![]() |
Prawda jest taka, że zarząd zapierdzielił sprawę z bramkarzem. Buchalik w ogóle miał też odejść, jednak stało się inaczej. Wiadomo było z góry jaki on poziom prezentuje. Parę sytuacji wybroni, ale zawsze puści jakiegoś babola. Tak było zawsze, podobnie było z Pawełkiem.
Cuesta z moich obserwacji, to też żaden wybitny bramkarz. Dziwie się, że nie udało nam się sprowadzić dobrego bramkarza, których w Polsce nie brakuje. Szkoda. Może trzeba było poświęcić jeden transfer gracza z pola kosztem bramkarza? Pewnie mielibyśmy teraz parę punktów więcej. |
Patrzac na ostatnie wyniki Wisly Plock - bedziemy frajerami jak tego meczu nie wygramy
|
Cytat:
Cytat:
|
Mimo iż Buchalik zawalił mecz z Górnikiem powinien zostać w bramce. Dobry mecz z Płockiem na pewno pomoże Mu w derbach. Drugi raz z rzędu takiego beznadziejnego meczu jak w niedzielę już pewnie nie zagra.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Z drużynami 1-8 dostajemy w trąbę. Teraz wychodzi na to, że obawiamy się Płocka i sąsiadki. To z kim mamy w tej lidze wygrywać? Kalwarianka jeszcze w niej nie gra
|
Cytat:
|
Słuszne uwagi. Jesli chodzi o SFG to nasz zespół jest niemiłosiernie prosty do rozpracowania, w dodatku przy 2% skuteczności w wykonywanych rzutach różnych. Górnik w tym sezonie zdobył po nich 12 bramek. 3-4 bramek z roznych wiecej i mielibysmy nawet te 2-4 punkty wiecej w tabeli
Feio niestety nie sprawdza się w tym aspekcie. |
Cytat:
A patrząc na układ tabeli po 18 kolejce to z drużynami 9-16 mieliśmy tylko dwa remisy. Co wbrew pozorom nie jest takie łatwe skoro tylko Górnik nie wtopił i tak jak my ma 2 remisy. |
Generalnie obawiać się jest o co, bo gramy pytę.
Nie zależnie czy przyjedzie Górnik, czy Płock różnie to się może skończyć. Arsenic czasami jak dziecko we mgle, a Wasyl pytanie czy na 90 minut kondycyjnie da radę. Nie mówiąc o rytmie meczowym, szybkości, czy fakcie, że grają ze sobą pierwsze raz jako para stoperów. Carlitoś coś może ustrzeli, Furman pewnie wrzuci coś z wolnego czy rogu. Finalnie 1-1 |
My obawiamy się każdego meczu.. Spośród pozostałych do końca roku, akurat ten wydaje się najłatwiejszy. Różnie to bywało na początku rundy wiosennej z naszą formą, trzeba się liczyć, że możemy nie od razu zaskoczyć. Dlatego tym ważniejsze są te mecze, żeby nie drżeć na wiosnę o miejsce w ósemce.
Dobrze, że Wasyl zagra sobie cały mecz (oby!) przed derbami, oby tylko Sadlok uniknął kartki.. Wygrać najmniejszym możliwym nakładem sił, bo w środę czeka nas Stan Wojenny na terenie całego Krakowa ;) |
Cytat:
|
Cytat:
w koncu to Feio w ostantim meczu mial 3 nieudane dosrodkowania... |
Cytat:
>Zespół gra pyte- ech ci kopacze... |
Cytat:
Panowie rok razem trenują rzuty rożne i wypada aby mieć lepszą skuteczność niż 1 gol na blisko 90 prób (ten sezon) Nie jest żadną tajemnicą, że nawet najsłabsi piłkarze (zespoły) to co w pierwszej kolejności potrafią opanować to zagrania ze stojącej piłki. |
Cytat:
zespół gra dobrze - brawo piłkarze zespół gra pyte - ech ten wuefista |
Inni trenerzy też byli krytykowani i chwaleni wolność Tomku w swoim domku
|
Nie wiem jak wy, ale ja chętnie bym dzisiaj w bramce zobaczył Cueste. Wypadł ze składu w meczu w Płocku, niech zatem z nafciarzami wróci do bramki.
Mam dość bramkarza, który stoi na linii i nie potrafi wychodzić do piłek. Każdy rozny, wolny, kazde dośrodkowanie to niebezpieczeństwo, bo Buchalik stoi jak wryty. Dla porównania przypomne jak padła dla nas bramka w meczu z Termalica w Krakowie:Cuesta wylapuje dośrodkowanie i uruchamia szybka kontre. |
Dla mnie to obaj są siebie warci.
Jeden przyspawany, drugi elektryczny jak na pigułach. Finalnie wystawiłbym Buchala - raz na jakiś czas puści babola, ale ogólnie widać, że się trochę ogarnął i wybronił nam sporo sytuacji. Cuesta z kolei cały czas elektryczny i z tego co gościa zapamiętałem to, że od razu wszystko wypierdala jak leci do przodu. Kompletnie nie graliśmy z tym gościem swojej piłki po ziemi od obrońców. Do tego z ryja mu źle patrzy :D |
Feio to jest chyba tylko dlatego w sztabie bo robi za tłumacza. 1 gol ze stałego fragmentu gry to słabizna. W defensywie przy stałych fragmentach też slabizna.
Jakby Feio był Polakiem to miałby już na forum przejebane, a tak ma sporo adwokatów i cieszmy się z tego 1 gola bo jego by mogło też nie być :) |
Cytat:
Miałem to wczoraj napisać, ale z forum niemal całkowicie wywiało stronnictwo poparcia dla Ramireza i do głosu doszła krucjata przeciw trenerowi, nie chciałem dolewać oliwy do ognia. Tak czy siak, skoro drużyna jest już gotowa i przygotowana fizycznie, dziś będziemy mieć dużo materiału do oceny. |
Cuesta w bramce, będzie śmiesznie. Już nie lepiej Chorążkę dać między słupki?
|
Ja tylko przypominam, że dzisiejszy mecz to kolejny mecz (po Pogoni i Sandecji) z leszczami. Może być nie tyle widoczna nasza dobra gra, co słaba Płocka. Także ostrożnie.
|
Gramy czterema ofensywnymi zawodnikami u siebie, z czego jedynie Carlitos jest/był w formie.
|
Generalnie to pyta i kilo mułu.
Wejdzie pewnie Małecki i Brożek, wyciągniemy fartowne 1:1 i mecz do zapomnienia a kikikekekuku do wyjebania. Strach pomyśleć co nasze gwiazdki zrobią jak żydy na nich siądą od początku. DWA RAZY Z RZĘDU PRZEJEBIEMY U SIEBIE ???? |
Cytat:
"Dobra gra"... |
Gol dla gości mega przypadkowy, choć stanowi dobre podsumowanie naszej gry obronnej ostatnimi czasy. W środku bezsensowne przebitki, które powodują mega chaos po obu stronach. Dziwacznie ustawiony i bezproduktywny Perez. Jeśli nie przejmiemy kontroli nad meczem w środkowej części, prze*&biemy lub wyciągniemy przypadkowy remis. Na plus Wasilewski na stoperze.
|
Miarka się przebrała w 50%. Drugie 50% potencjalnie za 45 minut.
|
przegrywamy, Perez gra tragicznie notujac 3/4 niecelnych podań, Boguskiego i Imaza nie widac
a zmieniany jest jedyny szarpiacy Wojtkowski, grajac nadal dwoma wolnymi defensywnymi pomocnikami w srodku chu... mnie zaraz strzeli nie mowiac o tym, ze tu u nas chyba nikt(poza Sadlokiem) nie biega w rozsadnym tempie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl