![]() |
Na wstępie szacun chłopaki za temat, bardzo profesjonalnie to wygląda.
Po ostatnim meczu z Górnikiem gdzie nasi piłkarze położyli lachę na tamten mecz (różne plotki się kręcą wokól tego meczu i powodów ich postawy) nie mam już żadnych oczekiwań co do reszty sezonu. Jesteśmy w sezonie przejściowym, gdzie klub prawie nie upadł, teraz jest oczywiście lepiej, ale szczerze w dalszym ciągu daleko od ideału. Byłoby lepiej gdyby kibice nie wypinali się na drużynę i chodzili na mecze, a nie jak na Zagłębiu 12k. Z Legią chciałbym zobaczyć walkę, przegrać pewnie przegramy, ale mam nadzieję że pokażemy jaja. Bo z Łęczną pokazaliśmy wielki chu.j. |
Cytat:
|
Tak.
10 znaków. |
Przecież 12k to standard, najczęściej osiągany wynik.
|
No właśnie standard. Chyba, że gramy z Legią Warszawa, wtedy już nie standard :)
|
Dla porównania na kuchenkach dziś 11 tysięcy, a przecież oni grają o majstra i nie mają konkurencji w regionie. Ja wiem, że my jesteśmy Wisła i nie powinniśmy sie na nikogo oglądać, ale jednak nie czepiałbym się przesadnie naszej frekwencji, choć oczywiście mogłoby być lepiej.
|
Równie dobrze można będzie liczbę wyjazdowiczow albo frekwencję w meczu z Lechią zwalić na weekend majowy, pyry mogą zrobić dokładnie tak samo. Rekordy frekwencyjne pobite w poprzednich kolejkach, wraca szara ligowa rzeczywistość.
|
Cytat:
|
ważne aby nie napompować zbytnio balonika, już po Łęcznej co głupsi zaczeli krytykę "hiszpańskiej mysli szkoleniowej"
|
Ramirez na konferencji powiedział, że "Legia ma intensywne początki" i trzeba je "przetrwać".
Legia w tym sezonie u siebie nie wygrała 5 meczów (Jaga, Ruch, ZL, BBT i Petra). W 4 z tych meczów tracili bramkę jako pierwsi i to między 1. a 22. minutą! Jest więc dokładnie odwrotnie niż to opowiedział Kiko. Błąd jest tak oczywisty, że nie chcę nawet myśleć, że nasz trener powiedział to na serio. Dodatkowo większość bramek, które my traciliśmy u Kiko padło w czasie, kiedy totalnie odpuszczaliśmy pressing i wręcz prosiliśmy się o gonga, bo nasza obrona zaczynała się na 30. metrze od naszej bramki. Z drugiej strony, jeśli to jest zasłona dymna, to niech się lepiej skupi na trenowaniu niż gierkach, bo słabo mu one wychodzą. :lol: Na Legię musimy wyjść na pełnej Cracovii. Bez kalkulowania i prób "przetrwania". Jeśli oddamy im pole cofając obronę zbyt głęboko, to nas powiozą. |
Bez względu na to jak zagramy, wszystko zależy od formy rywala. Jeśli L zagra na swoim najwyższym poziomie, to nie mamy szans. Tyle.
|
Cytat:
|
Cytat:
tez mi sie tw\ak wydaje.Wiadomo ze trzeba byc optymistą,ale jednak na dzis nie mamy armat zeby mierzyć sie z taką Legia jak równy z równym.Nie te czasy.Remis bylby super. Jedyne co to walka o kazdy metr,zwlaszcza na srodku boiska.A jak odpuscimy choc poł metra i damy im pograc,to sie moze nieciekawie zakończyć. |
Nie sądzisz, że żeby strzelić bramkę należy atakować, a nie "próbować przetrwać"?
|
Cytat:
(Czytaj: Gra w obronie jest bardzo ważna, a może bardziej ważniejsza niż atak. A mecze wygrywa się obroną.) Sądzę że będziemy grali żeby nie stracić gola a dopiero potem będziemy myśleli o ataku. Nie będzie ataków na hura ani wymiany ciosów. Tym bardziej nie będziemy atakować od 1 minuty. |
Jak w obronie zagra drewno Uryga to szkoda mojego czasu na ogladanie meczu
|
po zwyciestwie Amiki - nie widze innego wyniku niz przegrana niestety ...... bez napastnika nic nie ugramy ....jesli jeszcze wyjdzie cyrkowiec Stilic to po Nas ....chce sie mylic .... ale nie wierze - tzn nie postawilbym nawet zlotowki nawet na remis ......Rozum wygral z sercem
|
Cytat:
P.s: Głowacki z urazem. Juz wiadomo, ze ta niedziela nie bedzie udana. Ofoe pomimo, ze mocno przereklamowany, to zrobi jutro z Urygi powidło. |
Oczywiście, że jeśli cofniemy się na 30 metr to legia to wykorzysta i nas rozjedzie. Z drugiej strony jak pójdziemy na otwartą walke i zaczniemy za wysoko, również może się to źle skończyć. Kluczem będzie grać agresywnie w środku, ważne żeby Mąka i Pol opanowali środek i nie odpuszczali żadnej piłki.
Skąd info o Głowackim?? Jeśli jest pewne i wyjdziemy z Uryga to może być kiepsko. |
Zawsze można przesunąć Sadloka do środka a na lewą wystawić kogoś lepszego niż Uryga (czyli kogokolwiek).
|
Prawda jest taka ze musimy wygrac w Warszawie,zeby grac jeszcze o cos w tym sezonie, w co cięzko uwierzyc nawet mojemu wislackiemu sercu (ale dopoki pilka w grze :P) . Jak nie zdobedziemy kompletu punktow Kiko moze spokojnie dac sie "ogrywac" Urydze do konca sezonu przez pełne 90' w kazdym z meczów.
|
Cytat:
|
W celu uatrakcyjnienia naszej kochanej ligi.
Rozegrać 37 kolejek a następnie drugie 37 kolejek już na konsolach,po tym wszystkim iść do pubu na 37 kolejek. Marzy mi się,aby Pan Prezes Ekstraklasy do końca nie wiedział,ile dostanie wypłaty i w jakim terminie. W celu uatrakcyjnienia. A w dzisiejszym meczu padnie jedna bramka,w doliczonym czasie,z karnego,dla Legii. |
Cytat:
W coś więcej niż piąte nie wierzę bo swoje zdanie w kwestii walki o puchary orły pokazały w meczu z Franzem więc tutaj dla mnie raczej wszystko jasne. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z tego co kiedyś przeczytałem to każde wyższe miejsce w lidze to około 200 tys. zł więcej z tytułu praw telewizyjnych. Warto bić sie zatem o 5 miejsce, bo ono może dawać o około 600 tyś więcej do budżetu niż 8 pozycja. Pewnie można byłoby te środki rozsądnie zagospodarować.
|
Po zwycięstwach Lechii, Lecha i (być może) Jagiellonii eLka będzie na musiku i spięta. Obyśmy to jakoś wykorzystali. Oczywiście, porażka nie będzie niczym dziwnym, ani niczym strasznym.
Ciekaw jestem czy deklaracje Kiko o walce o podium to tylko takie hiszpańskie gadanie i co na to piłkarze.... |
Wszystko fajnie, ale wychodzimy w 10 przeciw Legii. W takiej sytuacji można pogratulować Legii wygranej.
|
a gdzie Valencia? Został w domu? Naprawdę musimy mieć na ławce i Bartkowskiego i Spicica a brak miejsca dla gościa który wprowadza jakiś pierwiastek nieobliczalności?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl