Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [IX kolejka] Pogoń Szczecin - Wisła Kraków, piątek 21 września, godzina 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10007)

Szneka 20.09.2018 07:49

Chłopaki jak będziecie jechać przez Nową Sól to proszę na powrocie o sygnał. zaopatrzę w dobre piwko na drogę.

bocian23 20.09.2018 13:48

Trzeba i wygrać i koniec, ja wiem że wjazd ale łatwiejszy rywal na wyjezdzie nam sie nie trafi niż ta słabiutka i cała hospitalizowana Pogon.
Każde zwycięstw przybliża nas to tych magicznych 40 pkt, bo nie zapominajmy, ze to jest dla nas cel nr 1 na ten moment

pepe72 20.09.2018 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1514995)
W naszej sytuacji to pewnie Smoczycą. Google pokazuje z 8 godzin jazdy.

Skyscanner pokazuje lot 2:40 z przesiadką w Warszawie ale bilety od 500 PLN/osoba.

https://youtu.be/5EqRlTpJuaY

Trener stwierdził, że lecą samolotem.

sandomingo 21.09.2018 05:50

Piłkarze przyłączają się do bojkotu i będą chcieli na boisku zaprotestować przeciwko działaniom zarządu Wisły.
Ponoć rozważali wyjście na rozgrzewkę w koszulkach z napisem "Eszjot dziękujemy" ale finalnie nie zdążyli ich zorganizować. Jeden z nich anonimowo powiedział, że w takim razie zagrają słabo i przegrają, chcąc wymusić dymisje w klubie.

Arkadiusz.Czerepach 21.09.2018 06:47

heheszki

ale to nie zmienia faktu, że nie ma takiej możliwości żeby to zamieszanie w jakimś stopniu nie odbiło się na morale zwłaszcza u stranierich którzy musza jeszcze polegać na tłumaczeniu

jak Stolarowi uda się im to zdjąć z głowy , to będzie najlepszym naaszym trenerem ever

funkykoval 21.09.2018 08:41

@sandomingo

Może niech zgłoszą się do KOD czy jakiejś tam innej organizacji i dostaną koszulki "konsTYtucJA

LucjuszWielki 21.09.2018 14:36

Obawiam się, że Pogoń dostanie olśnienia i przełamie się z nami... w ekstraklasie żadnej logiki nie ma - tylko dlatego... Obym się mylił.

arti 21.09.2018 18:07

pobudka śpiące królewny!

brylant17 21.09.2018 18:52

Prawo serii musiało się kiedyś skończyć i się skończyło.Bez ładu i składu dzisiaj mecz do zapomnienia

paralaksa 21.09.2018 18:55

obrzydliwy mecz.

Levis88 21.09.2018 18:55

Naszych było połowę mniej. Szkoda trampkarskich błędów Lisa.

Patryko 21.09.2018 19:00

Nasza liga jest jednak piękna :)

Spodziewam się co najmniej jednej zmiany w składzie w następnym meczu :)

Now 21.09.2018 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Now (Post 1514737)
Z tym PP to są jakieś jaja odnośnie naszych losowań. Mam nadzieje że nie odpuścimy w składzie Lechii ma być zmiana bramkarza może jakieś babole pójdą, osobiście marzy mi się bardzo finał na narodowym i 10 specjali wypełnionych kibicami Białej Gwiazdy.
Odnośnie meczu z Pogonią to jak to bywa w ekstraklasie jak dla mnie faworytem Pogoń z oczywistego względu. Ekstraklasa ma to do siebie że drużyna która nie potrafi wygrać żadnego meczu nagle wygrywa z drużyną która idzie jak burza z 4 zwycięstwami pod rząd, oby jednak wynik był przynajmniej taki jak rok temu albo dwa lata temu tylko że na naszą stronę

A więc tak jak mówiłem... :D

zbigniew_ramirez 21.09.2018 19:03

Do momentu zdobycia gola graliśmy totalną bucówę. Oby takie mecze w dalszym ciągu były wyjątkiem, a nie regułą. Teraz trzeba się skupić na kolejnych spotkaniach; przydałoby się też mniej rozpie**alania na atomy teoryjek dziennikarskiego barachła.

Wojtas 21.09.2018 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1515240)
Obawiam się, że Pogoń dostanie olśnienia i przełamie się z nami... w ekstraklasie żadnej logiki nie ma - tylko dlatego... Obym się mylił.

ześ ku**wa wykrakał

mecz o działaniu kubła zimnej wody,albo na przekór tabeli albo cos tam jeszcze.,drugi mecz na wyjezdzie po Wrocławiu w ktorym nie gramy nic.

arti 21.09.2018 19:11

biedna drużyna z czuba jedzie do znacznie bogatszej drużyny z przedostatniego miejsca, w biednej jest trener i dwóch byłych grajków przeciwnika i... grzech nie skorzystaćz okazji.
niestety zgrzeszyłem:(

serek.c2 21.09.2018 19:12

Szkoda, spodziewałem się jednak porażki. Może nie w takim stylu. Nie ma co pisać, wszystko w tym meczu było nie tak, każdy zagrał bryndzę. Zapomnieć i gramy dalej.

Skawa Wadowice 21.09.2018 19:16

Chciałnym wierzyć, że było tak:

Runjaic dzwoni do Stolara:
-siema mordo
-no siema trenerze
- Stolar mordko moja sluchaj mamy trudna sytuacje i niepewna przyszłosc moja...
- Wariacie nie koncz. Wiem o co chodzi. Wygrywacie dzisiaj a my w rewanzu w Krakowie.

Sami 21.09.2018 19:20

Nie wiem ....a o co tu chodzi.

Zawsze jestem bardzo powściągliwy w typowaniu dobrych wyników Wisły, ale po tym co graliśmy z Lechią, a patrząc na grę Pogoni (+ kontuzje u nich) to spodziewałem się roz.......u i wyniku w okolicach 3:0, 4:1 dla nas, a tutaj taka katastrofa. Zero gry, mało biegania, pressingu nie było w ogóle z naszej strony... Nie wiem, nie rozumiem, nie potrafię sobie tego logicznie wytłumaczyć.

Na plus: Imaz, Halilović i tyle
Minusy: Cała reszta, a to co odpierdalał dziś Sadlok to już katastrofa totalna

Szkoda, bo cały weekend zjebany. No cóż, oby za tydzień było do przodu ze scyzorami

funkykoval 21.09.2018 19:26

Na plus raczej Kolar, bo Imaz to kilka takich nonszalanckich zagrań i strat ze szkoda gadać

sandomingo 21.09.2018 19:27

Do końca sezonu zagramy jeszcze trochę meczów takich jak dziś, trochę takich jak z Lechią.
Będzie różnie, to jest "ekstraklasa"...
Mogliśmy już polec we Wrocławiu, polegliśmy dziś. Suma szczęścia zawsze wychodzi na zero.

Dobrego weekendu wszystkim

bridgeburner 21.09.2018 19:43

To jest oczywiste, porażki są wkalkulowane a w tej lidze ciężko wskazać faworyta w jakimkolwiek meczu
Natomiast co boli to poziom niechlujstwa, nonszalancji i koncentracji
Kiksy, proste straty, fatalne podania właściwie u całej pierwszej 11 zastanawiają czy coś z przygotowaniem mentalnym nie było pokpione
Oderwanie od rzeczywistości po ostatnich zwycięstwach?
Brak wypłat?
Wiem, że nie ma co wyciągać wniosków z jednego meczu ale porażka w fatalnym stylu, mecz mógł a nawet powinien się zakończyć wynikiem na poziomie 0:4

Karherop 21.09.2018 19:46

Też miałem kiepskie przeczucia co do tego meczu i się sprawdziło. Dodatkowo zamieszanie w klubie robi swoje...
Poza tym nie chciało mi się wierzyć, że uda nam się wygrać 5 spotkań z rzędu. Piłkarzom czasami pętają nogi dobre serie (szczególnie w polskiej lidze). Teraz MUSIMY zaliczyć kolejne 3 wygrane (Lechia, Korona, derby). I każdy z tych spotkań na pewno są ważniejsze niż ten dzisiejszy.

Oby na Lechię piłkarze wyszli zmotywowani, podrażnieni porażką i z rozsądnymi zmianami w składzie (Buchalik, Arsenić, Halilović, Kolar+ zgodnie z przepisami ktoś młody, może Śliwa?)

czaro 21.09.2018 19:51

Rzeczywiście, wyglądało to tak, jakby byli rozkojarzeni. Zupełnie im nie wyszło.

No nic. Dobrze, że to porażka na wyjeździe, w drodze powrotnej przegadają co trzeba i wracamy silniejsi.

pepe72 21.09.2018 20:04

komentujący w Weszło.fm twierdzili, że Wisła chyba strajkowała, bo tak źle to musieli grac z premedytacją. Jakie były kursy przed meczem?

czaro 21.09.2018 20:11

Ale z jakiego powodu strajkowali?

silver03 21.09.2018 20:13

Przecież to był żart czaro.

czaro 21.09.2018 20:14

Ok, sorry. Już myślałem, że to jakaś kolejna teoria dziennikarska : )

pepe72 21.09.2018 20:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1515273)
Ale z jakiego powodu strajkowali?

Ponoć zaległości dobijają do 3 miesięcy.

crux.a 21.09.2018 20:27

a ja miałem dziwne wrażenie, że nie byli w stanie przyzwyczaić się do boiska.

pepe72 21.09.2018 20:34

Jest wiele możliwych wytłumaczeń. Zobaczymy we wtorek.

paralaksa 21.09.2018 20:46

przyczyn moze byc kilka:

1. uwielbiajaca gre kombinacyjna Wisla dosaje tragiczne boisko i warunki pogodowe
2. zaleglosci finansowe wobec pilkarzy - mecz z Pogonia jest idealny by zamanifestowac swoje niezadowolenie, no bo kiedy jak nie teraz? (niedlugo wazne mecze)
3. slaba dyspozycja dnia + fenomenalna posawa Portowcow

Skawa Wadowice 21.09.2018 20:52

skonczmy uzywac wiecznie tej samej wymówki. że brak wypłat bo to śmieszne.
Piłkarze grają po to by się wybić z biednej Wisły więc powinni grać na maksa w każdym meczu. To, że nie dostają pensji (podobno) to niech nie grają wgl a nie, że akurat ten mecz odpuścili.
Jakby wygrali to byście nawet tak nie mówili.
W innych drużynach wypłacają regularnie a grają ciula cały sezon.
Dla mnie porażka to sodówka w głowach ewentualnie lekcewazenie rywala, który nie wygrał ani jednego meczu.

mitmichael 21.09.2018 20:53

Glupia liga, wygrywaj z najlepszymi, przegraj z najsłabszym, ekstraklasa w calej okazalosci

wolfy 21.09.2018 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez paralaksa (Post 1515282)
przyczyn moze byc kilka:

1. uwielbiajaca gre kombinacyjna Wisla dosaje tragiczne boisko i warunki pogodowe
2. zaleglosci finansowe wobec pilkarzy - mecz z Pogonia jest idealny by zamanifestowac swoje niezadowolenie, no bo kiedy jak nie teraz? (niedlugo wazne mecze)
3. slaba dyspozycja dnia + fenomenalna posawa Portowcow

4. Wisła bardzo słabo gra z zespołami które stosują klasyczne PMS, czyli chamskie faule, przeszkadzanie, zagęszczona obronę i kontry.

5. Kilku naszych uwierzyło że są nowymi Messimi i nagle Pietrzak próbuje lobować załuskę ze swohej połowy a Sadlok strzelić bramlę z 37 metrów. Widać było trochę nonszalancji.

6. Mecz przypominał bardzo ten ze Śląskiem, z tą różnicą że tym razem nie mieliśmy niesamowitego farta (a i tak Ondrasek mógł dać nam remis).

Jeszcze nie jeden mecz przegramy, absolutnie nie dominujemy w tej lidze, jesteśmy jedną z fajniej grających drużyn ale to tyle.

LucjuszWielki 21.09.2018 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1515240)

Piękna seria poszła, przed meczami nic nie pisałem,.... Raz coś napisałem i wykrakałem... dobrze, że strzelili tą bramkę po ładnej akcji (mimo, ze na gola z przebiegu calego meczu nie zasluzylismy) bo tak to zyc sie odniechciewało...

Tak czułem, że od prawie-outsaidera zbierzemy oklep. Mam nadzieje, że wyciągniemy wnioski i w lidze dalej będziemy punktować.

To co Lis zrobił mnie nie zdziwiło - ot poziom tego bramkarza, tak jest młody i niedoświadczony - dlatego tak robi. Od samego początku rozmyślałem nad słusznością jego wprowadzania względem Pawełka... tzn Buchalika.

Martwi beznadzieja Wojtkowskiego (kolejna).

czaro 21.09.2018 21:32

Swoją drogą mijają kolejne miesiące od podpisania kontraktu przez Sadloka i (poza kilkoma wyjątkami) przez cały ten czas gra jak na swoje możliwości słabo. Coś nie może złapać formy.

LucjuszWielki 21.09.2018 21:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1515286)
4. Wisła bardzo słabo gra z zespołami które stosują klasyczne PMS, czyli chamskie faule, przeszkadzanie, zagęszczona obronę i kontry.

5. Kilku naszych uwierzyło że są nowymi Messimi i nagle Pietrzak próbuje lobować załuskę ze swohej połowy a Sadlok strzelić bramlę z 37 metrów. Widać było trochę nonszalancji.

6. Mecz przypominał bardzo ten ze Śląskiem, z tą różnicą że tym razem nie mieliśmy niesamowitego farta (a i tak Ondrasek mógł dać nam remis).

Jeszcze nie jeden mecz przegramy, absolutnie nie dominujemy w tej lidze, jesteśmy jedną z fajniej grających drużyn ale to tyle.

AD1 . Prawda, zawsze tak było, nawet za Kasperczaka, Maaskanta czy Kiko... Jak Andrew Golota z Brewsterem.... paruj Andrzej..... i ciosy dostajemy, nie wiemy co sie dzieje - podkreslam zawsze tak bylo.

AD5. G.prawda .- Sadlok często próbował sie wstrzelić z różnych odległości, a nie wiedzieć czemu pan kierowca zawsze obstawiał, że Maciek strzeli bramę z wolnego lub z 25metrów plus.

AD6. po części się zgadzam.

_ukoL 21.09.2018 22:53

Trudno. Jedziemy dalej. Analizy - biorąc pod uwagę obecny sezon - można o kant dupy roztrzaskać.

Dariook 21.09.2018 23:36

Ktos kto pisze, ze powodem porazki sa zaleglosci to imbecyl. Tydzien temu tez byly...A ze Miga walnal pierda, ktory w naszej sytuacji zawsze jest na czasie to klakiery zaczeły wycie. Jak zawsze...

Ja sie nie dziwie, ze ten marny gryzipiórek odgrzewa kotlety, gdy znajdują sie naiwniacy, ktorzy łykają wszystko jak tirówka przy autostradzie.

Jeszcze popłaczcie za zachodnim inwestorem, który wlasnie s.......ił z wagonem piniedzy, oglądnąwszy w wolnym czasie superciper pedriksena jadczaka.

Boze. Co za spęd baranów pod szyldem Amber Gold.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl