![]() |
Cytat:
|
Z Niecieczą schowaliśmy się w szesnastce to pewnie z Górnikiem schowamy się we własnym polu bramkowym. To tak z przymrużeniem oka. Nie wydaje mi się żebyśmy mieli słabszych piłkarzy niż Górnik. różnica polega na tym, że oni mają trenera, a my mamy Kiko. Bóg raczy wiedzieć co nasz filozof wymyśli przed tym meczem., Bardzo prawdopodobny wariant to oddanie pola i czekanie na kontry. Oby chociaż te kontry to nie były bezmyślne, długie piłki wykopywane w poszukiwaniu Carlitosa, tylko chociaż próba rozegrania akcji. Jakbyśmy wygrali z TBB to mielibyśmy margines błędu. Teraz w razie braku zwycięstwa możemy się zbliżyć do dolnej połówki tabeli na niebezpieczną odległość.
|
Cytat:
|
W takiej samej sytuacji sa/byly Legia, parchate panienki, Zaglebie, Jagiellonia i Lechia. Idac dalej Twoja dziwna logika to mamy wieksze szanse bo jestesmy wyzej od parchatych panienek, Zaglebia, Lechii i Jagielloni a od Legii mamy wiecej zdobytych MP, wiec jestesmy w lepszej sytuacji niz te wszystkie zespoly, ktore z Gornikiem u siebie wygrywaly badz remisowaly.
|
Nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwanko. Wiadomo, że nie jesteśmy faworytem, gra na własnym boisku to za mało na grającego najlepszą piłke w lidze Górnika- taka prawda. Są najlepiej poukładani, dodatkowo kilku grajków ma formy życia.
Każdy wynik możliwy, ale stawiałbym na remis, bardzo ciężko będzie to wygrać. Nie wiem co lepsze? Odrabiać straty i grac z wiatrem przy ewentualnym wyrównaniu czy bronić się nieporadnie jak we Wronkach, Niecieczy czy u siebie z Pogonią... |
W sumie tez nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwania. Wiadomo , ze jestesmy faworytem gdyz gra na wlasnym boisku to bardzo wiele co dobitnie pokazuje tabela gier wyjazdowych. W ktorym wyjazdowym meczu Gornik niby pokazal ta najlepsza gre w lidze. Pytam, w ktorym? Ktos tu chyba meczow Ekstraklasy nie oglada. Fakt, Gornik jest poukladany, moze i graja najlepsza pilke (chociaz tutaj akurat sklanialbym sie ku Koronie) ale u siebie. Odciac Angulo, nie s.......ic defensywnych stalych fragmentow gry i bedzie dobrze.
Na ta chwile kursy na to spotkanie to 2,1 na Wisle, 3,3 na remis, 3,5 na Górnika(za b365). Gornik faworyt po calosci. |
Górnik gra prostą, praktyczną i szybką piłkę. Na nasze dziury w środku i taktiko ala la vida loka może to byś bardzo skuteczny i zabójczy środek.
Nie mówiąc o stałych fragmentach, trenerze, czy piłkarzach. Kursy kursami, ale według mnie to będzie nam bardzo ciężko o korzystny wynik. |
Ciezko bedzie, wiadomo, bo jak ma nie byc ciezko skoro do tej pory nie bylo tylko w meczu z Sandecja u siebie;)Mi smierdzi bramkowym remisem.
|
Na Górnika nie wystarczy ani dobra technika, ani dobre ustawienie.
Potrzebna jest zaciekłość, gryzienie trawy, bieganie za każda piłką, podwajanie i potrajanie krycia, jednym słowem zaangażowanie na 100%. Nie napiszę na 200% bo to to tylko figura retoryczna. W meczu z Górnikiem nasza Wisła musi oprócz dobrego wyszkolenia i ustawienia pokazać to, co pokazują drużyny prowadzone przez takich speców od PMS jak Ojrzyński: - nieustępliwość, szybkość, siłę fizyczną, agresję, walkę wręcz (wiem, że brzmi jak zapasy, czy MMA) Ich po prostu trzeba zmiażdżyć nie dopuszczając do przedostawania się w rejon naszego pola karnego. |
Cytat:
A teraz całkiem serio: 0,28 punktu na mecz z górną ósemką, 0,5 punktu w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą. edit: babole za które mi wstyd |
Cytat:
Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn. |
Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko. Jeśli ma odpowiedni potencjał, by założyć pressing oraz zmusić do kurczowej obrony, to z reguły dobrze się to dla Wisły nie kończy. Nie można stwierdzić, że Wisła nie próbuje przejąć inicjatywy. Tak było w Zabrzu i Poznaniu, ale później była coraz bardziej spychana do obrony (często rozpaczliwej).
Udało się np.we Wrocławiu, bo Śląsk nie posiada (a raczej J.Urban) predyspozycji, żeby przycisnąć innych w taki sposób. No ale mecz będzie w Krakowie i jak do tej pory Wisła wyszła u siebie posrana tylko na Legię (dodajmy, o wiele wówczas bardziej niepozbieraną jak obecnie), więc 3 pkt niewykluczone ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego też oczekuję w dalszej części sezonu innego podejścia do tego typu spotkań, coś trzeba zdecydowanie zrobić ze środkiem, który często wypada blado i ułatwia zadanie przeciwnikowi. |
Brożek i Llonch gotowi do gry w niedzielę.
|
"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.
Moim zdaniem mecz będzie podobny do tego z Niecieczy. Dużo goli i mam nadzieję na 3pkt |
Cytat:
|
Cytat:
|
Carlitos był ponoć ostatnio podziębiony.
Cytat:
Cytat:
:D |
Cytat:
"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków." |
Cytat:
:alleluja: |
Cytat:
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony. Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski. |
Cytat:
|
I tak dopiero na wiosnę się o tym przekonamy
|
Cytat:
|
Carlitos powinien pić syrop z cebuli. Chorowitek jeden.
|
w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?. No i, czy murawa będzie gotowa? |
Nie, będziemy dogrzewać namiotami jak przed Lazio.
Co do samego meczu optymistycznie bramkowy remis, realnie w plecy jedną bramką. |
Cytat:
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w |
Ktoś w tygodniu pisał na sb, że na murawę wyspano sporo piachu, ale jest to słabo widoczne z wysokości trybun.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl