![]() |
Pisano, że prawdopodobnie tak mocno wziął sobie do serca tą swoją stratę, po której padła bramka. Możemy domniemywać, ale prawdę znają tylko on i koledzy z boiska.
|
Może mu się oberwało w szatni. Poza tym trochę gwizdów na stadionie
|
Cytat:
Istnieje jeszcze teoria, że to dlatego, że dostał mocno piłką w głowę podobno w którymś momencie, ale to raczej by chyba nie płakał z tego powodu. |
Dwa słowa. Paweł. Brożek.
|
Cytat:
Nagrałem sobie mecz i obejrzałem po powrocie do domu, na zbliżeniu było widać że mocno oberwał, nawet komentatorzy o tym wspominali. |
Super mecz.
Buchalik dopiero w 7 kolejce zrobił pierwszego Lisa, zgadzacie sie? |
Cytat:
Mecz był fatalny. Kopanina taka, że głowa boli. To że przyjechała jeszcze bardziej niepoukładana drużyna niż my, to nie znaczy, że jak im pykamy 4 bramki to jest super. Mnóstwo strat, czasem kompomitujących, długie dzidy, kultura gry jakby grali zawodnicy z łapanki. Niestety faktem jest, że mamy 5-6 fajnych grajków na poziomie to nastepnych 5-6 mamy takich którzy z Techniką ostatnio spotkali się w 4 kl. Podstawówki zaraz po zajęciach z plastyki. Niestety Stolar nie ma materiału ludzkiego do pracy i moim zdaniem i tak wyciska z niektórych 120% Brożek - druga młodość ale Mak Niespuj czy Janicki to są zawodnicy na głęboką ławkę w Rakowie a podstawowi w Wisle. Serio ja rozumiem, że wielu patrzy sercem ale na litość Boska przyjedzie poukładana drużyna do nas a nie ogórki jak do tej pory i zrobi mega problem. Polecam niektórym chłodną głowę, żeby sie nie okazało, że po następnym meczu będą padać wyzwiska i wskazywani będą ci do zwolnienia. |
Cytat:
Piles - nie pisz. Albo fatalny to ty jestes:rotfl: |
|
Poczekaj do końca września ;)
|
jak wypadniemy srednio na dwoch wyjazdach to raczej kiepsko.
I tak wiem na Legie przyjdzie full. Szkoda, ze nie na kazdy mecz |
A pamiętasz, jaki mecz jest na koniec września ? ;)
|
Cytat:
Gramy w tej chwili najładniejszą piłkę w lidze, z najbardziej efektownymi akcjami i kontrami. W obronie jeszcze to nie styłko i dlatego porażki będą i to niejedne. Jak przypomnę sobie jak wyglądała gra za Moskala, Zielińskiego, Smudy czy Carillo, to można tylko z ulgą westchnąć, że tatmte czasy mamy za sobą, czasy Jankowskiego w ataku, pokracznych rajdów Sarkich i Guerrierów na skrzydłach czy Garguły jako głównego pożal się Boże playmakera. Poukładane drużyny już były cztery do tej pory, z Lechią byliśmy po prostu lepsi na ich terenie, pierwszy mecz sezonu ze Śląskiem, który wygrał tylko dlatego, że mieli bramkę typu raz na 100 lat, przegrana z Imazem na jego terenie (jedną bramką) i faktycznie słaby mecz z Pogonią, ale też bez jakiegoś pogromu. W żadnym z tych meczów nie byliśmy zdeptani i zrównani z ziemią. |
Cytat:
A co do materiału dla Stolara to coś w tym jest ale też bez k...a przesady. Wiadomo, że przychodzą tacy, co mają kryzys ale zrób porównanie z Rakowem jak chcesz takie androny pi...sać. Poza tym wróci Basha będzie lepiej. |
Cytat:
To, że mecz mi się podobał pokemonie to nie oznacza, że nie mam świadomości, że byle kto może nas powieść piątke do zera - to liga polska - zważ pokemonie, że geniusz tobie podobny napisał "Brożek nadal wciąga nosem lige", więc do tego się pruje bo jest warte ośmiania, a nie do tego, że komuś podobało się "widowisko" - a jak masz drwić to wyp przed ELEVEN i oglądaj Messiego :) |
Cytat:
|
puchary nasze !
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co Ty gościu za przeproszeniem pier.dolisz - fatalne mecze to graliśmy za Kiko Atletico. To tam była kopanina nawet jak wygrywaliśmy, taktyka pt. oddajmy piłkę Lopezowi niech się martwi. Gramy ofensywnie, porywająco, jeszcze nie w jednym meczu komuś wrzucimy czwórkę czy piątkę. Do gry o coś więcej brakuje nam stabilizacji finansowej jak i szerokości kadry, bo nasi liderzy są po prostu szklani. Basha, Brożek, Savicevic czy Kuba to nie są niestety piłkarze, którzy rozegrają cały sezon od dechy do dechy. Z drugiej strony to są goście, którzy gdy mają dobry dzień to mogą w tej lidze każdemu zrobić dziecko. I trzeba się tym faktem po prostu cieszyć i pamiętać, gdzie byliśmy pół roku temu. |
Cytat:
Przyjedzie poukładana drużyna - OK, ale chyba jak awansujemy do pucharów, na co szanse są marne. Aktualnie jesteśmy jedną z nielicznych drużyn w tej lidze które da się oglądać, punktujemy bardzo solidnie, punkty straciliśmy z liderem, wiceliderem i trzecią drużyną, no i remis z Lechią na wyjeździe. Wszystkie te mecze mogliśmy przy lepszej skuteczności zremisować, albo wygrać. Mógłbym pisać o słabości tej ligi, o tym gdzie jesteśmy finansowo i jak bardzo gramy ponad stan, ale szkoda mi prądu. Takie .......enie możesz sobie po prostu w dupę wsadzić. Nie umiesz się cieszyć tym co jest to nie truj i znajdź sobie jakieś pożyteczne zajęcie. Poukładana drużyna :lol: W ekstraklasie :rotfl: Trzeba było zobaczyć dzisiaj mecz na szczycie, dwie poukładane drużyny grały :> P. S. Sieroty po Cupiale, zero kontaktu z rzeczywistością. Nasze cele na ten sezon to wejść do ósemki i sprzedać piłkarzy których wypromujemy za przyzwoite pieniądze. Z taką grą jak teraz spokojnie damy radę z jednym i drugim. |
Aż dziw bierze że po słynnej "bombie" Regana jeszcze ludzie nabierają się na jego wpisy i tak żywiołowo je komentują. Przecież to facet który żyje z trollowanie i ciśnienia beki z osób które nabierają się na jego wypociny.
W gwoli scislosci Brożek nigdy nie skończył kariery. On cały czas czekał na oferty, także po odpaleniu od Carillo. |
Brawo regan za pisanie prawdy!!!
|
Wszystko spoko panie Regan ale poukładana drużyna w ekstraklapie to nas raczej nie odwiedzi w tym sezonie.
|
Tą frekwencją nie ma co się podniecać ceny biletów na Wisłę w tym sezonie są wyższe niż np. we Wrocławiu - na wczorajszym meczu było 25 tys ludzi, ale za bilet na e-23 płaciłem 60 zł, za bilet na środku sektora C we Wrocławiu (porównywalne miejsce z e-23) zapłaciłem 30 zł. Czyli różnica 1:2 finansowo....
Co zaś do gry Wisły - Wisła za Stolarczyka jest jednym z nielicznych zespołów próbujących grać w piłkę, której czasami wychodzi to lepiej, a czasami słabiej.... Polską ligę natomiast wygrywa się nie grając w piłkę, ale przede wszystkim grając ostrożnie w obronie i skupiając się na szybkim kontrataku.... Tylko potem przychodzą mecze w eliminacjach europucharów, gdzie przeciwnikiem jest potęga z Łotwy, Słowacji, Azerbejdżanu, Kazachstanu, Luksemburga albo Mołdawii i pojawia się problem, bo oni grają tak samo - trzeba zacząć grać atak pozycyjny i dostaje się tradycyjne eurow.......e.... jak w tym sezonie sąsiadka czy Piast, a wcześniej Jagiellonia czy Legia... |
Frekwencja przy aktualnym terminarzu na jesień to temat mocno drugorzędny. Do końca roku przy Reymonta będziemy mieć... 5 spotkań. We wrześniu 1, w październiku 1, w listopadzie 1 i w grudniu 2. Średnia po derbach pewnie będzie oscylować w granicach 18 koła i może przy dobrych wiatrach skończy się na 20k do końca roku. Licząc że sprzedanych biletów średnio jest 10-15% więcej to średnia która zdecydowanie powinna zadowalać zarząd.
|
Trzeba pamiętać o znaczącej podwyżce cen biletów przed sezonem, na pewno wpływy z tego roku będą znacząco wyższe niż w poprzednim. Bardzo fajnie, że nie ma spadku frekwencji z tego powodu względem zeszłego roku kalendarzowego. Wiadomo, że na wiosnę 2020 będzie ciężko powtórzyć rezultat z tego roku pod względem ilości kibiców, ale finansowo są przesłanki do tego, że zakręcimy się na podobnym pułapie.
Jest to kluczowe zważywszy na obecną sytuację finansową klubu. |
W poprzednim sezonie notowaliśmy 13.7k średnio na mecz na jesień. Wzrost już teraz jest znaczący. A wydaje mi się że i tak podawaliśmy ilość sprzedanych biletów jako wiążąca dane odnośnie frekwencji.
|
Też mi się tak wydaje, mam w głowie frekwencje poniżej 10k ze słabszymi drużynami. Teraz wygląda to dużo lepiej.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze raz przedstawię kontekst: Nie potrafimy u siebie zdominować Zaglebia będącego w rozsypce. Z Gornikiem wygrywamy fartem i przegrywamy z dennym Sląskiem bez sytuacji praktycznie. Do tego dochodzi brak sztycha z rezerwami Lechii... ale tutaj jeszcze rozumiem bo nasz skład też średnio wyglądał. Póki co weszliśmy w pułapkę przeciętności. I tak gramy, na słabe drużyny u siebie to wystarczy, na lepsze będzie problem. P.s Widzę tutaj duźo przyjemniaczków mądrali filozofów. Zobaczymy co będziecie pisać po przegranych meczach. Takie kozaki w zaklinaniu rzeczywistości a pewnie będą pierwsi wydawać wyroki kto z drużyny jest do wyj.ebania. Na winnych wyleje sie hejt i szczucie. Niestety z taką grą jak po tych kilku pierwszych kokejkach porażki są nieuniknione. Cytat:
Potrafiliśmy też przegrać z bardzo przeciętną drużyną Śląska na inaugurację. Serio. Wam sie wydaje, że jesteśmy mocni a mamy naprawdę przecietnych graczy zwłaszcza w obronie. Zdarzy się mecz, że dostaniemy od kogoś czwórką i będzie płacz |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Reszty tego .......enia nie chce mi się komentować. Tak jak napisałem - sierota po Cupiale, nie potrafiąca zrozumieć ani zaakceptować rzeczywistości. Jeżeli dotąd nie załapałeś o co walczymy, jakie są nasze możliwości i ograniczenia, to jesteś zwyczajnie za głupi żeby kontynuować dyskusję. Ty coś .......isz o hejcie po przegranych, że ktoś nas czwórką powiezie, a wszyscy normalni kibice wiedzą że będą wpadki, słabsze mecze. Normalne przy takiej kadrze. Zwyczajnie, jesteś głupi skoro nie rozumiesz że nie walczymy nawet o puchary, tylko spokojne utrzymanie i przetrwanie finansowe. W tym kontekście twoje żale są żałosne, dziecinne, nie warte uwagi. W pewnym sensie niesmaczne. oglądać Barcelonę jak Wisła dla Ciebie za biedna, bo to się w najbliższym czasie nie zmieni. I nie truj normalnym ludziom którzy cieszą się po dobrym meczu kochanego klubu, wiedząc że różnie może być i być mogło, więc tym bardziej trzeba docenić to co mamy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Po drugie, właśnie o tym pisze... mamy w skladzie Drzazge Maka Niepsuja Janickiego Buchala. Żaden z nich nie ma techniki niektórzy nie mają kordynacji, jeden to jeździec bez głowy... nie nadają się po prostu do Wisły. Na szczęście pozbyliśmy się Bałaniuka ale dalej nie mamy obrony i napastnika. Poza tym gre dalej opieramy na Boguskim i Brożku. Długo na tym nie pociągniemy |
@regan Lecimy w tym sezonie, nie ma opcji. Klub powinien zwracać za karnety.
|
Cytat:
Obejrzałem sobie dziś mecz na spokojnie. Pozytywy: - gramy piłką do przodu, - staramy się rozgrywać od tyłu, - nie nastawiamy się na obronę Częstochowy, zeby razić rywali kontrami jak na przykład Jaga - wbrew temu, co pisze regan, długich dziad raczej brak, a pojawiają się wtedy, gdy jest okazja przyśpieszyć grę, bo rywal jest źle ustawiony, - dobre ustawienie całej drużyny w fazie gry ofensywnej, - gramy szybko, klepką - w ataku dużo rzeczy się zazębia, potrafimy szybko przesuwać się do przodu w ataku pozycyjnym Negatywy: - mnóstwo niepotrzebnych strat (tu regan ma rację) wynikających z nieudanych prób rozgrywania od tyłu - brak asekuracji przy pressingu rywala, co powoduje, że każda strata piłki przez Wisłę śmierdzi golem - brak zgrania linii defensywnej i jeszcze niedopracowane ustawienie drużyny w fazie gry defensywnej. Podejrzewam, że już teraz każdy z trenerów naszych przyszłych rywali układa sobie plan gry pod tytułem: presujemy mocno i dużą grupą próbujących rozgrywać piłkę od tylu wiślaków narażając się na to, że w razie przedostanie się Wisły pod nasze pole karne będzie tam więcej wiślaków przed linią piłki niż naszych zawodników. Jeśli się uda, odbieramy im piłkę na 20-25 metrze i robimy swoje. Mam jednak nadzieję, ze takich błędów będzie coraz mniej (powrót Bashy), lepsze ustawienie defensywne. Jak do tej pory wszystkie nasze porażki w tym sezonie wynikały z: - strzał życia rywala, lub dzień konia Imaza - błędy w wyprowadzaniu piłki (dwa gole z Jagą, jeden z Zagłębiem). Natomiast gra wygląda coraz lepiej, do pełni szczęścia brakuje na niektórych pozycjach lepszego materiału, lub większego wyćwiczenia schematów. Nie jestem hurraoptymistą. Zdaję sobie sprawę, że w tej lidze nadal decydują siła i szybkość, ale zespoły, które to grają, nie rozwijają się. W Wiśle natomiast liczy się staranność ataku (w tym pozycyjnego) i nieschematyczność w ich organizowaniu. To ma ręce i nogi i ma szansę na zyskiwanie coraz wyższego poziomu. |
Wy to macie zdrowie... pokłócić się AŻ TAK o wygrany mecz? :D
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl