Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XVI KOLEJKA] WISŁA Kraków - Pogoń Szczecin, 17 Listopada, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9883)

tomasz_19 16.11.2017 13:01

Ondrasek znowu kontuzja ? czy to jakiś ponury żart ?

Arkadiusz.Czerepach 16.11.2017 13:03

mimo wszystko tonowałbym entuzjazm, moim zdaniem Pogoń gra aktualnie poniżej swojego piłkarskiego potencjału i to sie w każdej chwili może zmienić

Matejas_ 16.11.2017 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1487340)
Ondrasek znowu kontuzja ? czy to jakiś ponury żart ?

Robiąc samojebę w Bonarce nie zaczaił, że schody ruchome dowiozły go do punktu docelowego... podczas upadania skręcił kostkę :rotfl:

obikenobi 16.11.2017 13:29

Sędzią będzie...Paweł Gil z Lublina.

ArturBarlinek 16.11.2017 13:33

to i VAR pewnie będzie :)

brylant17 16.11.2017 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1487341)
mimo wszystko tonowałbym entuzjazm, moim zdaniem Pogoń gra aktualnie poniżej swojego piłkarskiego potencjału i to sie w każdej chwili może zmienić

Oby nie z nami raczej też dostaną bęcki

Charlie 16.11.2017 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1487344)
Sędzią będzie...Paweł Gil z Lublina.

Statystyka meczów z udziałem tego pana delikatnie mówiąc nie przemawia na naszą korzyść - na ostatnie 10 spotkań - 1 zwycięstwo, 5 remisów i 4 porażki. Plus taki, że jedyne zwycięstwo odnieśliśmy w meczu z... Pogonią na inaugurację poprzedniego sezonu.

Szneka 16.11.2017 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1487347)
Statystyka meczów z udziałem tego pana delikatnie mówiąc nie przemawia na naszą korzyść - na ostatnie 10 spotkań - 1 zwycięstwo, 5 remisów i 4 porażki. Plus taki, że jedyne zwycięstwo odnieśliśmy w meczu z... Pogonią na inaugurację poprzedniego sezonu.

Teraz też Pogoń też inauguracja ............... więc TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO.
Mój skład:
Buchalik Bartkowski Głowacki Arsenić Sadlok Boguski Halilović Perez Imaz Wojtkowski Carlitos

regan 16.11.2017 17:31

Stan Kadry Śledziuchów ktoś posiada?

TIR_DO_SŁUBIC 16.11.2017 17:47

Chociaż statystyki prezentowane przeze mnie w jednym z tematów jasno pokazują, że nam gra się bardzo dobrze z drużynami na niższych lokatach w tabeli, łatwy mecz z Pogonią wcale nie będzie taki oczywisty.

obikenobi 16.11.2017 18:38

To jeszcze ja sobie skrobnę.

Mecz na pewno nie będzie łatwy i niech Ręka Boska broni, żeby którykolwiek z naszych orłów zlekceważył przeciwnika. Niemniej jednak każdy wynik niż nasze zwycięstwo to będzie bardzo duże rozczarowanie. Szczególnie dla mnie, bo taśma na tę kolejkę taka, że już Malediwy zaklepałem.

W obliczu urazów i tego co widziałem dwa tygodnie temu liczę na taki skład, jaki już tu się przewijał, czyli:

Buchalik - Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok - Boguski, Basha, Halilović, Perez, Imaz - Carlitos.

Ewentualnie Wojtkowski i Bartosz za Tibora i Bogusia Krula.

Do zobaczenia jutro, Wisełko tylko zwycięstwo!

Karherop 16.11.2017 19:04

Pewniaki do składu:
Buchalik, Bartkowski, Głowacki, Arsenić, Sadlok, Perez, Imaz, Carlitos
lekkie znaki zapytania: Basha, Boguski
walka o jedną pozycję rozstrzygnie się pomiędzy: Haliloviciem, Wojtkowski lub Balaniukiem w zależności od koncepcji trenera
Małecki raczej nie zacznie od początku - Ramirez tak dał do zrozumienia

pepe72 16.11.2017 19:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1487332)
Obstawiam: Buchalik - Bartkowski, Głowacki, Arsenic, Sadlok - Boguski, Basha, Perez, Imaz - Ondrasek, Lopez
:)

Na Sandecji Ondrasek był bez formy. Nie wiem czy wyjdzie w pierwszym składzie.

Charlie 16.11.2017 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1487360)
Na Sandecji Ondrasek był bez formy. Nie wiem czy wyjdzie w pierwszym składzie.

Nie wyjdzie, bo doznał kontuzji.

ashkeczup 16.11.2017 22:34

Strasznie krótką pamięć macie. Teraz każdy chce Pereza w składzie, który jeszcze 3 tygodnie temu był niemiłosiernie bluzgany kosztem Bashy, który nie zagrał słabego meczu.

pepe72 16.11.2017 23:15

Jest już konferencja przedmeczowa:
https://youtu.be/GI7WBPJTm4Y

pepe72 16.11.2017 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1487368)
Strasznie krótką pamięć macie. Teraz każdy chce Pereza w składzie, który jeszcze 3 tygodnie temu był niemiłosiernie bluzgany kosztem Bashy, który nie zagrał słabego meczu.

Łaska kibiców na pstrym koniu jeździ ;)
Ale z drugiej strony jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz. A ostatnio to był Pan Perez.

Charlie 16.11.2017 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1487372)
Jest już konferencja przedmeczowa:
https://youtu.be/GI7WBPJTm4Y

Nie chcę być przesadnie czepialski, ale Tabor-Leszko z tym swoim ciągłym "yyy" jest tragiczna.

Levis88 17.11.2017 08:59

Portowcy przyjadą dziś z nastawieniem żeby nie przegrać i jak znam życie to im się uda. Musimy wyjść ofensywie i pozycyjnie ich cierpliwie klepać bo na nasze kontry nie ma co liczyć w tym meczu.

royalmichael 17.11.2017 10:24

Kursy u bukmacherów wzrosły na Wisłę z 1.85 do 2.30, a na Pogoń spadły z 4.0 na 3.2, buki coś wiedzą czego my nie wiemy? Jakieś dodatkowe absencje?

El'kabat 17.11.2017 10:33

Może Burliga pograł grubo.

A poważnie to patrząc na tą naszą ligę, gdzie Pogoń nie wygrała od X kolejek, to dziś się pewnie akurat przełamie...

Dokładając do tego od razu tłumaczenie Ramireza na konfie przedmeczowej, że to "mecz-pułapka" i inne podobne teksty, można mieć dziwne rzeczy w głowie.

Nie no taki żarcik,pojedziemy ich 3-1...

FraMat 17.11.2017 12:42

No ja nie wiem...
Pogoń zdaje się oczyszczać atmosferę w szatni i chce za wszelką cenę przełamania. Kadrowo nie są wcale gorsi od połowy zespołów z ekstraklasy.
Być może grali wcześniej przeciwko Skorży? Fajne rozgrywanie od tyłu, czasami pressing, akcje oskrzydlające,a potem przed polem karnym i przed bramką totalna niemoc. Jeszcze dokładał się do tego Załuska z niepewnymi interwencjami i mamy... drużynę na miejscu spadkowym.
Wystarczy, że strzelą pierwszego gola, potem zamurują się i... może się udać.

To, co Wisła ostatnio prezentuje jednak pozwala mieć nadzieję na postęp w grze.
Chcę widzieć Wisłę grającą coraz lepiej taktycznie i przede wszystkim z pomysłem na grę, ze wzajemnym zrozumieniem wszystkich piłkarzy.
I do przodu!

PhantomRanger 17.11.2017 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1487387)
Kursy u bukmacherów wzrosły na Wisłę z 1.85 do 2.30, a na Pogoń spadły z 4.0 na 3.2, buki coś wiedzą czego my nie wiemy? Jakieś dodatkowe absencje?

Zobaczyli kto został wyznaczony na sędziego spotkania :rotfl:.

Nasz gra wygląda lepiej, a w sparingu zmiennicy pokazali się z dobrej strony. Jeżeli piłkarze wyjdą w 100% skoncentrowani, nie powinniśmy mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa. Obstawiam 3:1 dla Wisły po hattriku Carlitosa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1487375)
Nie chcę być przesadnie czepialski, ale Tabor-Leszko z tym swoim ciągłym "yyy" jest tragiczna.

Niestety. Minęły 4 miesiące do zmiany rzecznika i żadnej poprawy nie widać. Chyba pora przestać oglądać konferencje przedmeczowe.

Karherop 17.11.2017 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 1487396)
Nasz gra wygląda lepiej, a w sparingu zmiennicy pokazali się z dobrej strony.

Kto sie pokazał z dobrej strony? Chyba zmiennicy Śląska.

grzesiek632 17.11.2017 22:31

Wspaniała Wisełka!
Bartkowski zrobił wiecej niż Cywka przez cały sezon.. Bartkowski ta główką zdobył nam 3 punkty w ważnym meczu.

Szkoda, że wcześniej nie padła bramka po którymś ze słupków bo uważam, że wtedy wynik by był 2 albo 3:0.
Na końcówkę meczu nie patrzę, bo to była typowa nerwówka.

Idziemy do przodu! Jazda Jazda Jazda!!

pepe72 17.11.2017 22:34

Carlitos miał dzisiaj wyjątkowego pecha. Znów dobry mecze Pereza!

Mixu 17.11.2017 22:42

Bartkowski wielkie brawa za bramkę i za serducho bo widać było gołym okiem jak mu zależało. Niech nabiera pewności i będziemy mieli z niego pociechę. Kudłaty Perez jak na początku irytował tak stał się kozakiem. Imaz miejmy nadzieję że jeszcze się rozkreci. Carlitos pechowo. Małecki i Wojtkowski dobre zmiany. Brawo Sadlok i reszta.

Tylko cholera jak oni mogli dopuścić do takiego ryzyka pod koniec meczu?

kibic87 17.11.2017 22:51

Dawno się tak nie denerwowałem jak pod koniec tego meczu. Nie wiem dlaczego, ale bramka wisiała w powietrzu w ostatnich minutach. Kilka głupich fauli które generowały niepotrzebny chaos. Szczęśliwie się skończyło ale wg. mnie trzeba się głęboko zastanowić nad taką grą.

Brawo dla Brartkowskiego z bramkę, zasłużył na nią.

bridgeburner 17.11.2017 23:00

Bardzo dobry mecz, powaznie
Niepotrzebnie tylko odpusciliśmy troche ostatnie 2-3 minuty i dopuściliśmy do chaosu przez który moglismy stracic zwyciestwo
3 słupki, dodatkowo 3 setki, swietny, naprawde świetny Perez, w koncu gol po rogu ( a i 3 inne skonczone oddaniem strzałów)
Pogoń nie istniała w ofensywie kompletnie

FraMat 17.11.2017 23:08

Strasznie tego żałuję, ale koncepcja budowy drugiego Atletico właśnie poszła się j...ać....
Jak można dopuścić do tego, że zespół grający w 10 ma w ostatnich 10 minutach tyle szans na gola? Że przedostaje się tak łatwo w rejony naszego pola karnego? Że nie daje się skontrować?
Że nie potrafimy utrzymać piłki, pograć w dziada, postraszyć kontrą?

Na szczęście Kiko też był z tego powodu wkurzony.
Boguski już chyba nie nauczy się przyjmowania piłki bez jej odbijania na kilka metrów.

Gratuluję zwycięstwa. Przerwa na reprezentację chyba jednak trochę zaszkodziła.
Jedziemy dalej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl