![]() |
Cytat:
I tak od początku: Lis - powinien grać? No nie. Stabilizacji w bramce nie daje. Popełnia dużo błedów. On bardziej jest niż pomaga. Gra w Wiśle dlatego, że chciał tu przyjść i było nas na niego stać. 2 lata temu grał w II lidze, rok temu w I w Rakowie... Klemenz - rezerwowy Jagi, nawet w I lidze nie grał po 30 meczów na sezon. Dzisiaj gra w Wiśle dlatego, że nam powypadali obrońcy bo tak to też by siedział na ławie. Hoyo i Plewka to dziecko plus junior. Dobrze rokują to fajnie ale normalne, że nie sa to piłkarze na ten moment na e klasę a grają tylko dlatego, że mamy braki kadrowe. Peszko i Boguski, niestety wiek robi swoje. Chłopaki już młodsi nie będą a tracać na szybkości traca wiele, szczególnie Peszko. O ile mogą zagrać dobry mecz, ba, nawet świetny to są to takie wyskoki na starość a nie stabilna forma na x meczów pod rząd. Kuba w tym wieku może czarować ale nie oni. Przecież Peszko młodszy o 2 lata by wymiatał a teraz to już nie ten sam chłop. Dobrzy na zespół, który ma dopiętą kadrę a oni wpadają jako takie uzupełnienie ale nie do kadry gdzie gramy juniorami i z rozsypanym składem. Drzazga, może jeszcze coś z niego będzie, nazwany tutaj lepszym od Piątka hehe Jeszcze ma czas na rozwój ale póki co to jest taki chłopak na pierwsza ligę albo na granie w ekstraklasie ale bez wielkich fajerwerków. Też ściągnięty do nas dlatego, ze nas na niego stać, z I ligi chłop. Tylko Burligi, Pietrzaka, Kolara i Savicevica nie ma się co czepiać ale w sumie możnaby wstawić za tych trzech (oprócz Savicevica) dowolnego średniaka ligowego i by było to samo. Na ławce sama młodzież, juniorzy wchodza na zmiany. No to na kadrę meczową mamy 4 piłkarzy nazwijmy to solidnych. Czy to nie jest przypadkowa jedenastka? Nie chodzi o to aby deprecjonować ich zdolności i wolę walki. Chawała im za to, że grają w Wiśle bo dzięki tym kilku starszym chłopakom, którzy stąd nie uciekli to ten klub jeszcze istnieje. Oczywiście przesadziłem, że samymi juniorami można grać o Mistrzostwo ale trochę tak to wygląda, że można mieć 3 juniorów i 3 emerytów na boisku i w ekstraklasie to nie przeszkadza za bardzo. Można na prawdę każdego ograć. I o to mi chodzi, że mamy jedenastkę z przypadku złożoną i co? I nic. Można spokojnie grać bez strachu o spadek. Tylko musi być w klubie dobra atmosfera, na pewno duże znaczenie ma dobry trener, kasa na czas no i najlepiej trochę więcej jakościowych piłkarzy niż mamy obecne, taka kadra ze 20 chłopa i można si bić o puchary bez problemu. Grupa spadkowa jest do ogrania byle kim a w tej mistrzowskiej kogo się mamy bać? Pogoni, Cracovii? Zagłębia? moze Amici, która jest jak dziecko we mgle od kilku lat? Jagiellonii, która też pięknie potrafi co sezon s.......ić finisz? A czołówkę mamy Piast, Lechia, Legia. Za rok Piasta w czubie nie będzie. A obecny poziom Lechii i Legii tylko pokazuje jaka ta liga jest słaba. Uważam, że z tym PRZYPADKOWYM składem jaki mamy - licząc że wszyscy są zdrowi - plus gdybyśmy mieli trochę dłuższa tą ławkę, bo nas w tym sezonie zjadły kontuzje i zmęczenie, to nawet dzisiejsza Wisła mogła spokojnie sobie grać o podium. Tylko nas kontuzje dopadły i na tym straciliśmy ale nawet jak widać ta przypadkowa kolejna 11 bez podstawowych kontuzjowanych też sobie może ogrywać Górników czy inne ekipy. No i to jest właśnie śmieszne. |
Plewka po 60 minucie zostawał z przodu a potem nie miał siły wracać jak szła kontra i wyglądał mega słabo. Odbijał się od żaboli jak od ściany mimo że tam kilka osób w tym samym wieku.
Boguski też słabszy mecz. 3 razy tak główkował, że piłka poszła za plecy i idzie akcja górnika. Masa słabych podań czy to niecelnych czy po prostu słabo kopnięta piłka. Z nim i Plweką gdybyśmy trafili na kogoś z mocnym środkiem pola to by nas rozjechali gówno. Klemenz świetnie gra głową i wyglądał trochę jak Wasyl. Tu wsadzi głowę, tu się przepchnie, tu wyjazd bez zbędnego kombinowania. Brawo! Jeżeli przez lato poprawiłby wyprowadzanie piłek, długie podania to może być na prawdę solidny materiał na obrońcę. Szczególnie jeśli grałby w duecie z Wasylem lub Hoyo-Kowalskim bo prawdę mówiąc to chłopaki tworzą fajny duet. Kolar MVP meczu! Jeżeli utrzyma trend i dalej będzie taki MEGA energiczny czy to w ataku czy w obronie gdzie wspomagał Burligę niemal co chwilę to właśnie Marko będzie najciężej zatrzymać latem! Gość przyszedł w okresie gry 7opeza i hiszpańskich trenerów gdzie niemal w ogóle nie występował tylko pojawiał się sporadycznie, przeczekał ten okres i boom! Pokazał, że na prawdę bardzo wiele potrafi! To samo chciałbym zobaczyć w wypadku Palcicia bo też ma niezłe umiejętności i przewyższa moim zdaniem Burego, który lubi sobie zrobić głupi wślizg i złapać żółtko albo czerwo osłabiając team. |
Plewka musi się ogrywać.Na jego pozycji nie ma innej drogi.Przykładem jest właśnie Żurkowski z górnika.On miał jednak to szczęście że mógł ogrywać się w niższej klasie rozgrywkowej.Nie rozumiem tego hejtu na Plewke.Skoro Stolarczyk na niego stawia to ja akurat nie widzę powodu aby podważać decyzję właśnie tego trenera.
|
Cytat:
|
Jaroo doskonałe posty
dodam od siebie że KLUCZOWA jest w tym wszystkim rola trenera , Stolarczyk to jest chiolerny fenomen , zgadzam sie z Tobą , że na e-klape "wystarczy zeby im sie chciało" i to moim zdaniem wlasnie Stolarczyk potrafi to spowodować , przecież , on juz w tym seoznie 3 razy de facto lepi z tego co ma nową jedenastke ( 1 - na poczatku sezonu, 2 - po zimowej wyprzedazy, 3 - z tych niedobitek ktore teraz zostaly) i za kazdym razem odpala a hejt na pilkarzy czy to na Lisa czy na Plewke jest wręcz niesmaczny, mam nadzieje że chlopaki dla zdrowia psychicznego nie czytaja tego forum |
Zdefiniuj prosze "hejt na pilkarzy".
|
Następnie zdefiniuj "zdrowie psychiczne" u piłkarza.
|
Szczerze mówiąc nie widziałem meczu... więc cieszyłem się jak dziecko, jak dowiedziałem się, że wygraliśmy... Ale jak zobaczyłem, że w środku pomocy grał Plewka i Boguski to jeszcze dwa razy sprawdzałem, że napewno to my wygraliśmy :D
Według mnie patrząc na nasz skład to na papierze mamy najsłabszy skład w eklapie... a mimo tego gramy w taki sposób, że te mecze można oglądać... niezależnie od składu staramy się rozgrywać jakieś schematy... lepiej gorzej ale widać w tym jakiś pomysł... Jestem dumny z zawodników i trenera! Oczywiście możemy narzekać na poszczególnych graczy, że nie dają określonej jakości. Pamiętajmy jednak, że ci zawodnicy nie mieli normalnego okresu przygotowawczego! W większości są to zawodnicy bardzo młodzi, uzupełnieni zawodnikami, którzy byli w większości nie chciani w innych klubach!!! Kto by pomyślał, że Peszko, Klemenz, czy Drzazga będą stanowili o sile zespołu... Czapki z głów przed trenerem STOLARCZYKIEM! |
Uwielbiam czytac to forum.
Uwielbiam czytać wpisy pełne katastroficznych wizji i bezznadziejności sytuacji po każdej porażce. Uwielbiam czytać te chwalebne peany po każdym zwycięstwie wychwalające charakter i jakość zespołu i trenera. Uwielbiam te wszystkie przesadzone i nadinterpretowane do granic możliwości tezy i hipotezy po każdej porażce i remisie. Aż w końcu uwielbiam to forum za każdą ocene meczu, gry, potencjału zespołu, trenera i piłkarzy, przez pryzmat wyniku :D Jednym słowem Forum to jest The Best! P.s uwielbiam również szyderców z Shoutboxa ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A jak później jeden czy drugi odejdą będzie histeryczny płacz jak my ich zastąpimy :> Zmieniają się piłkarze, trenerzy, właściciele ale dwie rzeczy pozostają niezmienne: Boguski w pierwszym składzie i frustraci na shoutboxie. |
Lis to jest super talent, wcale nie wypluwa piłek oraz praktycznie nie oddaje piłki przeciwnikom i powinniśmy dziękować Bogu, że w Lechu i Rakowie są ślepcy. Plewka wcale nie traci piłek na kontry dla przeciwników i nigdy nie chowa się w rozegraniu co w tym wieku musi imponować. Klemenz cóż to jest za piłkarz, a do tego musi sobie radzić z polskimi rasistami, jego postawa mi imponuje, a nawet jak zagra słabiej to nie będę śmiał go skrytykować.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak bo piłkarze to święte krowy i nie można ich krytykować |
kratkuj sobie kratkuj pajacu
|
Cytat:
Bo ja widzę że Lis jechany zawsze, nawet jak ostatnio gra dobre mecze i nic nie zawala (kilka trudnych piłek wybronił). brylant - obawiam się że nie do końca rozumiesz co oznacza słowo krytyka. Mam wrażenie że niektórzy tutaj nawet meczy nie oglądają a piłkarze służą im tylko jako sposób na rozładowanie frustracji. Napisanie że Hoyo Kowalski złamał linię spalonego to krytyka. Dowalanie się do Plewki o stratę którą popełnił Savicević i pisanie o tym jak nie nadaje się do ekstraklasy z tego powodu (plus kilka mało pomysłowych inwektyw) nią nie jest. Takie przykłady. |
Cytat:
|
Cytat:
Ze statystyk trzeba umieć korzystać. W przeciągu całego sezonu są słabe ale ostatnio Lis broni dobrze. Zdarzają mu się świetne interwencje na linii, coraz mniej ma pustych przelotów. Do tego tylko kretyn nie bierze pod uwagę takich kwestii jak eksperymentalna linia obrony czy nie istniejący środek pomocy np. z Zagłębiem Sosnowiec. Nazwijmy rzeczy po imieniu - są tacy którzy będą dowalać się do Lisa czy Plewki zawsze, bez względu na to jaki mecz zagrają z uwagi na ich rzeczywiste bądź urojone wcześniejsze winy. To nie jest krytyka. Że Plewka nie wciąga ligi nosem, popełnia błędy? I tak wygląda teraz lepiej niż Brlek kiedy u nas zaczynał, że o Urydze czy Brudzie nie wspomnę, bo to inny poziom. Taki Klemenz to jest w ogóle żenująca sprawa, kilku śmieszków tutaj zmieszało go profilaktycznie z błotem po kilku meczach. |
Wolfy - Lis nie zagrał tragicznie, ale znowu były babole.
Raz: przy spalonym piłka między nogami. Dwa: tuż przed naszym drugim golem, Górnik ostro założył pressing na obrońcach, ci wycofali piłkę do bramkarza - ten jednak zamiast ją wybić na pałę, przypomniał sobie, że umie grać nogami! I podał tuż przed pole karne pod nogi piłkarza Górnika... Hejt to wyzywanie piłkarzy, ciśnięcie im. Jeżeli ktoś uważa, że Lis jest słabym bramkarzem - to ma prawo to wyrazić na forum. Co do wstydzenia się po dobrym meczu krytkowanego zawodnika - ja zawsze zaznaczam, że trzymam kciuki, żebym się mylił. Oby za dwa lata gdy Lis odejdzie z Ajaxu do Manchesteru, mój post był cytowany jako tych "którzy się nie znali". |
Cytat:
|
Cytat:
Gdybyście oglądali mecze ekstraklasy innych drużyn ( a w niektórych przypadkach - w ogóle je oglądali), to byście zauważyli że takie "babole" popełniają w każdym prawie meczu bramkarze uważani za bardzo pewnych. Różnica jest taka że nikt tego nie pamięta. Lis zagrał dobry mecz z Górnikiem, miał kilka dobrych interwencji, przy golu nie zawalił (zawaliła obrona, poczynając od Hoyo Kowalskiego). Ja nie wiem czy coś z Lisa będzie. Szczerze mówiąc to mam wątpliwości. Ale drażni mnie brak konsekwencji i szukanie dziury w całym. P.S. a nasz środek pola z Plewką radził sobie całkiem dobrze z silnym środkiem pola Górnika Zabrze. Indywidualnie trzeba by to było prześledzić, ale bałem się że nas zdominują. |
U nas na forum hejt piłkarzy??:rotfl: Poczytajcie forum debili z Warszawy to zobaczycie co to jest hejt.
|
Cytat:
Z racji ze troche ogladam, wskaz przyklady o ktorych mowisz powyzej, tych bardzo pewnych ktorzy walą babole - dla mnie Plach to nr 1 w lidze jak coś. czy zagral dobry mecz z Gornikiem? Imho zagral poprawnie, bo jak bedziemy sie jarali tym ze nic nie zajebał... to słabo to wyglada. Brak konsekwencji ? od poczatku znasz moje zdanie nt. Lisa bo wiele razy byla polemika i ono sie nie zmienia - z mojej strony. Z Twojej zmienia sie rownie, ale pewnie zaprzeczysz. Nasz srodek radził sobie z Gornikiem dobrze bo sie swietnie na Gornika przygotowalismy taktycznie. Tylko i wylacznie, podkreslali to nawet zawodnicy (zarowno Zabrza jak i Nasi) takze gloryfikowanie Plewki bardzo słabe. Pokaż statystyki tej mocnej "8" inne niz ze przebiegł najszybciej. Grał i tak nieźle, bo nie zrobil czego co robi prawie zawsze - daje swojemu na konia, tudziez kanapke dla przeciwnika. wrócmy do czasów Pawelków, i zadajmy to samo pytanie by ocenić bramkarza; Czy czujesz sie pewnie jak pilka leci w jego kierunku. To bardzo proste pytanie, bardzo. Na plus z mojej strony dla niego, niektore zagrania nogami. I tylo. |
Nie jestem fanem Lisa ale ten hejt jest przegieciem paly. Zobaczcie co Kelemen odwalil w finale PP zanim cos zlego powiecie o Lisie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie chce bronic Lisa, ale pierwszy raz widzę, by czepiać się bramkarza puszczającego bramkę po spalonym. Można iść dalej i chodzić na treningi i tam szukać jego błędów?
Mecz z Zabrzem wyszedł mu nieźle. Kilka dobrych interwencji, w szczególności warto wyróżnić obrone 1 na 1 z Angulo tuż przed dobitką i straconym golem. |
Cytat:
Nie ma bezbłędnych bramkarzy, a z Zabrzem Lis zagrał dobry mecz. Ze Śląskiem zresztą też. Co do Plewki, to zwyczajnie jesteś śmieszny. "Przygotowaliśmy się taktycznie na Górnika, to nie zasługa Plewki że dobrze zagrał". Serio? No to super że Boguski z Saviceviciem ogarnęli środek pola dwóch na trzech (zwłaszcza że Zabrze ma świetny jak na E-klasę). |
Fakt, że Stolar dużo gra przez bramkarza więc i więcej okazji do bledu, ale te wyjścia Liska to serducho zawsze drży. I mówię o wrzutach, bo nogami wbrew pozorom jest ok. Byli lepsi, byli gorsi bramkarze u nas. Kibicuje żeby spełnił nadzieje.
|
A może my po prostu mamy słabego trenera bramkarzy? Nie pomyślał nikt o tym skoro ciągle jest problem na tej pozycji?
|
Cytat:
Cierzniak, Cuesta, Załuska dawali rade. Buchalik się połamał, Miśkiewicz się połamał. Akademia wypuszczała bramkarzy tylko teoretycznie, bo szansę na grę wychowankowie mieli iluzoryczne. Obecnie po raz pierwszy od niepamiętnych czasów zamiast "gotowego produktu", budujemy sobie młodego bramkarza i już zdecydowana większość kibiców zapomniała z czym to się wiąże. Fakt jest na pewno taki, że w trakcie sezonu Stolar chciał wymienić Lisa na innego bramkarza , ale konkurent się rozlozyl. I nie wiadomo jak spisują się Broda/Tobiasz na treningach. Zapewne gorzej od Lisa. |
Właśnie. Przecież jakby nie kontuzja w derbach to broniłby Buchalik, gdyż nawet Stolar uznał, że jest pewniejszy od Lisa. Ależ mamy hejtera za trenera:(
|
Cytat:
Jestem sobie w stanie wyobrazić sytuację w której przed rozpoczęciem rundy Stolar mówi do Lisa i Buchalika: "każdy z Was dostanie po 5 spotkań do rozegrania i na tej podstawie zobaczymy kto jest 'lepszy'". A że Buchal się połamał... |
Cytat:
że tak zapytam Panie manipuatorze. Cytat który zamieściłeś to z jakiej bajki ?? Liczę na odpowiedź. |
Cytat:
|
Co się mogło stać w przerwie między rundami? Kolejki 21-24 to było pokłosie perturbacji przedsezonowych, w tym zgrupowanie w Turcji w którym normalnie przepracowano 2 dni. I to się odbiło na formie nie tylko Lisa, a całego zespołu. A jakoś Lisowi się najbardziej oberwało, wg mnie niesłusznie.
Później doszła kwestia perturbacji z całą linią obrony o której wszyscy wiemy. Pare bramek zawalił Sadlok, kilka Burliga, pare strat Plewki. Każdy ma coś na sumieniu. A to że Lis został kozłem ofiarnym? Kibice zawsze takiego szukają i potrzebują :) Jedyny mecz który ewidentnie zawalił to mecz z Piastem. Przemotywowanie odbiło się zresztą nie tylko jemu w tym meczu. |
Ale zaraz, zaraz. Jakim kozlem ofiarnym stal sie Lis? Tzn. czego jest winien?:D Nie wiem jak inni, ja mu niczego w sumie nie zarzucam poza tym, ze jest slabym bramkarzem i gra gorzej niz jesienia, choc nawet nie wiem czy to pod jakis zarzut podchodzi. Fakt, mecz z Piastem ewidentnie spartaczyl, ale takie babole to i najlepszym bramkarzom sie czasem zdarzaja. Na wiosne mamy duzo slabszy sklad, doszly jeszcze do tego kontuzje w kluczowych momentach to i punktujemy gorzej niz jesienia, ale w zyciu bym nie powiedzial, ze jeden Lis jest temu winien.
|
@wiesniak842
Od 40 postów trwa dyskusja nad "babolami" Lisa. Do pieca dorzucono też pojazd po Plewce :) Młodzi goście, ogrywają się, nie od razu będą porywać tłumy i grać goście z 5-cio letnim doświadczeniem w seniorskiej piłce. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:31. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl