Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [XI KOLEJKA] WISŁA Kraków - Jagiellonia, 30 Września, godz. 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9854)

obikenobi 28.09.2017 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17
A mało było wałków ?

Nie żebym bronił sędziów i też nie chcę zapeszać, ale w tym sezonie to chyba jeszcze żaden nas nie przekręcił.
Zgadzam się z Levisem, te statystyki czy sędzia jest szczęśliwy czy nie są o kant kuli rozbić. W tej lidze każdy jest zdolny, żeby zostać "bohaterem". Kwestia prawdopodobieństwa, bo chyba każdy jednak wolałby mieć Marciniaka niż Gila. A patrząc pod tym kątem to Kwiatkowski nie jest najgorszy.

piotek 28.09.2017 21:27

Problem jest taki, że obecnie nie potrzeba wałków, żeby nas rozjechać.

MaLk 28.09.2017 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1484239)
Statystyki z ostatnich 10 spotkan z tym arbitrem: 2 zwyciestwa, 3 remisy, 5 porazek czyli tragedia, dodajac do tego nasza bardzo slaba pozycje w sobote moze byc nieciekawie.

Mogło być gorzej. Pewien niezwykle utalentowany i ciepło przez nas wspominany sędzia z Koszalina jest po cichutku ponownie wprowadzany na salony. Uwzględniając jego wrodzone, genetyczne predyspozycje, czuję że niedługo zobaczymy go w ekstraklapie ;)

Dariook 28.09.2017 22:30

Cytat:

Pamiętajmy, że po meczu z Jagą czeka nas przerwa na reprezentację, a to dobry czas na zmianę szkoleniowca...
:lol:

Wydupcysz i nowy trener zagra za 6,5,4,3 dni czy wydupcysz i nowy trener zagra za 13,12,11,10 dni ...rzeczywiscie różnica, gwarantująca sukces!

Z Jagą zwyciestwo.

brylant17 29.09.2017 08:12

E tam przyjdzie Carlo i odmieni naszą grę :rotfl:

funkykoval 29.09.2017 09:04

Na mecz z Jagiellonią postawiłbym na następujący skład:
Buchalik - Sadlok, Gonzalez, Głowacki, Arsenić - Małecki, LLonch (Perez), Basha, Cywka - Carlitos, Brożek.
Jeżeli Głowa nie mógłby zagrać - przesunąłbym do środka Arsenicia, a na skrzydło wstawiłbym Boguskiego.
Dobrze, że do treningów wrócili Ondraszek, Bartkowski i Kolar, ale w dalszym ciągu nie wiadomo co z Franem, który w moim odczuciu będzie filarem środka pola zespołu w zastępstwie LLoncha....

obikenobi 29.09.2017 11:54

Zła wiadomość - Wojtkowski nie dokończył treningu i pojechał na badania
Średnia wiadomość - Ze Manuel z urazem kręgosłupa
Dobra wiadomość - Głowacki trenuje na 100%

silver03 29.09.2017 12:20

czyli same wzmocnienia :D

WISŁAZWE 29.09.2017 12:30

Raz kolejnym argumentem za Kiko będzie fakt, że nie gramy w pełnym składzie bo kontuzje :)
Chciałbym zauważyć, że w większości są to urazy mięśniowe więc współpracownik Kiko popełnił jakiś błąd :)

Ot taka luźna uwaga.
Jak dla mnie mecz o wszystko dla Kiko, porażka = out. Proste.

silver03 29.09.2017 12:44

0:1, 1:2 dla Jagi i myślę, że zarząd wytrzyma napięcie i zostawi go na stanowisku. Jeśli zagramy totalną kaszanę jak dwukrotnie w Kielcach i powiozą nas 0:3 lub więcej to Marzena raczej nie wytrzyma, Dukat już jest wqrwiony.

Valdi88 29.09.2017 12:46

Nawet jeśli wtopimy z Jagą, to Kiko nie poleci.

wolfy 29.09.2017 13:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valdi88 (Post 1484279)
Nawet jeśli wtopimy z Jagą, to Kiko nie poleci.

Nie poleciał Wdowczyk, to i Kiko nie poleci.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1484277)

Nie rozumiem. Ty go zwolnisz?

ashkeczup 29.09.2017 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1484283)

Czyli nie widzisz żadnej różnicy między Wisłą Wdowczyka i obecną? 2x większa kadra (ok, śmieszny argument, że szrot, ale w przypadku Carlitosa jest wykorzystywany jako "Bez Kiko to by Carlitos tu nigdy nie trafił", a w pozostałych "Co ten Junco za szrot ściągnął i jak Kiko ma coś z niego wykrzesać?"), styl gry, gdzie za Wdowczyka były okresy czasu, że czekało się na mecze jak na Derby Hiszpanii, a teraz mamy takie widowisko, że wcale się nie różni od gry mojej lokalnej drużyny z 4 ligi, no i kasa misiu, bo rzekomo prawdą jest, że teraz piłkarze mają ją wypłacaną na bieżąco, a wtedy lekko nie było. Argumentów przemawiających na korzyść Kiko jest kilka, ale w tym momencie już zdecydowanie mniej niż przeciwko, a jeśli spojrzeć na terminarz, to będzie ich znacznie mniej. Obym się pozytywnie zaskoczył

brylant17 29.09.2017 15:54

Cytat:

Tak bo przyjdzie z gimbusami ze szkoły i go zwolni od tak po prostu ;)

kpn 29.09.2017 16:00

Cytat:

Według WISLAZWE po porazce z Jagiellonia, a tym bardziej po zenujacej porazce typu jak dwa ostatnie mecze ze scyzorami, Kiko powinien wyleciec, bo gorzej grac sie nie da, poprawy nie widac, a przegrac wiecej niz 7 meczow jak za Wdowczyka całkiem realne, wiec Hiszpan powiniec wyleciec z hukiem.

Jeszcze czegos nie rozumiesz?

forthy 29.09.2017 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1484294)
Czyli nie widzisz żadnej różnicy między Wisłą Wdowczyka i obecną? 2x większa kadra (ok, śmieszny argument, że szrot, ale w przypadku Carlitosa jest wykorzystywany jako "Bez Kiko to by Carlitos tu nigdy nie trafił", a w pozostałych "Co ten Junco za szrot ściągnął i jak Kiko ma coś z niego wykrzesać?"), styl gry, gdzie za Wdowczyka były okresy czasu, że czekało się na mecze jak na Derby Hiszpanii, a teraz mamy takie widowisko, że wcale się nie różni od gry mojej lokalnej drużyny z 4 ligi, no i kasa misiu, bo rzekomo prawdą jest, że teraz piłkarze mają ją wypłacaną na bieżąco, a wtedy lekko nie było. Argumentów przemawiających na korzyść Kiko jest kilka, ale w tym momencie już zdecydowanie mniej niż przeciwko, a jeśli spojrzeć na terminarz, to będzie ich znacznie mniej. Obym się pozytywnie zaskoczył

Myśl przy swych argumentach. To Wdowczyk wymyślił sobie Mójtę między innymi na gwiazdorskiej umowie.
I rok temu na mecze Wisły przy serii 7 porażek czekało się jak na DerbyESP pod względem stylu?

obikenobi 29.09.2017 17:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE

Nie mam zamiaru tu bronić Kiko, albo dyskutować w ogóle o tym, bo taki temat jest gdzie indziej, ale z jednym się zgodzę.

Wyjeb*nie trenera faktycznie jest proste.

ashkeczup 29.09.2017 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1484298)
Myśl przy swych argumentach. To Wdowczyk wymyślił sobie Mójtę między innymi na gwiazdorskiej umowie.
I rok temu na mecze Wisły przy serii 7 porażek czekało się jak na DerbyESP pod względem stylu?

Nie szczególnie wziąłem sobie do serca zastrzeżenia kogoś, kto nie umie czytać ze zrozumieniem. Mójta i jego kontrakt ma taki związek z moim postem jak przepis na kisiel, a i "okresy czasu" też do ciebie nie przemawiają.

brylant17 29.09.2017 18:13

Jutro grubo po 22 będzie lament i płacz by wy...olić Kiko albo huraoptymizm

Karherop 29.09.2017 19:26

Wiele wskazuje na skład:
Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Brożek, Carlitos

Chciałbym zobaczyć z ławki Kostala, Halilovicia i Balaniuka, choć zapewne wejdzie zamiast pierwszej dwójki Imaz i Perez

Docelowo uważam, że Ci dwaj Hiszpanie mogą dać nam naprawdę dużo, ale na dzisiaj (lub na to co widziałem z Koroną) optymista nie jestem. Za 2-3 tygodnie może już dojdą do dobrej formy.

Powiało dzisiaj optymizmem po konferencji. Cieszę się z integracji zespołu i na pewno to dobrze wróży. Co jednak trzeba podkreślić: przy tak szerokiej ławce 5-6 gości nie będzie się regularnie łapało nawet na ławkę rezerwowych, więc siłą rzeczy będą niedługo bardziej myśleli o zmianie klubu niżeli walce o skład.

Wracając do tematu: tylko zwycięstwo! Oby Jaga się zachłysnęła wygrana z Legia i nas zlekceważyła.

s1mone 29.09.2017 21:04

Za zdrajczyka seria była beznadziejna, ale :

1) wiadomo było przez co ta seria - zawirowania właścicielskie miały duży wpływ.
2) niektóre mecze z tych 7 porażek nie były takie złe w naszym wykonaniu, żaden aż tak tragiczny jak ten w Kielcach. Generalnie to gra była sporo lepsza niż wyniki wtedy. Widać było jak na dłoni, że to nie kwestia złego ustawienia (pomijając początkowe debilne próby grania wahadłami ~ dwa pierwsze mecze z tej serii) czy warsztatu trenera ale głów piłkarzy. W wielu z tych meczy przeważaliśmy na boisku i schodziliśmy z niego z niczym.

Ale walić, co było to było. PROSZĘ KIKO o JEDEN MECZ po którym oczy nie będą krwawić. Tylko tyle.

Dariook 29.09.2017 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1484314)

Ale walić, co było to było. PROSZĘ KIKO o JEDEN MECZ po którym oczy nie będą krwawić. Tylko tyle.

To nie Kiko gra, tylko piłkarze. Powinni wygrac ;)

LucjuszWielki 29.09.2017 21:22

Dużo siły kosztowało mnie zalogowanie się tutaj i napisanie co myślę przed meczem z Mońkami po ostrym gwałcie w zakompleksionych kielcach.

Nie chce nawet czytac co wypisujecie bo 90% ludzi piszących tutaj nie ma pojęcia o niczym - ludzi, którzy chcą Bałaniuka w drugim meczu w Kielcach, Wojtowskiego, który nie jest gotowy do gry z kopiącym rywalem, ludzi, którzy piszą, że Cywka dobrze gra na prawej stronie mimo, że jest notorycznie wkręcany w zimie..

Pisałem przed Kielcami, ARSENIC zamiast Cywki na prawej i ku mojemu zdziwieniu... tak miało być gdyby nie kontuzja Głowackiego.

Zaskoczył mnie brak Boguskiego, który w PP całkiem nieźle się zaprezentował mimo swojej chimeryczności (na bank lepiej niż Ze Manuel czy Imaz).

W każdym razie powtórzę: ŻADEN Ze Manuel, Imaz, Haliliovic czy Bałaniuk + Wojtkowski nie jest gotowy i jego można wpuszczać z ławki a nie od 1 minuty (pomijam jego brak z powodu kontuzji).

Powoli można stawiać krzyżyk na Imazie bo widać, że chłop bez pojęcia - i tutaj nie chodzi o ilośc meczy, które rozegrał. Chodzi o to co sobą reprezentuje indywidualnie - czyli podobnie jak Ze Manuel...

Bałaniuka w Kielcach NIE BYŁo - dawno nie widziałem meczu, w którym gośc był wyłączony z gry. Wątpię aby się przebił.

Perez dał ciała przy bramce i też zagrał pyte mimo, że na niego liczyłem..

W każdym razie, ktoś kto stawia Brożka od 1 minuty i chce abyśmy grali taką dwójką napastników jest chory na głowe . EWENTUALNIE można grać Ondraskiem bo sporo biega, ale póki co mimo, że Pol i Bascha byli najlepsi to i tak ŚRODEK był zdominowany przez rywala, dlatego musimy grac TRÓJKĄ w środku -POL+ BASCHA i ofensywny tylko tutaj nie mamy nikogo. Halilovic niestety nic nie pokazuje, o Imazie już pisałem.

Widoczny jest ewidentny brak REZERW zespołu gdzie tak szeroka kadra mogła być zgrywana i nabierać rytmu meczowego - to jest nasz najwiekszy minus - wczesniej nie było tego widać gdyż mieliśmy może 15 graczy.

Szkoda, że nie mamy Wolskiego lol wtedy rządzilibyśmy w lidze :]

W każdym razie najbardziej optymalny skład na DZISIAJ:

Buchalik - Arsenic, Głowa, Ivan, Sadlok - Boguski, Basha, Llonch, Małecki - Perez- Carlitos
Nie wiadomo jak mecz się potoczy, ale z ławki obstawiałbym Brożka na 2 połowę, Bartosza na skrzydło za Boguskiego.

Najbardziej szokuje fakt, że obśmiewany Hugo reprezentował indywidualnie więcej niż: ZE Manuel, Imaz, Bałaniuk... to jest SZOK, że tak słaby gość był lepszy od tego niewypału. Bałaniuk?? To będziemy czekać 5 lat aż wypali? Przecież widać gołym okiem, że u nas w tej lidze i w naszym zespołem nie przebije się ... Co wypożyczymy go? Zejdzcie na ziemie.

PS:
Z bólem serca muszę to przyznać, ale za sprzedawczyka graliśmy najlepszą piłkę.... Żal Wolskiego :/

obikenobi 29.09.2017 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
1) wiadomo było przez co ta seria - zawirowania właścicielskie miały duży wpływ.
2) niektóre mecze z tych 7 porażek nie były takie złe w naszym wykonaniu, żaden aż tak tragiczny jak ten w Kielcach. Generalnie to gra była sporo lepsza niż wyniki wtedy. Widać było jak na dłoni, że to nie kwestia złego ustawienia (pomijając początkowe debilne próby grania wahadłami ~ dwa pierwsze mecze z tej serii) czy warsztatu trenera ale głów piłkarzy. W wielu z tych meczy przeważaliśmy na boisku i schodziliśmy z niego z niczym.

Z pierwszym się zgodzę, z drugim połowicznie. Może i gra była lepsza, ale na pewno nie rozpędzałbym się z tym, że "w wielu meczach przeważaliśmy". Zerknąłem z kim graliśmy dla odświeżenia pamięci (oglądałem wszystkie te mecze) i w zasadzie jedynym spotkanie, które przegraliśmy a mogliśmy rzeczywiście wygrać to był ten (o ironio) w Kielcach. Pod koniec nasi przycisnęli i przy odrobinie szczęścia mogli wcisnąć na 1:0, a tak błąd Ryśka, kontra i znowu w dupala.

Co za smutny paradoks, że widziałem te wszystkie wpier*ole, a z Piastem akurat nie mogłem :D

Co do meczu, to mam nadzieję na skład dokładnie taki, jaki obstawia Karherop. Chyba gdzieś to pisałem już - co prawda Brożek i Boguski nie prezentują dobrej formy, ale gorzej niż z Imazem/Ze Manuelem/Perezem/kimkolwiek innym nie będzie. A może akurat dojdzie to cholerne zgranie i trochę zaangażowania, którego nie było w Kielcach.

Panowie piłkarze, bez wymówek jutro. Śląsk z Sandecją zagrali pod nas, Arka też, w razie zwycięstwa wskoczymy na 4. miejsce w tabeli i zostaniemy tam na przerwę reprezentacyjną. A jak przegramy to kur*a ja pier*olę, nie chce nawet o tym myśleć.

czaro 30.09.2017 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1484272)
Zła wiadomość - Wojtkowski nie dokończył treningu i pojechał na badania
Średnia wiadomość - Ze Manuel z urazem kręgosłupa
Dobra wiadomość - Głowacki trenuje na 100%

Mamy aż takiego pecha, czy trener od przygotowania fizycznego rzeczywiście coś popsuł?

s1mone 30.09.2017 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez obikenobi (Post 1484321)
Z pierwszym się zgodzę, z drugim połowicznie. Może i gra była lepsza, ale na pewno nie rozpędzałbym się z tym, że "w wielu meczach przeważaliśmy". Zerknąłem z kim graliśmy dla odświeżenia pamięci (oglądałem wszystkie te mecze) i w zasadzie jedynym spotkanie, które przegraliśmy a mogliśmy rzeczywiście wygrać to był ten (o ironio) w Kielcach. Pod koniec nasi przycisnęli i przy odrobinie szczęścia mogli wcisnąć na 1:0, a tak błąd Ryśka, kontra i znowu w dupala.

Może źle to ująłem, bo w żadnym jakoś BARDZO nie przeważaliśmy, chodziło mi o to, że w części tych meczy prowadziliśmy grę i przegrywaliśmy po wyrównanym meczu. Na pewno nie zasługiwaliśmy na pasmo 7 oklepów jakie wyłapaliśmy. O to mi generalnie chodziło. Napisałem zbyt dosadnie.

obikenobi 30.09.2017 00:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro
Mamy aż takiego pecha, czy trener od przygotowania fizycznego rzeczywiście coś popsuł?

Ciężko powiedzieć. Podsumowując:

Ondrasek - nie wiem do końca co mu jest, ale jeśli mam być szczery, to podejrzanie długo trwa jego przerwa...
Velez - leczenie naderwanego mięśnia musi trwać, pewnie byłby zdrowy, gdyby nie mecz z Lechią
Wojtkowski - nie wiemy co mu jest
Bartkowski - ???
Kolar - przyszedł z kontuzją
Cuesta - albo szklany, albo coś faktycznie sknocone przy przygotowaniach
Ze Manuel - w wywiadzie dla PS twierdził, że ma/miał jakieś bóle mięśniowe, ale przecież nie przepracował okresu przygotowawczego (rzygał ze zmęczenia po Lechii)

Ciężko rozstrzygnąć tak z boku, czy Jordi Jodar coś spartaczył, czy to inne czynniki na to wpływają. Chwaliliśmy X czasu temu dobre przygotowanie fizyczne drużyny, w poprzednim sezonie też chyba nie wyglądało to źle, a teraz okazuje się, że chłopaki łapią kontuzje i to takie, że nie ma ich minimum miesiąc.
Mam nadzieję, że Głowacki na serio jest już gotowy do gry.

brylant17 30.09.2017 08:03

Wojtkowski świeża kontuzja,a Bartkowski nie gra bo nie gra.....

Karherop 30.09.2017 12:11

Bartkowski tez jest po kontuzji. Dopiero w tym tygodniu wrocil po miesiącu do treningów.

Tak czy siak brakuje przejrzystych informacji na temat stanu zdrowia zawodników. I potem rodzą się domysly...

Jak taki Milik zlapal kontuzje to pół Polski i Wloch wie o ktorej godzinie ma zabieg...

R33 30.09.2017 13:03

Wygramy 3:0.
Hat-trick Imaza.
3 asysty Pereza.
Kiko cudotwórca.
Mistrz, mistrz nasz TS!

A i wszyscy na mecz bo,, Kto nie widział ten trąba."! :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl