Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXIII kolejka] Lechia Gdańsk - Wisła Kraków, Sobota 23 II, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10115)

maxx304 23.02.2019 22:27

Ech... Wynik gorszy niż gra.
Strzał Lechii chujowy, ale co chciał z tym zrobić Lis, to tylko on wie.
Komentatorzy wspominali że mu noga uciekła, oglądam i oglądam te powtórki i nic tam nie widzę.
Wniosek - zajebał nam bramkę która moim zdaniem była do wyciągnięcia.
Cóż, można się było spodziewać, gramy dalej.
Jest progres, ale nie ma co się spodziewać cudów.
Utrzymanie i będziemy myśleć co dalej.

wolfy 23.02.2019 22:28

Wstydu nie było, ale szału też nie. Lechia wygrała na stojąco, grała swoje, kunktatorsko i bez ryzyka. U nas obrona jest OK, ale kiedy przychodzi do ataku, to na razie razi niedokładność.

mr_kwolf 23.02.2019 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1534308)

EDIT$: NALEPA udziela wywiadu po meczu... Chłop nie nadaje się do tarcia chrzanu (ona ma mature, podstawówke skończył?) a Drzazge nakrył tak czapką, że płakac się chce.

Roberto Carlos nie umiał pisać. Co to ma do umiejętności stricte piłkarskich?

skarabeus 23.02.2019 22:33

Trzeba na to spojrzec optymistycznie. Duzo lepiej wyglada organizacja gry obronnej, przemieszczanie sie formacji, odleglosci pomiedzy pomoca i obrona. Napastnicy pierwszymi broniacymi.

Ja powiem tak. Nie widzialem roznicy pomiedzy Lechia i Wisla w tym meczu. Lechia zdobyla mimo wszytko dosc przypadkowa/szczesliwa bramke. A Wisle tego szczescia ze dwa razy zabraklo.

Ale jakis postep jest.
Bardziej martwi, ze kompletnie wylaczony zostal Plewka. On tak z Basha na zmiane. Jeden zagra dobrze, drugi dno. Drugi zagra dobrze, pierwszy dno. Pora ustabilizowac forme.

fqqs 23.02.2019 22:33

Kolar, Drzazga, Plewka natychmiast na ławę

Szelu_BRW 23.02.2019 22:35

Moim zdaniem graliśmy dużo lepszy mecz niż z Górnikiem czy Śląskiem. Cały czas starali się być przy piłce i gonili kopaczy Lechii.
Wojtkowski super mecz. W mojej opinii zasłużył na podstawową jedenastkę.
Atak (a raczej jego brak) dramat. Widać że Kolar mimo tego że gra jako napastnik to mentalnie i pozycyjnie dalej na pomocy.
Widać że trener Stolarczyk wyciąga wnioski.
Basha jak to Basha, ale i tak ciut lepiej.
Wynik boli, ponieważ Lechia grała straszną padake.
Ale tak jak mówiłem, jest to tylko moje zdanie :D

wolfy 23.02.2019 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fqqs (Post 1534314)

:rotfl:

Ty masz w ogóle pojęcie jaką mamy kadrę?

LucjuszWielki 23.02.2019 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1534312)
Roberto Carlos nie umiał pisać. Co to ma do umiejętności stricte piłkarskich?

Nic :D obrazuję tylko sytuację, że parapiłkarz nakryła naszego czapką.. a to oznacza min totalne upokorzenie

fqqs 23.02.2019 22:39

gorszych odn ich nie ma

dawać Bogusia, Vukana, Peszkę i tego czarnoskórego

Arek95 23.02.2019 22:40

Po co Plewkę mamy ogrywać, żeby go sprzedać z czasem z zyskiem jeżeli on podstaw piłki nie zna i kiwa się na środku boiska bądź wchodzi z piłką w 3 pomocników? Gość mam nadzieję, że straci miejsce jeśli wróci Savicević do gry. Klemenz ostatnio wszedł i nawet spoko, dzisiaj... jakoś takoś drętwo. Brakowało Peszki na skrzydle bo Wojtkowskiemu też sie jakoś ta piłka nie klei. Oby z czasem się nie okazało że to będzie nasz wieczny rezerwowy.
Lechia była dzisiaj do ogrania. Remis to minimum, można się było pokusić o wygraną. Inna sprawa, że sędzia też wałek zrobił nie mały bo gdańsk w ogóle nie dostawał kartek za na prawdę ostre faule. Do przerwy to powinny być 3 żółte, Mladenović powinien wylecieć za te wszystkie przewinienia.

El'kabat 23.02.2019 22:40

Kadra jest jaka jest. Nie ma nawet pewności, że jeszcze klub jest uratowany.

Ten sezon tak będzie wyglądał - wyniki na krzyż i bujanie się o 8-10 miejsce.
Terminarz w marcu jest ciężki i cudów nie będzie.

sandomingo 23.02.2019 22:41

Brakuje nam jakości, tylko i aż tyle. Chłopaki dają ile mogą a że mogą niewiele to wygląda to tak, jak wygląda.
Trzeba walczyć w każdym meczu, raz na czas uda się wygrać!

bridgeburner 23.02.2019 22:43

Cieszy ze poprawie uległa gra obronna
Nie ma już dziur między formacjami
Martwić musi potencjał ofensywny, palców jednej ręki starczy żeby policzyć nasze składane akcje, o strzałach w światło bramki nie wspominając
I mam tu na myśli 3 ostatnie mecze razem wziete

Pepinho 23.02.2019 22:48

Sportowo to zespół już nie ekstraklasowy i nie ma co się oszukiwać. Kuba na boisku nam nie pomaga.

LucjuszWielki 23.02.2019 22:49

Nie ma mowy o jakimkolwiek cieszeniu się z "postępu" bo lechia zagrała taką padakę, że zagłębie sosnowiec pyknełoby ich dziś trójke, więc o czym piszecie? Względem ostatnich spotkań jest regres, ale to nic nie oznacza, bo równie dobrze możemy z Pogonią zagrać magicznie jak i... dostać oklep.

wolfy 23.02.2019 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pepinho (Post 1534324)
Sportowo to zespół już nie ekstraklasowy i nie ma co się oszukiwać. Kuba na boisku nam nie pomaga.

Jest, jak najbardziej, ale na środek tabeli. A graliśmy z liderem.

pepe72 23.02.2019 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fqqs (Post 1534314)

Ziemia do fqqs:
Mamy początek 2019 roku i urwaliśmy się ze stryczka.

Ale zawsze możesz podać kto powinien ich zastąpić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fqqs (Post 1534319)
gorszych odn ich nie ma

dawać Bogusia, Vukana, Peszkę i tego czarnoskórego

Peszko nie mógł zagrać, Boguś chyba też nie.
Weź nie ...l

Karherop 23.02.2019 22:58

Mecz z gatunku tych po których złość jest największą , czyli mecz przegrany z drużyną która wcale nie była od nas zdecydowanie lepsza. 2 połowę się zamurowali i tyle było z gry.
Jeśli Lechia zdobędzie mistrza w tym roku to odpadnie z mistrzem Watykanu, oczywiście jak się chłopaki zdążą zorganizować.
Dramatyczny poziom z obu stron.
Niestety u nas formacji ofensywnej nie odnotowano.

Na plus dzisiaj nasza obrona + ogarnął się Basha.
Klemenz dramat. Może jeszcze zdąży się przebranżowić do sekcji kosza lub siatkówki? Inna sprawa że krzywdę mu robi Stolarczyk wystawiając go w środku pola .
Plewka dramat. Unikał gry, o stracie nawet nie pisze. Zupełnie inny piłkarz niż tydzień temu. Może powinien grać tylko na Reymonta?
Reszty nawet nie wymieniam, bo szkoda się już pastwić nad chłopakami.

wolfy 23.02.2019 23:12

To co mi się podobało to że gramy piłką. Wychodzimy podaniami dpod pressingu, z przodu też rozgrywamy. Aktualnie dużo niedokładności i strat, co zrozumiałe na tym etapie.
Nie było źle ale Lechia była lepsza. Nie zmusiliśmy ich do wysiłku.

ślimak 23.02.2019 23:22

Lucjusz w pierwszym poście napisał już wszystko w temacie.
Świadomi dawno już Drzazgę skreślili, mniej świadomi, którzy opierają się na jego statach w Puszczy, nigdy nie byli na meczu w Niepołomicach. Ale rozumiemy dlaczego gra teraz w Wiśle.
To miał być mecz Wojtkowskiego. Nie był. Ale może gdyby nie miał koło siebie Drzazgi, Kolara i Kuby bez formy wyglądałoby to inaczej. On i Kolar muszą jeszcze bardzo dużo pracować.
Nad Plewką nie powinniśmy się jeszcze pastwić. Ma czas, żeby popracować nad techniką i głową.
Basha wskoczył na poziom wyżej.
Solidnie obrona, w pomocy też jest postęp, mniej miejsca rywalowi, szybszy doskok, mniej dziur (być może to kwestia - mimo wszystko - przeciętnego rywala w tym meczu), tylko ciągle za dużo strat.
Z przodu... nie ma o czym mówić/pisać. Ile celnych strzałów było w 3 meczach? 2? Naprawdę fajnie zapowiadające się akcje, dużo miejsca i takie reakcje... Może jednak ktoś wartościowy się jeszcze pojawi. I tak jak Lucjusz pisał... tęsknimy za Boguskim... (OMG).

Mecz absolutnie do co najmniej zremisowania. Akcja błędów i gól.

petred 23.02.2019 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1534329)
Plewka dramat. Unikał gry, o stracie nawet nie pisze. Zupełnie inny piłkarz niż tydzień temu. Może powinien grać tylko na Reymonta?

Miałem napisać dokładnie takiego samego posta

Dzimi 23.02.2019 23:32

Niestety nie oglądałem meczu. Czy mógłby ktoś opisać - kto z podstawowej 11 się wyróżniał na plus, kto na minus, oraz Klemenz, Słomka i Grabowski jak wypadli?

wolfy 23.02.2019 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1534335)
Niestety nie oglądałem meczu. Czy mógłby ktoś opisać - kto z podstawowej 11 się wyróżniał na plus, kto na minus, oraz Klemenz, Słomka i Grabowski jak wypadli?

Klemenz słabo, strata pod naszym polem karnym gdy nie był atakowany, Słomka dwa razy dobrze się pokazał ale był umiejętnie podwajany, Grabowski bardzo zagubiony.

Adenalix 24.02.2019 00:25

Cytat:

Basha na plus, ale ogólnie jest wyrwa w środku pola. Do 1-0 jeszcze to jakoś wyglądało, nawet z naszą optyczną przewagą, ale później lipa. Klemenz potrafi wygrywać główki i nie potrafi grać piłka. Grabowski i Słomka bez historii, choć widać, że Słomka ma maniankę. Drzazga to nie Imaz, a Plewka to jeszcze nie Kort.

PabloTS 24.02.2019 01:10

no cóz......niestety jeszcze nie ma drużyny....

Delgado 24.02.2019 02:45

Pewnie zostanę zjedzony, ale ktoś to musi napisać.
Największym rozczarowaniem jest niestety nie żaden Plewka, nie żaden Drzazga, tylko niestety Kuba...
Jest i będzie naszą Legendą przez duże L, ale obecnie piłkarsko jest gdzieś na poziomie Bytovii Bytów, taka prawda..

For_FuN_ 24.02.2019 03:57

Myślałem, że słabszego meczu od tego w Poznaniu nie zobaczę, ale jednak udało się to w Gdańsku. 3 spotkania i 3 na tym samym(niezbyt wysokim, delikatnie mówiąc) poziomie. Te odejścia strasznie odbiły się na naszej jakości... Obecnie z przodu 3 facetów(Kolar, Drzazga, Wojtkowski) reprezentujących poziom Iszej i drugiej ligi + emeryt(jeśli ktoś nie potrafi minąć obrońcy z polskiej ligi...). W dodatku Plewka, który na ekstraklapę się na razie nie nadaje i mamy duży kłopot. Wiadomo, że grę na ma ciągnąć Basha, Błaszczykowski i Peszko. Reszta jest nieograna lub po prostu za słaba(co do przydatności niektórych wiemy od wielu miesięcy). Smutne to zwłaszcza w kontekście tego, że Lechia była przesłaba w tym spotkaniu. Dobrze, że w tej lidze jest Miedź, Sosnowiec i Wisła Płock, bo inaczej można byłoby się martwić o utrzymanie, a tak na spokojnie powinniśmy dokończyć na 9-10 miejscu ten sezon.

krzysztofff 24.02.2019 06:54

Dzis bramki byśmy nie zdobyli gdyby mecz trwał nawet 360 minut...

doktor granat 24.02.2019 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1534327)
Jest, jak najbardziej, ale na środek tabeli. A graliśmy z liderem.

Moim zdaniem na rozpaczliwą walkę o utrzymanie. Mamy parę pkt przewagi nad dołem więc raczej się obronimy, ale gdyby wszyscy zaczynali od zera to byłoby straszno...
Jedyna nadzieja w nowych, marzy mi się żeby Murzynek był dobry, wtedy moglibyśmy dać Kubę na 10 i może to by coś poprawiło w ofensywie.

Łysy 24.02.2019 07:43

Wszyscy piszecie że Lechia do ogrania. Moim zdaniem oni sobie poprostu o tak zagrali z nami wiedząc jakie mamy problemy, strzelili jedna i to wystarczyło po co mieli się spinać bardziej. Mecz ogólnie słaby z obu stron.

Karherop 24.02.2019 08:20

Cytat:

Na plus: Wasyl, Palcic, Pietrzak, Basha
Mieszane uczucia: Lis, Sadlok
Na minus: Plewka, Drzazga, Kolar, Wojtkowski (cała czwórka to poziom max 1 ligowy i pora się obudzić z letargu )
Bez oceny: Kuba

Klemenz - Dramat, ale już to pisałem
Słomka - dwa razy fajnie pograł, ale i tak nie miał z kim grać z przodu
Grabowski - nic nie zawalił, w ostatnich 10 minutach był i tak duży chaos na boisku

PS: Boguski wracaj!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Łysy (Post 1534345)
Wszyscy piszecie że Lechia do ogrania. Moim zdaniem oni sobie poprostu o tak zagrali z nami wiedząc jakie mamy problemy, strzelili jedna i to wystarczyło po co mieli się spinać bardziej. Mecz ogólnie słaby z obu stron.

Nawet Stokowiec po meczu powiedział że są mankamenty w jego zespole.

Levis88 24.02.2019 08:32

W zeszłej rundzie lepszym składem graliśmy większe padaki. Dla mnie z meczu na mecz widać postęp. Co do gola to z ujęcia za bramką widać, że Lis poszedł w ciemno na krótki słupek.
Dla mnie największe rozczarowanie w odniesieniu do trzech ostatnich meczy to Kolar - poza bieganiem w pressingu nie robi nic.
Za tydzień punkty z paprykarzami zarobimy:)
Lechii życzę zdobycia MP ale z taką grą i nastawieniem to... W kazachstanach i mołdawiach już zacierają ręce;)

GBO 24.02.2019 09:38

Dla mnie żadnego postępu w grze nie ma. No ok Basha się ogarnął i to tyle. Po prostu od meczu z Górnikiem każdy kolejny rywal jest coraz słabszy i dlatego wydaje się że jakościowo idzie to do przodu. Lechia nas totalnie zlekceważyła. Zagrała na pół gwizdka i tyle. A niektórym to się wydaje że graliśmy jak równy z równym z liderem. Żeby nie było, nie mam do nikogo pretensji o taki stan rzeczy. Cieszę sie ze mogę oglądać Wisłę w Ekstraklasie, nawet jeżeli tego oglądać się nie da.

fqqs 24.02.2019 09:38

Chyba oglądałeś inny mecz. Co niby taki Błaszczykowski może zrobić jak nie ma do kogo zagrać bo wie, że to będzie skutkować groźną stratą?

fqqs 24.02.2019 09:39

Cytat:

Pewnie zostanę zjedzony, ale ktoś to musi napisać.
Największym rozczarowaniem jest niestety nie żaden Plewka, nie żaden Drzazga, tylko niestety Kuba...
Jest i będzie naszą Legendą przez duże L, ale obecnie piłkarsko jest gdzieś na poziomie Bytovii Bytów, taka prawda..

Chyba oglądałeś inny mecz. Co niby taki Błaszczykowski może zrobić jak nie ma do kogo zagrać bo wie, że to będzie skutkować groźną stratą?

filipowski 24.02.2019 09:43

Przesadzacie z tym narzekaniem,graliśmy z liderem na jego terenie.Praktycznie w środku pola mamy tylko jednego zawodnika (Basha) gwarantującego jakiś wyższy poziom.Ławka rezerwowa jaka jest każdy wie.Mimo tego zagraliśmy wyrównany mecz i byliśmy blisko remisu.
Dojdzie do środka Czarnogórzec+mamy w planach 2 transfery,wrócą kontuzjowani i powinny przyjść lepsze wyniki.

Pepinho 24.02.2019 10:04

Wszyscy skupili się na ratowaniu klubu w ekstraklasie a gdyby nie przewaga na strefa spadkową z jesieni to teraz nikt nie mógłby przy tej grze być pewnym utrzymania. Kuba jest bez formy, Peszko też nie lepiej i nie ma kto tego ciągnąć. My w tych trzech ostatnich spotkaniach oddaliśmy może 3 celne strzały to nie jest poziom ekstraklasowej drużyny.

Bielau 24.02.2019 10:11

Czasami tych tematów meczowych czytać się nie da. Graliśmy na wyjeździe z liderem ekstraklasy, który w 23 meczach stracił raptem 18 goli. I dziwicie się, że sytuacji było mało? Grając totalnie niezgraną formacją ofensywną, której siłę stanowi Kolar, Drzazga, czy Wojtkowski. Z całym szacunkiem do nich, ale zastanówcie się, czemu nigdy nie mieli wcześniej miejsca w składzie. Przecież gdyby zdrowi byli Boguski i Brożek to 100% graliby w dzisiejszym meczu.

Czytam, że nie ma postępu, że Górnik jest lepszy od Lechii (?). Czy wy oglądacie jakieś mecze oprócz Wisły i generalnie interesujecie się futbolem? Przecież w meczu z Górnikiem graliśmy na stojąco, środek pola praktycznie nie istniał, a odległości między formacjami były ogromne. Stąd "wrażenie", że Górnik zagrał fenomenalnie, a Lechia słabo. Nie. To my zagraliśmy zdecydowanie bardziej kompaktowo i biegaliśmy więcej. Lechia właśnie w ten sposób wygrywa mecze ( i nie bez przypadku) - szybkie ataki, poza tym świetna, jak na warunki esktraklasy, gra defensywna całego zespołu.

PS Niech podsumowaniem naszej sytuacji kadrowej będzie obrazek pierwszej zmiany - przy wyniku 0-1 pierwszy na boisko wchodzi słaby środkowy obrońca Klemenz. I jest on najbardziej doświadczonym zawodnikiem na ławce.

kopaczoholik 24.02.2019 10:26

za podsumowanie meczu wystarczy napisać, że z ławki na boisko weszli: Klemenz, Słomka i Grabowski...

Zawsze krytykowałem kolejnych trenerów, że nie dają szans naszym młodym zawodnikom... no to teraz nasi młodzi zawodnicy mogą się popisać... ale puki co wygląda to słabo...

Nie czarujmy się trener z tym składem cudów nie wymyśli! Nie mamy ławki rezerwowych, a w pierwszym składzie gra Plewka, który gra jak gra... a gra bo musi... choć akurat w to miejsce w następnym meczu wstawiłbym Błaszczykowskiego a na bok wrzucił Peszke...

lucker 24.02.2019 10:29

Jakiś postęp w grze destrukcyjnej widać. To już nie jest ten chaos co w meczu z Górnikiem. Jednak znowu po błędach naszych piłkarzy łącznie z Lisem, który fatalnie interweniował, tracimy bramkę. To taki nasz prezent dla gospodarzy.
Ale ważne żeby co mecz grać lepiej. Z Śląskiem na 0 z tyłu, wczoraj tylko 1 stracona. W naszej sytuacji to bardzo dobrze żeby tracić jak najmniej goli. Niestety w naszej drużynie nie ma ataku. Trzeci mecz bez gola z gry. A wczoraj 0 celnych strzałów na bramkę. Ma nad czym pracować Stolarczyk tylko czy uda się coś wycisnąć z tego czym dysponuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl