![]() |
Ech... Wynik gorszy niż gra.
Strzał Lechii chujowy, ale co chciał z tym zrobić Lis, to tylko on wie. Komentatorzy wspominali że mu noga uciekła, oglądam i oglądam te powtórki i nic tam nie widzę. Wniosek - zajebał nam bramkę która moim zdaniem była do wyciągnięcia. Cóż, można się było spodziewać, gramy dalej. Jest progres, ale nie ma co się spodziewać cudów. Utrzymanie i będziemy myśleć co dalej. |
Wstydu nie było, ale szału też nie. Lechia wygrała na stojąco, grała swoje, kunktatorsko i bez ryzyka. U nas obrona jest OK, ale kiedy przychodzi do ataku, to na razie razi niedokładność.
|
Cytat:
|
Trzeba na to spojrzec optymistycznie. Duzo lepiej wyglada organizacja gry obronnej, przemieszczanie sie formacji, odleglosci pomiedzy pomoca i obrona. Napastnicy pierwszymi broniacymi.
Ja powiem tak. Nie widzialem roznicy pomiedzy Lechia i Wisla w tym meczu. Lechia zdobyla mimo wszytko dosc przypadkowa/szczesliwa bramke. A Wisle tego szczescia ze dwa razy zabraklo. Ale jakis postep jest. Bardziej martwi, ze kompletnie wylaczony zostal Plewka. On tak z Basha na zmiane. Jeden zagra dobrze, drugi dno. Drugi zagra dobrze, pierwszy dno. Pora ustabilizowac forme. |
Kolar, Drzazga, Plewka natychmiast na ławę
|
Moim zdaniem graliśmy dużo lepszy mecz niż z Górnikiem czy Śląskiem. Cały czas starali się być przy piłce i gonili kopaczy Lechii.
Wojtkowski super mecz. W mojej opinii zasłużył na podstawową jedenastkę. Atak (a raczej jego brak) dramat. Widać że Kolar mimo tego że gra jako napastnik to mentalnie i pozycyjnie dalej na pomocy. Widać że trener Stolarczyk wyciąga wnioski. Basha jak to Basha, ale i tak ciut lepiej. Wynik boli, ponieważ Lechia grała straszną padake. Ale tak jak mówiłem, jest to tylko moje zdanie :D |
Cytat:
Ty masz w ogóle pojęcie jaką mamy kadrę? |
Cytat:
|
gorszych odn ich nie ma
dawać Bogusia, Vukana, Peszkę i tego czarnoskórego |
Po co Plewkę mamy ogrywać, żeby go sprzedać z czasem z zyskiem jeżeli on podstaw piłki nie zna i kiwa się na środku boiska bądź wchodzi z piłką w 3 pomocników? Gość mam nadzieję, że straci miejsce jeśli wróci Savicević do gry. Klemenz ostatnio wszedł i nawet spoko, dzisiaj... jakoś takoś drętwo. Brakowało Peszki na skrzydle bo Wojtkowskiemu też sie jakoś ta piłka nie klei. Oby z czasem się nie okazało że to będzie nasz wieczny rezerwowy.
Lechia była dzisiaj do ogrania. Remis to minimum, można się było pokusić o wygraną. Inna sprawa, że sędzia też wałek zrobił nie mały bo gdańsk w ogóle nie dostawał kartek za na prawdę ostre faule. Do przerwy to powinny być 3 żółte, Mladenović powinien wylecieć za te wszystkie przewinienia. |
Kadra jest jaka jest. Nie ma nawet pewności, że jeszcze klub jest uratowany.
Ten sezon tak będzie wyglądał - wyniki na krzyż i bujanie się o 8-10 miejsce. Terminarz w marcu jest ciężki i cudów nie będzie. |
Brakuje nam jakości, tylko i aż tyle. Chłopaki dają ile mogą a że mogą niewiele to wygląda to tak, jak wygląda.
Trzeba walczyć w każdym meczu, raz na czas uda się wygrać! |
Cieszy ze poprawie uległa gra obronna
Nie ma już dziur między formacjami Martwić musi potencjał ofensywny, palców jednej ręki starczy żeby policzyć nasze składane akcje, o strzałach w światło bramki nie wspominając I mam tu na myśli 3 ostatnie mecze razem wziete |
Sportowo to zespół już nie ekstraklasowy i nie ma co się oszukiwać. Kuba na boisku nam nie pomaga.
|
Nie ma mowy o jakimkolwiek cieszeniu się z "postępu" bo lechia zagrała taką padakę, że zagłębie sosnowiec pyknełoby ich dziś trójke, więc o czym piszecie? Względem ostatnich spotkań jest regres, ale to nic nie oznacza, bo równie dobrze możemy z Pogonią zagrać magicznie jak i... dostać oklep.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mamy początek 2019 roku i urwaliśmy się ze stryczka. Ale zawsze możesz podać kto powinien ich zastąpić. Cytat:
Weź nie ...l |
Mecz z gatunku tych po których złość jest największą , czyli mecz przegrany z drużyną która wcale nie była od nas zdecydowanie lepsza. 2 połowę się zamurowali i tyle było z gry.
Jeśli Lechia zdobędzie mistrza w tym roku to odpadnie z mistrzem Watykanu, oczywiście jak się chłopaki zdążą zorganizować. Dramatyczny poziom z obu stron. Niestety u nas formacji ofensywnej nie odnotowano. Na plus dzisiaj nasza obrona + ogarnął się Basha. Klemenz dramat. Może jeszcze zdąży się przebranżowić do sekcji kosza lub siatkówki? Inna sprawa że krzywdę mu robi Stolarczyk wystawiając go w środku pola . Plewka dramat. Unikał gry, o stracie nawet nie pisze. Zupełnie inny piłkarz niż tydzień temu. Może powinien grać tylko na Reymonta? Reszty nawet nie wymieniam, bo szkoda się już pastwić nad chłopakami. |
To co mi się podobało to że gramy piłką. Wychodzimy podaniami dpod pressingu, z przodu też rozgrywamy. Aktualnie dużo niedokładności i strat, co zrozumiałe na tym etapie.
Nie było źle ale Lechia była lepsza. Nie zmusiliśmy ich do wysiłku. |
Lucjusz w pierwszym poście napisał już wszystko w temacie.
Świadomi dawno już Drzazgę skreślili, mniej świadomi, którzy opierają się na jego statach w Puszczy, nigdy nie byli na meczu w Niepołomicach. Ale rozumiemy dlaczego gra teraz w Wiśle. To miał być mecz Wojtkowskiego. Nie był. Ale może gdyby nie miał koło siebie Drzazgi, Kolara i Kuby bez formy wyglądałoby to inaczej. On i Kolar muszą jeszcze bardzo dużo pracować. Nad Plewką nie powinniśmy się jeszcze pastwić. Ma czas, żeby popracować nad techniką i głową. Basha wskoczył na poziom wyżej. Solidnie obrona, w pomocy też jest postęp, mniej miejsca rywalowi, szybszy doskok, mniej dziur (być może to kwestia - mimo wszystko - przeciętnego rywala w tym meczu), tylko ciągle za dużo strat. Z przodu... nie ma o czym mówić/pisać. Ile celnych strzałów było w 3 meczach? 2? Naprawdę fajnie zapowiadające się akcje, dużo miejsca i takie reakcje... Może jednak ktoś wartościowy się jeszcze pojawi. I tak jak Lucjusz pisał... tęsknimy za Boguskim... (OMG). Mecz absolutnie do co najmniej zremisowania. Akcja błędów i gól. |
Cytat:
|
Niestety nie oglądałem meczu. Czy mógłby ktoś opisać - kto z podstawowej 11 się wyróżniał na plus, kto na minus, oraz Klemenz, Słomka i Grabowski jak wypadli?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no cóz......niestety jeszcze nie ma drużyny....
|
Pewnie zostanę zjedzony, ale ktoś to musi napisać.
Największym rozczarowaniem jest niestety nie żaden Plewka, nie żaden Drzazga, tylko niestety Kuba... Jest i będzie naszą Legendą przez duże L, ale obecnie piłkarsko jest gdzieś na poziomie Bytovii Bytów, taka prawda.. |
Myślałem, że słabszego meczu od tego w Poznaniu nie zobaczę, ale jednak udało się to w Gdańsku. 3 spotkania i 3 na tym samym(niezbyt wysokim, delikatnie mówiąc) poziomie. Te odejścia strasznie odbiły się na naszej jakości... Obecnie z przodu 3 facetów(Kolar, Drzazga, Wojtkowski) reprezentujących poziom Iszej i drugiej ligi + emeryt(jeśli ktoś nie potrafi minąć obrońcy z polskiej ligi...). W dodatku Plewka, który na ekstraklapę się na razie nie nadaje i mamy duży kłopot. Wiadomo, że grę na ma ciągnąć Basha, Błaszczykowski i Peszko. Reszta jest nieograna lub po prostu za słaba(co do przydatności niektórych wiemy od wielu miesięcy). Smutne to zwłaszcza w kontekście tego, że Lechia była przesłaba w tym spotkaniu. Dobrze, że w tej lidze jest Miedź, Sosnowiec i Wisła Płock, bo inaczej można byłoby się martwić o utrzymanie, a tak na spokojnie powinniśmy dokończyć na 9-10 miejscu ten sezon.
|
Dzis bramki byśmy nie zdobyli gdyby mecz trwał nawet 360 minut...
|
Cytat:
Jedyna nadzieja w nowych, marzy mi się żeby Murzynek był dobry, wtedy moglibyśmy dać Kubę na 10 i może to by coś poprawiło w ofensywie. |
Wszyscy piszecie że Lechia do ogrania. Moim zdaniem oni sobie poprostu o tak zagrali z nami wiedząc jakie mamy problemy, strzelili jedna i to wystarczyło po co mieli się spinać bardziej. Mecz ogólnie słaby z obu stron.
|
Cytat:
Mieszane uczucia: Lis, Sadlok Na minus: Plewka, Drzazga, Kolar, Wojtkowski (cała czwórka to poziom max 1 ligowy i pora się obudzić z letargu ) Bez oceny: Kuba Klemenz - Dramat, ale już to pisałem Słomka - dwa razy fajnie pograł, ale i tak nie miał z kim grać z przodu Grabowski - nic nie zawalił, w ostatnich 10 minutach był i tak duży chaos na boisku PS: Boguski wracaj! Cytat:
|
W zeszłej rundzie lepszym składem graliśmy większe padaki. Dla mnie z meczu na mecz widać postęp. Co do gola to z ujęcia za bramką widać, że Lis poszedł w ciemno na krótki słupek.
Dla mnie największe rozczarowanie w odniesieniu do trzech ostatnich meczy to Kolar - poza bieganiem w pressingu nie robi nic. Za tydzień punkty z paprykarzami zarobimy:) Lechii życzę zdobycia MP ale z taką grą i nastawieniem to... W kazachstanach i mołdawiach już zacierają ręce;) |
Dla mnie żadnego postępu w grze nie ma. No ok Basha się ogarnął i to tyle. Po prostu od meczu z Górnikiem każdy kolejny rywal jest coraz słabszy i dlatego wydaje się że jakościowo idzie to do przodu. Lechia nas totalnie zlekceważyła. Zagrała na pół gwizdka i tyle. A niektórym to się wydaje że graliśmy jak równy z równym z liderem. Żeby nie było, nie mam do nikogo pretensji o taki stan rzeczy. Cieszę sie ze mogę oglądać Wisłę w Ekstraklasie, nawet jeżeli tego oglądać się nie da.
|
Chyba oglądałeś inny mecz. Co niby taki Błaszczykowski może zrobić jak nie ma do kogo zagrać bo wie, że to będzie skutkować groźną stratą?
|
Cytat:
Chyba oglądałeś inny mecz. Co niby taki Błaszczykowski może zrobić jak nie ma do kogo zagrać bo wie, że to będzie skutkować groźną stratą? |
Przesadzacie z tym narzekaniem,graliśmy z liderem na jego terenie.Praktycznie w środku pola mamy tylko jednego zawodnika (Basha) gwarantującego jakiś wyższy poziom.Ławka rezerwowa jaka jest każdy wie.Mimo tego zagraliśmy wyrównany mecz i byliśmy blisko remisu.
Dojdzie do środka Czarnogórzec+mamy w planach 2 transfery,wrócą kontuzjowani i powinny przyjść lepsze wyniki. |
Wszyscy skupili się na ratowaniu klubu w ekstraklasie a gdyby nie przewaga na strefa spadkową z jesieni to teraz nikt nie mógłby przy tej grze być pewnym utrzymania. Kuba jest bez formy, Peszko też nie lepiej i nie ma kto tego ciągnąć. My w tych trzech ostatnich spotkaniach oddaliśmy może 3 celne strzały to nie jest poziom ekstraklasowej drużyny.
|
Czasami tych tematów meczowych czytać się nie da. Graliśmy na wyjeździe z liderem ekstraklasy, który w 23 meczach stracił raptem 18 goli. I dziwicie się, że sytuacji było mało? Grając totalnie niezgraną formacją ofensywną, której siłę stanowi Kolar, Drzazga, czy Wojtkowski. Z całym szacunkiem do nich, ale zastanówcie się, czemu nigdy nie mieli wcześniej miejsca w składzie. Przecież gdyby zdrowi byli Boguski i Brożek to 100% graliby w dzisiejszym meczu.
Czytam, że nie ma postępu, że Górnik jest lepszy od Lechii (?). Czy wy oglądacie jakieś mecze oprócz Wisły i generalnie interesujecie się futbolem? Przecież w meczu z Górnikiem graliśmy na stojąco, środek pola praktycznie nie istniał, a odległości między formacjami były ogromne. Stąd "wrażenie", że Górnik zagrał fenomenalnie, a Lechia słabo. Nie. To my zagraliśmy zdecydowanie bardziej kompaktowo i biegaliśmy więcej. Lechia właśnie w ten sposób wygrywa mecze ( i nie bez przypadku) - szybkie ataki, poza tym świetna, jak na warunki esktraklasy, gra defensywna całego zespołu. PS Niech podsumowaniem naszej sytuacji kadrowej będzie obrazek pierwszej zmiany - przy wyniku 0-1 pierwszy na boisko wchodzi słaby środkowy obrońca Klemenz. I jest on najbardziej doświadczonym zawodnikiem na ławce. |
za podsumowanie meczu wystarczy napisać, że z ławki na boisko weszli: Klemenz, Słomka i Grabowski...
Zawsze krytykowałem kolejnych trenerów, że nie dają szans naszym młodym zawodnikom... no to teraz nasi młodzi zawodnicy mogą się popisać... ale puki co wygląda to słabo... Nie czarujmy się trener z tym składem cudów nie wymyśli! Nie mamy ławki rezerwowych, a w pierwszym składzie gra Plewka, który gra jak gra... a gra bo musi... choć akurat w to miejsce w następnym meczu wstawiłbym Błaszczykowskiego a na bok wrzucił Peszke... |
Jakiś postęp w grze destrukcyjnej widać. To już nie jest ten chaos co w meczu z Górnikiem. Jednak znowu po błędach naszych piłkarzy łącznie z Lisem, który fatalnie interweniował, tracimy bramkę. To taki nasz prezent dla gospodarzy.
Ale ważne żeby co mecz grać lepiej. Z Śląskiem na 0 z tyłu, wczoraj tylko 1 stracona. W naszej sytuacji to bardzo dobrze żeby tracić jak najmniej goli. Niestety w naszej drużynie nie ma ataku. Trzeci mecz bez gola z gry. A wczoraj 0 celnych strzałów na bramkę. Ma nad czym pracować Stolarczyk tylko czy uda się coś wycisnąć z tego czym dysponuje. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl