Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXX kolejka] Zagłębie Lubin - Wisła Kraków, Sobota 13 IV, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10154)

stawski 13.04.2019 12:11

Zagłębie na pewno nie "odpuści" tego meczu, niestety spodziewam się.max remisu..., Amica przegra, Ale Pogoń nie zapunktuje... i tylko punkciku nam braknie...

szprotson 13.04.2019 16:36

niezależnie od tego jakim wynikiem skonczy sie ten mecz..

PANOWIE piłkarze, szacunek za tą.rundę.

Stelio 13.04.2019 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1537870)
Remis max, realnie 3:2/3:1 dla Zagłębia

Tak jak mówiłem, mogłem postawić ;p

Kamson 13.04.2019 18:42

Ale w takim meczu zagrać taką pytę to naprawdę szacun chlopaki. Nie mogę się doczekać tej niesamowitej końcówki sezonu i walki o 9 miejsce.

Teraz na majka wjeżdża Peszkin i zarzuca "...będzie się działo!..."

Ten sezon już odfajkowany, mam nadzieję, że przed następnym pojawi się konkretny inwestor bo naprawdę rzygam już coroczną walka o ósemkę do ostatniej kolejki.

PS. Tak, wiem że prawie byliśmy w 4. lidze

AntyMod 13.04.2019 18:43

2 x derby wygrane - utrzymamy sie w lidze ....dla mnie sezon wypelniony w 100 %

Arronax 13.04.2019 18:45

Szacun. Chociażby problemy z kontuzjami, że do końca walczymy o 8. To jest sport.

Stelio 13.04.2019 18:47

No biorąc pod uwagę ta dekadę to cracovia jeśli utrzyma miejsce będzie grała w pucharach więcej razy od nas...

Wojtas 13.04.2019 18:49

Ale czego wyscie sie spodziewali? bylo co bylo,druzyna nie byla zgrana od poczatku,zaprzepaszczony okres przygotowawczy

jest smutek ale tak na chlodno patrzac to nie ma co wymagac ,awans pogrzebany zostal duzo wczesniej w Sosnowcu albo nawet u nas po porazce z Pogonią.

max TS 13.04.2019 19:01

Widac ze Wasyl to jakos trzymal w kupie. Sadlok totalnie oblal test jako lider obrony.

Patryko 13.04.2019 19:01

Awans do grupy mistrzowskiej został pogrzebany w meczach z Sosnowcem i Piastem. Oby teraz nie było zjazdu formy i 7 przegranych do końca sezonu, w dalszym ciągu walczymy o kasę z C+.

wolfy 13.04.2019 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1538021)
No biorąc pod uwagę ta dekadę to cracovia jeśli utrzyma miejsce będzie grała w pucharach więcej razy od nas...

Może dlatego że mają stabilną sytuację właścicielsko - finansową?

Skawa Wadowice 13.04.2019 19:02

Zagłębie ty kur.. w czaku o

brylant17 13.04.2019 19:03

Krótka ławka zrobiła swoje niestety

doktor granat 13.04.2019 19:03

gdyby fajtłapa zrobił jednego klopsa mniej z piastem..

fansorina 13.04.2019 19:03

Weinezettel (Broda), Szot, Kumah, Grabowski, Plewka, Balicki, Buksa to powinien być teraz ich czas...ale nie będzie.

Eberk 13.04.2019 19:05

Co za gowniany mecz. Myslalem, ze to Wisla walczy o osemke, a nie Zaglebie. A wygladalo to tak, jakby bylo na odwrot. Zero agresji, doskoku. Robili z nami co chcieli. I trudno cos stworzyc jak sie ma Drzazge i Kolara z przodu. Coz, trzeba sie cieszyc z tego, co sie udalo osiagnac w tych warunkach. Koniec sezonu.

Coglin 13.04.2019 19:06

Płock (d), Sosnowiec (w), Śląsk (d), Zabrze (w), Korona (d), Gdynia (w), Miedź (d)

AntyMod 13.04.2019 19:07

tez uwazam ze teraz czas na gre zmiennikow i przeglad kadry - szlak trtafil pieniadze za gorna 8 ( Lis) ale trudno - trzeba dac pograc innym

Szneka 13.04.2019 19:13

dzisiejszy mecz dramat. dwa tygodnie temu mecz życia z Legią a dziś?
gramy o życie a chłopaki człapią po boisku. Drzazga niewidoczny Kolar nieskuteczny dryblingi Peszki przeczytane Basha niedokładny. Liczyłem, że rzucimy się jak na Legię a tu granie w chuja i zasłużona porażka. Mam pretensje że akurat dziś przeszli zawodnicy obok meczu.
ale to co pisałem wcześniej awans do 8 przegraliśmy z Sosnowcem AGKŚ Miedzią i Płockiem

DeadOrAlive 13.04.2019 19:21

Nie Lis zapieprzył nam grę w pierwszej ósemce, a cała drużyna wcześniej meczem w Sosnowcu.

Sosnowiec był kluczowy, a zbagatelizowany.

goodbay 13.04.2019 19:23

najgorszy mecz Wisły tej wiosny , masa niedokładnosci , gra bez napastnika , ogolnie bardzo kiepski wystep miedzy innymi Baschy, Kolara ,Peszki czy tez Drzazgi, do tego chujowe zmiany Brozek i Boguski, a lepiej było wpuscic Kumaha za Drzazge czy Kolara koło 70 minuty,a szkoda gadac..

Patryko 13.04.2019 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DeadOrAlive (Post 1538035)
Nie Lis zapieprzył nam grę w pierwszej ósemce, a cała drużyna wcześniej meczem w Sosnowcu.

Sosnowiec był kluczowy, a zbagatelizowany.

Oglądałeś te spotkania? Drużyna jako całość grała przyzwoicie, zadecydowały katastrofalne błędy indywidualne Sadloka/Klemenza z Sosnowcem i Lis, który w pojedynkę przegrał nam mecz z Piastem.

Arronax 13.04.2019 19:24

A może trochę zrozumienia? Nie zawsze jest forma jest ten dzień.

Po prostu.

Drzazgę pierw nosi się na rękach a potem .... mamy sytuację jaką mamy i koniec. I tak jest lepiej niż można było myśleć.

Nie mamy ławki, przygotowania zaburzone, tylu zawodników odeszło.

Walczyliśmy do końca nie udało się i tyle. A nie wieże że chłopaki nie zrobili tyle ile mogli. Zrobili.

Boracik86 13.04.2019 19:25

Przegraliśmy z mistrzami sezonu zasadniczego na wiosnę. Graliśmy z całą górną jedenastką z wyłączeniem Jagiellonii.

https://imgur.com/a/CwQqP7r

Wojtas 13.04.2019 19:26

Caly czas uwazam ze Drzazga,Kolar czy Lis to nie sa zawodnicy na ekstraklase i swoje zdanie podtrzymuje.

Zastanawiam sie czemu to tak pęklo ,po meczu z Legia byl huraoptymizm ,potem ten zakichany Sosnowiec ,bo tam jest nasz brak na dziś awansu.
Pozatym dzis Wisla nie wygladala na zespol ktory gryzl trawe,czegos mi brakowalo.

Szneka 13.04.2019 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1538037)
Oglądałeś te spotkania? Drużyna jako całość grała przyzwoicie, zadecydowały katastrofalne błędy indywidualne Sadloka/Klemenza z Sosnowcem i Lis, który w pojedynkę przegrał nam mecz z Piastem.

nie tylko obrona i Lis. nieskuteczność Drzazgi , niedokładność w środku pola też. wygrywamy po wielkim meczu z 7egią a 3 dni później w....... z ostatnim w tabeli sosnowcem.

kbr 13.04.2019 19:26

Wisła nie potrafi grać pod presją. A tak było w ostatnich trzech kolejkach. Efekt - tylko 1 punkt. Dzisiaj przegraliśmy w pełni zasłużenie, nasza gra w defensywie wołała o pomstę do nieba. Ten awans przegraliśmy w innych meczach, w których zwycięstwo było na wyciągnięcie ręki. Że wspomnę tylko karnego Bogusia w pierwszej kolejce...

Mimo wszystko chciałem podziękować trenerowi Stolarczykowi, oraz wszystkim piłkarzom za wysiłek w całym sezonie. Wszyscy wiemy z jakim problemami się borykaliśmy. Przez pól roku zawodnicy grali bez wypłaty. W grudniu już cała Polska widziała nas w grobie. Warunki w jakich przyszło pracować Stolarowi są wybitnie niekorzystne. Mimo tego potrafił zbudować drużynę absolutnie z niczego. A dwa zwycięstwa w derbach mają swoja wymowę.

Dziękuję Panowie!

max TS 13.04.2019 19:36

Pamietam jak wszyscy zlapali sie za glowe jak zobaczyli ze w meczu z Arka do karnego podchodzi Boguski. To byla najgorsza decyzja Stolarczyka w tym roku.
Z Lisem obstawiam ze Stolarczyk byl zmuszony go wystawiac i mial zwiazane rece. Dzisiaj ten parodysta mila kupe szczescia bo mogl zawalic dwie bramki. Raz wypul pilke po slabiutkim strzale i mielismy szczescie ze Pawlowski byl metr za daleko. Druga sytuacja gdzie po strzale Starzynskiego pilka przelala mu sie po rece (ktory to juz raz) i poszla na poprzeczke.

bridgeburner 13.04.2019 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1538040)
Caly czas uwazam ze Drzazga,Kolar czy Lis to nie sa zawodnicy na ekstraklase i swoje zdanie podtrzymuje.

Zastanawiam sie czemu to tak pęklo ,po meczu z Legia byl huraoptymizm ,potem ten zakichany Sosnowiec ,bo tam jest nasz brak na dziś awansu.
Pozatym dzis Wisla nie wygladala na zespol ktory gryzl trawe,czegos mi brakowalo.

Bo byly 3 mecze w ciagu 6 dni?
Po Legii spuchlismy, o co trudno miec pretensje, zaburzone przygotowania + w zasadzie brak rezerwowych
Rozbita L, zeszmacona Korona, 2 zwycieskie derby
Dla mnie sezon przyzwoity biorac pod uwage okolicznosci
Teraz co mecz trzeba sprawdzic po 2-3 mlodych od pierwszej minuty

!!IRIVER!! 13.04.2019 19:53

Szkoda, sezon właściwie skończony. Kibicowsko tylko fajny mecz z Górnikiem, reszta dno. Mam nadzieję że nie pokpimy trzeciego meczu z Sosnowcem.

wolfy 13.04.2019 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1538044)
Po Legii spuchlismy, o co trudno miec pretensje, zaburzone przygotowania + w zasadzie brak rezerwowych

Bingo.
Nasi kluczowi piłkarze są wiekowi, brak ławki i na finiszu wszystko się posypało. Ci którzy piszą o przejściu obok meczu niech się strzelą w baniak. Widać było że Peszko jest przemęczony, Sadlok też, Błaszczykowski po kontuzji...
A ławka to aktualnie skład papy i słomy. Wykończyły nas kontuzje, mecze co trzy dni, wiek naszych stoperów i skrzydeł.
Acha, no i oczywiście brak normalnych przygotowań, zaczęliśmy się zgrywać po trzech meczach.

and23 13.04.2019 20:54

Chciałbym przypomnieć historię Podbeskidzia . Z taką grą porażka z Płockiem i zaczyna się nerwówka .

Kac 13.04.2019 21:01

grupa spadkowa to sama w sobie śliski temat... to siedzi w głowach, a widać było, że nasi wyraźnie przybici strasznie przez wynik

oby Pan trener Maciej Stolarczyk dał radę to ogarnąć jak zawsze

wolfy 13.04.2019 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez and23 (Post 1538052)
Chciałbym przypomnieć historię Podbeskidzia . Z taką grą porażka z Płockiem i zaczyna się nerwówka .

Chciałbym przypomnieć że mamy 13 punktów przewagi nad strefą spadkową. Oznacza to że Arka musiałaby w ostatnich 7 meczach wygrać 5 razy więcej niż my. Czyli jeśli wygramy dwa mecze oni muszą 7. Jeśli przerżniemy wszystko - wystarczy im 5 :lol:
Znaczy, po pierwsze Arka wygrywająca 5 meczy na 7 :rotfl:
Spadek nam nie grozi, brak miejsca w ósemce to bardzo duże straty finansowe - o wiele bardziej grozi nam bankructwo. A teraz skończ .......ić i idź spać, bo już po dobranocce.

Arkadiusz.Czerepach 13.04.2019 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 1538044)

otóż to , bez środkowych obrońców to i tak był najniższy wymiar kary

była jazda po Klemensie , to teraz raczej módlmy sie o jego powrót do zdrowia , bo aktualnie w składzie nie mamy ANI JEDNEGO ŚO , a potrzeba dwóch

wolfy 13.04.2019 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1538055)

była jazda po Klemensie , to teraz raczej módlmy sie o jego powrót do zdrowia , bo aktualnie w składzie nie mamy ANI JEDNEGO ŚO , a potrzeba dwóch

Wykrakałem trochę chyba pisząc że jakby złapał kontuzję zaczną się jaja. No nic, na stoperze Boguski jeszcze nie grał, zawsze to będzie jakieś nowe doświadczenie...

Ronaldo 13.04.2019 21:12

To nie był przypadek,że nie wygraliśmy trzech ostatnich meczów.Wypadł Kuba,Wasyl,doszły trzy mecze w 7 dni,wyszła krótka ławka.Nie ma co obwiniać poszczególnych piłkarzy,wygrywała cała drużyna,przegrywa cała drużyna.
Gdyby ktoś po pierwszym meczu w Zabrzu powiedział,że na kilka kolejek przed końcem zapewnimy sobie utrzymanie+wygramy derby+rozgromimy Legię,każdy brałby w ciemno taki scenariusz.

Blixa 13.04.2019 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez and23 (Post 1538052)

Wtedy jeszcze byl podzial punktow. Gdyby jeszcze tak bylo to bylyby podstawy do zmartwien.

brylant17 13.04.2019 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1538055)

Jest Dawid Szot czas na młodych!

wolfy 13.04.2019 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1538059)
Jest Dawid Szot czas na młodych!

Po pierwszym meczu będziecie tych młodych wyzywać od chujów.
Tak tylko teraz piszę, przypomnę się potem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl