Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XXI KOLEJKA] WISŁA Kraków- Zagłębie, 17 grudnia, godz.18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9901)

wolfy 16.12.2017 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1490191)
Nie wiem czy tylko ja doceniłem spryt Pawła przy drugiej bramce Imaza.

On jak się wywracał zrobił ruch rękami jakby zamierzał nakryć nimi piłkę - często tak robią piłkarze jak chcą wymusić odgwizdanie faulu. Ten mały detal wystarczył, żeby obrońcy na ułamek sekundy się zawachali, a Paweł szybko zabrał ręcę wstał i podał. Podejrzewam, że jakby nie ten ruch rękami to obrońcy by to pewnie wybili, a tak na tą krótką chwilę stanęli w miejscu skonsternowani i nie zareagowali tak jak należy. Dla mnie ta bramka to 99% doświadczenie i spryt Pawła Brożka.

Powiedziałbym 50/50. 50% sprytu i doświadczenia Brożka i 50% braku tychże u zawodników Cracovii.

Arkadiusz.Czerepach 16.12.2017 11:09

10/10/80 po 10 tego co napisales i 80 przypadku , no ale zostawmy to BO

https://youtu.be/PsELpJSaee4?t=13m13s

TEN MECZ MUSIMY WYGRAC !!!!

krzaq12 16.12.2017 11:32

Ten mecz jest bardzo istotny, jeśli wygramy cały czas będziemy w czołówce, nie pozwolimy jej zbytnio uciec, co po fatalnym meczu z Płockiem nie było takie oczywiste.

Do boju Wisełka.

JJJBG

brylant17 16.12.2017 12:00

Trzeba pilnować Świerczoka dwa mecze i 6 goli robi wrażenie oby obrona dała radę

BlurgH 16.12.2017 12:23

Zderzy się kilka razy ( oczywiście przez przypadek ) z Wasilewskim i odejdzie mu ochota do hattricków...

Krotochwila 16.12.2017 12:54

Mam dobre przeczucia. Atmosfera w zespole jest po derbach znakomita a mam wrażenie, że to właśnie tego brakowało ostatnio drużynie.

Arek95 16.12.2017 12:56

Boguski dużo walczył i biegał ostatnio, ale to były derby a to motywowało dodatkowo. Z Zagłębiem bym go posadził i do pierwszego składu wpuścił Małego na skrzydło, a w miejsce Lloncha mógłby zagrać Halilovic.

czaro 16.12.2017 14:14

Paweł ukłuje. Gol i asysta.

mitmichael 16.12.2017 14:26

Wygrac i zakonczyc rok z 3 punktami. W poprzednim sezonie wygralismy z nimi u siebie 1-0, nie bylo to latwe spotkanie tak wiec i teraz takie nie bedzie. Pilkarze maja cos do udowodnienia a dokladnie to, ze wysoka srodowa wygrana to nie byl przypadek i zwykla derbowa mobilizacja.

Fugiel 16.12.2017 14:28

A ja wyszedlbym dosc odwaznie, czyli z Carlitosem na prawym skrzydle, Imazem na lewej, w srodu Basha i Arsenic a przed nimi Wojtkowski i Brozek.

pepe72 16.12.2017 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fugiel (Post 1490218)
A ja wyszedlbym dosc odwaznie, czyli z Carlitosem na prawym skrzydle, Imazem na lewej, w srodu Basha i Arsenic a przed nimi Wojtkowski i Brozek.

No nie. Arsenic w środku to proszenie się o kłopoty.
Środek obrony Wasyl i Głowa. Problem tylko kto za Lloncha.

krzaq12 16.12.2017 14:44

Cytat:

Myślę, że koledze chodziło o Arsenica jako zastępcy dla Pola, a nie do środka obrony.

Arkadiusz.Czerepach 16.12.2017 15:31

co nie zmienia faktu że Arsenic nie zastąpi godnie Pola

brylant17 16.12.2017 16:38

Zoran to obrońca więc nie ma co go wpychać na pomoc

Barti 16.12.2017 16:50

Też jestem tego zdania co brylant17...na boku obrony i stoperze jest jego miejsce...jakoś tak średnio Go zapamiętałem po którymś meczu w pomocy.

forthy 17.12.2017 01:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1490167)
dobra to napisze coś w temacie :

licze na to że piłkarzy poniesie fala entuzjazmu i rzucimy się na miedziowym u nas , tak jak w środe opravcy na pirotechnike :) , zdobedziemy pewne 3pkt i zime spedzimy na przyjemnym miejscu w tabeli , nie zaszkodzi jakieś pognębienie świerczoka

szkoda tylko że z czołówki nikt w kolejce nie gra między sobą , a klasa ich rywali pozwala niestety przypuszczać że nie stracą punktów , więc może być ciężko o awans

no ale to ekstraklasa wiec kto wie ?

Korona 1pkt (cudem)
Arka 0
Jagiellonia 0
Legia 0

To jest ekstraklasa ;>

Co do składu...

Ja bym poeksperymentował z Bogusiem jako 2 ŚP.

Czyli tył jak w derbach, a dalej : Basha, Boguski - Imaz, Wojtkowski lub Brożek, Małecki - Carlitos

teo 17.12.2017 11:27

Biorac pod uwage ze cala czolowka gra dla nas grzechem byloby dzisiaj nie wygrac...
3 pkt realnie daja szanse na pelna pule na koniec sezonu.

Fugiel 17.12.2017 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1490219)

Tak, chodzilo mi o zestawienie pomocy. Bardzo chcialbym zobaczyc za Bogusia Imaza/Carlitosa.

ashkeczup 17.12.2017 14:43

Ja bym się bał Bogusia na ŚP, bo ta pozycja wymaga jednak jakiejkolwiek dynamiki i agresji, z którą u Rafała dramatycznie. Sobol nie ma nic do stracenia, niech wystawia Tibora i siadamy na nich :D

Arkadiusz.Czerepach 17.12.2017 14:57

niekoniecznie w tym meczu , ale jak nam Kolar z banderowcem nie wypalą , to by, próbował Imaza na 9 , umie wykańczać sytuacje

Carlitos tez umie , ale jego ciągnie jak magnes środek pola , danie go na 9 powoduje gre bez napastnika , bo Carlos cofniety rozgrywa , ciekawe czy Imaz by sie nadawał do "czekania na piłke" , bo że wie co z nią zrobić jak dostanie to już pokazał

teo 17.12.2017 15:28

Ojej, ja sie zgadzam z Czerepachem :OOOOO
Nawet powiem wiecej. IMHO Imaz lepiej sobie bedzie radzil na 9 niz na skrzydle. On chwilami sprawia wrazenie jakby go zadyszka brala i wtedy jest pod gra. Na 9 moglbym lepiej wykorzystac swoje sily.
Gdyby tylko nauczyl sie "czysciej" trafiac w pilke... bo ostatnie kilka strzalow to takie "mazniete" mial a nie soczyste pier*($)(%cia.

Arkadiusz.Czerepach 17.12.2017 15:34

myśle że to poprawi, zwróć uwagę nawet po reakcjach forumowiczów jaki ten piłkarz zaliczył progres , od stawiania go w jednym szeregu z Ze Manuelem , po nieśmiałe porównania do Frankowskiego

teo 17.12.2017 15:48

Problem Imaza polega na tym, ze Ze Manuel sie nie sprawdzil.
Imaz nie jest klasycznym skrzydlowym, ale grac tam musi, bo nie mamy alternatywy. Taka mial byc Ze Manuel ale wiadomo jak to z nim wyglada. Do tego Malecki daleki od swojego optimum.

Optymalnie byloby zima odpalic Zdenka, Ze Manuela a w ich miejsce sciagnac dwoch sensownych skrzydlowych.

Kamson 17.12.2017 19:07

Bramka na 0:1 - brawo Boguski (Rafała w ogóle należy wyróżnić za fantastyczny występ w 1. połowie. Jak i Halilovica)
Bramka na 1:2 - brawo Arsenic. Idealnie złamana linia spalonego.

Brawo sędzia Kutasowski. Zawsze gdy nam sędziuje, udowadnia że chyba kiedyś w Krakowie po ryju dostał. "Faul" Arsenica w 10min. i popisowe interpretacje przy zagraniach reką :)

Markus 17.12.2017 19:17

Wisła po pierwszej połowie przegrywa, bo ma dziś w składzie kilku beznadziejnie grających zawodników. Są to na tą chwilę:

1. Halilovic - zero kreatywności, fatalny doskok, asekuracja i operowanie piłką. Nie daje kompletnie nic pozytywnego drużynie, jedynie denerwujące błędy. Przy nim w takiej dyspozycji Perez to mistrz.

2. Boguski. Dziś znów przypomina o swoim tragicznym przyjmowaniu piłki. Za każdym razem naprawdę można się bać, iż w końcu się na niej kiedyś zabije. To już trampkarze potrafią robić to o niebo lepiej. W innych elementach dziś również po prostu koszmar. Pierwszy gol dla Zagłębia jest jego zasługą. Dawno do zmiany.

3. Sadlok. Fatalnie się ustawia, jest pasywny, momentami poza grą. Nie pilnuje pozycji.

4.Brożek. Przykro było patrzeć na jego grę w pierwszej połowie. Nie zagrał ani raz dobrze i sensownie. Co on robi na boisku w takiej formie?

Gramy tak naprawdę na razie w siedmiu, a nie jedenastu. W tej sytuacji wynik nie może dziwić.

wolfy 17.12.2017 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1490268)
Wisła po pierwszej połowie przegrywa, bo ma dziś w składzie kilku beznadziejnie grających zawodników. Są to na tą chwilę:

1. Halilovic - zero kreatywności, fatalny doskok, asekurracja i operowanie piłką. Nie daje kompletnie nic pozytywnego drużynie, jedynie denerwujące błędy. Przy nim w takiej dyspozycji Perez to mistrz.

2. Boguski. Dziś znów przypomina o swoim tragicznym przyjmowaniu piłki. Za każdym razem naprawdę można się bać, iż w końcu się na niej kiedyś zabije. To już trampkarze potrafią robić to o niebo lepiej. W innych elementach dziś również po prostu koszmar. Pierwszy gol dla Zagłębia jest jego zasługą. Dawno do zmiany.

3. Sadlok. Fatalnie się ustawia, jest pasywny, momentami poza grą. Nie pilnuje pozycji.

4.Brożek. Przykro było patrzeć na jego grę w pierwszej połowie. Nie zagrał ani raz dobrze i sensownie. Co on robi na boisku w takiej formie?

Gramy tak naprawdę na razie w siedmiu, a nie jedenastu. W tej sytuacji wynik nie może dziwić.

I tak najgorszy był Arsenić, nawet mimo asysty. Przy pierszej bramce stał i gapił się przy słupku, w drugiej złamał linię spalonego o jakiś metr.

ciacho 17.12.2017 20:02

W dzisiejszym meczu dzięki dośrodkowaniom Carlitosa stworzyliśmy chyba więcej zagrożenia z rożnych niż przez cały sezon.

brylant17 17.12.2017 20:10

Dno i kilometr mułu jak to jest Boguski zawala gola i nie zostaje zdjęty w przerwie a schodzi Zoran....

Piłkarze albo na kacu po wigilii albo nie było kaski

Elendil 17.12.2017 20:11

nie wiem, czy jest sens się rozpisywać. Nowa runda, nowy trener, oby ze 2-3 dobre transfery i może będzie dobrze.

TIR_DO_SŁUBIC 17.12.2017 20:12

Niestety po pełnej pozytywnych emocji środzie nie udało się zakończyć tego piłkarskiego roku z przytupem.

Nad dzisiejszym meczem nie ma co się specjalnie rozpisywać.

Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt, udanej zabawy w Sylwestra i oby nadchodzący rok nie był gorsze niż ten. Zakopujemy wojenne topory i zaczynamy od Nowego Roku od początku i z nowym trenerem.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl