Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   XV KOLEJKA] WISŁA Kraków - Sandecja Nowy Sącz, 4 Listopada, godz. 18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9874)

TIR_DO_SŁUBIC 31.10.2017 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1486437)
A nie przychodzi nam czasem do głowy, że w związku z kiepskimi raczej finansami niektóre "kontuzje", albo ślamazarne z ich wychodzenie mogą być po to, żeby to ZUS płacił?

TAK!

"Zaprosiłem Cię do gabinetu żeby z Tobą porozmawiać. Jesteś już wyleczony/masz lekki uraz*. Wiesz też, że mamy wobec Ciebie zaległości które zobowiązaliśmy się uregulować. Ale mamy też prośbę. Może mógłbyś nie zagrać w trzech najbliższych meczach a my nadal będziemy Cię zgłaszać jako zawodnika kontuzjowanego? Dzięki temu to ZUS zapłaci Ci pensję a my będziemy odciążeni? Zastanów się nad tym."

*niepotrzebne skreślić

Eureka.

mazo 31.10.2017 16:01

33 dni płaci pracodawca

FraMat 31.10.2017 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1486439)
TAK!

"Zaprosiłem Cię do gabinetu żeby z Tobą porozmawiać. Jesteś już wyleczony/masz lekki uraz*. Wiesz też, że mamy wobec Ciebie zaległości które zobowiązaliśmy się uregulować. Ale mamy też prośbę. Może mógłbyś nie zagrać w trzech najbliższych meczach a my nadal będziemy Cię zgłaszać jako zawodnika kontuzjowanego? Dzięki temu to ZUS zapłaci Ci pensję a my będziemy odciążeni? Zastanów się nad tym."

*niepotrzebne skreślić

Eureka.

To lekarz wypisuje zwolnienie. Może to robić na przykład lekarz klubowy. Po zbadaniu zawodnika. To nie zawodnik, ale lekarz decyduje o czasie zwolnienia chorobowego.

Tak...
Wiem, że to pachnie spiskiem....
Tak po prostu zastanawiam się czasem

Karherop 31.10.2017 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1486424)
@Karherop
28 września powoli wracali do treningów z drużyną - mamy 31 października, to już nie powoli tylko ślamazarnie, bo ani Ondraszek ani Kolar nawet chyba nigdy na ławce się nie znaleźli w tym czasie, a kontuzji doznał Brożek czyli rozumiem, że są w słabszej dyspozycji od Balanyuka, Pereza czy Ze Manuela ??? Chyba się nie da

Ramirez pokazał że niemożliwe nie istnieje.

brylant17 31.10.2017 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1486437)
A nie przychodzi nam czasem do głowy, że w związku z kiepskimi raczej finansami niektóre "kontuzje", albo ślamazarne z ich wychodzenie mogą być po to, żeby to ZUS płacił?

A przypadkiem piłkarze nie mieli mieć płacone do 31.10 br ? gdzieś mi się to obiło o uszy

szprotson 31.10.2017 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1486447)
To lekarz wypisuje zwolnienie. Może to robić na przykład lekarz klubowy. Po zbadaniu zawodnika. To nie zawodnik, ale lekarz decyduje o czasie zwolnienia chorobowego.

Tak...
Wiem, że to pachnie spiskiem....
Tak po prostu zastanawiam się czasem

a to Nasi pilkarze maja podpisane umowy o prace?a nie umowy c-p?
a jesli maja umowy o prace, to wpisane maja w nich pelne uposazenie?

FraMat 31.10.2017 21:46

A to nasi piłkarze nie podlegają ZUSowi?

JudasPriest 01.11.2017 01:03

Temat meczowy,a Wy tutaj o Zusie...
Co do meczu: myślę, że będzie podobnie jak w Poznaniu; szybko strzelimy gola i potem dziadostwo przez 50 minut.
A druga sprawa: wiadomo ile przyjedzie kibiców gości? Czy razem z nimi na sektorze pojawią się żydy?

tedi100 01.11.2017 07:56

http://files.tinypic.pl/i/00943/u9av6drh0zd3.png

szprotson 01.11.2017 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1486478)
A to nasi piłkarze nie podlegają ZUSowi?

Ale Framacie, kultura wymaga bys najpierw na moje pytanie odpowiedzial :)
podlegac ZUS to jedno.
Zyc z ZUS to drugie.

Jak masz 1 os dzial gos, to idziesz na L4 i ile Ci Zus wypłaca?

Griszka30KR 01.11.2017 11:21

Dobrze,że nie rozkminiacie tego na ogólnodostępnym forum....

FraMat 01.11.2017 12:48

Rozmowa o ZUS świadczy o tym, jakiego suspensu oczekujemy po najbliższym spotkaniu.

No nic, pozostaje trzymać kciuki za Wisłę. Żeby tylko piłkarze nie podeszli do tego na zbytnim luziku.

Snow 01.11.2017 13:57

Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.

Ogryzek 01.11.2017 14:01

Tylko zwycięstwo, żadnych wpadek, remisów. Sandecja ma w zasadzie skład I-ligowy więc nie kupuję bajek o ich mocarności jak niektórzy tu po porażkach z koroną przedstawiali Kielczan.

Może być skromne 1-0 nawet po samobóju, nieważne. Ma być zwycięstwo. Chyba tyle może dać nasza armia zaciężna z Iberii?

Pora iść do góry!

Charlie 01.11.2017 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1486502)
Myślę, że zagramy identycznym ustawieniem co z Lechem. Ja natomiast wyszedlbym ofensywnie:
Buchalik - Sadlok - Głowa - Arsenić - Cywka - Imaz - Basha - Wojtkowski - Boguski - Carlitos - Balaniuk
Nie oszukujemy się będzie murowanie ze strony Sandecji. Skoro Legia i Jagiellonia się u nas murują to tym bardziej drużyna z Nowego Sącza.

Ja bym dał Wojo na skrzydło za Bogusia, a do środka Halilovica. Teoretycznie coś tam potrafi zagrać do przodu, a i w defensywie teoretycznie (:>) powinien dać więcej niż Wojtkowski, który jest bardziej 10, lub skrzydłowym. Ewentualnie jeśli Balaniuk nie nadaje się do gry to dać Imaza obok Carlitosa, a Boguś na skrzydle.

Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.

Blaszczu16 01.11.2017 15:02

Ale co on widzi w tym Perezie?

brylant17 01.11.2017 15:20

To,że jest Hiszpanem...

EnzoKrk 01.11.2017 15:37

Z Sandecją trzeba wygrać .. najlepiej 3-4 golami roznicy.. wiem ze bedzie ciezko ale licze na druzyne. frekfencja na poziomie 15 tys? jak w ogole prezentuje się sprzedaż biletow ? ktoś coś ?

Karherop 01.11.2017 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1486504)
Możemy sobie gadać i tak wyjdzie Perez.

Najlepsze podsumowanie.

I jedna ze zmian też jest już z góry znana.

@EnzoKrk

Sandecja Panie kolego straciła mniej bramek od nas, więc to pociśnięcie ich 3-4 golami różnicy to sobie wybij z głowy

Przed Pogonią bym jeszcze na to liczył, ale nie przed Sandecją.

Podtrzymuje mój typ: 3-2, ale remis też by mnie nie zaskoczył

W.S 01.11.2017 17:33

A kto przepraszam bardzo ma zagrać w środku pola obok Bashy jak nie Perez?
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Na Sandecje wyjdzie ten sam skład co na Lecha

Wygramy

EnzoKrk 01.11.2017 17:33

Karherop
Stawiam czteropak jak nie będzie roznicy 2-3 goli :) moim zdaniem ich rozjedziemy :)

El'kabat 01.11.2017 18:19

Sączersi podchodzą do meczu z nami, jakby był koniec świata. Napędzani przez żydów...

A patrząc po tym co my ostatnio prezentujemy, to nie zdziwie się jak w pierwszym meczu z tego niby łatwego terminarza się wydupcymy na nich...

wściekłe pięści węża 01.11.2017 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1486517)
Jak słabo by nie wyglądał na tą chwilę, to nie mamy innego środkowego pomocnika.

Wygramy

Halilović? Tak, wiem, ostatnio nie dał dobrej zmiany.

Nie to co Perez.:-D

Sandecja nie przyjedzie się tu bronić. Wisłę wystarczy przycisnąć i nas nie ma, więc na pewno to zrobią. Pytanie jak sobie z tym poradzimy. Albo nasi piłkarze zaczną grać jak mężczyźni, albo niektórzy się srodze zdziwią jak dużo ZGRYWANIA się naszej drużynie jeszcze będzie potrzeba.

Karherop 01.11.2017 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez W.S (Post 1486517)

Wygramy

A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje

wolfy 01.11.2017 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GBO (Post 1486367)
Bankowo przegramy 0:1. Po samobójczym golu Pereza. Wbije on piłkę do własnej bramki po dośrodkowaniu, którego nie zablokuje Cywka. A wszystko to po kontrze, którą Sandecja wyprowadzi na skutek złego wykonania rzutu rożnego przez Imaza.

Szansę na remis w doliczonym czasie gry zaprzepaści wprowadzony chwilę wcześniej Ze Manuel, który w sytuacji sam na sam z bramkarzem przewróci się na piłce.

Zarząd nie wytrzyma presji troli z forum wislakrakow.com i zwolni Ramireza. W ramach odpowiedzialności odejdzie też Junco. W zimie pożegnamy Imaza, Pereza, Manuela i Cywkę. Carlitos odejdzie do Legii.

Forumowi "kibice" będą mogli ogłosić swój triumf, spuszczając się jednocześnie na klawiaturę, i wyrywać laski opowiadając im jak to ich heroiczne posty, opluwające swoich piłkarzy i trenera swojego ukochanego klubu, uratowały Wisłę przed degradacją do pierwszej ligi.

Przeprowadzimy kolejną kadrową rewolucję. Zakontraktujemy kilku ligowych wyjadaczy, co to wiedzą na czym polega gra w eklapie. Oczywiście tych z kartą na ręku i na kontrakcie mniejszym niż mogła dać połowa ligi. Na wiosnę Brożek z Boguskim, pod wodzą Sobolewskiego i Kmiecika, wprowadzą nas do pucharów.

Wspomnicie moje słowa.

Myślę że zdrowe podsumowanie internetowej rzeczywistości w której żyje wiele osób.

czaro 01.11.2017 20:46

A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.

wiesniak842 01.11.2017 20:48

"Wezmy Skorze" to na powaznie bylo?:D

czaro 01.11.2017 20:49

Pytałem autora, ale chyba nie odpowiedział (może uznał, że nie załapałem dowcipu?). Powiedzmy, że przywołałem to jako hiperbolę.

Karherop 01.11.2017 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1486531)
A ja myślę, że mało kto tutaj domaga się zwolnienia Ramireza i nawet autorzy haseł "weźmy Skorżę!" albo "bądźmy jak Korona!" po paru dniach piszą bardziej umiarkowanie i rozsądnie, a krytyka Pereza i ze Manuela nie jest nieuzasadniona. Ten ironiczny post fajnie się czyta, ale niczego nie demaskuje, nic nie wnosi. Taka forma bez treści.

Trafione w punkt.

A powiem wiecej. Nawet ci ktorzy nie przyjmują do wiadomości jakichkolwiek krytyki trenera, czy naszej gry, zgrzyjtaja często zębami oglądając nasze spotkania. Fajnie być wyrozumiałym, ale nie wymagajac niczego od pilkarzy i trenera (bo w końcu jesteśmy biedni jak mysz koscielna, rok temu mogla byc 5 liga itp) rownamy do przeciętności i dajemy ciche przyzwolenie na olewactwo. Nie mówiąc juz o rozmywaniu odpowiedzialności za zespół.

W.S 01.11.2017 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1486526)
A kto nie jest bardziej naturalnym środkowym pomocnikiem jak nie Wojtkowski? dotychczas najlepsze występy notuje w tej strefie boiska

W środku Basha przed nim Wojtkowski. Skrzydła to Imaz/Boguski choć i Małecki zgłasza już gotowość do gry.

Z przodu Carlitos (który i tak biega wszędzie) + Kolar/Ondrasek/Balaniuk

Chyba że będziemy się u siebie bronić z Sandencją, czego bym jednak nie chciał

@EnzoKrk
chciałbym żebyś miał racje

Tylko, że Wojtkowskiego ciągnie do przodu, więc w środku pola miałbyś tylko i wyłącznie Bashe

Pamiętam ten pierwszy mecz w Kielcach jak Perez zagrał takie dwie fajne prostopadłe piłki do Bałaniuka bodajże.
Takich podań nie robi Basha, czy Llonch, bo to inni zawodnicy, więc liczę na Pereza, bo przydałby nam się taki zawodnik.
Oby z Sandecja zagrał fajny mecz

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl