Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jagiellonia Białystok – Wisła Kraków godz. 18:00 Stadion Miejski w Białymstoku (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9948)

Levis88 29.04.2018 11:28

Remis siądzie aż miło.

Hives4 29.04.2018 15:45

https://pbs.twimg.com/media/Db9RHkPW0AEc-Cn.jpg

Obrona "jakotako", razi brak Sadloka i emeryt Wasyl na środku. Pomoc oprócz Lloncha to porażka. W ataku może Carlitos z Imazem coś poklepią, a Boguś nie będzie zbytnio przeszkadzał. Powinno być łatwe 3:0 dla Jagi :/

A tak w ogóle, skoro już Carillo się ożenił z Mitro to spoko, niech gra, ale po cholerę Cywka? Już lepiej było cofnąć Bogusia i dać do przodu Wojtkowskiego lub Halilovicia. Pomijając już fakt, że to odpowiedni moment, by spróbować innej taktyki...

krzaq12 29.04.2018 15:48

Cywka? TO jest już ku........ dramat.

Nie mam słów.

Charlie 29.04.2018 15:55

Odechciało mi sie oglądać mecz jak to zobaczyłem. Kibice chcieli młodych, to jedyny młody został wywalony i gra Boguski.

Karherop 29.04.2018 16:03

Gładkie 3-0 lub 3-1 dla Jagi.
Gramy k... sparingi a ten dalej ciśnie Mitro Cywkę Boguskiego. Panie Carrillo, napawdę mnie Pan zawodzisz.

Hives4 29.04.2018 16:06

Mitro i Cywka to jedno, a wychowankowie to drugie. Jasne, przez CLJ nie ma młodych, ale... dla Chorążki miejsce się jednak w 18 znalazło, więc skoro już gramy o nic to mógł go Carillo dać do pierwszego składu. Ale oczywiście w Wiśle nigdy się nie stawia na młodych bramkarzy, nawet w takich okolicznościach :/

brylant17 29.04.2018 16:21

Tam powyżej nie kibicujcie nie oglądajcie nikt was nie zmusza

czaro 29.04.2018 16:27

Nie rozumiem postów "nikt was nie zmusza". Chłopaki kibicują swojej drużynie i chcą dla niej jak najlepiej. Chcieliby ją widzieć zwycięską, albo przynajmniej walczącą, a nie starą, sflaczałą i bez pomysłu. Pewnie można by postukać się w czoło, gdyby narzekali bez sensu, ale narzekanie na uparte wystawianie Cywki, który odchodzi i Mitrovica, który nic nie gra w meczu, w którym aż się prosi pokazać publiczności jednego-dwóch młodszych nie budzi chyba kontrowersji. Ja te frustracje rozumiem.

ashkeczup 29.04.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1499846)
Mitro i Cywka to jedno, a wychowankowie to drugie. Jasne, przez CLJ nie ma młodych, ale... dla Chorążki miejsce się jednak w 18 znalazło, więc skoro już gramy o nic to mógł go Carillo dać do pierwszego składu. Ale oczywiście w Wiśle nigdy się nie stawia na młodych bramkarzy, nawet w takich okolicznościach :/

O ile mnie pamięć nie myli, to Chorążce kończy się kontrakt, a Junco powiedział w ostatnim wywiadzie, że nie wiadomo czy przedłużą

Hives4 29.04.2018 16:44

Cytat:

Tam powyżej nie kibicujcie nie oglądajcie nikt was nie zmusza
Ej, Małecki, skup się na treningu, a nie znowu wysyłasz kibiców na drugą stronę Błoń :D :D :D

Cytat:

O ile mnie pamięć nie myli, to Chorążce kończy się kontrakt, a Junco powiedział w ostatnim wywiadzie, że nie wiadomo czy przedłużą
To tym bardziej warto sprawdzić w meczu czy warto dać kontrakt. No chyba, że sam już nie chce tu zostawać, ale jeśli tak jest to właśnie przez brak gry.

brylant17 29.04.2018 16:50

Jak widać trener robi swoje sam bym chciał zobaczyć rotację,ale jest inaczej....my możemy pisać,że chcemy takiego piłkarza w składzie,a trener wystawia Cywkę...

El'kabat 29.04.2018 16:51

Róbmy tak dalej, połowy składu co dziś gra zaraz u nas nie będzie :D

Ale Carillo wie co robi, więc spokojnie. Mitrovic ich pojedzie dzis.

Nawet nie robcie ....a jaj - punkty urywamy amice, nie Jadze :)

Hives4 29.04.2018 17:40

https://gfycat.com/pl/BleakUnequaledDolphin
Jedyne co zapamiętam po pierwszej połowie :D

brylant17 29.04.2018 18:56

Jestem ekspertę :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1499805)
Po wczorajszej kompromitacji Amicki nasze zwycięstwo nie będzie dla mnie zaskoczeniem....

Cuesta,Zoran,Wasyl mega plus

mitmichael 29.04.2018 19:02

No nie wierze, wygralismy, uszczypnijcie mnie :D bralem remis w ciemno a tu mamy 3 punkty, slabnie ta Jaga pod koniec. Brawo za zwyciestwo, najgorsi Cywka, Mitrovic i Imaz, najlepszy Cuesta i Arsenic a to dobrze bo ostatnio prezentowal sie znacznie gorzej.

Hives4 29.04.2018 19:03

Na plus: Cuesta, Arsenic, Wasilewski, Boguski

Przeciętnie: Bartkowski, Velez, Llonch

Na minus: Mitro, Cywka, Carlitos, Imaz, Halilovic

Bardziej Jaga przegrała niż Wisła wygrała, słaba gra.

P.S.

Ktoś pisał, że zgodnie z logiką ekstraklasy wygramy z Jagą i przegramy z Koroną. Teraz wiadomo co obstawiać w kolejnym meczu ;)

inspektor erektor 29.04.2018 19:04

Bardzo ładne zwycięstwo na trudnym terenie, pytanie tak naprawdę po co?
Za tydzień w Kielcach gramy o zachowanie nadziei na cokolwiek, 5 punktów do (prawdopodobnie) miejsca pucharowego, jakże wszystko wyglądałoby inaczej, gdyby nie głupi samobój Cywki w Płocku...

Vinci 29.04.2018 19:04

Już myślalem,że skończymy bez wygranej w grupie mistrzowskiej, a tu proszę...

FraMat 29.04.2018 19:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1499856)
Jestem ekspertę :D

Też jestem...
:>
A co? Nie pisałem, że to 7 ma zdobyć MP według rozpiski?

Co nie zmienia faktu, że mimo kilku słabych punktów zagraliśmy o niebo lepiej niż z warsiawiakami

Fugiel 29.04.2018 19:10

na plus Cuesta, Wasyl, Arsenic
na minus Carlitos, Imaz
reszta przyzwoicie jak dla mnie.

a oczywiscie na plus to, ze ktos zagra za Mitrovica ze scyzorykami:P

ashkeczup 29.04.2018 19:10

Mitrović wcale nie był dziś taki zły. Nogi i głowa mu nie sparowały, bo głowę ma profesjonalnego piłkarza. Bardzo cieszy mnie fakt, że broniłem Arsenicia i Cuesty, bo na pewno nie zasługiwali na krytykę, która na tym forum na nich spadała. Zoranowi po 3 pierwszych, kiepskich meczach przypięto łatkę elektrycznego drewniaka, chociaż gość na większe predyspozycje do dryblingu, niż Boguś, a do Juliana się przypierdalano... właściwie nie wiem za co, bo tak naprawdę, to on nic u nas jeszcze nie zawalił. Gorszy dzień Imaza, Carlitos za dużo ciśnienie na bramkę. O Cywce kilka razy sobie przypominałem, jak go kamera na trzecim planie łapała. Średni mecz, szczególnie pierwsza połowa, ale wcale nie wyglądaliśmy źle na tle Jagi.

Sylwus1988 29.04.2018 19:14

Dla mnie na plus :Cuesta. Arsenic. Wasyl. Mitro. Lionch. Halilovic. Plus na szynach dla Bogusia za to ze sie starał.
Na minus :Imaz (nie podmienil go ktoś na blizniaka ostatnio?) Cywka. Bratkowski i Velez. Carlitos jak ktoś sie zastanawia jak będzie wyglądać Wisła bez Carlitosa to chyba właśnie tak jak dziś.

Hives4 29.04.2018 19:14

Cytat:

https://gfycat.com/pl/BleakUnequaledDolphin
Jedyne co zapamiętam po pierwszej połowie :D
A to zdecydowanie najciekawszy fragment drugiej połowy - Halilovic:
https://twitter.com/HubertMichno/sta...44626330734593

czaro 29.04.2018 19:16

Szczerze mówiąc, to nie widziałem tej naszej ładnej gry. Jagiellonia nie zawiesiła wysoko poprzeczki, więc w pierwszej połowie dawaliśmy sobie radę, a w drugiej z dużym szczęściem broniliśmy się. Najlepszymi piłkarzami byli Cuesta, Arsenic i Wasilewski, choć te wyróżnienia wynikają z tego, że do solidności dołożyli szczęście, a nie szczególne wyczyny.

Fajnie, że wygraliśmy, ale nie gramy już o nic, więc może dałoby się wystawić chociaż jednego zawodnika, który ociera się o pierwszy skład a wiemy, że zostanie z nami na przyszły rok? Jeżeli skreślamy Bałaniuka, a zostawiamy Kolara, to może i on mógłby zagrać? Czy Małecki jest naprawdę gorszy od Imaza? Po co nam w składzie Cywka? Czy Wojtkowski nie mógł grać chociaż 45 min.?

pepe72 29.04.2018 19:16

Cuesta graczem meczu?

mitmichael 29.04.2018 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1499867)
Cuesta graczem meczu?

Graczem meczu zostala zolta kartka dla Mitrovicia :D

obikenobi 29.04.2018 19:22

Jak zwykle - jak już napiszę na forum, że ch*j z tego będzie, to nasi wygrywają i wychodzę na debila :D Ale jakoś mi to nie przeszkadza :D

Sędzia ch*j. Jak można było w ogóle rozpatrywać tę sytuację w kontekście ewentualnego karnego, przecież to jest kabaret.
Wygraliśmy, ale i tak Cuesta, Wasyl i Arsenić najlepsi. Środek dzisiaj mnie jakoś bardzo nie irytował, bo gry do przodu i tak się po nich nie spodziewałem. Carlitos bardzo słabo, Imaz też kiepsko, Boguski jak to Boguski.
W pierwszej połowie gra jak na początku roku, czyli utrzymywanie się przy piłce bez większego efektu, w drugiej połowie Jaga przyśpieszyła, ale była dzisiaj średnio dysponowana. A nam wyszedł stały fragment gry, więc w sumie można powiedzieć, że wygraliśmy w typowy sposób, w jakim średniaki wygrywają z faworytem. W końcówce też trochę szczęścia nam dopisało.

Gramy o puchary! :D

TonyWiślak 29.04.2018 19:29

Cytat:

Bardzo ładne zwycięstwo na trudnym terenie, pytanie tak naprawdę po co?
Po to żeby być wyżej w tabeli i mieć więcej hajsu za miejsce w tabeli.
Bogaczami nie jesteśmy jak przed laty.

heoij 29.04.2018 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1499868)
Graczem meczu zostala zolta kartka dla Mitrovicia :D

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net...9d&oe=5B6243E8

Największy plus meczu!

Nareszcie... #MitrovicOut

bob85 29.04.2018 19:35

Ja tak się zastanawiam, dlaczego grając takie gówno jak dzisiaj Carlitos nie został on zmieniony gdzieś w 70 min? Czy naprawdę zmiennicy są tak chujo.wi? Szczerze to się cieszę że odejdzie po sezonie bo mimo wszystkich bramek, to jego holowanie piłki, multum strat mnie niebywale wkur.wia, a nie można na jednym zawodniku opierac taktyki. Mecz w zasadzie do zapomnienia, teraz pozostaje walczyć o puchary :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl