z ławki: Turgeman, Chuca , Boguski 3-1 dla Wisły gole Brożek, Savicevic, Kuba |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na razie z resztą pauzuje za kartki więc wpychanie go do składu z Jaga grozi walkowerem. Czy warto? |
Cytat:
Poza tym ocenianie zawodnika po tym jak wraca po kontuzji jest niewspółmierne |
Cytat:
Ale dobrze, to nie oceniając końcówki poprzedniego sezonu, to w obecnym 6 razy zagrał od 1 do ostatniej minuty i wszystkie mecze przegraliśmy tracąc 18 bramek, w tym dowodził blamażem 0-7 z Legią i 0-4 z Lechem. Naprawdę mamy od niego zaczynać skład? Nawet mimo tego że za 3 miesiące kończy karierę? |
Po zimowych transferach nie obawiam się, że Wisła spadnie sportowo.
Z tym nie będzie problemu. Wisła powinna szybko się utrzymać. Obawiam się prowokacji ze strony tych, którzy przejęli władzę w 2016 r. i w dalszym ciągu nie chcą jej oddać, a obecnie przeszkadzają Królewskiemu i Kubie w rządzeniu, a mają swoich wysłanników ,,w nowym zarządzie TS-u'' , który po raz kolejny wymaga rozliczenia i chociażby na tym forum, którzy mają w dalszym ciągu jeden cel - sprzeciwić się za wszelką cenę odbudowie Wisły pod pozorem bronienia dziedzictwa TS-u. |
Cytat:
Ja po prostu uważam, że Wasyl to lepsza jakość niż Klemenz czy Janicki i tyle. Od tej dwojki napewno bym składu nie zaczynal |
Buchalik - Sadlok Klementz Hebert Szota- Basha Zukov - Mak Savicević Kuba - Turgeman
3-1 Hebert, Tugerman, Buksa - Imaz Na pełnej, ludzi coraz więcej którzy mają bilet, na stadionie około 14-15 tys więc musi być dzisiaj dobrze! |
Na meczu będzie prawo piwo, czy znowu coś wymyślili z podwyzszonym ryzykiem?
|
oby tak dalej :D
|
Świetny mecz!
Jeszcze tylko 23 punkty do utrzymania się. https://wislakrakow.com/forum/showpo...postcount=1506 |
Pewne jest, że z tym trio Wiśle nic złego nie grozi, a jeśli już to jedynie przez splot 100 razy x nieszczęśliwych zdarzeń. Transfery dla mnie zajebiste. Najlepsze od lat. Nie jakiś zaciąg Hiszpanów, że tak powiem po znajomości, bo trener go znał to przyszedł w Wiśle pograć itp nie do zepsołu jakim byliśmy jeszcze 2-4 lata temu, gdzie finansowo niby bylo źle, ale ciągle wmawiano, że źle nie jest, gdzie sportowo niby było źle ale spokojnie można było mówić o walce o puchary itd Pilkarze sprowadzeni do drużyny bez kasy, do potencjalnego spadkowicza, ale pilkarze mający charakter, serce i spore umiejętności.
I za to chwała trio i Wiśle za dzisiejszy mecz. Nie chce mowić, że ot byl jakis fenomenalny mecz ale zagraliśmy jak na wymogi tej ligi bardzo dobry mecz, kontrolując rywala i punktujac. Wyglądało tak jakbyśmy wyszli do meczu jako pewniak, strzelili 3 bramki jak tylko nadarzyła się okazja i chcieli zapomnieć o tym meczu. Buksa jeśli tylko nie wyhamuje w rozwoju to będzie prze kotem i myslę, ze reprezentacja będzie miała z niego pozytek w przyszłości. Jeśli chłopak ma 17 lat i wie co robić na boisku, wie jak się poruszac, wie jak i gdzie strzelać, ma plan na akcję to kurde... Jest zajebiście, oby tak pozostalo, bo jeśli do najblizszych meczów podejdziemy z takim zaangazowaniem i pewnością siebie to się utrzymamy szybciej niż każdy by myslał. Aczkolwiek patrząc na tabelę to sytuacja jest napieta i na prawde trzeba ostro zapieprzać aby nie spaść. |
Mecz jak mecz. Duzo szczescia. Taka typowa Ekstraklasa, chybil trafil. Mniej szczescia to i Wojtkowskiemu by nie siadlo i Turgemanowi tez nie, moglo siasc Imazowi. Jeszcze duuuuuzo pracy do wykonania. Najwazniejsze 3pkt, bo to bylo potrzebne.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl