Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [VI kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze, sobota 25 sierpnia, godzina 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9999)

BlurgH 23.08.2018 18:46

@pepe72 - zakładam, że spory wzrost może być jeszcze jutro i w sb. Obstawiam ok 15.000 ludzi na stadionie.

Adrio 23.08.2018 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez R33
Adrio napisał(a):https://wislakrakow.com/forum/images...s/viewpost.gif
wreszcie przełamał się Imaz(w tamtym sezonie też nie mógł strzelić a jak już zaczął to strzelał regularnie) co z pewnością odblokowało go psychicznie.
Gol na 4-2 to samobój Gytkjær'a.

Różnie był podawany ale w końcu zostało że samobój, mimo wszystko Imaz zagrał bardzo doby mecz, niech będzie, że miał 3 asysty i po tym pewniej się poczuje ;)

sedonh 23.08.2018 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adrio (Post 1512931)
Różnie był podawany ale w końcu zostało że samobój, mimo wszystko Imaz zagrał bardzo doby mecz, niech będzie, że miał 3 asysty i po tym pewniej się poczuje ;)

Imaz miał 3 asysty a Kolar hattricka, może poczują się pewniej xd

Miro 23.08.2018 20:25

Lekki offtop ... Zabieram na mecz kolegę który przyjechał z zagranicy (ostatni raz na był na Wisełce około 1994 ;-) ) Chciałbym mu kupić jutro bilet. Wystarczy mi jego PESEL czy też musi być osobiście z dowodem ?

mitmichael 23.08.2018 21:16

Po takiej grze jak w 2 polowie w Poznaniu powinnismy oczekiwac od naszych pilkarzy takiego samego zaangazowania w sobote. Ale na pewno nie bedzie to łatwy mecz a juz na pewno nie tak latwy jak drugie 45 minut przeprawy z Lechem. W poprzednim sezonie wszystkie 3 mecze z Gornikiem przegralismy, ten ostatni byl najbardziej bolesny dla wielu bo przez porazke to nasz najblizszy rywal mogl sie cieszyc z powrotu do europejskich pucharow. Co ciekawe bedzie to nasz jubileuszowy mecz numer 2100 w ekstraklasie, bedziemy drugim klubem, ktory przekroczy ta granice wiec tym bardziej dobrze by bylo zgarnac 3 punkty.

pepe72 23.08.2018 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miro (Post 1512933)
Lekki offtop ... Zabieram na mecz kolegę który przyjechał z zagranicy (ostatni raz na był na Wisełce około 1994 ;-) ) Chciałbym mu kupić jutro bilet. Wystarczy mi jego PESEL czy też musi być osobiście z dowodem ?

W necie możesz mu kupić bez karty kibica.
Ale zapytaj w temacie "Bilety" :)

BlurgH 24.08.2018 15:14

Pany - orientuje się ktoś, jaka frekwencja się zapowiada na jutro ?

ulTraS 24.08.2018 16:23

Jutro o 21:50 bedzie oficjalne info

szprotson 24.08.2018 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miro (Post 1512933)

z tego co pamietam to placisz 5 ziko wiecej i kupujesz bilet.
oczywiscie lepiej miec przy sobie dowód kolegi dla pewnosci, chodzia w sumie jest RODO, wiec byc moze wystarczy podac jego pesel

Karherop 24.08.2018 18:10

@BlurgH

jak dzisiaj jest 11k jutro dojdzie ok 3k + Górnik 2k daje ok 16 tysi

BlurgH 24.08.2018 19:55

Przy takiej frekwencji, pyknijmy jeszcze Górnika (nawet 2-1), to weekend będę uważał po raz kolejny za nadzwyczaj udany :) zwłaszcza po dzisiejszym wyniku w Gliwicach i wyczynach zaklinającego rzeczywistość szamana oraz jego pejsatej gromadki w rurkach :)

pepe72 24.08.2018 21:15

Ostatnie info z klubu (polecam twittera) podaje 11302 - stan na jakąś 17 w piątek. W tym tempie do 13k powinniśmy dobić. W szczególności, jeśli nie będzie padać. Meteo twierdzi, że nie.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w

BlurgH 25.08.2018 06:23

Jeszcze wydłużyli godziny pracy kas.... Ale mi się marzy, żeby dobić dzisiaj do 15K + goście....

Arkadiusz.Czerepach 25.08.2018 09:24

pamietajmy też że są wakacje, dużo ludzi jest poza krk

krzaq12 25.08.2018 09:46

Jeśli będziemy skoncentrowani , będziemy walczyć z całych sił na boisku to wygramy ten mecz. Górnik zagra bez Żurkowskiego, który przynajmniej po tym co widziałem w ostatnich 2-3 meczach Zabrzan robi im grę i jest największą wartością tej drużyny.

Obstawiam 2:0.

Ondrasek, Wasilewski ;)

ps mnie na meczu nie będzie, ale bilet zakupiłem. Wsparcie Wiśle się należy. Myślę, że zakręcimy się wokół 16-17 tys.

Maciek17 25.08.2018 10:16

Bartosz wypadł przez kontuzje, Górnik raczej będzie grał głęboko i wąsko, więc do pierwszego składu Boguski.
Spodziewać się też można powrotu Arsenicia, ale szczerze mówiąc bardziej widzę zmianę 1 - 1 z Pietrzakiem niż rozbijanie duetu Sadlok - Wasyl. No i kwestia kto za Kubę do osiemnastki, Palcić jest w treningu, więc przypuszczalnie, że właśnie on wskoczy, jeśli klub wiąże z nim nadzieje na przyszłość. ;)

Lis - Bartkowski, Wasyl, Sadlok, Arsenić - Basha, Kort - Boguski, Imaz, Kostal - Ondrasek

3:1

rokfor 25.08.2018 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1512988)
Ostatnie info z klubu (polecam twittera) podaje 11302 - stan na jakąś 17 w piątek. W tym tempie do 13k powinniśmy dobić. W szczególności, jeśli nie będzie padać. Meteo twierdzi, że nie.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w

Do ilu? Jak nie będzie 15 to się mocno zdziwię.

krzaq12 25.08.2018 11:20

Już jest 13 tysięcy ;D

Toeju 25.08.2018 18:37

To tak na szybko przed meczem..

Czekałem na skład w jakim wybiegnie Górnik, klasyczne 4-4-2 z dwójką Hiszpanów odpowiedzialnych za strzelanie goli. Na pewno będzie to inny mecz niż ten w Poznaniu. Spodziewam się cofniętego Górnika czyhającego na kontry. Brak Żurkowskiego w środku pola powinniśmy wykorzystać ---> rządzić i dzielić w środkowej części boiska. Liczę na kolejny dobry mecz Kostala.
Typuję 2:0 dla nas.

filemon 25.08.2018 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toeju (Post 1513020)
rządzić i dzielić w środkowej części boiska.

Lepiej nie, głupio by było gdyby dwóch naszych wyleciało za czerwone po jakiejś wewnętrznej kłótni.

piotek 25.08.2018 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1513021)
Lepiej nie, głupio by było gdyby dwóch naszych wyleciało za czerwone po jakiejś wewnętrznej kłótni.

Trafne ;)

10 znaków

pepe72 25.08.2018 22:08

Na szybko po meczu.
JEEEEEEEEEEEEEEST! Wreszcie Górnik pokonany.

pepe72 25.08.2018 22:10

Ze statystycznego punktu widzenia to brakuje nam jeszcze 29 punktów do utrzymania się. Reszta w temacie o statystyce.
https://wislakrakow.com/forum/showpo...&postcount=965

bridgeburner 25.08.2018 22:17

Wlasnym oczom nie wierze momentami z jakim rozmachem i polotem konstruujemy akcje
Ale najbardziej mi sie podoba, ze po objeciu prowadzenia nie cofamy sie jak przez 5 ostatnich lat tylko cisniemy mocniej
Wiem, ze dopiero 6 kolejka ale dziekuje za te emocje,ktorych przed sezonem sie nie spodziewalem

pepe72 25.08.2018 22:32

O ja cie nie mogę. Ale noty:
http://weszlo.com/2018/08/25/takiej-...ma-zadna-tama/

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

s1mone 25.08.2018 22:38

Gratulacje dla trenera i drużyny.

Wynik mówi sam za siebie. Górnik sobie stworzył parę sytuacji, na szczęście nic nie wpadło, bo 3:0 wygląda lepiej niż jakieś 3:1. My też mogliśmy go dobić czwartym golem, ale nie ma co być zachłannym :))

Ja czułem po tych pechowych remisach i porażkach, że jak się chłopaki wstrzelą to będzie konkret. Wielu się tu ze mnie naśmiewało. Jak na razie gramy najlepszy futbol w Polsce. Niech chłopaki dalej ciężko pracują i się spinają na mecze - bez odpuszczania i gwiazdorzenia - a możemy walczyć o czołowe lokaty.

Brawo Wisła.

BlurgH 25.08.2018 22:41

Emocje trochę opadły, chociaż dalej nie mogę uwierzyć w to, co miałem PRZYJEMNOŚĆ oglądać dzisiejszego wieczoru na Reymonta. PAN Trener, PANOWIE Piłkarze, PAŃSTWO Kibice !

Kilka kwestii technicznych:
1. Albo na starość głuchnę, albo od strony sektorów Vipowskich jest inna (lepsza) akustyka ? Dzisiaj na głos mi się strasznie zlewał.
2. Mateusz Lis - niezależnie od jego wad/zalet, o których na forum dyskusja trwa od jakiegoś czasu - ma IMHO długie podania lepsze od chyba wszystkich bramkarzy od czasów Angelo Hughesa...

3. Szkoda, że Trener nie został z piłkarzami w czasie obchodu stadionu po zakończonym meczu. Domyślam się, żę chodzi o konferencję czy coś, ale powinien dostać takie same brawa jak piłkarze.
4. Carlitos ! Co ? Ondrasek..... :D

pepe72 25.08.2018 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1513039)
Gratulacje dla trenera i drużyny.

Wynik mówi sam za siebie. Górnik sobie stworzył parę sytuacji, na szczęście nic nie wpadło, bo 3:0 wygląda lepiej niż jakieś 3:1. My też mogliśmy go dobić czwartym golem, ale nie ma co być zachłannym :))

Ja czułem po tych pechowych remisach i porażkach, że jak się chłopaki wstrzelą to będzie konkret. Wielu się tu ze mnie naśmiewało. Jak na razie gramy najlepszy futbol w Polsce. Niech chłopaki dalej ciężko pracują i się spinają na mecze - bez odpuszczania i gwiazdorzenia - a możemy walczyć o czołowe lokaty.

Brawo Wisła.

Setki zmarnował Boguś i Imaz, więc jakby było 5:2 to nikt nie mógł by protestować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BlurgH (Post 1513041)
Emocje trochę opadły, chociaż dalej nie mogę uwierzyć w to, co miałem PRZYJEMNOŚĆ oglądać dzisiejszego wieczoru na Reymonta. PAN Trener, PANOWIE Piłkarze, PAŃSTWO Kibice !

Kilka kwestii technicznych:
1. Albo na starość głuchnę, albo od strony sektorów Vipowskich jest inna (lepsza) akustyka ? Dzisiaj na głos mi się strasznie zlewał.

Na A22 chyba jest uszkodzone nagłośnienie. Raczej było słychać echo z innych sektorów niż z głośników wiszących nad nami.

El'kabat 25.08.2018 22:44

Wyjebane, czy prowadzimy 2 czy 3-0. Dalej idzie ogień od przodu i lecimy na nich.
W końcu :)

"7 stracimy, 9 strzelimy ....a" :D

DysoN 25.08.2018 22:47

Piękny mecz, bardzo dobra gra całej drużyny. Serce rosło gdy oglądało się tak grającą drużynę. Gratulacje dla wszystkich! Doping i atmosfera na stadionie też dziś zdecydowanie powyżej przeciętnej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl