![]() |
W temacie takich piw :)
Umówiłem się kiedyś ze znajomym, którego lata nie widziałem w C.K. Browarze. Takiego kaca a przede wszystkim BÓLU głowy nigdy nie miałem. Każde poruszenie głową powodowało taki ból jakby ktoś mi wbijał igły w mózg. Umierałem kilka godzin po tym jak się obudziłem. Udało mi się wstać z łóżka dopiero popołudniu. |
Cytat:
Po pierwsze, CK Browar, to browar restauracyjny, który warzy raczej piwa klasyczne głównie dolnej fermentacji. Górna zdarza się rzadko. Kiedyś, dawno temu ich pszenica uzyskiwała dobre oceny i opinie a nawet nagrody na Festiwalu Birofilia ( gdy nie było specjalnej konkurencji ). Ale to już się zmieniło. Od kilku lat CK browar nie ma zbyt dobrej opinii w branży ani wśród konsumentów. Dość często zdarzały się piwa z wadami. Nie wiem jak ostatnio, bo dawno nie byłam, ale Twoje słowa o bólu głowy, potwierdzają te opinie. Po Białej Gwieździe głowa nie będzie boleć. Pomijając ten ból głowy, ktory nam przysparza od kilku miesięcy ;) |
proponuję licznie przyjść na debiut piwa i ocenimy na własnej skórze jak to wszystko wygląda :) postaram się być i gorąco zachęcam do tego wszystkich. jeśli będzie w przyszłości szersza dystrybucja, to może jeden punkt sprzedaży będzie poza Krakowem ;-)
|
Wyjściowa jedenastka na sobotę :)
Dziś świeżo rozlane i zaetykietowane. http://i66.tinypic.com/2m2v2g2.jpg |
pomysł fajny jeszcze fajnie jak by był dostepny w sklepikach osiedloweych
|
Cytat:
Będziemy się starać. Jeśli rzeczywiście będzie duże zainteresowanie, to ruszymy z większą dystrybucją. Ale to też kwestia właścicieli sklepików czy zamówią z browaru czy hurtowni. |
ok ale fajnie jak by coś ze sprzedaży szło na WISŁE KRAKÓW SA
|
W tym celu właśnie zostało zrobione. Dochód idzie na klub.
Przy większej dystrybucji to kwestia osobnych umów. Ale oczywiście taki jest plan. |
no to fajnie bo własnie Markami spod znaku Wisły klub powinien mieć dodatkowy dochód duzA ilosc produktów by była mile widziana
|
Pomysł oczywiście świetny! Liczę, że uda mi się wyrobić z obowiązkami i zdążyć, póki wszystko nie rozejdzie się na pniu. zakupu. Ale zwróciłem uwagę na coś zupełnie innego. Zobaczyłem kto promuje wydarzenie na tt i oczom nie wierzę.. W Pani Eli, tak z 20 lat temu podkochiwała się cała moja podstawówka ;) Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że dotrę na czas. Może mnie Pani rozpozna po tylu latach :)
|
teraz to faktycznie można się piwa napić...
|
Cytat:
:cenzura: |
Zmieniłbym beneficjenta albo przynajmniej wstrzymałbym się z tym.
Kupując piwo w sobotę do kogo ta kas pójdzie ? |
Przypominam o dzisiejszej premierze piwa Biała Gwiazda w Restauracji U Wiślaków i serdecznie na nią zapraszam :)
https://www.facebook.com/events/199694300940275/ Odpowiadając na pytania odnośnie dochodów ze sprzedaży, w planach od początku było przekazanie funduszy na Wisłę Kraków SA. Oczywiście część dochodu pozostanie pójdzie dla samej Restauracji, za umożliwienie organizacji dzisiejszego wydarzenia, wykorzystanie koncesji, obsługę oraz wsparcie od samego początku :) p.s. Jeśli ktoś chciałby wziąć racę, to będzie mile widziane. Planujemy toast za Wisłę , wiślackim piwem w odpowiedniej oprawie ;) Do zobaczenia na Reymonta! |
Jest szansa kupić dzisiaj parę butelek?
|
cześć, czy macie może w Modlniczce jeszcze jakieś butelki?
|
Cytat:
Jest jeszcze tam kilka butelek Stouta, ale nie dużo. No i lane :) |
dzięki za info
|
Piwa zacne, jakby kto się interesował to są już do sensowniejszej i sensorycznej oceny na portalach, np. na ratebeerze:
https://www.ratebeer.com/beer/pracow...687303/405219/ https://www.ratebeer.com/beer/pracow...687872/405219/ |
Czy wciaz mozna nabyc to piwo?
|
Jest to piwko nadal dostępne w restauracji bez problemu?
|
Dobra wiadomość na Święta :)
Przygotowujemy się do drugiej edycji Białej Gwiazdy, druga edycja - tym razem Pils ponieważ Vox Populi Vox Dei, więc przychylamy się do licznych próśb właśnie o ten styl piwa. Nowa edycja Białej Gwiazdy będzie już nieco bardziej komercyjna, bowiem rozpoczęliśmy współpracę z zaprzyjaźnioną krakowską hurtownią Marbe, dzięki której butelki trafią do większej ilości miejsc w Krakowie i okolicach. W związku ze współpracą z hurtownią ten projekt będzie bardziej komercyjny ale i bardziej profesjonalny i z większym zasięgiem. Złotówka od każdej sprzedanej butelki będzie przeznaczona na Socios Wisła :) Nie możemy jeszcze określić ceny hurtowej ani ilości tego piwa, ale hurtownia będzie pracować na 15% marży co jest kwotą symboliczną. Chcemy po prostu aby Wisła miała swoje piwo i podłożyć podwaliny na większe inicjatywy. I teraz prośba do kibiców Wisły :) Może macie swoje zaprzyjaźnione sklepy osiedlowe, które byłyby zainteresowane kartonem lub dwoma Białej Gwiazdy? Zarówno w Krakowie jak i w Olkuszu, Bochni, Chrzanowie , Wadowicach, Myślenicach, Skawinie, Nowym Targu, Limanowej, Mszanie Dolnej, Kalwarii, Wieliczce, Golkowicach, Trzebini, Miechowie, Wolbromiu itp. Sami wiecie o co chodzi. Proszę o ewentualną wiadomość na pw. Pozwoli nam to określić zapotrzebowanie a co za tym idzie nakład i cenę :) Na zdrowie i Wesołych Świąt! |
Bardzo dobra wiadomość Ela. Mam nadzieję, że klasyczne piwko dobrze się przyjmie. Wesołych Świąt!
|
Będziemy można zamówić ze 2 kartony na wysyłkę?
|
Cytat:
Tym razem będziemy mieli większe pole manewru :) Dziękuję Barti za dobre słowo. Wesołych Świąt! |
kurier kurierem ważne że porządnego piwka się napiję
|
Wstępna wizualizacja etykiety. Biała Gwiazda Pils.
I ponawiam prośbę oraz zapytanie: "I teraz prośba do kibiców Wisły :) Może macie swoje zaprzyjaźnione sklepy osiedlowe, które byłyby zainteresowane kartonem lub dwoma Białej Gwiazdy? Zarówno w Krakowie jak i w Olkuszu, Bochni, Chrzanowie , Wadowicach, Myślenicach, Skawinie, Nowym Targu, Limanowej, Mszanie Dolnej, Kalwarii, Wieliczce, Golkowicach, Trzebini, Miechowie, Wolbromiu itp. Sami wiecie o co chodzi. Proszę o ewentualną wiadomość na pw. Pozwoli nam to określić zapotrzebowanie a co za tym idzie nakład i cenę :) http://i64.tinypic.com/ixbb7t.png |
Oczywiście wypytam w Chrzanowie :)
|
Cytat:
|
Gotowa jest już etykieta Białej Gwiazdy. Pils. Autorem jest nieoceniony Shady :)
Piwo będzie warzone 25 maja w Pracowni Piwa w Modlniczce a rozlew do butelek powinien nastąpić pod koniec czerwca lub na początku lipca. Cały czas liczę na pomoc w dystrybucji tak aby piwo trafiło do jak największej ilości punktów w Krakowie i okolicach a co za tym idzie aby jak największa ilość kibicow mogła wychylić toast za Najjaśniejszą z Gwiazd ;) Złotówka od każdej sprzedanej butelki zasili konto Socios Wisły Kraków. http://i64.tinypic.com/i77903.png |
Będzie opublikowana lista wszystkich sklepów/barów gdzie można kupić ?
|
Cytat:
|
Stało się. Druga edycja, Biała Gwiazda Pils, została uwarzona w Pracowni Piwa :)
https://twitter.com/FaLucinska/statu...59883563134976 Teraz jeszcze koło miesiąca aż będzie gotowa. Jeśli chodzi o miejsca gdzie można ją będzie nabyć to na razie publikuję sklepy, które się zdeklarowały i zrobiły konkretne zamówienie na daną ilość. jest to: Świat Kraftu, Meissnera 19 Supermarket SPAR w Liszkach Zainteresowanie jest jednak większe :) |
Tak na szybko.
Zamówienie na Białą gwiazdę złożyły 3 markety sieci Carrefour. Są to: Carrefour Galeria Krakowska, Czyżyny i Zakopianka :) |
No i pięknie!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Do punktów, w których będzie można nabyć Białą Gwiazdę dołączają :
1. Stacja Paliw PIT STOP/Carrefour Express - ul. Krakowska 82; Skała. 2. Stacja Paliw PIT STOP/Carrefour Express - ul. Miechowska; Wolbrom. 3. Carrefour Express ul. Dietla 40; Kraków. 4. Carrefour Express ul. Dietla 72; Kraków. 5. Carrefour Express ul. Karmelicka 62; Kraków. 6. Carrefour Express ul. Bosacka 11; Kraków. 7. Carrefour Express ul. Stradomska 25; Kraków. Oraz Carrefour ul Witosa 7. :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl