![]() |
To jest forum Wisły czy zjazd psycholi?
|
Powodzenia trenerze !
Będzie lepiej bo gorzej już i tak być nie może. Pierwsza weryfikacja dla trenera to odebranie opaski kapitańskiej boguskiemu i przekazanie jej odpowiedniemu piłkarzowi. Druga - odsunięcie tegoż zawodnika od składu. |
Powodzenia trenerze. Paradoksalnie nie jest tak źle. Wiadomo, że kadra zostanie bez zmian na 5 meczów. Nawet jak wszystkie przegra to i tak nie powtórzy serii Stolara. A od przygotowań i nowej rundy może zacząć budować swoją drużynę.
Jednocześnie jestem przekonany, że coś tam ugramy do świąt. No i czekam na informacje o tych rozmowach, które miały decydować o losie Wisły?! Czy chodzi o wsparcie finansowe na nowych piłkarzy czy to chodziło po prostu o dogadanie szczegółów zmiany szkoleniowca?! |
Cytat:
|
Wielu osobom nie podoba się zmiana na nowego trenera. Coś w tym jest...
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/393087n |
Wielu osobom czy sfrustrowanemu Iwanowi, któremu marzylo się przejęcie Wisły za pieniądze Kwietnia?
|
Cytat:
Iwan to Wiślak z krwi i kości ale on też obiektywny nie jest. Przy takich decyzjach nigdy nie ma 100% zadowolonych. |
Andrzej Iwan ostatnio odpłynął. Opowiada dyrdymały (Chuca zły, wiedziałem od początku, Kumah dobry tylko Stolarczyk go nie lubi itd.), a sam nie potrafi zbudować zespołu, który byłby liderem klasy okręgowej mając pieniądze trzecio-, a może i drugoligowe.
|
Ale że niedogadali sie z Włodarskim to wiedział przed wszystkimi ;)
|
Przecież Iwan obecnie pracuje u Kwietnia więc wszystko jasne. Po drugie zdziwiony jest, że po Legii zarząd wyraził poparcie Stolarowi, a 2 tygodnie później go zwolnił, ale chyba zapomniał, że w te 2 tygodnie Wisła przegrała 2 mecze z bezpośrednimi obecnie konkurentami w walce o utrzymanie. Więc to mogło zadecydować. Logiczne. dostał po blamazu 0;7 szanse na wyciągnięcie druzyny z dołka, nie podołał więc o co kaman.
|
Młody trener ale młodszy od niego o 2 lata był Skorza a w tym samym wieku Petrescu.
Liznął już trochę ekstraklasy, w dodatku nawet że spadającym Widzewem potrafił nas ograć. Z Pogonią raz z nami przegrał, raz wygral. Ma jak na swój wieku dużo doświadczenia. Na pewno z wyborów 1 ligowych to wybór najrozsądniejszy. Wolnych, młodych "zdolnych", na rynku mało, a jeśli miałby wejść do szatni Urban czy Zieliński to dziękuję... Co do tego jak przyjmie go szatnia, to decyzję akceptował też Kuba, więc po 1. Wiedział że Stolarczyk się u nas wypalił, a po 2 na pewno i on przekona szatnie że z tym trenerem przetrwamy kryzys. Powodzenia trenerze |
|
Skowronek jako trener w ekstraklasie zagral 35 meczów i zdobył 40 punktów. Jak bedziemy zdbywac 1 pkt/mecz to sie nie utrzymamy.
Lepsza srednia mial np Tomasz Hajto...30 meczow i 37 pkt. |
Młody, bez większych osiągnięć - oby się nie okazało, że piłkarze mu wejdą na głowę i starszyzna będzie rządzić. Szatnię mamy specyficzną, dużo starszych piłkarzy, z doświadczeniem w kadrze i poważnych ligach. Oby sobie nasz nowy trener poradził, tylko dobrym warsztatem i charyzmą może ich do siebie przekonać. Na pierwszy rzut oka nie wygląda, ale trzymam kciuki, bo co nam pozostało.
|
Ty tak serio? To trener jest wyznacznikiem ilości zgarnianych punktów? Dostępni zawodnicy i ich forma nie ma nic do rzeczy?
|
To naprawdę nie jest temat o Boguskim
|
Zaraz zaraz - a nie da sie sciagnac tych 4 pozostalych jako asystentow ?:) skoro juz im placimy...
|
Cytat:
Po reakcjach widzę że sporo osób jest w szoku że jednak nie Mourihnio. Cóż, niektórzy bardzo wolno przyswajają wiedze i są wiecznie zaskoczeni, że odpady a nie topowi piłkarze, że o utrzymanie a nie o puchary... Oby Skowronek miał ten "magic touch" i potrafił coś więcej wycisnąc z Klemensa i Janickiego. Bo w to że niczego więcej nie wykrzesa z większości naszych młodych jestem pewien... |
No to trenera na I Ligę juz mamy :lol: widze ze zarzad robi solidne podwaliny .
|
http://sport.tvp.pl/45326698/rozmowa...em-skowronkiem
Sporo frazesów i ogólników,nie ukrywam,że bardzo mnie ciekawi kto odpowiadał za przygotowanie motoryczne w klubach ,w których pracował Skowronek i jak to wtedy tam wyglądało?I co z Dyją,który został zatrudniony przed sezonem a motoryka naszych piłkarzy w tym okresie to dramat,nigdzie nie znalazłem wypowiedzi na ten temat przez kogokolwiek z klubu. |
cycu jestes jebniety czy .......niety ??
|
Jestem mocno rozczarowany wyborem trenera. Wydaje mi się, że to było szybko na łapu-capu, byleby uciszyć większość kibiców, która domagała się zmiany.
Gdyby Szanowny Pan P.O Prezesa Piotr Obidziński zrobił rzeczywiście mapę ryzyka i kalkulację (chętnie poznam metodologie), zastanowiłby się, czy dużo większym kosztem jest zatrudnienie Skowronka, który bazując na historycznych danych ( na takich najczęściej tworzy się modele ryzyka), wcale nie zapewnia nas o tym, że może być lepiej, niż kogoś z zagranicy. Jestem głęboko rozczarowany tym, że nie wzięto i nie poszukano opcji Słowackiej, Czeskiej, Serbskiej, która wcale nie kosztuje więcej, niż opcja Polska, nawet ta pierwszo-ligowa. Zresztą, zarówno trener Skowronek, jak i zarząd nie wierzą w powodzenie tej misji, czego dowodem jest to, że ani jedna, ani druga strona nie zapewniła sobie w kontrakcie możliwości przedłużenia kontraktu. Ot, nasi chcą mieć alibi, a Skowronek właśnie wskoczył na karuzelę. Obym się mylił. |
Cytat:
|
zasadniczo to z chronologii wynika że panowie się z Pogoni dobrze znają , ciekawe czy to ma jakies znaczenie czy tylko ciekawostka
|
Cytat:
Takie same myślenie życzeniowe co ze "składem na puchary". |
Cytat:
Ale ogólnie rzecz biorąc się zgadzam. |
Cytat:
|
K... A sami malkontenci, nie zwalniają Stolarczyka źle, zatrudnił kogo innego źle.
Dajcie facetowi te 2 tygodnie w spokoju się rozeznać, ułożyć 11 stke. Nawet jakby miał być tu jedynie efekt nowej miotly to chyba warto jeśli ma to zawazyc na utrzymaniu te parę punktów. |
Cytat:
|
http://weszlo.com/2019/11/15/jesli-w...oga-skowronka/
Bardzo ciekawy artykuł o naszym aktualnym trenerze, można z niego wyciągnąć parę budujących inforamcji. Cytat:
Cytat:
|
Po owocach go poznamy, myślę że po sparingu z Radziszowianką ciężko będzie ocenić jego wpływ na grę, sparing to jednak sparing, da pograć młodym, któregoś z nich może wpuści pod koniec we Wrocławiu. Za dużo nie chcę się wypowiadać o samym trenerze, przynajmniej do meczu ze Śląskiem, jednak to co zrobił ze Stali Mielec jest dość imponujące.
|
Sparing zdaje się odwołano.
|
Cytat:
|
Ale sparing ma ostatecznie być chyba jutro 11.
|
Cytat:
|
Żarty żartami, ale oby Skowronek zdobył do końca roku kilka punktów. Nieważne jak, może być fartem i obroną Częstochowy, byle do przodu...
|
Popieram, ale nie oczekuję wiele do zimy. Na wiosnę, mam nadzieję, przestaną robić sobie jaja i zagrają o to utrzymanie. A wtedy ja przestaną robić sobie jaja z nich.
A tymczasem: do boju, Rafale Janicki! Pokaż im! |
Jeśli na jesień nie zdobędziemy minimum 5-6 punktów to na wiosnę tylko cud uratuje nas przed spadkiem.
|
Czy ktoś ma jakieś ploty nt. tego, jak piłkarze zapatrują się na nowego generała?
|
Są cali w skowronkach.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl