Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI kolejka]Górnik Zabrze - Wisła Kraków, poniedziałek 11 II, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10099)

Enigmovsky 07.02.2019 12:50

Kuba powinien być najbardziej wyróżniającym się zawodnikiem.
Ivica Iliev w podobnym wieku nie grzeszył techniką, myślę że będzie dobrze ale bez jakiś fajerwerków.

alborn1 07.02.2019 13:05

jest wiele przykladow ze powrot do polskiej ligi nie wyszedl na dobre , przyklad Zurawski , Kozminski, Irek Jelen, Brzeczek, Hajto , Radomski czy Smolarek, tak wiec nie oczekiwalbym od Blaszczykowskiego cudow

alborn1 07.02.2019 13:41

Gornik nie robi problemow to Wisla odcina sie od tego meczu wyjazdowego
Mecz Górnik Zabrze - Wisła Kraków bez kibiców gości

W rundzie jesiennej za organizację wyjazdów odpowiadało Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Nowe władze klubu postanowiły się jednak od niego odciąć. W poniedziałek sektor gości w Zabrzu będzie więc świecić pustkami, bo na razie nie znaleziono nikogo kto mógłby przejąć te obowiązki.
Za doping na meczach domowych dalej odpowiadać będzie za to grupa Ultras Wisła. - Jesteśmy z Wisłą na dobre i na złe. Nasze działania są zawsze kierowane w pełni dobrem Wisły i zawsze to było, jest i będzie naszym priorytetem. Wierzymy, że razem, jako kibice Białej Gwiazdy pomożemy wyjść klubowi z zakrętu, jak również sobie wzajemnie – w powrocie do pełnej kibicowskiej chwały ABG. Będziemy ku temu dążyć niezależnie od tego ile czasu ma to zająć - czytamy w oświadczeniu grupy.
Do pierwszego spotkania z udziałem kibiców Wisły dojdzie zatem 18 lutego (godz. 18:00) przy Reymonta. Wtedy to drużyna zagra ze Śląskiem Wrocław w ramach 22. kolejki Lotto Ekstraklasy.

mitmichael 08.02.2019 11:51

Mamy z Gornikiem rachunki do wyrownania za poprzedni sezon gdzie porazka w Zabrzu pozbawiła nas mozliwosci gry w europejskich pucharach. Pilkarze mimo, ze przez pol roku musieli grac za darmo i tak zrobili bardzo duzo za co wdziecznosc sie nalezy. Teraz jednak sa juz po wypłatach (nie całych ale reszte niedługo dostana), Wisła po mału wychodzi z problemow wiec pozostaje robic to co potrafia najlepiej, to co pokazywali m.in w meczach z Lechia i Lechem wygranych 5-2 czy w meczu na łazienkowskiej zremisowanym 3-3. Odeszło paru kluczowych pilkarzy ale wczesniej mielismy podobna sytuacje a i tak bylismy w stanie sobie dobrze radzic. Teraz dodatkowo jestesmy wzmocnieni Kuba Błaszczykowskim na ktorego powrot tak długo czekalismy oraz wypozyczonym Sławkiem Peszko, ktory ma wszystkim cos do udowodnienia. Oby tylko omijały nas kontuzje a jestem swiecie przekonany, ze mozemy jeszcze namieszac w tej lidze, oczywiscie w gornej czesci tabeli.

Karherop 08.02.2019 11:58

Tutaj nie ma winy Wisły w tym, że nie będzie wyjazdu do Zabrza. Niestety ale klimat w piłce mamy taki a nie inny że w zasadzie nie da się kupić w kasie obcego klubu biletu na trybunę gości i zarówno wejść jak i wyjść z niej jak człowiek .

Ktoś musi taka grupe ogarnąć, zapisać, zorganizować transport, współpracować z policja (?). Klub teraz ma na głowie milion innych problemów w tym egzystencjalne i przekracza to nawet możliwości Królewskiego.
A że SKWK robiło co robiło... Piłeczka jest po stronie kibiców , nie klubu aby się zorganizować .

_ukoL 08.02.2019 12:07

Kluczowym jest stan zdrowia Kuby. Jeżeli kontuzje będą go omijać, sportowo się obroni. W piłkę grać umie.

Karherop 08.02.2019 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1533233)
Kluczowym jest stan zdrowia Kuby. Jeżeli kontuzje będą go omijać, sportowo się obroni. W piłkę grać umie.

Przepracował cały okres przygotowawczy , w sparingach wyglądał podobno dobrze. W Zabrzu zakręci kilkoma rywalami, wrzucić kilka dobrych piłek, gole będą strzelać inni.
Mój typ wygrana 3-1 gole Peszko, Kolar, Drzazga

_ukoL 08.02.2019 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1533234)
Przepracował cały okres przygotowawczy , w sparingach wyglądał podobno dobrze. W Zabrzu zakręci kilkoma rywalami, wrzucić kilka dobrych piłek, gole będą strzelać inni.

Tego mu z całego serca życzę. Optymistycznie i do przodu. Po walce ale z trzema punktami do autokaru.

kbr 10.02.2019 21:09

Po pierwsze - bardzo się cieszę, że ten mecz się odbędzie. W grudniu nie byłem tego taki pewien :)

Jak chodzi o stronę sportową, to kiedyś Lenczyk powiedział, że pierwszy mecz po przerwie zimowej można wygrać 3-0, ale tez i przegrać 0-3. To zawsze jest duża niewiadoma, a po tych zmianach w naszym składzie to trudno cokolwiek prorokować. Remis wziąłbym w ciemno z pocałowaniem ręki.

Blixa 10.02.2019 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1533233)

O jakosc jego gry sie nie martwie jak dlugo jak bedzie zdrowy. Podobnie mysle o Peszko jezeli bedzie mial chlodna glowe.

Szneka 10.02.2019 22:53

dajcie Pany meczową osiemnastkę

pawlozm 11.02.2019 01:29

Co do składu, mam 1 niewiadomą - prawą obrone.
Lis - Palcic (Burliga), Wasilewski, Sadlok, Pietrzak - Kuba, Basha, Plewka, Peszko - Drzazga, Kolar.

Levis88 11.02.2019 05:47

Żabole po słabej rundzie muszą na gwałt robić punkty. Obstawiam że mocno będą chcieli wejść od początku spotkania. Jak wytrzymamy fizycznie to nie będzie źle.

wiesniak842 11.02.2019 06:15

O ile nasza gra w obronie raczej nie ulegnie wielkiej zmianie (czyli bez szału), o tyle gra z przodu będzie jedną wielką niewiadomą. Górnik wygrał do tej pory całe trzy spotkania, u siebie jedno, grając całą drugą połowę z przewagą jednego zawodnika. Liczę na to, że nie przegramy żeby nie zmniejszyć "dystansu" do drużyn strefy spadkowej i żeby wszedł mi kupon, który zamyka mi x2:D

!!IRIVER!! 11.02.2019 08:55

Co tu taka cisza :) miesiąc temu mieliśmy nie wystartować a tu gramyyyyy, dzisiaj! :D Can't wait!

power1928 11.02.2019 09:25

Obstawiam 2.1 dla Wisły. Mamy mocna drużynę a pierwszy mecz dodatkowo nakręci sprzedaż biletów i gadżetów. Mam nadzieje ze zagrają swoje i walka zapewnia nam 3 punkty. Górnik nie odpuści bo mają nóż na gardle ale nasi wiedzą o co grają.

Karherop 11.02.2019 09:51

Nikt w tej lidze nie odpuszcza (może poza Sosnowcem), każdy ma swoje cele , ambicje. Pierwsze kolejki zawsze są duża niewiadomą.

Zapowiada się natomiast na to że bez solidnego punktowania o 8 będzie ciężko.

it 11.02.2019 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1532549)
Proszę:
Wisła Kraków 1-0 Zagłębie Lubin 17 kwietnia 2017, 18:00 (12 411)
Patryk Małecki 62

Dzięki.
Tyle, że jest to mecz rozgrywany wprawdzie w poniedziałek, ale w przedostatniej kolejce, kiedy rozgrywano ich 4.
Chodziło mi o "zwykłe" mecze w poniedziałki o 18.00, kończące kolejkę, puszczane w Eurosporcie.

Sprawdziłem dane w sezonach 2016/17, 2017/18 i bieżący.
Niestety, nie wygląda to dobrze.
W tym okresie graliśmy w poniedziałki na zakończenie kolejki 7 razy.
Zanotowaliśmy 3 porażki, 4 remisy, zwycięstw - 0.

Przed nami 2 mecze z rzędu w poniedziałek.
Oby ta passa się odwróciła :(

wiertar 11.02.2019 10:59

Musimy wygrać, myślę że zawodnicy są tak nakręceni tym wszystkim że będą zapierdalac aż miło!

pan_premier 11.02.2019 11:23

Bardzo obawiam się tego meczu. w pewnym sensie balon jest pompowany, ja już mam dość tych historii o wspaniałej atmosferze. Górnik z nożem na gardle, koniec lizania się po fiutach czas na weryfikację na boisku.

Ogryzek 11.02.2019 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 1533470)
Bardzo obawiam się tego meczu. w pewnym sensie balon jest pompowany, ja już mam dość tych historii o wspaniałej atmosferze. Górnik z nożem na gardle, koniec lizania się po fiutach czas na weryfikację na boisku.

Dokładnie. Też mam spore obawy do tego meczu - a Górnik walczy o być albo nie być w eklapie. Łatwo nie będzie.

wolfy 11.02.2019 11:30

Łatwo nie będzie. Nowy skład, wielu piłkarzy ma malutko minut w tym sezonie, Górnik zdesperowany. Liczę na trzy punkty, ale remis nie będzie złym wynikiem.

szym_ek 11.02.2019 11:59

Jestem lekkim optymistą.
W obu zespołach sporo zmian kadrowych więc spodziewam się wesołego futbolu z przodu. Natomiast obrona Górnika nie należy do najlepszych w lidze a u nas jest solidnie. Wasyl, Sadlok sobie dadzą rade z Angulo a jedyna zmiana to będzie prawa obrona gdzie może zagrać doświadczony i solidny Burliga.

0:0 albo 0:1 byłoby moim typem na to spotkanie

avitus 11.02.2019 12:30

Jako że pierwszy mecz rozgrywek się odbędzie za kilka godzin to najpierw typy długoplanowe
Mistrz Legia w-wa
Spadek Zagłębie Sosnowiec,Śląsk Wrocław
Co do meczu z Górnikiem. nikt nie ma pojęcia jaką jest siła obecnej drużyny,,po odejściu ponad połowy drużyny a przybycia niedoświadczonych lub nie grających przed kilka miesięcy graczy ,nie jestem przekonana czy Nowa jest na poziomie środka tabeli czy Zagłębia Sosnowiec
Ale jako że Górnik w tym sezonie gra beznadziejnie stawiam na bezbramkowy remis.(mimo że uważam Ślązacy w końcu się przebudzą )
A co wyniku całej wiosny ,obiektywnie czarno to widzę terminarz jest katastrofalny,najwieksze szansę punktowe mamy w dwóch pierwszych meczach później jedynie Sosnowiec
Cała reszta ...terminarz jest bardzo pesymistyczny.
Do utrzymania potrzebne są 11 pkt czyli ,3 zwycięstwa i dwa remisy.
Ślásk , Sosnowiec,Miedz, i Płock muszą je nam dać .
No i w końcówce liczę na mecze z drużynami które będą walczyć o pietruszkę.
Ale żeby było troszeczkę optymistycznie że grający za darmo przez pół roku Gracze będą zajmować tak wysokie miejsce w tabeli to wyrazy największego Szacunku.(normalnie to polscy piłkarze olali by sprawę i byłaby czerwona latarnia co w obecnej sytuacji oznaczało by spadek)

Karherop 11.02.2019 13:31

@avitus

Polecam posłuchać Szymkowiaka w Prawdzie futbolu jak mówi o kwestii płacenia /nie płacenia. Za "jego czasów " co drugi klub nie płacił pieniędzy i nie miało to żadnego odzwierciedlenia na wyniki. W sensie nie ma reguły : płacisz grasz dobrze, nie płacisz kładziesz lage.

Zresztą w nowszych czasach i Ruch i Polonia długo się sportowo broniły.
Do meritum: to że piłkarze mają płacone nie wpłynie drastycznie ma ich grę. Zaszło w zespole dużo zmian, ale wg mnie drastycznie w pierwszej 11 ucierpiała tylko pozycja napastnika/ofensywnego pomocnika. Aczkolwiek Kolar z Drzazga mogą nas pozytywnie zaskoczyć.
Zmiany na skrzydłach - mogą dać nam więcej wartości niz na jesień. Peszko, Kuba>Kostal, Boguski
Obrona bez zmian.
Środek pomocy prawie bez zmian.
Bramkarz bez zmian.

Oby wyniki także bez zmian :)

Wojtas 11.02.2019 17:53

Moze byc ciezko,sklad dość ciekawy,sam jestem ciekaw co zagrają,remis też nie bedzie zły.

bridgeburner 11.02.2019 18:44

Nie można grać na 2 napastnikow i z Plewka w srodku
Lej po bombie, całkowicie zdominowany zostaliśmy w pomocy

Revolver 11.02.2019 18:48

Oczywiście bardzo się cieszę, że w ogóle mogę dalej oglądać Wisłę w Ekstraklasie (i to zawsze będzie najważniejsze), ale takiej ku*wa bryndzy, jak w pierwszej połowie, to za Ramireza nawet nie było. ZERO pomysłu na grę.

Drzazga, Palcic i Plewka - niesamowicie chvjowi.

wolfy 11.02.2019 19:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1533500)
Oczywiście bardzo się cieszę, że w ogóle mogę dalej oglądać Wisłę w Ekstraklasie (i to zawsze będzie najważniejsze), ale takiej ku*wa bryndzy, jak w pierwszej połowie, to za Ramireza nawet nie było. ZERO pomysłu na grę.

Drzazga, Palcic i Plewka - niesamowicie chvjowi.

Zaczyna się.
Mamy nowy skład, cudów nie ma i na razie nie będzie. Nasz cel to spokojne utrzymanie, otrzymanie licencji i nie zbankrutowanie.

sandomingo 11.02.2019 19:52

Ok, pierwsze śliwki robaczywki.
A tak poważnie, to dzisiaj zgodnie z oczekiwaniami, przynajmniej moimi.
Wyglądało to, delikatnie pisząc nienajlepiej ale bywały już w tym sezonie gorsze mecze w wykonaniu Wisły.
Było wiadomo, że będzie ciężko, bo to jest jednak nowa drużyna.

Teraz bardzo ważny mecz ze Śląskiem - tutaj nie ma miejsca na porażkę, bo zacznie się robić nerwowo.

Mam nadzieję, że zadziała logika ekstraklapy - Śląsk wygrał, my przegraliśmy. Za tydzień może być odwrotnie:)

Skawa Wadowice 11.02.2019 19:55

Gra nie była tragiczna. W ataku pare zrywów, w obronie różnie bywa. Raczej mecz jak każdy, czyli każdy kto gra z nami ma sporo sytuacji. Górnik wykorzystał je. Zresztą z Górnikiem zawsze ciężko się grało. Jedynie co nam wychodzi to derby mimo formy obu zespołów. Oni sa jednak stworzeniu do bycią cieniem Wisły. Chwile się będą cieszyć, że są nad nami no i tyle :)

Ze Sląskiem u siebie zwycięstwo

ciacho 11.02.2019 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1533505)
Zaczyna się.
Mamy nowy skład, cudów nie ma i na razie nie będzie. Nasz cel to spokojne utrzymanie, otrzymanie licencji i nie zbankrutowanie.

Rozumiem, że nie można w tym temacie dyskutować i go zamykamy?

wolfy 11.02.2019 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1533508)
Rozumiem, że nie można w tym temacie dyskutować i go zamykamy?

Można, ale trochę za wcześnie na płacze nad estetyką. O ile w ogóle jest sens, biorąc pod uwagę nasz skład i sytuację.

maxx304 11.02.2019 19:57

Szkoda wyniku, ale widać możliwości dobrej gry. Potrzebne zgranie i przygotowanie motoryczne. Stolar coś z tego poukłada, mam nadzieję że nie będzie nerwowych ruchów.

Wspaniale znowu zobaczyć Kubę w koszulce Wisły. Nie pozostaje nam nic innego jak brać przykład z naszego kapitana i wspierać klub, jak tylko się da :)

Revolver 11.02.2019 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1533505)
Zaczyna się.

"CUDÓW"? Graliśmy z Górnikiem Zabrze, który być może będzie do ostatniej kolejki srał w gacie, żeby nie spaść, a nie z Man City. Chociaż "graliśmy" to może zbyt duże słowo.

Jeżeli granie na wyrównanym poziome z jedną z gorszych drużyn E-Klasy nazwałbyś "cudem", to ja nie wiem, jak Twoim zdaniem mamy się niby spokojnie utrzymać.

Ale, zanim zarzucisz mi defetyzm, to sprostuję, że totalnie wierzę, że następne mecze będą wyglądały o wiele lepiej, a mój post odnosił się do TEGO meczu (a zwłaszcza pierwszej połowy).

Levis88 11.02.2019 20:00

Ciężkie nogi niestety. Trochę czasu jeszcze minie aż odzyskają świeżość - oby do górnej ósemki.

ciacho 11.02.2019 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1533509)
Można, ale trochę za wcześnie na płacze nad estetyką. O ile w ogóle jest sens, biorąc pod uwagę nasz skład i sytuację.

Jakie za wcześnie? Chyba oceniamy dzisiejsze mecz... Tego dotyczy ten temat.

wolfy 11.02.2019 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Revolver (Post 1533511)
"CUDÓW"? Graliśmy z Górnikiem Zabrze, który być może będzie do ostatniej kolejki srał w gacie, żeby nie spaść, a nie z Man City. Chociaż "graliśmy" to może zbyt duże słowo.

Jeżeli granie na wyrównanym poziome z jedną z gorszych drużyn E-Klasy nazwałbyś "cudem", to ja nie wiem, jak Twoim zdaniem mamy się niby spokojnie utrzymać.

Ale, zanim zarzucisz mi defetyzm, to sprostuję, że totalnie wierzę, że następne mecze będą wyglądały o wiele lepiej, a mój post odnosił się do TEGO meczu (a zwłaszcza pierwszej połowy).

A my według Ciebie to o co gramy? Być może (oby nie) to my będziemy srali w gacie do ostatniej kolejki, bo nie mamy ławki a skład jest mocno kombinowany...

Jeżeli liczyłeś że pojedziemy Górnik to obawiam się że nie ogarniasz rzeczywistości Wisły AD 2019. Odrobina pokory wskazana.
Straciliśmy większość składu, mamy dość wiekowych piłkarzy z dziurami łatanymi przez zawodników z nikłym doświadczeniem na tym poziomie.

s1mone 11.02.2019 20:03

Totalny brak zgrania przednich formacji. Jeszcze sporo wody upłynie zanim to zacznie wyglądać.

Z dwójki Kuba - Peszko to chyba jednak Peszko lepiej. Generalnie obydwa skrzydła słabiutko.

Środek pomocy też nie dojechał, Drzazga z Kolarem się dublowali często. Ta drużyna ma potencjał na lepszą grę, ale potrzeba czasu.

Wojtas 11.02.2019 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1533513)
Jakie za wcześnie? Chyba oceniamy dzisiejsze mecz... Tego dotyczy ten temat.

Sklad montowany na szybko,czesc zawodnikow odeszla,nowi potrzebuja chwile czasu,jesli ktos myslal ze mu tu ich dzis powieziemy 3;0 to byl w bledzie

grunt to szybko sie zgrać i trzymac sie szansy gry w piewszej 8 poki jest,bo zapewne do konca bedzie walka o awans.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl