Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XII kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków, niedziela 21 październik, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10016)

Arkadiusz.Czerepach 16.10.2018 13:03

lepiej:

93 minuta 0:0 , Carlitos leci sam na sam z Lisem oddaje bardzo silny strzał , pilka odbija sie mocno od slupka i wraca w okolice polowy boiska do Mączyńskiego, ten jest zaskoczony obrotem spraw wiec wycofuje pilke do Cierzniaka ale ciut za mocno , Cierzniak źle oblicza lot piłki , zdąży tylko troche zmienić jej trajektorie ale za mało , i ta wpada do bramki dając nam 3pkt , a eksperci w lidze + ekstra dyskutują czy samobója zaliczyć Mące czy Cierzniakowi :alleluja:

tommiyacht 16.10.2018 13:30

widzę niektórzy za dużo Tsubasy sie na oglądali :)

s1mone 16.10.2018 14:49

Ja tam bym wolał klasyczne 5:2 :D ze stylem jak w poprzednich meczach z drużynami na L 8-)

dziki 16.10.2018 15:43

a możemy zagrać taktyką Diablo, a im ściągnąć bramkarza do obrony?

Tak to się kiedyś robiło ...

Guzik 16.10.2018 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1516431)
lepiej:

93 minuta 0:0 , Carlitos leci sam na sam z Lisem oddaje bardzo silny strzał , pilka odbija sie mocno od slupka i wraca w okolice polowy boiska do Mączyńskiego, ten jest zaskoczony obrotem spraw wiec wycofuje pilke do Cierzniaka ale ciut za mocno , Cierzniak źle oblicza lot piłki , zdąży tylko troche zmienić jej trajektorie ale za mało , i ta wpada do bramki dając nam 3pkt , a eksperci w lidze + ekstra dyskutują czy samobója zaliczyć Mące czy Cierzniakowi :alleluja:

Na koniec i tak to nie miało znaczenia gdyż rozwścieczony SaPinto chcąc ratować wynik, wpuścił na murawę za mąkęcwks Konrada Handzlika. Jednak nikt mu wcześniej nie powiedział, że już nie jest graczem 7 i mecz zakończył się walkowerem :)

brylant17 16.10.2018 16:46

Dobra dorzucam swoje trzy grosze chcę 2:5 :D why not ?

PSYCHOLTSW 17.10.2018 06:18

ja rozumiem, że można mieć poczucie humoru i bogatą fantazję ale panowie temat meczowy a nie bajki i opowiastki dziwnej treści, w sumie nierealne do zrealizowania. przestańcie brać dopalacze!

silver03 17.10.2018 08:27

Znając życie to Carlitos przełamie się w tym meczu.

Proud 17.10.2018 09:40

No niestety, też tak czuję.
Ale liczę, że pomimo wszystko chociaż zremisujemy. Legia gra coraz lepiej, jednak jak dotąd dobrze się nam grało z drużynami będącymi w tak zwanym gazie. Zobaczymy jak będzie.

funkykoval 17.10.2018 10:02

Drużyny na L w lidze lejemy 5:2 nieważne czy u siebie czy na wyjeździe - proszę o kontynuacje ....

markowywislak 18.10.2018 20:53

Mam nadzieję że nikt się od nas nie wydurni i nie będzie wrzutek na Carlitosa. Nie zapominajmy że dzięki temu zawodnikowi wygraliśmy w Warszawie od x lat, to on uchronił nas przed porażką w derbach na jesień 2017,to on pogrążył żydków na ich własnym boisku, oraz dostarczał bam emocji... najważniejsze to dzięki niemu zapłaciliśmy trochę miastu(wiadomo gdyby nie marudzenie ze chce do ległej to byłaby to większa kwota) ale nie jest to wychowanek który deklarował że nigdy do legi nie przejdzie. Zwykły najemnik. Jednak trochę szacunku mu się należy

funkykoval 19.10.2018 08:29

Jakoś wszyscy piłkarze obecnej Wisły (włącznie z Imazem) specjalnie za Carlitosem nie tęskni.....

Ogryzek 19.10.2018 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1516522)
Mam nadzieję że nikt się od nas nie wydurni i nie będzie wrzutek na Carlitosa. Nie zapominajmy że dzięki temu zawodnikowi wygraliśmy w Warszawie od x lat, to on uchronił nas przed porażką w derbach na jesień 2017,to on pogrążył żydków na ich własnym boisku, oraz dostarczał bam emocji... najważniejsze to dzięki niemu zapłaciliśmy trochę miastu(wiadomo gdyby nie marudzenie ze chce do ległej to byłaby to większa kwota) ale nie jest to wychowanek który deklarował że nigdy do legi nie przejdzie. Zwykły najemnik. Jednak trochę szacunku mu się należy

???? Taaaa jak chcesz to mozesz sie jeszcze cieszyć po golach Cwelitosa stojac na sektorze gospodarzy w białej koszulce.

Kordel. 19.10.2018 09:27

Racja, dobra sławą sie nie cieszy w szatni i nikt po nim nie płacze.
Ale w pełni zgadzam się z @markowywislak że dał Nam masę radochy i jeszcze zarobiliśmy na Nim.

FraMat 19.10.2018 10:08

Na forum Nauki jazdy w zapowiedzi meczowej takie oto cusik:

Cytat:

5 ostatnich spotkań Wisły:
5-2 Lechia Gdańsk (d, liga) - Ondrášek, Bartkowski, Kort, Wojtkowski, Boguski
1-2 Pogoń Szczecin (w, liga) - Imaz
1-5 Lechia Gdańsk (d, PP) - Ondrášek
0-1 Korona Kielce (d, liga)
2-0 Cracovia (w, liga) - Imaz x2

Ogryzek 19.10.2018 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel. (Post 1516532)
Racja, dobra sławą sie nie cieszy w szatni i nikt po nim nie płacze.
Ale w pełni zgadzam się z @markowywislak że dał Nam masę radochy i jeszcze zarobiliśmy na Nim.

Aha - a to że nas wyruchał i zarobilismy na nim 3 razy mniej bo wybrał najmniej opłacalna oferte dla Wisły to nie ma znaczenia? Jakby legia dała za niego 5 zł to też bys sie cieszył no bo przecież zarobilismy na nim?

Dariook 19.10.2018 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1516522)

Poczekaj do rozgrzewki. Jak mu kvrwa po rajtach polecimy to z kopa zabukuje samolot do Alicante.

swiety37 19.10.2018 11:07

Przegląd Sportowy podaje, że Cierzniak w niedzielę nie zagra.

Kordel. 19.10.2018 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1516540)
Aha - a to że nas wyruchał i zarobilismy na nim 3 razy mniej bo wybrał najmniej opłacalna oferte dla Wisły to nie ma znaczenia? Jakby legia dała za niego 5 zł to też bys sie cieszył no bo przecież zarobilismy na nim?

Obaj dobrze wiemy jak było. Poleciał w ch ostro i nikt tego nie neguje. Mogliśmy zarobić dużo, dużo więcej. Smród pozostał, sympatia przemineła, drugiego TAKIEGO sezonu już nie zrobi. Lecz dzięki niemu nie prze#!baliśmy derbów u siebie, pokonaliśmy krawaciarzy na ich terenie. Za to będę go pamiętał.

Był gość i nie ma gościa.
1-2 Imaz, Sadlok.

Kocur 19.10.2018 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1516544)
Przegląd Sportowy podaje, że Cierzniak w niedzielę nie zagra.

Na środowym treningu doznał kontuzji łydki i nie będzie zdolny do gry przez miesiąc.

Karma wraca - jeszcze się Carlitos wypierdzieli na schodach a na Mączyńskiego przewróci się szafa w szatni

brylant17 19.10.2018 17:18

Mączyńskiego już dopadła gra w rezerwach :D

R33 19.10.2018 19:02

W niedzielę mecz o lidera. :)

FraMat 19.10.2018 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33 (Post 1516572)
W niedzielę mecz o lidera. :)

albo o 7 miejsce
:-/

ociec Ciemka 19.10.2018 21:00

Założę się z tobą o każdą sumę, że siódmego miejsca nie będzie :)

donecki 19.10.2018 21:07

W niedzielę to zagra cała Polska o lidera a Wisła pokona krawaciarzy i to będą pamiętne wybory.

paralaksa 19.10.2018 21:12

Mam pytanie.

Niestety mieszkam za granica wiec mecz mam mozliwosc obejzenia jedynie w TV, niestety... wyjazd firmowy sprawia, ze przepadnie mi mecz + wszystkie nastepne powtorki :(

Znacie jakies strony gdzie mozna zobaczyc cale powtorki meczw i/lub moze ktos nagrywa?

z gory dzieki ;)

piotrtb 19.10.2018 23:53

Łap: https://www.dailymotion.com/ekstraklasa

Kamil 19.10.2018 23:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1516576)
Mam pytanie.

Niestety mieszkam za granica wiec mecz mam mozliwosc obejzenia jedynie w TV, niestety... wyjazd firmowy sprawia, ze przepadnie mi mecz + wszystkie nastepne powtorki :(

Znacie jakies strony gdzie mozna zobaczyc cale powtorki meczw i/lub moze ktos nagrywa?

z gory dzieki ;)

jesli chcesz mecze w dobrej jakosci ogladac to polecam https://www.dailymotion.com/Ekstraklasa
a powtorki najlepiej na fb lub zmien vpn i wtedy na ekstraklasa.org ogladniesz

Dariook 20.10.2018 19:09

Ciekawy mecz ze wzgledu na trybuny ale reszta to ekstraklasa. Wygra druzyna, ktora sprezentuje mniej sytuacji dla druzyny przeciwnej.

fqqs 20.10.2018 20:59

Denerwuje mnie to jeżdżenie po Carlitosie. Bez niego moglibyśmy teraz grać w 1. lidze. legła dała mu kilka razy więcej, to przeszedł tam. Proste. Nie można go winić.

Barti 20.10.2018 22:50

A nie denerwuje Cię jego nagła i niespodziewana miłość do klubu z Warszawy? Czyim kibicem Ty jesteś?

Kamil 21.10.2018 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fqqs (Post 1516609)
Denerwuje mnie to jeżdżenie po Carlitosie. Bez niego moglibyśmy teraz grać w 1. lidze. legła dała mu kilka razy więcej, to przeszedł tam. Proste. Nie można go winić.

do kolegow ktorzy dostali kilka razy wiecej po kurewskiej stronie blon tez nic nie masz????

ja .......e, ludzie coraz glupsi są.

lopez71 21.10.2018 03:30

Kolego fqqs, nie ważne jaki jesteś, ważne jak skończysz

pzkwr 21.10.2018 06:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fqqs (Post 1516609)

Jestem zwykłym piknikiem, ale uważam, że Carlitos to szuja, bydle i świnia. Pamiętaj, że przez niego Wisła straciła kilkaset tysięcy EUR, bo nagle zapałał wielką miłością do Legii. Mam nadzieję, że skończy dzisiaj jak Dolha albo Wasilewski spełni marzenia bardzo wielu Wiślaków :).
Tak przy okazji, to wygwizdanie Dolhy przez C jest jednym z moim najprzyjemniejszych wspomnień z Reymonta.

JudasPriest 21.10.2018 08:51

Przestroga życiowa

"Jeśli nie chcesz zaznać życiowej tragedii
Nie zostawiaj Wisły dla jakiejś tam Legii. "

Jakie to prawdziwe

mitmichael 21.10.2018 10:02

Kolejny mecz przed ktorym zbytnio nie trzeba mobilizowac naszych pilkarzy. Mysle, ze przerwa reprezentacyjna i wygrane derby pomoga im w rozegraniu dobrego meczu w warszawie. My jestesmy najlepsza druzyna jezeli chodzi atak pozycyjny, Legia najlepiej radzi sobie przy stałych fragmentach gry, tutaj beda dla nas najwiekszym zagrozeniem. Tak wiec jedziemy tam zagrac swoje i osiagnac dobry rezultat na ktory na pewno nas stac.

Mixu 21.10.2018 17:30

Jest 0-2 dla zwierząt. Niestety zwierzęta są lepsze w każdym aspekcie, szybsi i bardziej wybiegani. Do tego znacznie lepiej ustawieni. Sa Pinto przeczytał Stolarczyka. Po meczu niestety.

wolfy 21.10.2018 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1516639)
Jest 0-2 dla zwierząt. Niestety zwierzęta są lepsze w każdym aspekcie, szybsi i bardziej wybiegani. Do tego znacznie lepiej ustawieni. Sa Pinto przeczytał Stolarczyka. Po meczu niestety.

Dokładnie. Legioniści są doskonale ustawieni, mecz wygląda taktycznie podobnie jak ten ze Śląskiem i z Pogonią. Albo nasi zmienią taktykę, albo leżymy.
Do tego kompromitujące wpuszczenie piłki między nogami Lisa i jest 0-2.
Acha, nie czarujmy się też bo Legia ma lepszych piłkarzy i to dużo daje.

AntyMod 21.10.2018 17:42

legia nas po prostu osmiesza i kpi sobie z tych pilkarzykow .....ciekawe przeciwko czemu Oni znowu wyszli na to boisko , znowu kasa ? czy jakas inna obraza ? po prostu az przykro patrzyc na to

wolfy 21.10.2018 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AntyMod (Post 1516641)
legia nas po prostu osmiesza i kpi sobie z tych pilkarzykow .....ciekawe przeciwko czemu Oni znowu wyszli na to boisko , znowu kasa ? czy jakas inna obraza ? po prostu az przykro patrzyc na to

Grają jak umieją. Większość naszych piłkarzy rozgrywa sezon życia, ale poza nim szału nie było. Są po prostu słabsi.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl