Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XIV kolejka] Raków Częstochowa - Wisła Kraków, 04-11-2019, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10229)

Karherop 31.10.2019 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1545157)
Kompletna bzdura, nikt nie grał przeciwko trenerowi.

To może grali przeciwko kibicom? Chcieli nam pokazać jak bardzo mają nas w poważaniu?

Za ostatnia wtopę w równej mierze jest odpowiedzialny Stolarczyk, co zawodnicy którzy pojawili się na murawie. Nasi stoperzy + środek pola to było kompletne nieporozumienie.
Nie wiem co zrobi Stolar, ale ja przede wszystkim zupełnie przemeblowanym skład, na zawodników którym może chce się w ogóle grać dla Wisly (jak mawia Buchalik)?

Ja bym postawił na skład:
Buchalik- Niepsuj, Szota, Klemenz, Sadlok - Basha, Pawlowski- Kumah, Wojtkowski, Mak - Brozek

Gra skrzydłami oraz kontrola środka pola i liczenie na kontry. Bez gry na alibi (Boguski), bez lekkomyślności (Savicevic ) i bez fatalnej pary stoperów (Wasyl Janicki).

Z ławki Savicevic (jeśli będzie zły wynik), Burliga, Buksa

I nie mówcie że 4 młodzieżowców od początku nie może zagrać, więcej niż 7 bramek nie dostaniemy.

Liczę że się postawimy Rakowowi, a jak będzie to się okaże.

Adrio 01.11.2019 05:47

Brożek, Boguski - czy Ci piłkarze którzy grali ze Stolarczykiem nie mogą się odezwać i powiedzieć trenerowi w 4 oczy co i jak jest nie tak co ich boli? Wasilewski, czy gość który grał na bardzo dobrym poziomie i zdobył nie jeden tytuł, ma dość silny charakter i jest tylko trochę młodszy od Stolara, a na pewno spotkali się na boisku, nie powie trenerowi w 4 oczy co go boli, co jest nie tak, gdzie widzi problemy na boisku? I w końcu Mak którego marzeniem była gra w 1 drużynie Wisły, czy wszyscy Ci piłkarze mogli by przejść obojętnie obok meczu i po prostu go odpuścić grając na zwolnienie trenera ba swojego kolegi? Nie sądzę...

Arek95 01.11.2019 13:19

Buksa i Hoyo-Kowalski dopiero wrócili do rytmu meczowego po urazach mięśniowych. Pierwszy będzie w 18-tce na pewno, co do Daniela to raczej nie ma na co liczyć. Nadzieja w tym, że któryś z naszych kopaczy będzie miał dzień konia i co będzie miał to trafi.

wolfy 01.11.2019 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1545156)
Tak, zrobili specjalnie takie pośmiewisko żeby dobić trenera. Piłkarze zdradzili trenera, widziałeś kiedyś jak wygląda oddany albo sprzedany mecz?

Ja widziałem, a Ty? Bo mam wrażenie że zielonego pojęcia nie masz o czym piszesz.

Karherop - Szota, Pawłowski, Kumah. Krótka piłka - ile meczy rezerw z nimi widziałeś? Nie interesują mnie Twoje teorie, pitolenie o zaangażowaniu - ile meczy z nimi w tym sezonie widziałeś? Z jakimi drużynami?

Cycu 01.11.2019 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1545178)
Ja widziałem, a Ty? Bo mam wrażenie że zielonego pojęcia nie masz o czym piszesz.

Ja też widziałem w niedzielę w Warszawie :>

wolfy 01.11.2019 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1545179)
Ja też widziałem w niedzielę w Warszawie :>

Acha, czyli nie.
Pomijam już że to co piszesz jest kompletnie bez sensu, ale chyba o wiele za młody jesteś żeby mieć pojęcie o czym piszesz. W sumie to nawet fajnie masz. Niektóre mecze w latach 90-tych przyprawiały o mdłości.

Nie tracę już więcej czasu na Ciebie.

Mixu 02.11.2019 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cycu (Post 1545159)
Łatwiej wymienić jednego trenera czy kilkunastu piłkarzy?

Piłkarze chcieli upokorzyć Stolarczyka i połowicznie im się to udało, ponieważ myśleli, że jednak po takim pogromie i hańbiącym wyniku poleci od razu, jednak włodarze zdecydowali inaczej, ale czy to coś zmieni?

Zresztą w poniedziałek zobaczymy kto miał rację, chciałbym móc powiedzieć po meczu, że się myliłem i ktoś w końcu wstrząsnął i obudził tych piłkarzy, ale czy będzie to Stolarczyk? Naprawdę w to wątpię.

Jednym z udziałowców jest Kuba Błaszczykowski. Uważasz że piłkarz który pracował z między innymi z takimi trenerami jak Klopp, wiedząc o wszystkich tajnikach szatni, popierałby pozostawienie dyletanta na stanowisku trenera w momencie kiedy ważą się losy ukochanego klubu i jego bądź co bądź pieniędzy?

Uważasz że taki charakternik jak Wasilewski pozwoliłby żeby odpuścić mecz i spuścić sobie w....... 7 do 0 z Legią?
Że Brożek i Boguski którzy znają się dobrze ze Stolarczykiem i którzy niejedno w Wiśle przeszli i którzy wiadomo że nie pałają sympatią do Legii pozwolili na taki blamaż?

Teoria spiskowa typu płaska ziemia.

czaro 02.11.2019 10:50

Ale wicie rozumicie szwagier przy grobach, kiedy czytali intencje, mówił inaczej. A szwagier się zna.

Cycu 02.11.2019 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1545183)
Jednym z udziałowców jest Kuba Błaszczykowski. Uważasz że piłkarz który pracował z między innymi z takimi trenerami jak Klopp, wiedząc o wszystkich tajnikach szatni, popierałby pozostawienie dyletanta na stanowisku trenera w momencie kiedy ważą się losy ukochanego klubu i jego bądź co bądź pieniędzy?

Uważasz że taki charakternik jak Wasilewski pozwoliłby żeby odpuścić mecz i spuścić sobie w....... 7 do 0 z Legią?
Że Brożek i Boguski którzy znają się dobrze ze Stolarczykiem i którzy niejedno w Wiśle przeszli i którzy wiadomo że nie pałają sympatią do Legii pozwolili na taki blamaż?

To co, nagle piłkarze zapomnieli jak się gra w piłkę? Tyle lat ćwiczą i dostali w niedzielę jakiś paraliż?

Ja nie wymagam od nich jakiś wyimaginowanych rzeczy, tylko prostą grę opartą na podaniach, walce o piłkę i bronieniu dostępu do własnej bramki, czy to jest tak trudne do zrealizowania żeby nie dostać 0:7 z Legią?

Rozumiem gdyby grali z Barceloną czy Realem, ale to na miłość boską była Legia Warszawa. :D

Ludzie obudźcie się w końcu!

jkw 02.11.2019 15:43

Z roku na rok kadra jest coraz gorszą. Chłopaki grali na fali ratowania klubu ponad stan umiejętności. Przyszła codzienność i widzimy co się dzieje. Obiektywnie patrzeć to kadrę mamy na walkę o utrzymanie a młodzież u nasz gra tylko jak nie ma kogo innego wystawić i taka prawda jest. Że my zdolnej młodzieży na poziomie 18 lat w klubie nie mamy

jedenzero 02.11.2019 16:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1545183)

Zdarzali się nam więksi dyletanci na stanowisku trenera, jak chociażby Kulawik. Już samo powierzenie Mu tej funkcji nawet tymczasowo (np. po zwolnieniu Kasperczaka) bylo delikatnie mówiąc nienajlepszym pomysłem, a przypomnę, że w 2013 roku pozwolono Mu nawet przygotowywać zespół do rundy wiosennej, co już w ogóle uważam za kryminał. Także, nic w tym klubie mnie nie zdziwi, niezależnie od tego, kto aktualnie Nim zarządza...

Odnośnie drugiej części: w 2014 roku przegraliśmy w Warszawie 0:5 (a spokojnie mogłoby być wyżej), a w drużynie też byli i Boguski, i dwóch Brożków. I na blamaż pozwolili...

FraMat 02.11.2019 18:22

Bayern przegrał dziś na wyjeździe 5:1
Blamaż.
I to, że przez ponad 80 minut grał w 10 niczego nie usprawiedliwia.
Zawodnicy w większości, w grze obronnej tylko przypatrywali się jak Eintracht wymienia piłki w ich polu karnym.
A przecież wystarczyło zamurować własną bramkę.
Można przegrać, ale nie grając tak dramatycznie słabo.
Zero agresji, za każdym razem spóźnienie.
Grali przeciwko trenerowi czy pierwsza bramka ustawiła mecz i ich zniechęciła?

:>

szprotson 02.11.2019 20:23

ludzie,
przeciez przeczytali Nas juz wszyscy :) nikt nie gra przeciwko trenerowi, kazdy z pilkarzy wie w jakiej sytuacji sie znajduja, i nie maja juz pewnosci siebie tylko osrane gacie bo przeciwnicy zakladaja wysoki pressing, wzmacniaja srodek a na reszczie pozycji po prostu przegrywamy indywidualnie.
Po tylko w.......ach, jak tracimy bramkę to kazdy jest elektrykiem, panika. Tylko wygrana, lub remis po dobrym meczu da nam nadzieje na wyiscie z tego dokla psychicznego, bo oni grac w pilke potrafia, ale boja sie podejmowac ryzyka.

Ma_niek 02.11.2019 20:40

Remis albo w....... po beznadziejnej grze.

AS82 02.11.2019 21:21

Chce zobaczyc Bukse w ataku i Chuce w srodku pomocy

Cycu 02.11.2019 23:34

Mina Stolarczyka z konferencji prasowej przed meczem z Rakowem wiele mówi:

http://www.wislaportal.pl/photo/uplo...Stolarczyk.jpg

St Yabol 02.11.2019 23:50

Średnio wierzę w wygraną...

Karherop 03.11.2019 08:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1545191)
Bayern przegrał dziś na wyjeździe 5:1
Blamaż.
I to, że przez ponad 80 minut grał w 10 niczego nie usprawiedliwia.
Zawodnicy w większości, w grze obronnej tylko przypatrywali się jak Eintracht wymienia piłki w ich polu karnym.
A przecież wystarczyło zamurować własną bramkę.
Można przegrać, ale nie grając tak dramatycznie słabo.
Zero agresji, za każdym razem spóźnienie.
Grali przeciwko trenerowi czy pierwsza bramka ustawiła mecz i ich zniechęciła?

Kovaca w klubie już nawet nie chce klubowa sprzątaczka.

A tak poza tym kolega pomylił tematy.

Camilos 03.11.2019 09:24

Trzeba wierzyć, bo tylko wiara nam została w tym momencie. Statystyka mówi, że każda seria się kiedyś kończy, a wygrywają raz na kilka meczów Korona, ŁKS czy nawet Arka. Boję się tego meczu, dawno nie zostałem tak upokorzony jak na Łazienkowskiej w niedzielę (incognito z sektorów Legii), ale myślę sobie że skoro daliśmy radę uratować klub rok temu to teraz tym bardziej musi się udać.

Ja bym wystawił taką jedenastkę:

Lis - Burliga, Klemenz, Sadlok, Niepsuj, Kumah, Basha, Savicević, Mak, Wojtkowski, Chuca

Uwzględniłem, że Brożek nie będzie zdolny do gry. Buchalik mimo, że był najlepszym w naszej drużynie w Warszawie to ewidentnie coś nie gra, dałbym szanse Lisowi, bo gorzej być nie może. Mamy JEDNEGO skrzydłowego który powąchał cokolwiek gry w Ekstraklasie (Mak), oraz że Wasyl i Janicki nadają się obecnie do tarcia chrzanu. Zobaczymy, rozum mówi wp*erdol, serce że wywieziemy punkt (-y?). JJJBG!

wolfy 03.11.2019 10:41

FraMat nie rozumiesz. Bayern mecz sprzedał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1545196)
ludzie,
przeciez przeczytali Nas juz wszyscy :) nikt nie gra przeciwko trenerowi, kazdy z pilkarzy wie w jakiej sytuacji sie znajduja, i nie maja juz pewnosci siebie tylko osrane gacie bo przeciwnicy zakladaja wysoki pressing, wzmacniaja srodek a na reszczie pozycji po prostu przegrywamy indywidualnie.
Po tylko w.......ach, jak tracimy bramkę to kazdy jest elektrykiem, panika. Tylko wygrana, lub remis po dobrym meczu da nam nadzieje na wyiscie z tego dokla psychicznego, bo oni grac w pilke potrafia, ale boja sie podejmowac ryzyka.

Z tym "grać w piłkę potrafią" to też nie do końca. Są tacy co potrafią, ale też z konieczności grają tacy dla których to za wysoki poziom. Janicki nie zaczął słabo grać w Wiśle, podobnie Klemenz, a większość młodych to nie zaczęła jeszcze grać dobrze w ogóle żeby można było mówić o spadku formy.
Kilku zawodników pokazało że grać umie i nie są jeszcze starzy (Basha, Savicević), ale personalnie szału nie ma.

Fakt, to że są dodatkowo zdołowani psychicznie nie pomaga

s1mone 03.11.2019 11:19

Ja bym spróbował :

Obrona : Niepsuj - Burliga - Klemens - Sadlok

Bury raz z musiku zagrał w poprzednim sezonie na stoperze i wyglądał bardzo pewnie. Postawiłbym na Hojo, ale nie doszedł jeszcze do siebie po kontuzji, a Szot niestety moim zdaniem jest za słaby. Wasyl i Janicki koniecznie ława. Nie ruszałbym Sadloka ani Niepsuja z boków obrony. Nasi dwaj najrówniejsi piłkarze w tym sezonie.

Pomoc : Pawłowski, Basha, Savicevic, Wojtkowski, Mak

Atak : tu mam zgryz. Drzazga i RB9 totalnie bez formy, a Buksa za smarkaty chyba. Chociaż ja bym pewnie na młodego postawił.

wolfy 03.11.2019 11:28

Zapomniałeś o Zdybowiczu i to on pewnie zagra jeśli Paweł nie będzie mógł. Buksa jeśli będzie w stanie wejdzie pewnie na zmianę, nie ma szans żeby zaraz po kontuzji wytrzymał cały mecz, ale Stolarczyk jeśli może to daje mu czas. Szkoda tej jego kontuzji.

s1mone 03.11.2019 11:43

W sumie racja.

FraMat 03.11.2019 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1545201)
Kovaca w klubie już nawet nie chce klubowa sprzątaczka.

A tak poza tym kolega pomylił tematy.

To była tylko odpowiedź na ten i inne posty, także w tym temacie:
Cytat:

Ja nie wymagam od nich jakiś wyimaginowanych rzeczy, tylko prostą grę opartą na podaniach, walce o piłkę i bronieniu dostępu do własnej bramki, czy to jest tak trudne do zrealizowania żeby nie dostać 0:7 z Legią?
Czy to jest tak trudne do zrealizowania żeby nie dostać 1:5 z Frankfurtem?
Patrząc na płacze na tym forum, to w Monachium pewnie wczoraj odnotowano setki samobójstw.
A tymczasem: zdarza się.
Trzeba grać dalej.

FraMat 03.11.2019 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1545205)
FraMat nie rozumiesz. Bayern mecz sprzedał.

Otóż to.
Znowu zgadzam się z @wolfym...
Przykro mi bardzo, że dostaliśmy bęcki z L, ale zdarza się najlepszym.
Trzeba zareagować pozitiwnie.

Merkury 03.11.2019 15:40

Czyżby nasz jedyny napastnik Paweł Brożek posypał się. Ten sztab medyczny to jeszcze przed wylotem Stolarczyka powinien wylecieć. A co do samego spotkania porażka i nic więcej

Karherop 03.11.2019 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1545216)

Patrząc na płacze na tym forum, to w Monachium pewnie wczoraj odnotowano setki samobójstw.
Trzeba grać dalej.

Ty chyba nie masz pojęcia co się wczoraj działo po meczu w Monachium. Kovaca na taczkach chcą wywozić. I również powody porażki są zgoła inne niż naszego popisu w Warszawie.

W ogóle po co porównywać sytuację Bayernu do Wisły? To dwa różne światy. Oczywistym jest że nasze 0-7 miało fatalny odbiór głównie przez postawę naszych grajków którzy totalnie olali kibiców. Nawet Barcelonie przy 0-4 w 2008 roku się bardziej postawiliśmy , choć dysproporcja sił w porównaniu do meczu sprzed tygodnia była nieporównywalnie większa. Wnioski niech sobie każdy wyciągnie sam.

Jeśli jutro z Rakowem piłkarsko się nie obronimy to będzie już bardzo źle. Teoretycznie o zaangażowanie nie powinniśmy się martwić ale jeśli jednak i tego nie będzie... to cała druzyna jest do zaorania w zimie.

Jaroo1 03.11.2019 19:52

Do meczu z Legią można było sobie wszystko tłumaczyć i szukac wymówek. mecz z Legią a nawet nie tyle, że porażka ale jej rozmiar i brak ambicji piłkarzy przelał czarę goryczy. Nie wiem co jeszcze robi Stolarczyk na swoim stanowisku ale jest bardzo źle i tak jak pisze kolega wyżej, teraz już trzeba sie pokazać bo każda kolejna porażka lub słaba gra będzie jedynie zwiększać frustrację.
Czasami jest tak, że trzeba zrobić reset żeby oczyścić atmosferę. Myślę, że 0:7 z Legią bylo już wystarczającym momentem ku temu. kolejne słabe mecze lub nawet jakby teraz było lepiej a za pół roku gorzej, będa jedynie natychmiastowym impulsem do niechęci na linii Stolarczyk-kibice

Książę Palownik 03.11.2019 20:48

Zgadzam się, że porażka 0:7 to przekroczenie pewnej granicy, zza której nie ma już powrotu. Ta kadra przejdzie do historii.

Wypowiadane tu teorie dotyczące np. motywacji u piłkarzy wydają się być sensowne - przecież taki Carlos, Chuca, Drzazga czy Janicki wylądują na śmietniku piłkarskiej historii jeśli spuszczą nas do okręgówki. Ci piłkarze powinni gryźć trawę jak dziś śledzie w meczu z Legią. Instynkt mi jednak podpowiada, że Raków nas roz***bie agresją i ambicją.

Szneka 03.11.2019 21:26

tak jak powyżej napisał kolega Książę -AGKŚ w meczu z 7egią wyszła na pełen qrwie. jeździli na dupach walczyli o każda piłkę. głupota ich zawodnika osłabiła ich ilościowo ale wyzwoliła ogromne pokłady chęci walki. Kolejny mecz w którym walczą i są o krok od celu (pierwszy to derby z Lechią), jak na dłoni widać różnice między nimi a nami. Gdzie śmiem twierdzić, że piłkarsko są od nas słabsi. Jeśli jutro i w kolejnych meczach nie wyjdzie agresywnie nastawieni to marnie nas widzę.

Cycu 03.11.2019 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1545216)

Trzeba grać dalej.

Zaśpiewaj im jeszcze nic się nie stało, Wisełko nic się nie stało i dalej głaskaj ich po główkach, usprawiedliwiaj i szukaj wymówek, zamiast zacząć czegoś wymagać, jeszcze porównanie Bayernu z Wisłą z dupy wzięte.

Myślałem, że twój pierwszy post w tym temacie to żart i nie odpowiedziałem, ale teraz widzę, że Ty napisałeś to na poważnie. Gratuluję dobrego samopoczucia.

:help:

Levis88 04.11.2019 07:18

Dziś wyjedziemy mega nastawieni. Agresywne dojście do każdej piłki itp. Walka na całym boisku. Po ~5 min pierwszy farfocel w środku pola -> kontra -> dzieci we mgle w obronie -> gol. Morale leży, mecz już ustawiony.
Już "nie mogę" się doczekać.

Cygan82 04.11.2019 08:16

Ten mecz pokaże, którzy piłkarze mają Białą Gwiazdę w sercu. Mam też nadzieję że przy ustalaniu dzisiejszego składu kolesiostwo pójdzie na bok.....

silver03 04.11.2019 08:20

Bramka w 8 minucie spotkania ustawiła mecz. Pozostaje przeprosić kibiców.

Konrad. 04.11.2019 10:22

Cóż, pora liczyć, że drużyna się obudzi i zaczną chociaż walczyć i biegać...

Jeśli chodzi o skład liczę na powrót Klemenza do środka i odstrzał Janickiego...

Szneka 04.11.2019 10:24

o której w końcu jest mecz? na wislakrakow.com jest że 17,30

Konrad. 04.11.2019 10:40

Zawsze sprawdzaj na 90minut.pl.

20:30

Szneka 04.11.2019 10:41

No wiem wiem. Sprawdziłem ale nasza strona wprowadziła mnie w błąd

armani199 04.11.2019 11:17

Modlitwa o nieprzegranie meczu z Rakowem Częstochowa

O Matko Boża, ta z Jasnej Góry,
Ty dzisiaj obroń Wiślaków skóry!
Bo znów ta nasza "niby-drużyna"
Meczyk kolejny pod toporem zaczyna.
Wzrok przywróć naszym obrońcom o Boska Pani
By dobrze grali a nie do bani.
I by widzieli co wokół sie dzieje,
I nie błądzili jak w leśne knieje.
Pomocnikom zaś pomnóż ich wątłe siły ,
Aby ich nogi wreszcie nosiły,
I biegać zaczęli tak jak należy,
A nie jak emeryt co chory leży.
Dla napastników to o nic nie proszę,
Takowych nie mamy mój Dobry Boże !!

Amen

wiesniak842 04.11.2019 11:30

Matko Bosko Czestochosko:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl