Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVIII KOLEJKA] WISŁA Kraków- Górnik Zabrze, 3 grudnia, godz.18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9891)

ashkeczup 30.11.2017 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez semion (Post 1488293)
Remis będzie ogromnym sukcesem.

Wszystkie MP i gra w pucharach się chowają przy remisie z beniaminkiem :rotfl: ja to pieprze ja .......e stary

kbr 30.11.2017 12:15

Z Niecieczą schowaliśmy się w szesnastce to pewnie z Górnikiem schowamy się we własnym polu bramkowym. To tak z przymrużeniem oka. Nie wydaje mi się żebyśmy mieli słabszych piłkarzy niż Górnik. różnica polega na tym, że oni mają trenera, a my mamy Kiko. Bóg raczy wiedzieć co nasz filozof wymyśli przed tym meczem., Bardzo prawdopodobny wariant to oddanie pola i czekanie na kontry. Oby chociaż te kontry to nie były bezmyślne, długie piłki wykopywane w poszukiwaniu Carlitosa, tylko chociaż próba rozegrania akcji. Jakbyśmy wygrali z TBB to mielibyśmy margines błędu. Teraz w razie braku zwycięstwa możemy się zbliżyć do dolnej połówki tabeli na niebezpieczną odległość.

Griszka30KR 30.11.2017 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1488300)
Wszystkie MP i gra w pucharach się chowają przy remisie z beniaminkiem :rotfl: ja to pieprze ja .......e stary

Przypominam Tobie,że ten beniaminek ma więcej MP niż my....a obecna postawa w lidze jest lepsza niż nasza...

wiesniak842 30.11.2017 13:00

W takiej samej sytuacji sa/byly Legia, parchate panienki, Zaglebie, Jagiellonia i Lechia. Idac dalej Twoja dziwna logika to mamy wieksze szanse bo jestesmy wyzej od parchatych panienek, Zaglebia, Lechii i Jagielloni a od Legii mamy wiecej zdobytych MP, wiec jestesmy w lepszej sytuacji niz te wszystkie zespoly, ktore z Gornikiem u siebie wygrywaly badz remisowaly.

LucjuszWielki 30.11.2017 13:34

Nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwanko. Wiadomo, że nie jesteśmy faworytem, gra na własnym boisku to za mało na grającego najlepszą piłke w lidze Górnika- taka prawda. Są najlepiej poukładani, dodatkowo kilku grajków ma formy życia.

Każdy wynik możliwy, ale stawiałbym na remis, bardzo ciężko będzie to wygrać. Nie wiem co lepsze? Odrabiać straty i grac z wiatrem przy ewentualnym wyrównaniu czy bronić się nieporadnie jak we Wronkach, Niecieczy czy u siebie z Pogonią...

wiesniak842 30.11.2017 13:56

W sumie tez nie wiem po co takie dywagacje i przekrzykiwania. Wiadomo , ze jestesmy faworytem gdyz gra na wlasnym boisku to bardzo wiele co dobitnie pokazuje tabela gier wyjazdowych. W ktorym wyjazdowym meczu Gornik niby pokazal ta najlepsza gre w lidze. Pytam, w ktorym? Ktos tu chyba meczow Ekstraklasy nie oglada. Fakt, Gornik jest poukladany, moze i graja najlepsza pilke (chociaz tutaj akurat sklanialbym sie ku Koronie) ale u siebie. Odciac Angulo, nie s.......ic defensywnych stalych fragmentow gry i bedzie dobrze.
Na ta chwile kursy na to spotkanie to 2,1 na Wisle, 3,3 na remis, 3,5 na Górnika(za b365). Gornik faworyt po calosci.

El'kabat 30.11.2017 14:05

Górnik gra prostą, praktyczną i szybką piłkę. Na nasze dziury w środku i taktiko ala la vida loka może to byś bardzo skuteczny i zabójczy środek.

Nie mówiąc o stałych fragmentach, trenerze, czy piłkarzach.

Kursy kursami, ale według mnie to będzie nam bardzo ciężko o korzystny wynik.

wiesniak842 30.11.2017 14:15

Ciezko bedzie, wiadomo, bo jak ma nie byc ciezko skoro do tej pory nie bylo tylko w meczu z Sandecja u siebie;)Mi smierdzi bramkowym remisem.

FraMat 30.11.2017 20:13

Na Górnika nie wystarczy ani dobra technika, ani dobre ustawienie.
Potrzebna jest zaciekłość, gryzienie trawy, bieganie za każda piłką, podwajanie i potrajanie krycia, jednym słowem zaangażowanie na 100%. Nie napiszę na 200% bo to to tylko figura retoryczna.
W meczu z Górnikiem nasza Wisła musi oprócz dobrego wyszkolenia i ustawienia pokazać to, co pokazują drużyny prowadzone przez takich speców od PMS jak Ojrzyński:
- nieustępliwość, szybkość, siłę fizyczną, agresję, walkę wręcz (wiem, że brzmi jak zapasy, czy MMA)
Ich po prostu trzeba zmiażdżyć nie dopuszczając do przedostawania się w rejon naszego pola karnego.

Patryko 30.11.2017 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1488288)
Zauważ, że większość tych spotkań to jednak wyjazdy.

No tak, zapomniałem o tym jakże wygodnym wytłumaczeniu :) W sumie po co jeździć na wyjazdy, każdego oddać walkowerem i można przyoszczędzić na paliwie...

A teraz całkiem serio: 0,28 punktu na mecz z górną ósemką, 0,5 punktu w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą.

edit: babole za które mi wstyd

Kurz 30.11.2017 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1488330)
No tak, zapomniałem o tym jakże wygodnym wytłumaczeniu :) W sumie po co jeździć na wyjazdy, każdego oddać walkowerem i można przyoszczędzić na paliwie...

A teraz całkiem serio: 0,28 punkta na mecz z górną ósemką, 0,5 punkta w meczach u siebie (stan przed meczami rewanżowymi, gdzie 5 spotkań zagramy u siebie). To tylko pokazuje, że realnie przy utrzymaniu takich zdobyczy punktowych utrzymanie się w górnej ósemce po 30 spotkaniach będzie cudem, bo zawsze gdzieś po drodze zgubimy punkty z jakąś Sandecją albo inną Termalicą.

Punktu.

Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn.

rozarian 30.11.2017 22:08

Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko. Jeśli ma odpowiedni potencjał, by założyć pressing oraz zmusić do kurczowej obrony, to z reguły dobrze się to dla Wisły nie kończy. Nie można stwierdzić, że Wisła nie próbuje przejąć inicjatywy. Tak było w Zabrzu i Poznaniu, ale później była coraz bardziej spychana do obrony (często rozpaczliwej).
Udało się np.we Wrocławiu, bo Śląsk nie posiada (a raczej J.Urban) predyspozycji, żeby przycisnąć innych w taki sposób. No ale mecz będzie w Krakowie i jak do tej pory Wisła wyszła u siebie posrana tylko na Legię (dodajmy, o wiele wówczas bardziej niepozbieraną jak obecnie), więc 3 pkt niewykluczone ;)

Kurz 30.11.2017 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1488336)
Każdy w lidze wie jak grać z zespołem Kiko.

Ogólnie rzecz biorąc to działa w obie strony. Drużyna Kiko wie jak zagrać z każdym w ekstraklasie. Tylko, że od teorii do praktyki długa droga.

Patryko 30.11.2017 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1488334)
Punktu.

Te liczby opisują przeszłość. Nie są predykcją naszych przyszłych dokonań. Wisła ciągle jest w budowie, ciągle wymaga pracy i udoskonalania, ale najgorszy moment ma za sobą. Miejsce w 8 wywalczymy bez problemu. Potrzebujemy 14-16 punktów w 14 spotkaniach. Co zapewni nam słabsza średnia niż do tej pory. Czy stać nas na coś więcej? To będzie zależało nie tylko od nas, ale także postępów, kryzysów innych drużyn.

Nie są one predykcją przyszłości ale na pewno obrazują pewien trend - sposób, w jaki gramy z mocniejszymi rywalami. Zwykle jest to gra zachowawcza, ustawienie defensywne z często dwoma defensywnymi pomocnikami, a mimo to dajemy się stłamsić i przegrywamy praktycznie wszystko. Z Górnikiem trochę się nie poszczęściło i przegraliśmy moim zdaniem niezasłużenie, z Lechem powinniśmy dostać łomot a udało się uratować punkt, suma szczęścia niemalże na zero.

Dlatego też oczekuję w dalszej części sezonu innego podejścia do tego typu spotkań, coś trzeba zdecydowanie zrobić ze środkiem, który często wypada blado i ułatwia zadanie przeciwnikowi.

obikenobi 01.12.2017 12:25

Brożek i Llonch gotowi do gry w niedzielę.

JudasPriest 01.12.2017 12:36

"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.

Moim zdaniem mecz będzie podobny do tego z Niecieczy. Dużo goli i mam nadzieję na 3pkt

Szneka 01.12.2017 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1488362)

Ani jeden ani drugi nie wyjdą na pewno w 11. Llonch może na ławce

Charlie 01.12.2017 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1488366)
Ani jeden ani drugi nie wyjdą na pewno w 11. Llonch może na ławce

Llonch to się przyda na ewentualnie bronienie wyniku, brakowało kogos takiego z Lechem Pogonią, czy Termalicą. Oczywiście przy załozeniu, że będzie w jako takiej formie.

pepe72 01.12.2017 14:49

Carlitos był ponoć ostatnio podziębiony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Carlitos
- Odczuwałem małe problemy fizyczne, trochę zmęczenia trudami sezonu, pojawiła się gorączka, stąd mecz z Bruk-Betem wyglądał tak, jak wyglądał w moim wykonaniu. Teraz wszystko wróciło do normy i jestem w pełni gotowy do gry z Górnikiem - zapewniał Carlitos.

Apel Kiko:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kiko
- Już dwa razy zachorował. Jeśli ktoś go zobaczy bez czapki, ma mi to zgłaszać - apelował trener "Białej Gwiazdy".

http://eurosport.interia.pl/klub-wis...la,nId,2472565

:D

El'kabat 01.12.2017 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1488362)

Obu nawet w 18 meczowej nie będzie, a nie gotowi do gry.

"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków."

Arkadiusz.Czerepach 01.12.2017 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1488364)
"Myślę, że Wisła wygra ten mecz, pomimo tego, że będziemy świadkami bardzo dobrej gry Górnika. Wisła dobrze sobie radzi w obronie, z kolei Górnik ma w defensywie swoje problem. Carlitos i spółka ofensywna może ukłuć zabrzan, którzy będą grali jak u siebie, będą starali się prowadzić grę, szybko przechodzić do ataku. Ale jeśli Ramirez dobrze przygotuje Wisłę taktycznie pod Górnika, w co trochę wątpię, będziemy świadkami bardzo fajnego meczu, a Wisła wykorzysta atut swojego boiska. Pomimo, że będzie grała z kontry, zainkasuje trzy punkty."-Andrzej Iwan.

:alleluja:

Karherop 01.12.2017 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1488370)
Llonch to się przyda na ewentualnie bronienie wyniku, brakowało kogos takiego z Lechem Pogonią, czy Termalicą. Oczywiście przy załozeniu, że będzie w jako takiej formie.

Uważam, że zarówno w meczu z Lechem jak i TBB nas by Llonch nie zbawił. Po kontuzjach jest z reguły cieniem samego siebie.
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony.

Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski.

JudasPriest 01.12.2017 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1488379)
Uważam, że zarówno w meczu z Lechem jak i TBB nas by Llonch nie zbawił. Po kontuzjach jest z reguły cieniem samego siebie.
Aby "uratować wynik' należało zdecydowane wyżej wyjść i przetrzymać piłkę z przodu. Cały zespół (albo przynajmniej tych 7-8) musi zdecydowanie dać sygnał reszcie że możemy utrzymać wynik bez panicznej obrony.

Bardziej mi brakuje Veleza, który przynajmniej sprawia wrażenie podobnego 'zabijaki' jakim był na boisku Sobolewski.

Tak, tylko nie wiadomo, jak będzie grał po kontuzji Velez. Llonch jednak po kilku meczach zaczął powoli grać swoje, a jak Fran będzie grał po kontuzji?Nie wiadomo.

Karherop 01.12.2017 17:08

I tak dopiero na wiosnę się o tym przekonamy

obikenobi 02.12.2017 10:05

Cytat:

Obu nawet w 18 meczowej nie będzie, a nie gotowi do gry.

"Paweł jest coraz bliżej tego, aby znaleźć się w osiemnastce meczowej, z Polem będzie trochę trudniej” - zakończył hiszpański szkoleniowiec Wisły Kraków."
Sory mordeczki, zasugerowałem się jakimś kontem na TT, wygląda na to, że grali w Mario zamiast słuchać konferencji.

_ukoL 02.12.2017 10:13

Carlitos powinien pić syrop z cebuli. Chorowitek jeden.

FraMat 02.12.2017 11:27

w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?.

No i, czy murawa będzie gotowa?

El'kabat 02.12.2017 12:32

Nie, będziemy dogrzewać namiotami jak przed Lazio.

Co do samego meczu optymistycznie bramkowy remis, realnie w plecy jedną bramką.

pepe72 02.12.2017 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1488410)
w niedzielę o 18.00 zapowiada się około -2°C
Ciekawe co na to nasi Hiszpanie?.

No i, czy murawa będzie gotowa?

Miejmy nadzieję, że już od wczoraj grzeją. Może padać śnieg.
http://www.meteo.pl/um/php/meteorogr...cname=Krak%F3w

kbr 02.12.2017 18:31

Ktoś w tygodniu pisał na sb, że na murawę wyspano sporo piachu, ale jest to słabo widoczne z wysokości trybun.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl