Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Artur Skowronek trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10234)

Gin 14.11.2019 13:16

To jest forum Wisły czy zjazd psycholi?

pomeran 14.11.2019 13:20

Powodzenia trenerze !

Będzie lepiej bo gorzej już i tak być nie może.
Pierwsza weryfikacja dla trenera to odebranie opaski kapitańskiej boguskiemu i przekazanie jej odpowiedniemu piłkarzowi.
Druga - odsunięcie tegoż zawodnika od składu.

buczo85 14.11.2019 13:37

Powodzenia trenerze. Paradoksalnie nie jest tak źle. Wiadomo, że kadra zostanie bez zmian na 5 meczów. Nawet jak wszystkie przegra to i tak nie powtórzy serii Stolara. A od przygotowań i nowej rundy może zacząć budować swoją drużynę.

Jednocześnie jestem przekonany, że coś tam ugramy do świąt. No i czekam na informacje o tych rozmowach, które miały decydować o losie Wisły?! Czy chodzi o wsparcie finansowe na nowych piłkarzy czy to chodziło po prostu o dogadanie szczegółów zmiany szkoleniowca?!

Slash 14.11.2019 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowak (Post 1546292)
...Smuda

whaaaaat? :D

Armin 14.11.2019 13:54

Wielu osobom nie podoba się zmiana na nowego trenera. Coś w tym jest...

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/393087n

bridgeburner 14.11.2019 14:05

Wielu osobom czy sfrustrowanemu Iwanowi, któremu marzylo się przejęcie Wisły za pieniądze Kwietnia?

sandomingo 14.11.2019 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Armin (Post 1546316)
Wielu osobom nie podoba się zmiana na nowego trenera. Coś w tym jest...

https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/393087n

Iwan to Wiślak z krwi i kości ale on też obiektywny nie jest.
Przy takich decyzjach nigdy nie ma 100% zadowolonych.

mr_kwolf 14.11.2019 14:19

Andrzej Iwan ostatnio odpłynął. Opowiada dyrdymały (Chuca zły, wiedziałem od początku, Kumah dobry tylko Stolarczyk go nie lubi itd.), a sam nie potrafi zbudować zespołu, który byłby liderem klasy okręgowej mając pieniądze trzecio-, a może i drugoligowe.

Maine_Coon 14.11.2019 14:23

Ale że niedogadali sie z Włodarskim to wiedział przed wszystkimi ;)

pawlozm 14.11.2019 14:24

Przecież Iwan obecnie pracuje u Kwietnia więc wszystko jasne. Po drugie zdziwiony jest, że po Legii zarząd wyraził poparcie Stolarowi, a 2 tygodnie później go zwolnił, ale chyba zapomniał, że w te 2 tygodnie Wisła przegrała 2 mecze z bezpośrednimi obecnie konkurentami w walce o utrzymanie. Więc to mogło zadecydować. Logiczne. dostał po blamazu 0;7 szanse na wyciągnięcie druzyny z dołka, nie podołał więc o co kaman.

Karherop 14.11.2019 14:28

Młody trener ale młodszy od niego o 2 lata był Skorza a w tym samym wieku Petrescu.
Liznął już trochę ekstraklasy, w dodatku nawet że spadającym Widzewem potrafił nas ograć. Z Pogonią raz z nami przegrał, raz wygral. Ma jak na swój wieku dużo doświadczenia.
Na pewno z wyborów 1 ligowych to wybór najrozsądniejszy. Wolnych, młodych "zdolnych", na rynku mało, a jeśli miałby wejść do szatni Urban czy Zieliński to dziękuję...

Co do tego jak przyjmie go szatnia, to decyzję akceptował też Kuba, więc po 1. Wiedział że Stolarczyk się u nas wypalił, a po 2 na pewno i on przekona szatnie że z tym trenerem przetrwamy kryzys.

Powodzenia trenerze

Cycu 14.11.2019 17:06

Niby szczegół, ale niesmak pozostał :/

https://pbs.twimg.com/media/EJVN4boW...jpg&name=large

WisłaStats 14.11.2019 17:30

Skowronek jako trener w ekstraklasie zagral 35 meczów i zdobył 40 punktów. Jak bedziemy zdbywac 1 pkt/mecz to sie nie utrzymamy.
Lepsza srednia mial np Tomasz Hajto...30 meczow i 37 pkt.

adams11 14.11.2019 17:39

Młody, bez większych osiągnięć - oby się nie okazało, że piłkarze mu wejdą na głowę i starszyzna będzie rządzić. Szatnię mamy specyficzną, dużo starszych piłkarzy, z doświadczeniem w kadrze i poważnych ligach. Oby sobie nasz nowy trener poradził, tylko dobrym warsztatem i charyzmą może ich do siebie przekonać. Na pierwszy rzut oka nie wygląda, ale trzymam kciuki, bo co nam pozostało.

ramzes190 14.11.2019 17:41

Ty tak serio? To trener jest wyznacznikiem ilości zgarnianych punktów? Dostępni zawodnicy i ich forma nie ma nic do rzeczy?

KOMINEK 14.11.2019 18:14

To naprawdę nie jest temat o Boguskim

Fugiel 14.11.2019 19:27

Zaraz zaraz - a nie da sie sciagnac tych 4 pozostalych jako asystentow ?:) skoro juz im placimy...

wolfy 14.11.2019 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1546338)
Zaraz zaraz - a nie da sie sciagnac tych 4 pozostalych jako asystentow ?:) skoro juz im placimy...

Tych trzech spłacamy, nie płacimy im. Nie są zatrudnieni w klubie, po prostu wisimy im pieniądze. Czwartym jest Stolarczyk.

Po reakcjach widzę że sporo osób jest w szoku że jednak nie Mourihnio. Cóż, niektórzy bardzo wolno przyswajają wiedze i są wiecznie zaskoczeni, że odpady a nie topowi piłkarze, że o utrzymanie a nie o puchary...

Oby Skowronek miał ten "magic touch" i potrafił coś więcej wycisnąc z Klemensa i Janickiego. Bo w to że niczego więcej nie wykrzesa z większości naszych młodych jestem pewien...

Wojtas 14.11.2019 19:45

No to trenera na I Ligę juz mamy :lol: widze ze zarzad robi solidne podwaliny .

Lonia 14.11.2019 19:59

http://sport.tvp.pl/45326698/rozmowa...em-skowronkiem
Sporo frazesów i ogólników,nie ukrywam,że bardzo mnie ciekawi kto odpowiadał za przygotowanie motoryczne w klubach ,w których pracował Skowronek i jak to wtedy tam wyglądało?I co z Dyją,który został zatrudniony przed sezonem a motoryka naszych piłkarzy w tym okresie to dramat,nigdzie nie znalazłem wypowiedzi na ten temat przez kogokolwiek z klubu.

zenders 14.11.2019 20:02

cycu jestes jebniety czy .......niety ??

DeadOrAlive 14.11.2019 20:07

Jestem mocno rozczarowany wyborem trenera. Wydaje mi się, że to było szybko na łapu-capu, byleby uciszyć większość kibiców, która domagała się zmiany.

Gdyby Szanowny Pan P.O Prezesa Piotr Obidziński zrobił rzeczywiście mapę ryzyka i kalkulację (chętnie poznam metodologie), zastanowiłby się, czy dużo większym kosztem jest zatrudnienie Skowronka, który bazując na historycznych danych ( na takich najczęściej tworzy się modele ryzyka), wcale nie zapewnia nas o tym, że może być lepiej, niż kogoś z zagranicy.

Jestem głęboko rozczarowany tym, że nie wzięto i nie poszukano opcji Słowackiej, Czeskiej, Serbskiej, która wcale nie kosztuje więcej, niż opcja Polska, nawet ta pierwszo-ligowa. Zresztą, zarówno trener Skowronek, jak i zarząd nie wierzą w powodzenie tej misji, czego dowodem jest to, że ani jedna, ani druga strona nie zapewniła sobie w kontrakcie możliwości przedłużenia kontraktu. Ot, nasi chcą mieć alibi, a Skowronek właśnie wskoczył na karuzelę.

Obym się mylił.

MaLk 14.11.2019 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1546344)
Gdyby Szanowny Pan P.O Prezesa Piotr Obidziński zrobił rzeczywiście mapę ryzyka i kalkulację (chętnie poznam metodologie), zastanowiłby się, czy dużo większym kosztem jest zatrudnienie Skowronka, który bazując na historycznych danych ( na takich najczęściej tworzy się modele ryzyka), wcale nie zapewnia nas o tym, że może być lepiej, niż kogoś z zagranicy.

A jakiś dostępny "od ręki" trener zagraniczny, obojętne słowacki, czeski czy serbski "zapewnia nas o tym, że może być lepiej"?

Arkadiusz.Czerepach 14.11.2019 20:45

zasadniczo to z chronologii wynika że panowie się z Pogoni dobrze znają , ciekawe czy to ma jakies znaczenie czy tylko ciekawostka

wolfy 14.11.2019 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1546345)
A jakiś dostępny "od ręki" trener zagraniczny, obojętne słowacki, czeski czy serbski "zapewnia nas o tym, że może być lepiej"?

Wiadomo przecież że najlepsi trenerzy zza wschodniej granicy marzą o prowadzeniu Wisły.

Takie same myślenie życzeniowe co ze "składem na puchary".

piotek 14.11.2019 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1546349)
Wiadomo przecież że najlepsi trenerzy zza wschodniej granicy marzą o prowadzeniu Wisły.

Doszło do jakiejś ekspansji terytorialnej Słowacji? ;)

Ale ogólnie rzecz biorąc się zgadzam.

wolfy 14.11.2019 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotek (Post 1546352)
Doszło do jakiejś ekspansji terytorialnej Słowacji? ;)

Ale ogólnie rzecz biorąc się zgadzam.

Ja miałem 3= z geografii. Czego wymagasz?

leszekpw 14.11.2019 22:22

K... A sami malkontenci, nie zwalniają Stolarczyka źle, zatrudnił kogo innego źle.
Dajcie facetowi te 2 tygodnie w spokoju się rozeznać, ułożyć 11 stke. Nawet jakby miał być tu jedynie efekt nowej miotly to chyba warto jeśli ma to zawazyc na utrzymaniu te parę punktów.

LucjuszWielki 14.11.2019 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekpw (Post 1546355)
K... A sami malkontenci, nie zwalniają Stolarczyka źle, zatrudnił kogo innego źle.
Dajcie facetowi te 2 tygodnie w spokoju się rozeznać, ułożyć 11 stke. Nawet jakby miał być tu jedynie efekt nowej miotly to chyba warto jeśli ma to zawazyc na utrzymaniu te parę punktów.

9 dni a nie 2 tygodnie.... 4 dni po przegranej z arka poszly sie yebac

Stelio 15.11.2019 14:20

http://weszlo.com/2019/11/15/jesli-w...oga-skowronka/

Bardzo ciekawy artykuł o naszym aktualnym trenerze, można z niego wyciągnąć parę budujących inforamcji.

Cytat:

W każdym razie od tamtej pory już nigdy nie zdarzyło się, żeby drużyny Skowronka nie miały sił na 90 minut walki. W Widzewie poznał braci Bortników i wiele się od nich w kwestii przygotowania fizycznego nauczył.

Cytat:

Uważam, że to ogólnie fajny facet, nawet w Widzewie pokazał nieprawdopodobny talent trenerski i wielkie przygotowanie merytoryczne. Ale ten, kto zna piłkę w praktyce, wie, że merytoryka czasami nie idzie w parze z wynikiem i trzeba złamać schematy, wyrwać kilka stron z książki i zadziałać instynktownie, na bazie doświadczenia. Wtedy Skowronek miał go mało, dziś ma już znacznie więcej. Brakowało mu dystansu, spokoju. Ale to naturalne, gdy się dopiero zaczyna. Widzę to po sobie. Wciąż jestem młodym biznesmenem, działam dopiero od czterech lat i często łapię się, jak często brakuje mi jeszcze cierpliwości i ogłady.

WiateritoTSW 15.11.2019 14:47

Po owocach go poznamy, myślę że po sparingu z Radziszowianką ciężko będzie ocenić jego wpływ na grę, sparing to jednak sparing, da pograć młodym, któregoś z nich może wpuści pod koniec we Wrocławiu. Za dużo nie chcę się wypowiadać o samym trenerze, przynajmniej do meczu ze Śląskiem, jednak to co zrobił ze Stali Mielec jest dość imponujące.

serek.c2 15.11.2019 14:51

Sparing zdaje się odwołano.

bridgeburner 15.11.2019 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1546377)
Sparing zdaje się odwołano.

A miałem nadzieję na jakieś zwycięstwo jeszcze w tym roku...

MB1906 15.11.2019 16:30

Ale sparing ma ostatecznie być chyba jutro 11.

czaro 16.11.2019 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1546379)
A miałem nadzieję na jakieś zwycięstwo jeszcze w tym roku...

Jeżeli nie przeszkadza Ci, że nasze orły mogłyby wygrać, przegrywając, to pewnie raz czy dwa zagrają jeszcze gierkę wewnętrzną kontrolną. Przy dobrych wiatrach może strzelą jakąś bramkę i nie będzie remisu!

wolfy 16.11.2019 23:53

Żarty żartami, ale oby Skowronek zdobył do końca roku kilka punktów. Nieważne jak, może być fartem i obroną Częstochowy, byle do przodu...

czaro 17.11.2019 08:59

Popieram, ale nie oczekuję wiele do zimy. Na wiosnę, mam nadzieję, przestaną robić sobie jaja i zagrają o to utrzymanie. A wtedy ja przestaną robić sobie jaja z nich.

A tymczasem: do boju, Rafale Janicki! Pokaż im!

Karherop 18.11.2019 07:44

Jeśli na jesień nie zdobędziemy minimum 5-6 punktów to na wiosnę tylko cud uratuje nas przed spadkiem.

czaro 18.11.2019 18:57

Czy ktoś ma jakieś ploty nt. tego, jak piłkarze zapatrują się na nowego generała?

TIR_DO_SŁUBIC 18.11.2019 19:00

Są cali w skowronkach.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl