Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   ŚWIĘTA WOJNA! 12 sierpnia, godz.20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9830)

Harcownik 09.08.2017 09:10

Jak w temacie o Pucharze Polski: jak dla mnie na dziesiątce Brlek, w ataku Carlitos. Skrzydła - Małecki i... widziałbym Kostala, ale pewnie od pierwszych minut zagra Boguski ze względu na doświadczenie. Para defensywnych - myślę, że jednak Velez i Llonch to nie taki zły pomysł, bo w meczu z ickami będzie pewnie dominować walka fizyczna, a Halilovic nie wygląda mi na twardziela. Bardziej niż niedawna kontuzja i przerwa Lloncha stoi tu na przeszkodzie fakt, że obaj Hiszpanie mogą szybko złapać kartki, więc jeden z nich na lawie daje gwarancję walki na 100 procent po wejściu z ławki bez obaw o czerwień. Reszta składu "żelazna", na bramce zagra pewnie jednak Buchal (chociaż Kiko sugerował gotowość Cuesty) bo jest w rytmie meczowym. Głowacki nie może grać na alibi jak w pierwszym meczu z Płockiem (kontra dwóch na dwóch - Merebashvili/Piątkowski - Gonzalez/Głowa) i jak nie ma szybkości to musi po prostu "kleić się" do bliższego zawodnika a nie cofać w pole karne..

ashkeczup 09.08.2017 10:42

Halilović może i nie jest twardzielem, ale spryciarzem na pewno, a i w odbiorze piłki ładnie się spisuje jak na 8.

regan 09.08.2017 11:05

Buchalik - Cywka, Glowa Gonzo, Sadlok - Brlek, Velez - Boguski Brożek Małecki - Carlitos. Taki pewnie bedzie skład. Ewentualnie za Brozka - Wojtkowski. Reszta jest niezgrana, nieograna lub po kontuzach i wystawianie ich do skladu na derby jest głupotą.
Tyle w temacie życzeń fantazji i marzeń przedszkolaków.

Arkadiusz.Czerepach 09.08.2017 11:21

j/w ale bez Brożka, to chyba logiczne po wczorajszym meczu

MB1906 09.08.2017 11:25

Brozek zagral wczoraj caly mecz. Nie ma szans ze zagra od 1 minuty w derbach.

kalafior1993 09.08.2017 12:06

Brożek jako tzw joker więcej daje. Powinien wejść ok 70 minuty. Na Derby potrzeba też zawodników, którzy wiedzą jak ważny to mecz. Dla obcokrajowców to nie jest taki sam mecz jak dla Polaków. Do Derbów trzeba mieć też psychikę by się nie spalić dlatego jak nie którzy piszą o Wojtkowskim, Kostalu czy Haliloviciu to mam mieszane uczucia czy udzwigną ten ciężar i presje tym bardziej że za bardzo zgrani nie są. Llonch po kontuzji i skurczu wczoraj wątpię by zagrał w pierwszym składzie. Ondrasek zależy od tego czy czuje się na 100% zdrowy. W meczu PP podobał się Arsenic. Sadlok Głowacki Gonzalez to pewniacy ale Cywka ostatnio słabo gra. Wczoraj końcówkę miał lepszą ale tak do 60 min tragicznie było, nie wiem czy Zoran na tej pozycji dobrze by się czuł.Velez Brlek Małecki Carlitos- pewniacy. Bartosz (jeśli nic mu nie jest po wczorajszym meczu) lepszy jest gdy wchodzi z ławki tak jak Brożek. Trzeba zaufać Kiko. Wiadomo że w takim meczu będzie walka i potrzeba walczaków i zawodników którzy wytrzymają ciśnienie

_ukoL 09.08.2017 12:18

Rotowanie składem w takim meczu to samobójstwo. Myślę więc, że ujrzymy podobny skład do tego, który wyszedł na mecz w Płocku.

brylant17 09.08.2017 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1479560)
j/w ale bez Brożka, to chyba logiczne po wczorajszym meczu

Przecież go tak broniłeś

robert777 09.08.2017 12:57

ludzie co wy piszecie? że młodzi nie dadzą rady psychicznie, nie wytrzymają presji, spalą się, ciśnienie, brak doświadczenia itp. Spokojnie, to tylko nasza buraczana liga i sracovia słabiak w tej słabowitej lidze a nie Real Madryt. Mają wyjsc na boisko i zrobić swoje, to ich praca

Arkadiusz.Czerepach 09.08.2017 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1479585)
Przecież go tak broniłeś

linki prosze

brylant17 09.08.2017 14:41

Swoich postów nie umiesz odnaleźć ?

jonaf 09.08.2017 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arek95 (Post 1479522)
U pejsów jeszcze nie będzie dąbrowskiego i stebleckiego a jakby nie patrzeć podstawowi zawodnicy w poprzednim sezonie. Zagrać a 1906% a pasiaste pedały do 1. ligi!

Faktycznie do listy nieobecnych powinniśmy dodać:
Ferrareso
Wilk
Steblecki
Dąbrowski

Dodatkowo zaznaczę, że mamy 1 dzień więcej odpoczynku przed Świętą Wojną. Sąsiadka gra spotkanie dzisiejszego wieczora w Tychach.

silver03 09.08.2017 15:18

Życzę dogrywki i jeszcze ze 2 kontuzji :D

swiety37 09.08.2017 20:18

dogrywka blisko ;)
A taki oto skład mają:
  • Grzegorz Sandomierski
  • Deleu
  • Michał Helik
  • Michal Siplak
  • Lennard Sowah
  • Mateusz Wdowiak
  • Tomas Vestenicky
  • Sylwester Lusiusz
  • Radosław Kanach
  • Adam Deja
  • Krzysztof Szewczyk
Piątek wszedł w 79min.

brylant17 09.08.2017 20:39

Jechać z nimi w sobotę te pipki nic nie grają takie 5:0 i do widzenia

Bene Nati 09.08.2017 20:46

Na papierze Wisła wygląda zdecydowanie mocniej, ale będzie ciężko bo derby rządzą się swoimi prawami.
Będą się pewnie bronić jak z Lechem i wyprowadzać kontry przez Piątka.
Wisła musi grać bardziej kreatywnie w ofensywie i więcej biegać bez piłki jeśli chce wygrać.

2:0

i 8 punktów przewagi po 5 kolejkach.

Wojtas 09.08.2017 21:07

No naprawde mam teraz duze cisnienie na bez napletkowców ,bo dawno zesmy im u siebie nie wjebali.

Takze kto moze to na stadion,zarząd ,pilkarze pokazują siłe i dają rade,kibice musza im pomóc
Do zobaczenia ,tym razem na górze sektora A :)

Maciek17 09.08.2017 21:33

A to i ja się pobawię w Kiko... ;)

Buchalik - Cywka, Głowacki, Gonzalez, Sadlok - Boguski, Velez, Brlek, Małecki - Ondrasek, Carlitos

Tylko zwycięstwo!

SlawekS 09.08.2017 21:37

Ja się na starozakonnych nie znam - czy oni bardzo rezerwowy skład w Tychach wystawili?

kbr 09.08.2017 22:47

Mecz prawdy dla naszych piłkarzy i trenera. Nie ma wymówek, że coś poszło nie tak. Żadnych farmazonów po meczu w stylu: "za tydzień to sobie odbijemy z Piastem/Termaliką itp)", "wiemy, że dla naszych fanów to ważny mecz, ale taka jest piłka".

NIE! Piłkarzyki nie wygrali ostatnich 4 meczów derbowych, notując 2 porażki! Dosyć tego, pora zmazać część win. 3 punkty i żadnej litości, lać do oporu!

Obawiam się jednak, że znowu będziemy mieli zachowawczą taktykę, byle nie stracić, dzidy do przodu i z dużej chmury będzie nędzne 0-0.

filemon 09.08.2017 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SlawekS (Post 1479641)
Ja się na starozakonnych nie znam - czy oni bardzo rezerwowy skład w Tychach wystawili?

Półrezerwowy bym rzekł, grali tak: Sandomierski - Deleu, Siplak, Helik, Sowah - Kanach, Deja - Lusiusz (97. Dimun), Szewczyk (80. Piątek), Wdowiak - Vestenicky (86. Wójcicki)

Kursywą ci, którzy na pewno wokół podstawowego składu na derby krążą.
Kto by nie grał - do pyknięcia.

Arkadiusz.Czerepach 10.08.2017 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1479599)
Swoich postów nie umiesz odnaleźć ?

tych których nie było może być ciężko , ale spróbuj , juz się do reszty skompromitowałeś , nie masz nic do stracenia :haha:

szprotson 10.08.2017 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1479649)
Półrezerwowy bym rzekł, grali tak: Sandomierski - Deleu, Siplak, Helik, Sowah - Kanach, Deja - Lusiusz (97. Dimun), Szewczyk (80. Piątek), Wdowiak - Vestenicky (86. Wójcicki)

Kursywą ci, którzy na pewno wokół podstawowego składu na derby krążą.
Kto by nie grał - do pyknięcia.

Raczej tylko Sandomierski i Ci co weszli z łąwki czli Piątek i Wojcicki.

Zreszta, czy to ....a wazne kto tam zagra? Nasi maja pluć jadem i zrobic z nich mydło

Przybyszewski 10.08.2017 08:06

A czy jest tutaj jakiś masochista który ogląda "wyczyny" pasiastych ? patrząc na wyniki ciężko powiedzieć czy oni coś graja czy nie. Analogicznie patrząc na skład to masa zupełnie nieznanych mi zawodników.

El'kabat 10.08.2017 08:23

Czytając opinie, to podobno Tychy ....a sędziowska skręciła. 2 karne z dupy dla żydków, a eweidentny karny dla Tychów skonczyl się żółtkiem dla nich. W całym meczu podobnie.

Jedziemy z nimi grubo w sobotę, dawno już nie było okazałego w.......u.

swiety37 10.08.2017 08:25

Nie oglądam całych meczów, ale jak fragmenty widziałem, to grają podobnie do jagiellonii probierzowej. Tylko, że nie mają grajków na poziomie wasiljieva, cernycha czy w typie sheridana.

mitmichael 10.08.2017 08:41

Daniel Stefański z Bydgoszczy będzie arbitrem głównym meczu 5. kolejki ligowej w sezonie 2017/2018, w którym Wisła Kraków zmierzy się na własnym stadionie z Cracovią.

kristos 10.08.2017 09:30

Nie wiem skąd tyle optymizmu, bo to co nasi grają w tym sezonie to jakieś nieporozumienie. Mało gry bez piłki ,słabo w odbiorze, nie mówiąc już o ataku pozycyjnym .
No cóż, jednak trzeba wierzyć w wygraną i ja tak mam.

wislakrakow124 10.08.2017 09:50

Zydy lepiej od nas pod wzgledem gry sie nie prezentuja. Ogladalem kawalek ich meczu z amika i mieli okazje ale nie bylo fajerwerkow. Gre robil szczepania i piatek a reszta platala sie po boisku. U nas jak w pierwszym skladzie nie bedzie Brozka i Boguskiego to mysle ze wygramy.

momo 10.08.2017 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 1479660)
Nie wiem skąd tyle optymizmu, bo to co nasi grają w tym sezonie to jakieś nieporozumienie.

Z 4 wygranych na 5 meczów. Kiedy ostatni raz było tak dobrze??
Na pewno jeszcze na wyrost, ale powoli zaczyna funkcjonować 'Kiko Time'. Kiedyś oglądałem reportaż o MU i sir Fergusonie. Podobna sytuacja, drużynie nie raz nie szło, ale przychodziła 80 minuta i każdy dostawał wpi.. Bo zarówno zawodnicy United wierzyli że strzelą, jak i przeciwnicy się bali tych ostatnich minut. Daleka droga jeszcze do takiego poziomu, ale zalążek jest.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl